Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2014-12-30

Gott Nytt År

Gott Nytt år 2015 ! Jag ser fram emot nya spännande utmaningar. Jag undrar hur mina 6 barnbarn skall utvecklas? Jag ser fram emot en ny utbildning på jobbet. Jag ser fram emot nya spännande möten med människor nya i mitt liv och de som jag känner. :)

Intensiv Jul och nyårsfest med vännerna

Ja det blev barn och barnbarn i 3 dagar i rad. Matlagning, matlagning och matlagning, men roligt och mysigt att träffa alla lite mer utspritt. Broren sovit här sen juldagen. En dag på soffan sen jobba jobba och nu förbereder jag nyårsfesten.
Nutellatårtan i frysen och Jansson till nattamaten klar. Ser fram emot fyrverkerierna. Pyromanen i mej vaknar på nyårsafton. Var i stan och fixade vinet och gick en snabbtur på rean. Hittade ett par roliga brallor, fast inte på rean. Ringt till vännerna och önskat Gott Nytt År. Känner mej rik och glad. Rik på kärlek.




2014-12-25

Julefrid

Efter skolavslutning, skrivandet av verksamhetsplan, inslagning av julklappar och allmän stress så är det äntligen jul. Vännen som varit hos mej sen i fredags åkte för att fira julafton med sina barn. Mina barn firade på annat håll och jag firade kvällen hos vänner i smedjan. Spännande och annorlunda att inte vara hemma med mina barn. Men en jättetrevlig kväll med fantastiskt julbord som slog det mesta.
Trött nu. Imorgon kommer äldsta dotterns familj.



2014-12-16

Fantastisk konsert och bowlingkväll

Det var en riktigt njutbar julkonsert i kyrkan. Manskören och en musicalstjärna från London sjöng de traditionella julsångerna. Mäktigt i en fullsatt kyrka.  Gårdagen på jobbet tog musten ur mej. Suck!
Idag afterwork i Malmö med jobbet. Bowling och glada tillrop. Trevligt och avslappat. Vi behövde det efter de sista veckornas tunga arbetsuppgifter.
Sover hos vännen ikväll.


2014-12-14

Tyst i huset ;)

Veckan hos vännen flöt på bra. Mysigt o komma hem till nån efter jobbet. Dans i Torsdags med lite komplikationer ;) I fredags storm. Luciafirandet i skolan flöt på bra, sedan blev resten av dagen på jobbet en katastrof. Allvarssamtal med en del elever på högstadiet och beslut som genererade fler samtal från föräldraar. En annan elev gick över gränsen, blev avstängd från skolan.  Helt slut och utan att ha hunnit äta middag körde jag och hämtade barnbarn efter jobbet.
Vännen tog mina grejer med och körde med katten till Kåse. Rätt lugn kväll. Barbarnen klädde granen och åt popcorn och vi spelade spel.

Dotter och man kom på lördagen. Jag körde och shoppade julklappar med tösen på eftermiddagen. Det blev dyrt,
Lite kaos med trötta barnbarn vid läggningen annars rätt lugnt.
De körde vid middagstid. Städade, dammsugde. Vännen stack hem för en timme sen. Tyst som i graven, inte ens katten säger nåt. H
an ligger helt utslagen i soffan. Packat o klart. Julkonsert i Kyrkan ikväll med vännen. :)
Tuff arbetsdag imorgon väntar.

Vilar öronen. ..........

 

2014-12-09

Mysigt besök

Hyfsat lugn arbetsdag. Den nya massagekudden till jobbet kommit. Inte dumt med lite massage på kafferasten.Stack till Malmö efter jobbet. Jag fick godaste middagen hos käraste vännen i Kroksbäck. Gud vad trevligt att ses, och vi hade så himla mycket att prata om. Härligt ! Hon hade dessutom nyligen blivit sambo efter att särbon sedan 5 år tillbaka hade sålt sitt hus och blivit Malmöbo på heltid. Vännen är ute och dansar ikväll.
Jag myser i soffan med lite glögg och pepparkakor efter jag kommit hem. Ser andra halvlek av Malmö FF:s match. Inget upplyftande precis :(


2014-12-08

Julshoppa med barnbarnet

Lördagen glögg och glögg och mer glögg samtidigt som jag bakade pipparkagor med kompisen från Ystad. Vännen kom närmre kväll och provsmakade de läckra kakorna med chiliflakes och saltflingor samt lakritspulver. De sista nya för i år :) Han hade träffat PG på dans i fredags hörde jag. ;)
Söndagen sov länge. Dans på kvällen. Jätteroligt ! Verkligen mysigt.

Idag semester. Katten och jag bor hos vännen denna veckan. Det blir många Malmöturer. Närmre o köra från honom.
I Malmö och julhandlade. Hämtade barnbarnet för att shoppa kläder som han skulle få i julklapp. Det gick super och avslutades med Mac Donalds såklart. Spelade spel sen hemma hos honom och myste med tvillingarna. Gäsp...Jobb imorgon och julfest med bowling i Malmö med personalen. Puh

2014-12-06

Hemma med katten en fredag.

Fortfarande förkyld, snuvig och hes. Hemma idag från jobbet. Funderat över julklapparna.
Var på dans igår. Körde med dansekompisen från Kåse. Det var länge sen. Rätt lite folk, men Okej ändå.
Funderat över saker. Försöker tänka logiskt. Länge sen jag hade tid att tänka. Pepparkaksbak och glögg imorgon med kompisen från Ystad.

2014-12-02

Vinterevent

Riktigt förkyld. Snorar och hostar. En sjukskrivning till på jobbet. :(
Långt möte som inte ledde till något. Det tar på krafterna.
Fritidshemmet hade vinterevent. Eld och grill igång ute. Försäljning, orkesterspel av skolorkester, poppa popcorn i nya popcornsmaskinen som låg på grillen. Satt upp Tomtelandskapet och granen. Satt i ljus, men väntar klä tills barnbarnen kommer.

Hämtat hårinpackning för multum pengar på posten.

2014-12-01

Förkyld

Kände mej förkyld i morse. Näsan runnit idag. Rätt lugn dag på jobbet. Lite oväntat med tanke på omständigheterna , men... Min ställföreträdande sökt rektorstjänst som hon troligtvis får. Suck, Längtar efter kontinuitet. 
Bakat årets Lussekatter när jag kom hem från jobbet ikväll. Det tog musten ur mej, men goda blev de. Skypat med vännen. natti natti

Ïbland behöver man göra något roligt för att få distans till jobbet

Vännen överraskade i fredagskväll. Jag var så himla trött efter en fruktansvärt jobbig dag på jobbet. Hade egentligen tänkt bara åkt hem och lägga mej efter frisörsbesöket. Det blev inte många knop den kvällen, men skönt att han var här när jag kom hem.
Lördag tömde vi garaget på byggmaterial som blivit över från taket och förrådet. Jag lånade kompis bil med drag och byalagets släp och vi körde till återvinningen.

Sen tåget till Köpenhamn med vännen. Det blev en mysig dag. Åt gott, öl på Dubliner, Julmarknad på Tivoli. :)Söndag, lunch vid hamnen och sen adventsutställning hos konstnärsvän. Tog det lugnt på kvällen. Det blev ingen dans. Jag hade inte alls lust och han stannade också hemma för min skull. Rätt skönt med hel söndagkväll. och mysigt köra till jobbet i morse med någon som fortfarande sov i huset.