Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2012-07-31

Det Haglade på gräsmattan idag

Vaknade av att det ösregnade. Under frukosten haglade det så det blev vitt på gräsmattan. otroligt! Haft en deppardag idag. Trött, ingen energi, kanske i och för sig inte konstigt.... aldrig haft en sådan intensiv semester, inte en minuts stiltje.
Körde till tåget med yngsta dottern, lämnade gräsklipparen och köpte färg för 1200:-  till fönster och lite annat. Inte billigt!
Äldsta dottern och barnbarn kom på em och skall stanna till fredag. Vädret helt Ok.
Varit på lekplats och vid hamnen. Trött, trött trött, ZZZZZZZZZZZZZZZZZZ


2012-07-30

Gräsklipparkrångel och dotterbesök

Det blev bra väder idag med. Yngsta dottern med sambo på besök. Gräsklippar he...... slutade driva, så jag fick klippa alla mattorna genom att skjuta järnklumpen själv. Puh, det blir gräsklippemannen imorgon i Ystad. Packat upp kranen och samlar mig för att byta i köket. OS ikväll på TV...får väl offra mig och kolla med sportintresserade dottern.
Anmält mig och en annan som behöver det till distanshealing ikväll. Det skulle va kul att veta om det gör nån nytta där?
 Sorken verkar ha dragit till de sälla jaktmarkerna efter karbidbehandlingen...men oroväckande med en liten mullvadshög vid häcken. När man blir kvitt ett problem, så kommer nästa.


 

2012-07-29

Vän

Myshelg och grillparty med "krocketvad"

Körde till Dalby med barnbarnet på fredag middag. Hann träffa minstingen en stund som sitter själv nu. Det är otroligt vad tiden går fort. Tillbringat helgen med vännen. Det blev grillparty hos kompisarna på smedjan fredagkväll. De två stridisarna i sällskapet, alltså entreprenören och jag slog vad om en tjuga om krocketreglernas tillämpning. Jag vann vadet he he efter att ha kollat på internet. Otroligt god mat...och goda drinkar och shots. Lördagen blev stranddag. Jag somnade och sov 2 timmar efter en uppenatt dagen innan. Bjuden på lunch på Skillinge hamnkrog och sen blev det grillade lammkotletter på kvällen.
Idag loppmarknad i Brante. Jag köpte en sockerskål till kompisen med sockertång och en behövlig del till toaletthandtagen, som ramlar av hela tiden. Det blev perfekt resultat efter lite meckande hemma. Vännen körde till Malmö eftersom semestern är slut och jobb imorgon för honom. Städade som en galning hela dagen efter 3 veckors klart eftersatt arbete. Påhejad av broren som valde tillbringa eftermiddagen hos mej eftersom regnet öste ner.
Ikväll har jag lagat en del av mina smycken som legat i lagningslådan alltför länge. Funderat....So far so good !!  Coolt att sakna igen.
 



2012-07-26

Underbara dagar

Stranden med sol, bad och lek. Glada barn och familjer som byggde sandslott och badade. Vågorna från katamaranen överraskade och gjorde översvämmningar och små sjöar på stranden som gick att bygga dammar i. Hemma blev det ett pysslande med fågelbad och plantering av blommor. Fortsatt bad i barnpoolen och vattning och springa i spridaren. Barnbarnet tyckte vi kunde fixa ett fågelbad som hon skulle ha i sin nya trädgård. Mormor hade slut på kaffet och huvudvärken började göra sig påmind, så vad som helst för en kopp kaffe. Vi gick till hamnen och mormor fick sitt kaffe medan hon åt saftis med kommentaren: "Du mormor det här måste vara bra för kroppen en sån här solig dag." Barnbarnet hittade en "fantastisk" fågel som kvittrade när något rörde sig i närheten. Den var perfekt att locka till sig fåglar till fågelbadet tyckte hon. Vi gick hem med fågelbad och fågel och efter en kvart höll kvittrandet på att driva mej till vansinne. Vi gick och kollade på fåren och lånade mer kaffebönor hos kompisen i galleriet, så jag hade till imorgon. Såklart blev det myskväll med ostbågar och vindruvor. Jägarvännen ringde när barnbarnet spelade spel på mormors padda. Hon somnade inte förrän nio. Mormor schack matt.


2012-07-25

Full rulle

Var i Degeberga Sommarby och inspekterade kollegans nya sommastuga i måndags. Det blev fika och jobbesnack.
Konstnärsvänner på besök i tisdags. Vi var på galleri Peppinge och kollade på väktarna
http://www.asamelin.se/?pid=20 och såg Margaretha Forslunds hologram. Jag köpte ett spektakulärt halsband a la M F i orange plexi. Jag blev förärad flera nya perenner att plantera.



Malmö på em. Jag fixade ny kran till köket och sen födelsekalas hos ena barnbarnet. Jag tog ett av barnbarnen med hem.
Idag har vi varit vid stranden. Supervarm dag. Sommarens varmaste. X:et med sin lille son kom på em. Fika i trädgården. Pratat i telefon med vännen. Barnbarnet sover och nu är jag är slut i rutan.



2012-07-23

Magnus Uggla och loppisfynd


Hann med två loppisar igår och sen Magnus Uggla konsert i Sövde med vännen. Trött ikväll, Varit i Degeberga sommarby hos kollegan och kollat på nya sommarstugan. Distanshealing för mej och någon annan som behöver det ikväll.




2012-07-21

Somewhere over the rainbow

Somewhere over the rainbow
Way up high,
There's a land that I heard of
Once in a lullaby.

Somewhere over the rainbow
Skies are blue,
And the dreams that you dare to dream
Really do come true.




Träningsvärk

Jag och vännen haft en heldag. Ätit wienerbröd på Fritidsbaren. Gått från Kabusa över backarna till Kåse. Rökta räkor, rökta musslor, västerbottenpaj och öl med. Sen lagat världens godaste middag när vi kom hem. Lyssnat på Opera och myst ;) Turen känns i benmusklerna.

Kärleken är en kombination av vilja och mod.



2012-07-20

2012-07-19

Målat på en tavla och fotograferat tistlar på Hammars backar

Det regnade som spön i backen hela fm. Jag tillbringade en del av dagen till att måla på en tavla. Den artar sig bra. Det blev uppehåll vid kväll och jag tog en 2 timmarstur över backarna till Hammar. Det blommade 3 sorters tistlar. Den minste från 1cm och den största var drygt en meter. Otroligt vackra. Jag gick in om kompisen på gården vägen tillbaka och snackade bort en stund. Plockade en bukett vilda blommor.






 
Åldern saknar betydelse…bara man inte är en ost

2012-07-18

Städat bilen och snackat med en murare från Rumänien

Idag kom broren ut. Han hade hämtat min nya Peugeotcykel som jag fick när jag köpte bilen. Den har skivbromsar och 26 växlar. Hm undrar om den är säljbar…..en sån cykel kan jag inte hantera, men snygg e den. Broren lånade min dammsugare för att städa sin bil. Då var ju jag tvungen städa min. Absolut nåt jag skjuter upp fööör länge. Tur inte en viss person såg allt grus på den nya gummimattan och resterna av grejer jag körde till miljöstationen i baksätet. Men nu blänker den igen och inte ett dammkorn invändigt.

Jag har fått korn på några murare som putsat hus här omkring. Jag gick bort och haffade en som kunde lite engelska. Jag fick telefonnummer till chefen som kunde svenska. Han var här i em och skulle räkna på vad det skulle kosta. Får besked via mail.

2012-07-17

Regn, regn, regn och marsipanrosa pelargonior

Jag har jobbat idag. Hade 100 mail att läsa och 20 räkningar att attestera, men inte så många som sökt NO-lärartjänsten. Tur att jag hade fått tips om en som jag skulle träffa idag. Ja, det blev anställning. Håller tummarna. Nu är det tre nya medarbetare till höstterminsstart. Puh. Nu kan man kanske koppla av lite resten av semestern. Regnat från och till hela dagen. Jäkla skitväder faktiskt. Sorken hade grävt nya hål när jag kom hem. Jag rusade in och proppade hålen fulla av karbid och vattnade på. Gasen bolmade och sorken fick det hett om öronen. Jag är ingen strandtokig typ, men det är inte utan att man längtar efter en enda stackars stranddag när man kan svettas lite. Shortsen ligger och är oanvända i garderoben.
Mina Mårbacka pelargonior blommar...rosa marsipan.



ThorwaldGahlin

Det gäller att ha mod att vara den man är
Och inte tappa modet för att man är den man är

2012-07-16

Know your limits,
not so that you can
honor them, but
so that you can
smash them to pieces
and reach for magnificence

Seglarjacka, shopping och konsthantverk i Kivik


Jag hämtade kompisen från Vik och vi körde till Kivik och hämtade min seglarjacka. Nu kan jag segla ha ha. Det blev fika och konsthantverk. En bomullskofta i navystile, en badväska och en del annat hamnade i korgen. Dissade förmarknaden. satsar på Sjöbo fredag istället.
Klippte gräset när jag kom hem. Långt som attan. Det är svårt att hinna med mellan skurarna. Tog lite foto på alla blommorna som blommar i trädgården nu. Underbart ! Bryter semestern för att jobba imorgon. :(