Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2015-01-28

Blåser

Trött och stressad efter en fragmentarisk dag. Blåser som tusan här ute. Broren är på besök några dagar medan golvet slipas och lackas i nya lägenheten. Jag o Bettan kollar på naturprogram. Hon gillar fåglar ha ha.
Dans imorgon med vännen.


2015-01-27

Trött på grund av sömnbrist

Sov dåligt i natt. Vaknade och oroade mig för problem att lösa på jobbet. Suck skittrött idag. Möten möten möten hela dagen. ärenden på väg hem. Hemma vid ca 19.00. Suttit med räkningar. Inget kul det heller. Down..........
Vi tänker på att det är precis 70 år sedan fångarna på Auschwitz  koncentrationsläger befriades.

 

2015-01-26

Arbetat hemma idag

Lugnt och utan avbrott. Inte varit utanför dörren. Ringt lite samtal, sorterat papper och skrivit rent minnesanteckningar. Började uppdatera hemsidan, men det fungerade inte som jag ville. Något med rättigheterna till filerna på servern som blivit fel.
Fortfarande känning i höften efter igår.
Långt samtal med dottern. Barnen spånar om framtiden på fejangruppen :)


2015-01-25

Dansade till en superhärlig orkester

Ja, det går framåt på ovanvåningen.
Blev lite meckande innan dansen ikväll. En superhärlig danskväll. Körde hem till Kåse efteråt. Ska jobba hemma imorgon. Behöver vara på plats hemma imorgon bitti. Skönast så. Sitter i soffan med ont i knäna och ont i ena höften efter 4 timmars dans. :) har mig själv att skylla.


Snickrar och designar silversmycken till kursen

Torsdagen blev det Malmö efter jobbet. En god kvällsmiddag på favoritkrogen efter att ha ordnat födelsedagspresent till barnbarnet som fyller 7. Fredagen tog musten ur mej. Först ta stygnen i Ystad och efter en del möten varav ett slutade kl 5 i Malmö. Direkt efter till födelsedagsfirande med barnbarn och träffa tvillingar. När jag hämtade vännen och körde mot Kåse var jag både helt slut till kropp och själ och näst intill aggressiv. Insåg snart att det vara lika bra att vara tyst och gå och lägga sig.
Lördagen på bättre humör. Fixade lite virke och panel och spik m.m. Hem och började snickra på sista sovrummet på ovanvåningen.
Myskväll med brasa. Varmt så det snurrade men hög mysfaktor.
Fint väder idag. Blir en tur ut och sen på dans.

2015-01-21

Spice

Trött i morse. Det hade varit lätt att bara stanna hemma, men jag stålsatte mej. Lång fika diskussion om filosofi, surrogatmammor och reinkarnation.
Föreläsning om Spice. Den nya billiga innedrogen som är totalt livsfarlig.
Föräldramöte i Förskoleklassen.

Minusgrader när jag körde hem. Köpte 2 nya krukväxter till de tomma fönstren där juleljusen stått.
Ledningsgruppmöte imorgon.
Blir nog ingen torsdagsdans för mej ? Ingen lust.

2015-01-20

Inte Okej

Anställningsintervjun, inte solklar...dilemma? Måste beakta referenserna först. Fortsatta sjukskrivningar av personal. "Acceptera det du inte kan göra något åt, agera lösningsfokuserat där du har inflytande att agera ! Ibland är förmågan att distansera sig livsviktigt. Balans är att skapa en plattform av relationer och energigivande saker som man kan tanka och fylla på med för att klara energiförluster utan att gå under eller ta allvarlig skada.
Fick köra och hämta privata mobilen på em hos vännen som glömdes i söndags. Sen möte och sist personalutbildning "Inte Okej" som handlade om nätkränkningar.
Imorgon informationsmöte om Spice.
Vännen är på dans och jag har ett givande samtal på Fejans chat med vännen från Svalöv :)
Sett första delen av ett fantastiskt program på 1:an om familjer på äventyr som lämnar sitt trygga liv och åker till platser på andra sidan jordklotet. Fantastiskt inspirerande !


2015-01-19

Planerar framåt

En intensiv period nu med många familjemedlemmar som fyller år. Helgen lugn med tv, bok och långpromenad i skogen med vännen i lördags. Då tittade solen fram på eftermiddagen och vårkänslorna lät inte vänta.
Dansen igår kunde varit roligare. Skittråkig orkester och en del av publiken dito. Men en del motion fick man ändå så inte helt bortkastat. Alltid bautasegt på måndagsmorgonen när vännens klockradio sätter igång, suck.
Som vanligt på jobbet. Trevlig frukost som med fritidsbarnen som alltid ger en gladkick :) Utryckning för nån elev som fick utbrott och en del möten och samtal från föräldrar. H
ann inte läsa mailen på jobbet, så jag fick göra det när jag kom hem.
Rätt skönt att vara hemma själv, men saknar vännen. Tudelat det där, tror vi kunnat fixa en vardag tillsammans faktiskt.

Vi kollade på vad man kunde börja med när det gäller sista sovrummet på ovanvåningen. Kommer med vännens hjälp sätta igång med projektet att få det klart nästa helg. :)
Anställningsintervju imorgon.

2015-01-17

Vårtecken

Rätt lugn vecka. Fast längtat till helgen. En underbart härlig dans i torsdags till Drifters i Löberöd. Alla mina dansanta kavaljerer var på samma ställe för en gångs skull. Och vännen såklart. Vilken energikick.
Köpt nya lampor till fönstren. Långpromenad i eftermiddagssolen idag. Vårtecken i trädgården. Vintergäcken i knopp och tulpanerna på väg upp.
Jag mår som en prinsessa.



2015-01-13

Julen slut

Ja, alla juleljus och tomtar och utebelysningar nedtagna och packade fint i lådor. Jobbet kommit igång som vanligt. Det tog några dagar sen var stressnivån tillbaka på samma nivå som innan jul ha ha. Mysig trettonaftonsdans. Fick några danser med PG. :) Dans nu för mej 2 gånger i veckan, 3 för vännen. Födelsedagsfest för 3 åriga barnbarnet igår. Vännen haft födelsedagsfest med mej och sina barn och barnbarn.
Jag har kört tvi
llingvagn på egen hand genom Malmö. Stolt mormor.
En sorglig förfrågan kom till mej om hjälp med pengar som krävde lite eftertanke och kontakter.
Kompisen åkt till USA.
Äntligen fått fina bilder på ombygge i vännens gård. Min nyfikenhet är stillad.
Bråkat för första gången ordentligt med vännen. Det löste sig och faktum är att jag får abstinens, ja helt klart, de få nätter han inte ligger bredvid. Ett positivt tecken?
Före detta svägerskan gått bort. Sorgligt  ! 
Livet tuffar på.  Jag är lyckligt lottad och tacksam. Kärleken till de som finns runt mej från vänner till familj blir starkare med åren. Vet inte vad det beror på. Det är så mycket som landar, i mej, i min kropp och i mina tankar.

Terrorattack i Frankrike som gett efterverkningar i hela världen. Diskussioner i alla led.
Längtar alltid till våren så här års. letar efter vårtecken. Börjat ta tag i arbetet med att minska julmatskilona. Motiverad så här års. Ska börja planera fortsättningen på husrenoveringen.



2015-01-04

Bio, shopping och barvagnskörning

Ja, filmen, Micke och Veronica var klart sevärd...rolig och med hög mysfaktor.

Gårdagen blev det städning och jag plockade ner granen och tomtelandskapet. Jag får ta det i omgångar. Rätt skönt. Stack till stan och handlade lite kläder och en tur på ICA, sen blev det att packa lite grejer för mej o katten som gillade lite miljöombyte. Det blir några dagar i Svedala.
Idag har jag varit i Malmö hela dagen och träffat barnbarn- Tog en lång gångtur på stan med tvillingarna i vagnen. Kände mej stolt. En annan dotter med barnbarn dök upp som hade prövat spela datorspel hela veckan när ägaren till spelet var hos den andre föräldern.
Nu blir det läsa bok resten av kvällen. Jag har tagit semester imorgon. :)

2015-01-02

Slappedag

En nyårsfest med 12 st vänner som blev jättetrevlig! Härligt fyrverkeri, god mat och trevligt sällskap. Ett oväntat sms vid 12 snåret som gjorde mej glad och ett gott telefonsamtal med vännerna som var i Danmark. Den bästa nyårsafton på länge. :)
Gårdagen var att ligga i soffan och läsa julklappsboken från chefen. Njuter av nyårstulpanerna som jag fick.
Idag stormar det. Men det var helt enkelt tvunget att aktivera sig. Fettcellerna tenderaar växa med go mat varje dag och ingen dans förrän trettonafton. En tur på crossen gjorde verkligen susen.
Ikväll blir det bio med vännen.