Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2011-01-26

Buggkurs














Jag hade anmält mig till en buggkurs. Första gången av 6 igår. Jag har faktiskt kunnat tidigare, men inte dansat sedan mitt singelliv började, så jag har känt mej ringrostig och jag vet att buggen utvecklats och förändrats när det gäller stegen över tid. Jag har alltid älskat och dansa och tänkte att jag med detta skulle kunna träffa människor som jag inte annars träffar. Ca 80 st minst som kom, mest par men en del som kom själv. Lite överskott på tjejer som man kan förvänta sig. Jag slog mej snabbt i slang med en plåtslagare från Anderslöv, tänkte det kunde vara bra att ha någon att starta upp kurskvällarna med. Förstod sedan att det var bra strategiskt sett. Han snackade oavbrutet, men helt Ok med nån att tillbringa pausen med.

Det började på en väldigt enkel nivå och kursledaren var både pedagogisk och lite vitsig, vilket gjorde att folk slappnade av. Det var INTE svårt och jag kom snabbt in i det igen….det som funnits i hjärnan aktiveras snabbt när man bara tar upp det igen. 2 timmars dans, så svettig blev man, andfådd lite emellanåt och också yr när man i början mest gick runt. Det var roligt, faktiskt skitroligt! Vi bytte partner varje dans och det var bra eftersom man redan efter några danser hörde män säga:”skönt att man slipper öva med frugan, vi blir bara ovänner” …ha ha. Där fanns alla stilar. Vissa började trixa och skulle göra egna grejer utan att ens ha koll på grunderna…det var lite jobbigt, andra hade armar som var som gelé och hade inget motstånd eller styrsel över huvud taget, en del drog åt andra hållet när man var på väg framåt och andra lyckades hamna vid sidan om hela tiden. Men vissa dansade som de aldrig gjort annat och det funkade skitbra. Att dansa ger glädje i kroppen och hjärtats. Dessutom får man gratis motion. Jag ser fram emot nästa gång

2011-01-20

Fåglarna av Hitchcock



































Jag lever farligt. I Träden utanför mitt hus bor en stor koloni med råkor. Det känns som det var tusentals. De sitter där på kvällen som svarta små utväxter på trädens grenar och toppar. Vid minsta hastiga rörelse, så lyfter alla med ett stark brus av vingar och ett oronbedövande tjatter. Efter en kort stund har alla satt sig igen tills nästa hastiga rörelse. Det är mäktigt och overkligt. Himlen blir svart.
När man kommer ut på morgonen vid halv 7, så sitter de där , spejande och vakande och kollar minsta steg.

Solnedgång och luften doftar vår




2011-01-18

Bokläsning och Hopp om att ljuset och våren kommer
















Alla spår efter julen är puts väck och det är skönt.
Sviterna efter lång tids stress och en kraftig infektion under julen har tagit ut sin rätt. Jag har tagit det på allvar och kommer tagga ner den tid som behövs. Meditation som jag lärde mej på Mindfulnes-kursen har blivit en daglig vana, vilket gör att jag sover bättre.
Jag lärde mej också idag av en legitimerad person att rejäla doser av D-vitamintillskott är viktigt för många människor här i norr för att kompensera sviterna av ljusbortfallet på vintern. Första gången jag hör det, och det blir intressant att se om det påverkar.
Jag har påbörjat läsningen av några böcker. Dels Sanna Ehdins senaste och sedan en kontroversiell bok om energi terapier, bl.a. EFT, skriven av Paret Forsberg. Väldigt intressant av det jag läst hittills.
Plusgrader i flera dagar. GLAD för det. Har varit ute 3 dagar och spridit ut drivorna , vilket gjort att snön har smält i rekordfart. TUR att jag bor på sandmark. Inga problem än så länge med översvämning och källaren är torr. Känner verkligen med dem som är drabbade ,Usch!
Jag längtar verkligen till våren och ljuset. Då går allt mycket lättare.

2011-01-03

NYTT ÅR, 2011




















2010, ett år är slut. Det har gått fort. Alltför fort, trots att vissa dagar kändes som om de aldrig skulle ta slut. Ett år när jag sett mina älskade barnbarn utvecklas. Ett år när jag miste någon som jag älskade och hoppats få tillbringa många fler dagar med. Ett år när jag förverkligade en dröm, att gå pilgrimsleden Camino Santiago de Compostela. Ett år när jag fick många personliga insikter. Och tänk jag installerade en fantastisk täljstenskamin i mitt vardagsrum, och äntligen vågade köpa mina röda skinnsoffor som jag tittat på så länge i möbelaffären. Ett år som började med mycket snö och slutade med detsamma, och jag som HATAR snö. Att få ytterligare ett år och få vara frisk, det är jag tacksam för. Sorgen när min ena dotters familj splittrades. Att efter mycket sökande hitta min livscoach och healer som hjälper mej att hitta mej själv och att våga se nya möjligheter och att hela tiden utvecklas som människa. Ett år med misslyckanden, men också med segrar.


2011, nytt år, egentligen bara en ny dag i almanackan, men det känns alltid speciellt. Då är hoppet som störst. Året ligger framför mej. Det finns planer på förändringar i mitt liv. Det finns hopp. Det finns tillit. Det finns en självkänsla och en tro på att jag lyckas förverkliga en del av mina innersta drömmar. Må tur och förmåga och tillit vara med mig och låt kärleken fylla mitt liv.