Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2012-06-30

Prunkande trädgård efter åskregnet


Jag somnade helt utmattad efter 2 dagas sömnlöshet. Jobbat hårt i trädgården idag. Den prunkar som Edens lustgård. Skruvade ihop min nya hammock. Den mest idiotiska konstruktion man kan tänka sig. Svor som en borstbindare. Fysiskt arbete hjälper mot sår i själen. Fick ett trevligt sms från någon på väg. Låg med filt och läste i min hammock till kl 21.00. Loppmarknad i Svenstorp imorgon bitti.









2012-06-29

Hästarna i Kåse








Tvära kast- när man når botten, så händer något


Dagen började efter en sömnlös natt med att bokstavligen vara blockad. Arbetsdagen slutade med att jag grät hos chefen och nästa steg var att att köra nånstans och dra nåt gammalt över sig och försvinna. På vägen till Ystad ringde jag och avbokade min planerade resa till barnen som hyrt en stuga i 14 dagar i Gränna. Pallade inte köra i 3 ½ timme. Jag hade nästan glömt att jag i gårdagens chockktillstånd hade planer för kvällen. Då kom vändningen. En rektorskollega ringde om tips på NO lärare och kvällen överträffade alla mina förväntningar 10 gånger om. Tillit till att saker inte sker av en slump. Tillit till att släppa taget och tro på att ödet styr och det gäller att våga följa med i svängarna.

2012-06-28

Känns som jag sjunker


Ju mer man kämpar destu mer så sjunker man. 1 lärare till fått jobb med bättre betalt på en icke kommunal verksamhet. Min semester går åt hel..... Just nu känne allt för djä.....Jag måste ha gort nåt ont i ett annat liv eller?

Anmält en "före detta" vän till distanshealing ikväll kl 21.00 och jag också. Det kan i varje fall inte göra saken sämre.
Men det är väl bara att bryta ihop och komma igen. Det går väl denna gången också? Fungerar total avstängning? Någon jag känner praktiserar detta till fullo, kanske man kan lära sig tekniken?

Precis bokat ett möte till imorgon kväll för att muntra upp mej.


2012-06-26

Kvällsmat på Jakten


Usch vilket kallt sommarväder. Mycket som skall hinnas med på jobbet. Jag fattar inte hur jag skall hinna klart på en vecka till bara? Skall hämta min nya Iphone imorgon. Köpt två fina rosenbuskar till skolsköterskan som skall gå i pension. Jag hoppas mina två nyanställningar fixar sig innan jag går. Kvällmat på Jakten. Ömsom hetsiga diskussioner med husägare från Gislöv.

Av Vizma Belsevika

Jag ska samla alla dina likgiltigheter
till den sista- allra minsta.
Jag ska tänka att jag inte skall tänka på dig.
Hela tiden ska jag tänka på det

Jag ska inte fråga. Är det avsikt eller slump
som spärrar vägen mellan våra liv.
Jag ska vänta för att säga: jag ska inte vänta
Hela tiden ska jag vänta på det

Jag ska förhärda mitt hjärta
mot tillfälliga stunder av ömhet
Jag ska hoppas att jag aldrig mer
ska hoppas på något

Och inte längre räkna regndropparna
som i blindo immar höstens fönster
när jag tänker att jag inte tänker på dig
När jag hela tiden tänker på det.

2012-06-25

Regn regn regn var ska vi få hängn?

Usch vilket trist väder, och kallt. Stormvarning längs kusterna. Sommar hm. Massor kvar att göra på jobbet. Fast blir inte avbruten så ofta och det är skönt. Håller på att försöka få ihop flera nya tjänster. Bråkar som vanligt om IT strategierna i kommunen. Vädret gör en deppig. Gick en 5 km runda och mitt i så började det ösregna. Var helt dyngvåt när jag kom till bilen. Suck. Det blir boken i soffan ikväll. Samtal med Rättviksbo. Skönt höra att vädret är lika kass där. Har så många frågor i skallen just nu. Svaren verkar långt borta??????

2012-06-24

Regnväder gör att man får en del gjort


Alla spår av midsommarfesten borta. Årets kobilder tagna. Tältet vikt och packat, porslin och glas diskade och insatta i skåpen. Alla tomburkar/flaskor ihopsamlade och kvarglömda grejer lagda i bilen för återlämning.
En representant från Biodlarföreningen har hämtat 95 % av mina biodlargrejer, resten ska jag prova sälja på blocket. Första lilla steget till att tömma uthuset på grejer. Snackat med vännen med lastaren om att jämna plank och buskar m.m. norr om uthuset för att kunna få plats med en carport. Nödvändigt om jag skall kunna ha plats till bilen på vintern för att få uthuset uthyrningsbart. Suttit med räkningar och stått i ösregn på återvinningen. Vilket jä.. väder.
Nu blir det ligga i soffan och läsa min nya bok.















Sommarprogram med Anja Persson

http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=922512

2012-06-23

En fantastisk midsommarafton


Ja det regnade som spön i backen när mina 20 gäster kom på eftermiddagen. Det blev ingen tur på backen med kaffekorg och champagne. Ja, 5 kampen var lite avslagen och heja ramsorna blev lite matta för det var både kyligt och vått. Men sen blev det ju desto bättre. Maten blev jättelyckad och kvällen blev fantastisk. Mycket skratt och roliga upptåg, många gäster som hade jätteroligt. Dans till kl 01.30. Än kan di gamle ha ha. Gästerna som drumlade hem på morgonkvisten, en del hade svårt att cykla rakt, men det hade varit en jättelyckad kväll. Jag är så tacksam för att jag faktiskt har möjlighet att bjuda dessa trevliga människor till mej på fest och att de faktiskt vill komma och fira midsommar med mej.
Dotter med familj festade med sina kompisar på ängen vid Ale stenar och låg i tält. De sitter nu i trädgården och äter frukost. Min nyfunne vän med fru kommer när de vaknat och skall hjälpa mig med tältet.
Bara en sak som kändes sorgligt. Och nu vill jag veta hur det verkligen är?



2012-06-21

Midsommarförberedelser

Hämtat en ny hammock i Tomelilla. Stormvind höll på att blåsa tältet över planket. Kylen full. Håller tummarna för vädret. Undrar, undrar om?, undrar var?, undrar hur?

2012-06-20

Tältet rest

Avslutningsmiddag hos chefen i Arrie. Goda mackor och trevligt samkväm. En hetsig diskussion med socionom via telefon som jag måste följa upp. Suck
Handlade en del, men inte allt. Gjorde grovplanering av maten. Drog ut alla tältgrejer och började sätta ihop. Tungt. Ringde till kompisen som hjälpte mig resa och sätta på benen. Det gick inte att göra själv. Men det blev bra efter en del slit. Håller tummarna att ett under skall ske med vädret.



2012-06-19

Zlatan den störste !

Helt otroligt, Sverige vann mot Frankrike. Zlatan gjorde  mål. Fan va bra! Den störste.

Tröööööött men OK

Jag har haft två stressiga dagar. Jobbat som en galning. Fortsatte till 22.00 igår när jag kom hem. Hoppade över middagen på jobbet igår och fixa ståltråd till midsommarekransar och rosé och öl till festen och kopierade upp allsångshäften. Upp kl 05.00 och hämtade 27 tallrikar med rökta saker i fiskaffären till sommarpresenten till personalen.
Konferens med utvärdering med alla lärarna hela dagen. Hoppade över middagen idag med och stack och fixade komplettering till presenten. Fastnade i kassan när skolans kontokort var spärrat för krediten var uppnådd. Allt berodde på att affären inte skickat räkningen i tid. Hm, det slutade med att jag fick lägga ut pengarna. Fortsatt bra diskussioner och dagen slutade med sommarkram och presenter. Sen anställningsintervju av ev. ny musiklärare. Hem och lasta in bord från idrottshuset och sen klippa gräset.
Lika sanslös dag imorgon. Sitter med en öl nu och väntar på Zlatan med stort Z.


2012-06-17

Ålabodshelg


Växlande väder, men lugnt och varmt. En fantastiskt mysig dag. Började med fika och efter insättning av grejer i ålaboden, så gick vi över backarna till hamnen och åt en god fiskmåltid. Gick tillbaka och hade siesta ute innan osten och vinet på kvällen Väninnan råkade halka på en sten och ramlade och sträckte nacken när hon skulle gå över ett staket till kohagen. Obs, ingen alkohol då inte.
Fick påhälsning av trevliga Kåsebergakompisar från Kalles smedja  en stund på kvällen. Överraskning! Sjuksköterska som den ena var, så fixade hon snabbt en provisorisk stödkrage av en bit liggunderlägg åt väninnan eftersom hon börjat få värk i nacken. Både tjusigt och praktiskt. Mycket prat och skratt. Stormade på natten och regnet trummade på taket. Blåste frisk vind när vi vaknade men soligt. Väninnan hade ont i nacken och fick åka till akuten för
koll senare på fm. Vilken otur.
Väl hemma, jobbade hela eftermiddagen inför A-dagen med lärarna på tisdag. Ringde på referenser på potentiell anställning. Fick saker som jag måste fundera över. Problem med övertryckslarmet på pannan som slår ut trots att reparatör varit och tittat på det. Ny titt imorgon







2012-06-15

Skolavslutning på skolan med stort A


Gårdagskvällen tillbringades med skolans 9:or ätandes en supergod middag med diverse begivenheter i pauserna. Bl.a. så rappade 2 av lärarna. Många skratt och mycket värme.
Jag vaknade kl 04.00 idag och det var lika bra att gå upp. Jag kom tidigt till jobbet och då hade redan mina supergrabbar, vaktis och skolvärden burit ut nästan alla de 220 stolarna. Solen strålade. En fantastisk dag. Det fortsatte i samma takt. När Mellanstadiet sjöng ”OBOY vilket vackert väder", så var stämningen total Det fortsatte med tal, dans, sång, premieutdelning. Allt gick jättebra. Det blev många kramar. Vilken superklass våra 9:or är. Vilka avgångsbetyg i år, de högsta nånsin på vår skola. Vilka coola grabbar som dansade och sjöng så bra. Flera dröjde sig kvar med oss lääänge för det är alltid svårt att skiljas. Många har gått på skolan i 10 år. Vilken fantastisk förmån att få vara med. Detta är i slutändan belöningen för allt slit. Glada elever och glada lärare och många rödgråtna ögon.
Då har man världens bästa jobb !