Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2010-04-21

Scilla , vår och glädje





















Jag känner glädje och tacksamhet idag, Glädje för allt som växer och gror. Det rör sig i marken, ibland buskar och träd. För varje dag som går så är det en ny färg i trädgården, en ny knopp som har slagit ut. Den bästa tiden är nu.
Jag känner tacksamhet för att jag hittat min healer, som ger mej insikter och verktyg för att hitta vägen till att finna och behålla glädjen och tilliten till mej själv. Jag lever. Jag är full av kärlek och glädje idag.

Låt mig inte sträva
så mycket efter att bli tröstad som att trösta
inte så mycket efter att bli förstådd som att förstå
inte så mycket efter att bli älskad som att älska
För det är genom att ge som man får
det är när man glömmer sig själv som man blir funnen
Det är när man ger förlåtelse som man blir förlåten

Den helige Franciscus av Assisi

2010-04-18

Ny design träd och fartglädje i stormvågor








Jag gick en runda i skogen. Känner alltid en längtan till det när jag är ledig. Det är där endast där som min själ får ro. Trots att man nästan börjat vänja sig vid vackert vårväder, så kunde jag konstatera att vinden var ovanligt vass även inne i skogen. Jag såg en kopparorm som låg helt stelfrusen på stigen och hjälpte den slingra sig ner under lövens värme. Kunde inte låta bli att ta en bild av björken. Den ger mig associationen om en ny träddesign. ” en sensation, den nya framodlade björken med bollar. Tänk, man kan klä bollarna med gula fjädrar till Påsk och måla bollarna röda till Jul. Otroligt! En sån måste man ju plantera.”
Ingen människa verkade ha kommit på idén att gå i skogen en sån här blåsig dag. Men när jag kom ner till stranden så fanns det 4 färgglada skärmar i luften. Bruset var öronbedövande från vågorna och jag såg glädjen hos surfarna som i otroligt fart for fram och tillbaka över vågorna. Ibland försvann de bakom en våg för att strax därefter studsa upp igen på kammen. De åkte nästan in till stranden för att snabbt kasta om riktningen på skärmen och därefter åka ut igen. Härligt!


2010-04-13

2010-04-11

Konstrunda






















Sista dagen har jag lyckats få till en dag till att åka runt med en vän och kolla på konst. Lite slumpen som fick avgöra. Både ris och ros, man hinner inte så mycket på drygt 5 timmar. Jag var på återbesök hos Lars Eliasson. En trevlig man som började bli till åren med allt vad det innebar, men målade fortfarande landskap i pastelliga rosa, blåa och lila färger och en speciell gul färg. Skulle mycket väl kunna ha en sån på väggarna och min vän blev förtjust. Det som gjorde störst intryck var beöket hos Gunnar Berg i Rörum som gör ringar i silver och acrylplast som var otroligt moderna och roliga. En sån ska jag har en dag. Besökte Esperöds Hergård hos Hultén och Quarfordt. Intressant med hans svarata målning som han sålt två till USA. Och effekten när man tittade i en kikare gjord av två toarullar och plötsligt framträdde motivet. Hittade som vanligt en favorit av Rose-Maries tavlor. Gillar altid de vita och i år en rektangulär liggande tavla av ett kvinnoansikte i närbild. Fick också en flukt på glaskonstnären Rooths fantastiska glaslampor. Fast 70 0000 för en lampa, då skall man ha pengar över ha ha. Hann besöka en ganska känd konstnär som jag följt sen gammalt och har ärvt en tavla av. Tyvärr hade han blivit ganska senil och tavlorna var verkligen inte i den klass de varit. Ganska deprimerande och kändes lite olustigt. Vi hann ta en sillburgare på Buhres i Kivik och jag är nöjd med dagen och årets konstupplevelse på konstveckan. Tyvärr missade vi Mårten Pers källa och jag har inte hunnit in till att se Gynnings tavlor, men det finns ju fler chanser.