Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2009-01-26

Passionen som drivkraft


Passionen styrs av undermedvetna krafter och inte av logiskt tänkande. Passionen kommer plötsligt utan förvarning eller planering. Den griper tag och uppfyller. Prioriteringarna är kompromisslösa och möjligheterna att ifrågasätta dem är små eftersom vissa delar av hjärnan slås ut.
Passionen kan göra att prestationen, modet, uppfinningsrikedomen och kreativiteten når höjder utöver de gränser man normalt har. Aldrig är lyckokänslan så intensiv som i passionens ögonblick. Aldrig känner man så starkt att man lever som då. Hjärnan tar paus och känslans makt tar över. Jag tror att många stordåd, uppfinningar och nytänkande gjorts i passionen namn, men den har också orsakat sorg, smärta och katastrofer. Handlingar och beslut som tas i passionens rus är ibland skadliga både för en själv och andra. Passionen är som en drog och ibland kan tyvärr uppvaknandet efter ruset bli som baksmällan och abstinensbesvären tar lång tid att lindra.
Så lugnt och skönt det skulle vara om inte passionen fanns. Då hade alla beslut och handlingar baserats på logik och tänkande. Men ack så trist.
Passionen är livets essens och lyckans fragment. Den får människan att fokusera och vara i nuet. Att under ett ögonblick, en kort tidsrymd flyta bort till en annan värld och glömma allt annat.

Inga kommentarer: