Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2013-02-28

Varför finns inte vuxenböcker med traktorer och lastbilar i ?

Ledningsgruppmöte idag som gick jättebra. Samverkansmöte om nya avtalet känns att gå i lås. Sms från min gamla NO-lärare som vill komma tillbaka. Itstrategimöte med förvaltningsledningen som kändes positivt. Jag fick bjuda bitr. förvaltningschefen på lunch, en gentjänst ha ha.
Jag har träffat en kompis idag som jag älskar. Vi gick en mil i skogen ikväll. Hon lyfter mej så mycket. Hon bekräftar att det jag känner och vill och hur jag tänker är rätt. Hon gör mej glad och alla jävla skuldkänslor och alla skittankar bara drar åt helvete. Jag känner mej bara så glad över att hon finns och för att jag är så priviligierad. J
Vi var på bokrea också. Jag köpte några barnböcker om olika fordon. Varför finns inte såna böcker för vuxna? Jag skulle vilja ha en med fina lastbilar, dumpers, traktorer och lastare med knappar man kan trycka på med motorljud. Det hade väl vatt nåt att ha som kvällslektyr J
 
Välkommen åter snälla sol
som jagar nordanvinden
Nu har du sovit sen i fjol
och vaknar röd om kinden
Värm upp vår jord, så växer råg
och fyller bondens lada.
Värm sand och vik och vind och våg,
så får vi gå och bada.
Välkommen åter, snälla sol,
lys över land och vatten
Nu klinga sång, nu stäms fiol
nu dansas hela natten

August Strindberg

 

2013-02-27

Skrivit många ord

Jag står där just nu, med bälte och hjälm på. För säkerhets skull också en vaderad onepiece.

De många orden har just nu tagit slut

Ibland e det onödigt med ord

2013-02-25

Sabina gör en konst utav att gå

Verksamhetsbesök av förvaltningschefen. Första dagen för den nya SO läraren. Fokusgrupp med högstadie-elever, samverkansgrupp med facket, arbetslagsplanering med högstadiet. Imorgon skall jag anställa en språkvetare som vikarie.
Isigt på målarens väg. Jag kom inte upp för backen, fick backa tillbaka och köra runt om. :)
En halvtimme på crossen. Nu e man lagom mör o dan e så gott som slut.


När det våras uti Svealand
tar folk av sig sina kläder
Dom går på staden hand i hand
Snackar badmode och väder
Men Sabina hon går ensam
och kanske vill hon ha det så
Det kanske räcker att gå gatan fram
och bara titta på
För Sabina tål att tittas på
Där hon går uti sin klänning
Med bara ben och naken tå
Och rattarna i rullning
Men jag sitter bara här och tittar på
Hur Sabina gör en konst utav att gå


När hon rör på sina ben
så att det gungar i behagen
Så måste man va gjord av sten
och ha en massa is i magen
Men isen har sen länge smält
Alltunder juniheta solen
Jag undrar hur hon har det ställt
Är det inte varmt där under kjolen
Och om jag va en fjäril av nåt slag
som gled runt och samla nektar
In under hennes klänning fladdra jag

så hon kände hur det fläkta
Men jag sitter bara här och tittar på
Hur Sabina gör en konst utav att gå


Stefan Sundström

2013-02-24

Barnbarnshelg Puh !

I fredags hämtade jag först den ena i Dalby  och sen den andra i Malmö. Därefter körde vi och hämtade den tredje på dagis. 3 barnstolar i bilen. Ja det blev intensivt, men vi hade superroligt och ingen blev ovänner. Pussel, spel, måla, pyssla, playmobil, läsa saga äta mat. De byggde hus till sina kaniner och mormor blev fotograferad med vattensprutande kameror tills jag blev dyng. Det såg nog ut som om jag kissat på mej. Avslutade med en film och sen slocknade alla tre i bäddsoffan. Så mycket kärlek. Den ena vaknade mitt i natten och sa:” mormor, jag kan inte få bort ett ben” Det visade sig att benet tillhörde någon som inte ville flytta på sig, så mormor fick dela säng. De vaknade halv 7 och en sa: ”mormor, när jag vaknar hemma  så går vi upp direkt”  Ok, det vara var bara att masa sig upp. Hela lördagen i samma stil. Vi försökte bygga snögubbe, men det var ingen kramsnö. Föräldrarna kom på kvällen. Mellofestival med lördagsgodis.
Lek idag med. Alla körde efter lunch
Nu e mormor slut i rutan. Och leksaker över hela huset…………………………………


Det tog inte så lång tid att plocka undan. Vännen kom och fikade på väg till stan efter att ha satt panel i taket på Skräddis. Det snöar………………………………………..

Nu e allt tyst och tomheten breder ut sig i kroppen och i hjärtat. Tomheten som ett svart hål av längtan ……………Ja, jag vet att efter ett par timmar så kan jag njuta igen, av att få sitta i lugn och ro och läsa, av att få landa i mig själv, av att kunna tänka en tanke klar.
Och jag vet också att jag kommer undra? Undra om? undra hur?
 


2013-02-21

Förkyld

Jag har fixat Echinagard, som jag proppar i mej för att om möjligt dämpa den begynnande förkylningen och halsont.
Jobba jobba jobba, renskrev dokument och minnesanteckningar. Ringde, mailade, uppdaterade dokument.
De kom och bytte rutan på kaminen.
Blev glad. Försöker inte tänka så mycket idag, överlåter det till nån annan. Svarade på mail från en vän. Döttrar hört av sig. Vännen hört av sig. Soffan ikväll och laddar för att hämta barnbarn imorgon middag. Lyssnat på Maja Ivarsson idag. Hon e bara såå cool.


2013-02-20

I can´t get you, get you off my mind/ Miss Li - Darin


Allting e vitt vitt vitt L Snön vräkt ner både igår kväll och idag.
Halt som attan att köra till jobbet i morse. Möte med rektorer för att göra en övergripande IT strategi för skolan. Tuff löneförhandling med ny SO lärare. Möte med förvaltningschefen som utmynnade i bra dialog. Fick en liten pratstund med kompisen på förvaltningen.
Det kändes verkligen skönt att styra kosan hem. Jobbar hemma imorgon. Det kommer besök av braskaminföretag som skall byta rutan. Kompledig på fredag. Barnbarnshelg.  Ahhhh gött!

Att sätta nivån tar tid. Det finns inga begränsningar. Bara vi kan sätta dem….och rädslan.

Lyssnar till Darin i ”så mycket bättre” I can’t get, get you off my mind tralla la la la la la la

Jag längtar till Italien till Italiens vackra land. Där små citroner gula de växa upp på strand. Där näktergalar drilla allt uti dalen stilla, och snäckorna så röda, de lysa upp på strand trala la la




2013-02-19

Dans är glädje

Fan vad jag byggt och byggt. Rätt höga var de, murarna av tegel. Så stabila, trodde jag. Men det tog bara en stund, så smulades de till grus, till ingenting. Det var så sanslöst uppenbart och inget kan jag göra åt det. Men det finns en skillnad. Jag fixar det. Jag E jag kan finnas och ta emot bara och njuta av känslan. Jag har min plattform att landa på. Mindfulnes. Visst har vi förändrats bägge två, av livets törnar och fall. Visst finns det en annan ödmjukhet för livet och vad som blir en givet att ta vara på.
 

2013-02-18

Jobbat hemma idag till råkornas sång

Råkorna skränar utanför under sin vilopaus till vidare färd norrut. Idag har jag arbetat hemma med min uppsats till min högskolekurs. Lite ångest har man ju för att få till det. Tiden är en bristvara och det är så mycket annat som jag hade behövt göra också. Men det gäller att fokusera på en sak i taget och sen förtränga det andra. Det är mitt stora dilemma. Mina förträngningsmekanismer är skitdåliga och har alltid varit. Det är det som gör mig stressad. Det är också det som gör det svårt att stänga av vissa känslor. Lite lagom lobotomi hade kanske fixat saken? Eller det kanske finns kurser? Tips på kursledare? Seriöst !
Jag fick i alla fall sorterat litteraturen och alla powerpoint, kompendium och anteckningar. Jag skall skriva ut en hög filer imorgon på jobbet.
Jag hann skriva 6 A4 sidor i alla fall, ca en tredjedel av vad som behövs. Jag är rätt nöjd. Nästa tillfälle får jag markera alla litteraturhänvisningar som jag vill använda. Det kommer nog gå ca 3 dagar till i alla fall. Hoppas på torsdag, sen får jag ta en hel söndag och kanske en dag på Påsklovet. Det skall vara inne den 15 april ung. Nu har jag suttit i 9 timmar, så nu får det vara bra för idag.
Anmält mig och några till distanshealing ikväll och imorgon natt. Nu blir det meditation och sen crossen.



"Smält min is,
låt min snö gå i tö",
suckade vintern till våren.


"Kanhända, kanhända om solen vill,
vi vänta väl ännu en månad till,
så kanske det sker", sjöng våren

av Gustav Fröding

2013-02-17

Reflektion

En stund innan jag tar tag i det sista av kurslitteraturen använder jag till att reflektera över helgen. Det blev en helt Ok helg trots att jag kände mej trött och ledsen i fredags em när jag körde från jobbet.
Jag använder min meditation för att återställa balansen efter en arbetsam och tröttande vecka med mycket problemlösning. Jag använder min meditation för att landa i mig själv. Det är en viktig stund. Jag hämtar kraft i samtalen med mina barn och mina nära vänner. De är min bas, min utgångspunkt i livet.
Lördagkväll, en halv hummer och kräftor som legat i frysen sedan i somras och en del tillbehör. Gott!



Städning på ovanvåningen och materialhandling till specialbordet för datorn när jag springer på crossen.
4 kaniner till 4 barnbarn. Och 3 vattensprutande kameror ha ha. Förberett lite för barnbarnshelg nästa vecka. Lämnat samlat material till miljöstation. Tog ner och monterade lyxkryssare till playmobil som kunde komplettera ön och sjörövarskeppen.



Vännen snickrade ihop mitt specialbord. Det blev fantastiskt bra! Bättre än jag förväntade. Jag testade i morse med att kolla dokumentär på tv play när jag sprang på crossen. Det funkade förträffligt. Ytterligare minskade möjligheter att hitta argument för att inte träna. Vinterpromenad efteråt.


Jobbigt att halka omkring på isiga stigar. Längtar till våren. En mullvad vräkt upp 5 högar under snön på gräsmattan. Bara snön försvinner, så skall han döden dö!!! Jag har ju gått kurs för mullvadsjägaren i Gröstorp.
I em fått tid till att läsa det sista av kurslitteraturen. Skypat med broren. Kanske inte så dumt att man slagit ihop programmet med Messinger. Det är helt Ok, skall bara vänja mej lite. Läsa läsa läsa

Jag drömde en konstig dröm i natt


Jag drömde att jag bodde på ett hotell. För att komma till receptionen, så var jag tvungen att balansera på en smal gräsremsa på kanten av ett grustag. Det var svårt och jag lyckades nästan, men precis när jag var framme, så brast kanten och jag kasade ner på botten av grustaget och var tvungen att kämpa mig upp i den lösa grusen.
Jag vaknade och somnade om och fortsatte drömma om hotellet. Jag var på väg till mitt rum, där jag hade mitt bagage efter en föreläsning. Jag hade en nyckel med mig. Varje gång jag öppnade en dörr, så kom jag in på fel hotellrum. Det var någon annans saker som fanns där. Jag prövade flera gånger, men kom bara in i nya rum och jag hittade aldrig rätt rum. När frustrationen var som värst, så vaknade jag. 
Antagligen bara kaos i hjärnan som slumpmässigt sätter ihop saker? Eller så är det mitt undermedvetna som talar till mej och vill säga vad?

2013-02-13

3 långa arbetsdagar och 3 inspirerande kvällar

Jobbat till 18.00 månd-onsdag. Föräldramöte som gav inspiration till bildandet av föräldraförening. Elevkonferenser som engagerade mitt hjärta. Idag politiker samtal och avtalsdiskussion och intensivt arbete kring detta.
Buggkväll igår. Känslan och glädjen i kroppen för att dansa och att få ostörda minuter med en vän satt kvar även idag.
Kvällen har jag tillbringat tillsammans med en kompis från Ystad. Bjuden på en supergod 2 rätters till samtal om livets väsentligheter.
Trött nu. Längtar till sängen. Doft påverkar det undermedvetna. Jag får nog ransonera med dosen ha ha



2013-02-10

Dagislåt till final, långa vinterpromenader städa badrummet

Igår gick vi en lååång vinterpromenad i Sandskogen, minst en mil. Trötta och rätt frusna när vi körde till kompisar i Rydsgård för mat och Mello. Jag höll på de två som gick till andra chansen. En dagis låt till final, hm. Man får ju hoppas den inte vinner ha ha.
Promenad idag med. Spånade över hur bygga datorbord till crossen, så jag kan lyssna på föreläsning eller se film när jag springer.  Det blev 8 km idag. Städat badrummet som en galning i em. En, slappar framför TVn, gitter inte läsa kursalitteratur som jag borde. Tränar impulskontroll genom att limma högertummen mot handen.




2013-02-09

Sol här

Snö och sol idag :) Det blir tur i skogen i em.  Kom hem igår efter en fruktansvärt tuff dag med föreläsning och diskussioner mellan halv 9 och 4. Helt slut. Deppig och urlakad. Behövde bara vara för mej själv. Avbokade kvällsgäst. Reflekterade över kursdagarna, läste mail och landade. Insåg att några dagar på sportlovet måste användas till att skriva på min uppsats.
Lång meditation. Balans någorlunda återställd, men såret blöder lite sakta.
1 dm snö på marken idag. Jerry Williams greatest hits o crossen funkade bra tillsammans.

Solen lyser på allt damm som man inte ser när det är mörkt. Jag är ju nästan aldrig hemma när det är ljust. Måste nog vårstäda snart. Vännen kommer, långtur i skogen och sen till kompisar o Mello ikväll.

From every wound there is a  scar,
and every scar tells a story.
A story that says, I have survived

2013-02-07

Ett superlyft för hjärnan

Fan vad kul det är att lära sig nya saker. Att känna hur det rör sig där uppe, hur saker ställs på sin spets och nya tankar får ta plats. En superföreläsare i Pär Larsson organisationsforskare från Stockholms universitet. Kreativa idéer och bra diskussioner från kurskamraterna.
Ja, jag körde hem den här gången, jag avstod från hotelrummet. Paus i  "himmets lugna vrå" innan middagen och mingel ikväll. Ja, jag avstår vinet för att få sova i min egen säng för en gångs skull. Super super mat vi fick idag, hög klass på konferensstuket. Ah, såna dagar känner man sig priviligierad.

På hemvägen telefonsamtal från lärare. Problemlösning på hög nivå.

Den stund du tror att allt är slut
och stum i mörkret sitter.
Den stunden skall du kämpa ut,
fast den är kall och bitter.


Ty efteråt skall du förstå
att just vid soluppgången
är natten särskilt kall -

men så
begynner fågelsången

Harry Blomberg

Morgon efter en god natts sömn

Ja fotbollen igår var ju inte så upplyftande, även om man fick se glimtar av sin älskling :)
Trött? Ja igår var jag det, men sovit som en stock och dessutom sovmorgon eftersom min utbildning förlagts på Ystad Saltsjöbad den här gången. Det är verkligen ovanligt, ofta får man gå upp i ottan och åka till Halland eller norra Skåne.
Funderar över varför det tar så jä.. lång tid för vissa att få insikter och börja ta beslut som gör livet bättre istället för fortsätta i samma spår.
Hinner se gomorron Sverige på TV, ska ta Paddan under armen och sticka till fikan, som e starten. Ska bli kul o träffa kurskamraterna igen. Föreläsningar och diskussioner. På sportlovet måste jag börja skriva på min uppsats.
Sänder kärlek och kramar till de som behöver det.


I jorden går dolda ådror
fram under alv och rot
-spränger sin längtan i blommor
för människans fot
utanom kaos och plåga
välver livet i sitt gröna sus
och fyller i hemligs stunder
vår själ med ljus


Ole Torvalds

2013-02-06

Mörkret förebådar ljuset

Nu är var dimdag full av tysta tecken
av hemliga och fina förebud.
Det jäser under snön i åkervecken
och diket klingar med allt högre ljud.

Ett pilträd speglar i en vattensvämma
sitt fina kvistverk, blankt av långa regn.
och sparvar samlar sig till sockenstämma
där solen glindrar kring ett hagtornhegn.


Gabriel Jönsson

Rävspel, discoproblem och tillit

Igår var det rusch...oj oj oj !  Verksamhetsbesök hos idrottsläraren, sen ringde kommunfullmäktiges ordförande om avtalet. Vilket rävspel som pågår!
Nationella prov i svenska i år 6 hela dagen.
Lunchade med kompisen och fick lite feedback och utifrånseende.

Ringde braskaminfirman om min sidoruta.
Anställningsintervju, som var sådär. Fick stanna kvar på jobbet och beta av lite arbetsuppgifter efter att resten gått hem. Skrev PM till Kommunstyrelsemötet. bl.a. Årskurs 6 skulle ha disco för de små. De fick inte igång gästkontot på internet. Panik för discjockeyn kom inte åt sina spellistor. Jag lyckades fixa det. 

Funderingar kring tillit, vänskap och människor som är verkliga utmaningar i livet. Varför gör vissa människor saker som komplicerar och begränsar istället för att öppna upp och ta vara på saker som är bra. Varför denna rädsla? Hur kan man tro att man skall kunna vara allt för en annan människa eller att en annan människa skall kunna var allt för en själv ?
Vilka orimliga förväntningar på sej själv och andra. Att klara en vänskapsrelation är en absolut förutsättning för att klara en kärleksrelation.
Vårtecken i trädgården och bilder som är en fröjd för ögat.


2013-02-04

Tradig dag

Tradigt väder, inget kul hände på jobbet idag.
Inte ens kul att springa på crossen. Trött ! Katten snarkar i soffan, ska lägga mej tidigt o läsa.  Deppardag, längtar till våren.
Tänk om jag bara kunde sticka till Italien, imorgon, bara sådär, packa en väska, njuta.....  suck, 


2013-02-03

Vinterpromenad och nedtagning av ljusskulptur





Det blev en lång vinterpromenad i Skräddarröd med vännens barn och barnbarn. 2 fantastiskt vackra hästar blev klappade. Utevistelsen hade fått pälsen på kroppen och benen att växa till en värmande vinterfäll. Fint!
Innan bänkning till schlagerfestival, så blev det bugguppvisning med publik. Lite ringrostig är man ju.
Yohio var faktiskt min favorit, men Erik Gadd var rätt trist.
Continental frukost hos kompisen i Kalles smedia idag. Vad härligt att se ”gubbarna” sitta runt bordet när jag kom. God stämning och många hjärtliga skratt. Jag är stolt för att kalla dem mina vänner. Frukosten tog 45 minuter och nedtagningen av ljusskulpturern tog ca 10 minuter. Det är så det ska va! O så fick jag ju se traktorer i arbete, bara de ha ha !
Läst slut en bok som tillhör kurslitteratur till min utbildning. Vännen tittade in på kvällsfika innan hemfärd till Malmö. Broren ringt.






2013-02-02

Snöskit igen på vägarna, säg den glädje som varar

Allting e vitt vitt vitt. Usch och jag som skall ge mig ut på Österlens småvägar.


2013-02-01

Brasa , ett glas rött och en bit choklad

Det var en luuuuuugn dag idag. Jag hade glömt båda telefonerna hemma. He he, men lite nervöst. Synd bara att jag inte själv kunde ringa heller. Ny kollega fyllde år och bjöd på fikabröd. Flera kollegor ligger i influensa. Min vaktis intresserad av att ta sig på att renovera mitt uthus genom firman han har med sin bror. Han skall räkna på det
Stack hem tidigt, det var bar 8 missade samtal och några meddelande som inte var akuta. Stack till stan igen och handlade food och sen tefika hos kompis i Ystad. Hon hade fixat en ny fikaryggsäck till mej. Vännen  tog flyget från Stockholm. Han sticker direkt till Skräddis. Han skall tillbringa helgen med barn och barnbarn. Jag kör dit en sväng imorgon. Jag halvligger i soffan med ett glas rött
 och en chokladbit. 

Drömmer om våren och ljuva stunder i solen. Lääängtar.