Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2012-08-30

Flyt på jobbet, men katten fick panik

Jag lämnade katten på djursjukhuset i morse. Fick positivt svar från skolinspektionen. Hann med en hel del på jobbet. Möten om resursfördelning som gick bra. Hämtade katten och sen postade barnbarnets brev, köpte smärtstillande och lite annat.
Putsningen av huset framskrider.
Katten fick panik när jag tog på plasttratten. Flög som en skottspole över bord och bänkar, ramlade i trappan och välte ner ljus och ljusstakar och prydnadssaker, vilket ytterligare ökade paniken. Jag fick stänga in henne i boxen igen. Tog av tratten igen en timme senare eftersom katten vägrade röra sig. Hon åt lite, men började sedan slicka sig på såret, så jag var tvungen
sätta på tratten igen. Det blir att bli instängd på litet utrymme i natt. Matte får ta se imorgon.
Vännen kommer i helgen och hjälper mig måla lite spröjsar och annat.

En människa utan emotionell kompetens skapar sina egna regler om hur man behandlar andra människor.
Två människor utan emotionell kompetens hittar hellre en gemensam fiende att fokusera på istället för att titta på sitt eget beteende.

Fullmåne imorgon kväll
 

2012-08-29

Möten och telefonsamtal, men också ett brev

Det låg ett brev i lådan. Strax efter jag läst det ringde telefonen. Det var barnbarnet. "Har du fått brevet mormor?" Ja det har jag, har precis läst det. Det var jättefint, sa jag. Barnbarnet:" Det ligger aldrig ett enda brev i vår brevlåda" Ok då får väl mormor skriva ett till dej ikväll då, sa jag. Barnbarnet: " Jaaa"
Idag har jag haft möte med kommunfullmäktiges ordförande, pratat med skolinspektionen, suttit med den snart avgående No läraren med enkätprogrammet och fixat med trivselenkäter så jag själv kan hantera systemet  när han slutar. På eftermiddagen konferens med lärarna.

En del ärenden i Ystad, bl.a fixat litteratur till min nya utbildning. Ska iväg 2 dagar nästa vecka.
Murarna hade hunnit en del. Städat bland verktygen för att få plats med mina sorterade plastlådor med "allt" sorterat från uthuset i.
Var så trött, så jag orka knappt prata med vännen.
Behöver verkligen sova 8 timmar i natt.


2012-08-28

Fullmäktiges ordförande imorgon och Kaningänget ikväll

Idag har jag lunchat med kollegan och berättat om det senaste katastrofala valet jag varit åskådare till, men inte oväntat. Ibland kan man till och med bli fascinerad över hur vissa människor ställer till i sitt liv..
Fullmäktiges ordförande kommer till mig på skolan  imorgon för diskussion om 600 000. Förberedd! Avstämning med läraren som skall sluta. Kommer verkligen sakna honom.
Träffat Smygegänget från Kaninhålan ikväll i Beddinge. Skratt och diskussioner som vanligt.  Planering av Serbienresa i oktober.
När jag kom hem hade murarna börjat lägga på puts. Trött. Sov inte mycket i natt. Nattis sms på mobilen nu   ZZZZZ

2012-08-27

En stor oro för någon som är utsatt

Idag lyckades fullmäktiges ordförande lyfta ut min fråga från dagordningen. Otroligt att det lyckades. Nu hoppas jag på att få yttra mig så att det blir rätt beslut. Fick ta simskolebarnen idag så det blev ingen middag för mej. Vägarbete på flera ställen på pendelvägen. Helt otroligt vad det tar lång tid till och från jobbet. Körde till skogen när jag kom hem, fantstiskt ljus och ljumma vindar.
Känner en stor oro för gamle vännen som verkar helt hjärntvättad. Situationen går käpprätt mot katastrofen. Men jag kan inte göra något åt det. Det känns sorgligt. 

Muraren ringde, väggen värre än jag trodde. De måste näta hela väggen och använda spec. starkt puts.
Tur att telefonsamtalet som avslutade dagen var positivt och varmt.

2012-08-26

Möte Ljusskulpturgrupp och samtal från murare

Möte i ljusskulpturgruppen vid hamnen . Det blev utan en deltagare. Hm jag undrar jag? Skeptisk till kompromisser när en viss person är med i diskussionerna? Det lär vi få se. Ringde murarna och de kommer imorgon. Jag har skurit ner alla blommor ikväll längs väggen utom klätterrosen och flyttat bort krukor och ängel från väggen.
Nervös för politikerbeslut imorgon. Undrar hur det gått i helgen?

Blir tidigt i säng ikväll, behöver en hel natts sömn. 4 dagar kvar av sommaren....usch!

Sista festivalkvällen följdes av kräftätning


Festivalen i fredags började med dotter och barnbarn vid karusellerna. Kvällen blev verkligen växlande. Regnet hängde i luften, men bara stänk då och då nådde oss som var ute. Lyssnade på Jazzinspirerad 50 talsmusik spelat av vännens kompis band, körmusik i en fullsatt kyrka vid Caroli, Bob Hund, 4 danser på dansbanan och avslutade kvällen med Graveyard på Posthusplatsen. Bra musik, upplevelser, varav Graveyard var den absoluta höjdaren med 70-tals hårdrock utövat av fantastiska gitarrister, basist och trummis. Wow sådan musik gör mig hög.
Lördagen blev avslagen och gäspig. Dotter och barnbarn följde med hem. Dottern beskärde Valnötsträdet medan jag förberedde för kräftätning på kvällen. Mysigt! Men vi slocknade alla rätt tidigt. Snapsarna lyckades inte göra oss pigga- tvärtom ha ha. Alla åkte hem vid 12 idag. Vet inte om jag skall måla spröjsar eller göra ingenting tiden fram till mötet med ljusskulpturguppen i em.
 





2012-08-23

Vilokväll ikväll och dokument om stckgraffiti i Malmö

Trött idag. Ledningsgruppsmöte med konfliktvarning. Budgetuppföljning med inspirerande ekonom. Förberedelse tillbaka på skolan för uppdragsdialog med förvaltningschefen imorgon. Trött, messade vännen att jag hoppar festivalen ikväll. Han tog en ölrunda med polarna istället.
Telefonsamtal på hemvägen. Tillit är svårt. Knäckande med utspel om trovärdighet. Vägrar hoppa ner i soppan!
Positivt men konspiratoriskt mail från Fb vän. Maskopi ha ha. Telefonsamtal med kompisen om dagen. Barnbarnsplanering imorgon med myspys eftermiddag och kvällen på festivalen med vännen.

Stickgraffiti i Malmö. Dokumentation-fint!









The HIVES, höjdaren ikväll !

Åkte till festivalen med kompisen för en rockkväll. Marduk, Sound Track of our Lives, och HIVES.

HIVES var verkligen höjdaren. Kanon !


2012-08-21

Skolstart, stress och samtal

Idag har jag träffat alla eleverna igen, både nya och gamla. Härligt med flaggan hissad och alla föräldrar och barn på gården igen. Det gör mej glad.
Dagen var sanslöst stressig och jag hann inte alls med det jag skulle. Ett låååångt telefonsamtal gjorde att jag fick senarelägga jobbet och suttit tills nu. Fönsterna är i alla fall helt klara på ena sidan och ordningen återställd i huset. Jobbat i 3 timmar och har lite koll på läget nu i alla fall.
Det är otroligt vilka kast som livet gör.  Jag åker med och blir mer och mer luttrad. Ibland känns det skönt att vara åskådare, men svårt när man inte kan ingripa och se till så rätt val och prioriteringar görs...suck..


2012-08-20

2012-08-19

Armarna har fastnat

Idag har jag målat en hel sida med mååååånga dubbelkopplade fönster. Både utvändigt och emellan. Balanserat på stege och nu har armarna fastnat. Kan inte röra dem. Huvet känns dessutom löst. I och för sig inget ovanligt,  men usch :((

Malmö slår ett slag för hur viktigt det är att kunna läsa





Malmöfestival Toppen !

Efter en sanslöst stressig dag i fredags och ett besök hos frissan så blev det festivaldax. En av sommarens höjdpunkter! Lyssnade på Vit Päls. Ett band med Malmöstöd. Trevligt och personligt. Vännen anslöt och det blev öl, wookad älg och glaserat äpple, mmmm. Kollade runt, bluestältet, latte...(för att vila benen) Jill Johnsson var ingen jätte höjdare. Men Perikles fick torget att gunga vid midnatt. Härligt! Jag träffade flera vänner som jag inte sett på länge. X:ets X tog kontakt  och pratade, med en ny man i släptåg. Rätt modigt..men här går det undan.....Härlig stämmning och toppenväder. Kvällsmacka och mjölk hos vännen, komplicerade tankestörningar som inte gick att lösa. Rätt trött på morgonen när dotter hämtade sina motorsågsstövlar.
Körde till Kåse på fm igår. Var tvungen att utnyttja det fina vädret och måla fönster. Bjuden på mat på Skräddis av vännen. Helt vingabruten idag, men nya fönster som måste målas. Schattat med vännen från Rättvik under frukosten. Redo för nya umbäranden ha ha.







2012-08-16

Utmattningssyndrom efter intensiv dag på jobbet

Hämtat spröjsat fönster i Äsperöd till uthuset. Dagens innehåll, planering av Toleransprojekt a la Christer Mattsson Kungälv med Mackleanskolan och ett antal lärare och personal. Tufft program. Helt svimfärdig när vi var klara vid 2 utan middag och paus. Timmar kvar på jobbet att göra.
Trädgårdsarbete när jag kom hem.
Mail, Packa packa...Malmö imorgon o festival....


Boye

Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd,
men det är vägen som är mödan värd

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.
Bryt upp, bryt upp ! Den nya dagen gryr

Oändligt är vårt stora äventyr.


Ny skulptur vid spisen ger mej inspiration till fortsättning på avbrutet projekt meditationsmatta.

2012-08-14

Kickoff med personalen

En heldag tillsammans. Kryddgården i Köpingebro, Wallandervandring i Ystad, lunch Wendels i Sandskogen och rundtur i Klostret. Fruktansvärt intensivt men väldigt trevligt och det kändes om om alla som var med uppskattade dagen. Fick dock inte stopp på guiden på klostret som jag kände sedan innan. Det tog dubbelt så lång tid som var avsett. Vi fick bryta när parkeringsavgiften gick ut ha ha. Jag var helt slut när jag kom hem. Skulle springa en runda, men slocknade i soffan.
Segade mig upp efter 1 timme. Läste mail och skrev ett. Jobbade sen i trädgården i drygt 2 timmar. Informerade grannen om mitt carportprojekt.
Funderar om jag ska slå till på fönstret som jag hittade i Esperöd. I så fall måste jag hämta det imorgon efter jobbet. Carpe Diem, försöker ta en dag i taget och glädjas åt det som är positivt och får mej att må bra. Gott med kvällssamtal om hur dagen varit. Natti









2012-08-13

Blodtrycket åkte snabbt upp i topp idag


Alla medarbetare på plats. Kokerskan sjuk, så jag fick köra 1 timme tidigare på jobbet och sticka och köpa bullar på bageriet och pålägg på ICA till frukosten med 25 personer. 3 nya medarbetare. De känns helt OK so far. Infolista och lite körschema inför imorgon. Gjort ett komplicerat arbetsschema till fritidspersonalen, detta höll på att driva mej till vansinne innan jag fick ihop det..
Kom inte ifrån förrän halv 6 och då låste jag in nycklarna i arbetsrummet. Eftersom jag har egen nyckel, (bara huvudnyckel går att öppna med), så fick jag ringa till vaktis som fick köra från Slimminge och öppna för mej. HM…Tur han är så snäll J

Ringde kompisen från Malmö och planerade festivalkväll, ringde och kollade fönsterstorlekar på Esperöds bygg, ringde och beställde tid på djursjukhuset till sterilisering av katten och ringde restaurang och guide och Kryddgård för att dubbelchecka så bokningarna inför Kickoffen med personalen imorgon är klara. Till sist ringde jag kompisen med lastaren. Tel. samtalen under tiden jag körde hem.

Kompisen med stora lastaren kom och åt kvällsmat och vi planerade röjningen av marken norr om uthusgaveln till att sätta carport på.
Distans healing ikväll till mej och någon speciell som behöver