Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2014-11-27

Torsdag redan ?

Tiden går så fruktansvärt fort.. Sundspärlan ingen större hit, men man måste väl ta ett antal gånger för att dansa in sej på stället, och det har jag inte tid och lust till som jag känner nu.
Veckan har bara sprungit iväg. Arbetar hemma idag och min tillförordnande varit här i fm för att lägga upp lite strategier för framtiden. Dubbel bokat den 16 dec, konsert och Arbetsplatsträff. Vet inte hur jag skall göra.?
Solen skiner idag. :) Det var längesen. Fått mail från en vän som är på G igen.
Hoppar dansen ikväll. Det blir en tuff dag på jobbet imorgon med soc., möte med föräldrar och beslut kring elever.
Adventsvernissage i helgen hos konstnärsvän.


2014-11-24

Trevlig helg

Jobbade hemma i fredags. Fick rätt mycket undan. En hel del av tiden sen i helgen gick åt att sätta upp resten av utebelysningen och sen alla adventstjärnor, ljusstakar och slingor inomhus. American stile ha ha ha. Hade ett helsike att byta glödlampor på en ljusgardin i verandan som inte går att köpa ny. Men mysigt blev det när vi avnjöt den första glöggen för i år. Skorstenen på uthuset uppmurad igen och taket och kupan klart. Tak på förråd och carport också. Vännen satte upp trädgårdredskapen på väggen i förrådet. Bakade bröd som vi njöt av till fikat av mjöl vi såg malas i en gammal kvarn på skördefesten i Augusti.


 
 
"Så mycket bättre" och "Downtown Abbey" på lördagkvällen :)  Det blev en härlig danskväll i söndags, med mycket energi och kramar. Känner mej alltid så upplyft och påfylld med energi och positiva tankar när jag kommer hem.
Medarbetarsamtal med chefen idag som blev bra, Vikariestrul och strul med elektriker, plåtslagare och larmkille på jobbet. Känner mig snart som en byggare där också he he. 
Hemma ikväll. Men dans igen imorgon Skall hänga med till Helsingborg.
 
 





2014-11-20

Snart advent

Arbetsplatsmöte ikväll på jobbet. Hem sent. Vännen är ute och dansar. Svårt att koppla av. Jobbar hemma imorgon.

2014-11-19

Sista buggkvällen

En turbulent dag på jobbet med konflikter mellan elever  med elever som engagerade och upprörde. Svåra beslut och samtal. Buggavslutning med god räkmacka. Hög puls i de snabba buggarna. Två av mina favoritbuggarkompisar  kom sista gången. Härligt !
Synd att danstisdagarna tagit slut för tillfället. Körde hem eftersom jag skulle ha en del grejer med till jobbet idag.

Körde till lampaffären för att hitta en ny ljusgardin till verandan och fixa reservlampor till en av mina ljusstakar.
Trött, ledningsgruppmöte imorgon, revision och arbetsplatsträff på kvällen.




2014-11-17

E det livet?

Efter en lugn helg med kompis som extra middagsgäst på kvällen, så kände jag att jag var tvungen ta tag i litet jobb på söndags fm. Jag upplevde hur stressen slog till igen och insåg att det här var symtom som inte gick över av sig själv utan jag måste göra nåt åt det.  En skogspromenad i blåst med vännen.
Ett meditationspass som utlöste en enorm trötthet och gjorde mej ledsen.

All lust för dansen på söndagskvällen var som bortblåst. Efter MYCKET övertalning, så gick jag med på att testa en halvtimme.
En gammal "kompis" hade ringt och talat in ett meddelande om behov av råd i en tråkig situation.
Jag ringde tillbaka när jag körde till dansen.
Det blev en jätterolig danskväll med mycket energi och kraft och kramar. Vilken tur att jag åkte :)
Jag känner bara tacksamhet för att vännen finns i mitt liv och ger mej frihet stöd och peppning i alla lägen.
Skickade filer med mail när jag kom hem.
Möte idag med chefen. Åtgärder för att minska stressen fram till jul.
Köpte ett antal god  julglögg på systemet. Var hos smeden på Skramlan med min trädgårdsälva som behövde en doktor.



2014-11-14

Sitter med kaffekoppen

Hemma idag från jobbet. Jobbade över igår. Fick hoppa dansen trots bra orkester. :( Problemlösning med schemat, elever som strular, incidenter, sjukskrivningar av personal. 58 bollar i luften samtidigt gör att det är en orimlig arbetssituation. Jag mår helt enkelt inte så bra just nu. Jag har många stressymptom.  Skickade brev till barnbarnen, Skall skicka några mail, ringa vaktmästaren, skriva lite minnesanteckningar från möten och en konferens.
Bokat möte med chefen på måndag för att försöka få struktur på hur jag skall förhålla mig till en långtidssjukskrivning som påverkar verksamheten markant.
Det ska bli roligt att sätta upp utebelysningarna idag. Vännen kommer i em.



2014-11-10

Hemma igen med katten

En sanslös dag. Ingen paus, 5 medarbetarsamtal, budgetmöte, möte med spec.ped. och ny vikarie. Planerat konferens om elever i behov av stöd. Möte med  BUP.
Övertid. Fast varma mackor o kaffe hos vännen till kvällsmat satt fint.. Hade ingen större lust att åka hem, Men jag var tvungen att fixa lite, bl.a. tvätta. 
Fast nu känns det rätt skönt när allt är på sin plats igen.

Imorgon konferens med skolinspektionen på Scandic i Malmö.

2014-11-09

Helgen i Svedala

Åkte hem och lastade av lite IKEAinköp som jag gjort i onsdags och min flaggstångsbelysning som jag hoppas fungerar istället för den med värdelös konstruktion som jag lämnade tillbaks på Rusta.
Trots mörkret kunde jag ana rätt bra att kupan var uppe igen på uthuset och taket på ena sidan snart klart...jätteroligt med lite skraj e man ju för alla pengar som man skall lösa.
Malmö på handledning efter jobbet i fredags. På kvällen slocknade jag totalt av trötthet. Sov 12 timmar i sträck.
Dans i igår till Blender. Mycket bugg, men inte så många roliga danskavaljerer. Det blev mest dans med vännen.

Blev en bugg med mästaren, men det höll på att gå illa för någon la krokben och jag trillade. Men jag hade tur den här gången också.
Två danser med PG. Det känns bra att vi kan prata och skoja igen. Det har varit så tomt utan honom i mitt liv.

Solen skiner idag. Promenad och väntan på att fira Fars dag och sen dans ikväll. Tacka vet jag söndagsdanserna. Där njuter jag av alla mysiga danser. :)

En vecka som satte all min förmåga till att hantera motgångar på spel

Medarbetarsamtal inbokade hela veckan. Inte mycket space. De strategiskt viktigaste personen på skolan blev sjuk och landar troligtvis i en långtidssjukskrivning. Omöjligt att lösa utan betydande kvalitetsförsämringar.
Tiden har inte räckt till den här veckan till följd av att jag har haft många problem att lösa. Detta resulterade i betydande stressymptom. Orkade inte bugga i tisdags. Blev hemma och såg matchen MFF mot Madrid i Champions League istället.
Flydde fältet i onsdags på skolverkskonferens på Luftkastellet i Limhamn. Skönt med en paus.

 
Skulle ut på roligheter med kompisen från Ystad i Torsdags. Mådde inte så bra när jag hämtade henne efter jobbet. Men efter lite mat och en öl, så kunde jag distansera mej och vara närvarande i nuet. Härlig konsert med Black metal hårdrockband från Australien och Punkrockband från USA.
Härligt att man har en sån kompis som vill följa med mej på den typen av musik :)
 

 


2014-11-04

Suck

Medarbetarsamtal hela dagen som gick bra- men sen en medarbetare som klappade igenom och som fick lotsas till läkarstationen. Nya problem at lösa blev konsekvenserna av detta.
Jag var helt slut när jag körde hem. Mitt jobb ställer ibland krav som är helt orimliga, ibland känner man bara för att lägga ner och sticka till en plats där ingen kan hitta en.

Skulle åkt på bugg i ny klänning, men det fanns inte på kartan. Vännen åkte och jag stannade hemma och såg FF spela i champions League.
Skolverkskonferens imorgon i Malmö.
Smsade chefen för en axel att gråta ut mot på torsdag, suck




2014-11-03

Dans och medarbetarsamtal

Söndagen blev att röja och stämningen var minst sagt trött. Katten följde med till vännen. En jätterolig danskväll avrundade helgen.
Idag har hela dagen gått till medarbetarsamtal. Intensivt !
Katten rymde från vännen ikväll. Detta orsakade konflikt. Katten infångades dock till slut...... ingen bra början på veckan.......

Intensiv helg

Fredagen blev promenad och se film. Vännen gjorde   pumpalyktor och jag gjorde pumpasoppa. Barnbarnen hjälpte mej duka med skelett, spindlar och spöke och sen gjorde vi spökbakelser. Hamnkajen var full av måsar och trutar som väntade på skrovmål av fiskaren. Barnbarnen var fascineraed men chockade över hur blodet stänkte när han rensade dagens fångst.
Dessa två dagar var lugnet före kalabaliken. Efter en promenad längs stranden med stensamlande, så kom resten av barn och barnbarn. Vi blev 17 st. Kaoset  började när vi skulle äta och tvillingarna skrek. Vi åt i skift och stressen ökade gradvis. De  andra barnbarnen vägrade äta av maten. Till slut kom vi ut för fackelbärande och tändande av marschaller. Ena tvillingen fick bäras runt i snålblåsten medan den andre nöjde sej med att ligga i vagnen.
Jag hade ett paket djupfryst VG korv med i fickan för säkerhets skull.
Korvarna värmdes hjälpligt i en kopp vatten som vi fick i rökeriet. Sen åts korvarna upp glatt av barnbarnen, medan vi andra tog en öl. Detta toppades av tvååringen med två av de extra spökbakelserna när vi kom hem. Detta gjorde väl sitt till så när han fick feber sen på natten, så spydde han i sängen två gånger. Disken svämmade över när sällskapet hade gett sig av och jag fick stoppa sängkläderna i tvättmaskinen. Jag småskrattar varje gång jag tänker på det nu efteråt. Haha det är härligt med en stor familj... :) Avundas inte X:et som skall ha både egna barn med familjer och sambons barn med familjer julafton. Det blir tufft.