Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2014-10-30

Hämtat barnbarn

Jobbade på förmiddagen i onsdags. Sen blev det ärenden i stan och handla mat. Hittade en prickig klänning till dansen.  Fixade ljussättningen på ljusskulpturen på kvällen.
Idag försökte jag få upp flaggstångsbelysningen. Efter drygt 3 timmars intensivt jobb var jag arg som ett bi. Det var helt enkelt omöjligt. Det bara snodde sig och trasslade mellan de tvinnade trådarna som virats runt ljusslingorna. Jag körde in och lämnade tillbaka den på Rusta. Grrrrr ! Ibland bedrar snålheten visheten. Får lägga till några hundralappar och köpa en ordentlig på nätet.
Stack till Malmö och hämtade tre av barnbarnen. Hann med lite gos med tvillingarna också.
Bakade plättar till kvällsmat. Sen blev det popcorn och spela spel. De somnade vid 22.00.. Pustar ut. :)
Vännen på dans ikväll.


2014-10-28

Fika , Bugg och byggare :)

Jobbade hemma idag. Skönt! Blev bjuden på fika på eftermiddagen av mina vänner från Stockholm som var nere och invintrade sitt hus. Byggaren kom och byggde ställningar :)  Lånet klart ju ! 
Bugg ikväll-. Jag hade lockat min kollega från jobbet också dit. Roligt som vanligt, speciellt när man dansar med de som kan. :) Saknar L och B, jag får bugga med dem på söndag istället. Blev ingen dans med PG ikväll Synd !  Körde hem ikväll för jag har några timmars jobb till imorgon att fixa innan några dagars semester börjar. Planering av Halloweenfesten och att börja fixa och handla så allt är klart tills jag skall hämta barnbarnen på torsdag. Natti natti


2014-10-27

Frukost innan resningen

En fantastisk frukost blev vi bjudna på tillsammans med de andra i ljusskulpturgänget hos vännerna i smedjan. Jättetrevlig stämning. Resningen av skulpturen gick bra som vanligt. Börjar bli rutin på det. Men lampornas upphängning var en  trasslig härva och ett jäkla knåpande för att  få ihop. Jag tror jag förvarar detta i sommar och gör en ordentligt upphängning som håller.  Inte en gång till sådär.
Vi stack och såg en bio igår kväll. Riktigt tönn film. Om vi hade varit 14 så hade vi möjligtvis uppskattat den men.....nä..

Tårta på jobbet idag , trevlig stämning. Lunchade med min administratör. Träffade en gammal poliskompis på restaurangen som satte sig och delade bord under lunchen Kul !
Frisören ikväll och sen Rusta. Det blev en flaggstångsbelysning. Ska bli spännande att sätta upp den till ljusfesten på lördag. :)



2014-10-25

Vågor


Gick till hamnen och fotograferade vågorna som slog över kajen. Fullt av surfare som njöt av skummet. Efter lunchen gick vi över backarna till Backagården och fikade.
Lagade ett exceptionellt gott te till kvällsmaten. Super super, med shai, ingefära, citron och lite yogi :)








Höst

Igår var en positiv dag. Trevlig stämning på jobbet. Talangtävling för F-5. Superstämning och glada ungar och glada lärare. Härligt ! Dagens ros till Skolan från en farmor gladde alla, inte minst mej. Råkade gå förbi klädesaffären i Skurup när jag skulle till IT avd. med en dator för reparation. Hm, skulle bara gå in om och kolla. Det blev två fina klänningar. Nu kan man sweeda på buggen.
Beställde tårta till måndag för att fira att vi har en No lärare efter jul. :)

Fixade marshaller till Österlen lyser. Fick inte tag i facklor. Det verkar svårt. Måste börja planera Halloweenfesten för barn och barnbarn. Vi blir 17 personer. Familjen växer, får snart inte plats i vardagsrummet :) Pumpasoppa blir det i alla fall, och spökbakelser.
Hade först tänkt åka till kompis i Ängelholm på  loppis idag eftersom han skall flytta till Malmö, men vännen orka inte. Det blir nog en slappedag verkar det som. Snart semester och barnbarn i flera dagar.
Frukost imorgon hos vännerna i smedjan som varit i Afrika. Sen blir det resning av ljusskulpturen inför Österlen lyser.


2014-10-22

Bröllopskaos

Bugg igår. Känner för  första gången att jag är överkvalificerad för kursen. Inte många som är riktigt roliga att bugga med. Kan ju inte bugga med kursledaren varje gång. Hoppas på att mina vanliga buggarkompisar chaufförerna kommer de sista gångerna :) Fast vännen lär sig lite mer för varje gång och det är kul.
Roligt också att träffa PG igen under trevliga former. :)
Tog det lugnt i morse och vännen bjöd på frukost.
Anställt en NO lärare efter jul. Äntligen! Min gamla som slutat kom tillbaka. Nu är det bara lösningen fram till jul som skall göras hanterbar, hoppas på ett under !
Hämtade kompisen från Ystad efter jobbet.

Det blev kvällsmat på Espresso house och snack, sen film på gamla legendariska bion Scala i Ystad. Fransk film "Bröllopskaos"  Vilken skitrolig film. Alla skrattade som besatta.
Kom hem till andra halvlek, MFF förlorade i Madrid med 5 mål....Snyft!

2014-10-20

Snart lite semester

Det blev ingen dans i torsdags, behövde ta det lugnt hemma. Verksamhetsbesöken på lektioner är snart klara och medarbetarsamtalen skall ta vid. Socialt rätt lugnt på jobbet för tillfället. Bara oron för hur jag skall lösa min NO lär tjänst hänger över mej. :( Regnade kopiöst hela fredagen. Regnat in i skolan och vattnet steg på skolgården och började rinna in i källaren. Mitt hus verkar dock ha klarat sig för vatten.
Hämtade barnbarnet efter jobbet, sen vännen i Svedala. Lite kylslaget i början efter en konflikt dagen innan.
Lugn fredagkväll med spel och prat med barnbarnet. Dottern kom på lörd.em. Uppehållsväder hela dagen, så det blev två långa promenader. "Så mycket bättre" börjat på TV. Dottern körde på sönd. middag. Vännen och jag åkte på dans på kvällen. Trevligt som vanligt, men jag har börjat tappa lite intresset för 3 gånger i veckan, kommer dra ner lite på antalet i fortsättningen.
Börjar känna mej som vanligt efter en lång infektionsperiod. Skönt ! Ser fram emot lite ledighet nästa vecka och att ha hälften av mina 6 barnbarn här själv några dagar. Hemma ikväll själv i soffan. Blir ofta det på måndagar.




2014-10-15

Trött ikväll

Buggade igår, fick en dans med mästaren himself och två med en gammal kompis. Roligt och överraskande. Vännen lär sig. ibland går det riktigt bra. Stod på ända när vännen vred armen fel och jag trillade, platt fall. Som tur var klarade jag mej utan en skråma. Vännen köpt ny madrass, invigdes igår. Sov som en katt.
Idag möten hela dagen. Jobbade till sent. Trött. Skönt att jag bestämt att inte åka på dans imorgon. Orkar helt enkelt inte. Ringt en kompis om att vi skall göra nåt roligt.

2014-10-13

Hemma ikväll

Ja, det börjar nästan, bli en ovanlighet att vara hemma själv med katten. Katten är dock besviken eftersom jag inte är nummer ett numera, ha ha.
Förra veckan blev varannandags dans. Buggkursen i Törringe dag 4, stöttar vännen som försöker lära sig. Ska vara med sen på fortsättningskursen. Jobbet som vanligt emellan. Just nu orolig för hur jag skall lösa frånvaron av en NO lärare om några veckor. Har just nu ingen aning. Fredagen en tur till Malmö och gosa med tvillingarna. Härligt ! De växer och frodas, men dottern är trött.
Fantastiskt väder i helgen. Det blev en lång skogspromenad Fina höstfärger, men fortfarande varmt och fint.
Sitter i min soffa och ser dokumentären om min idol med stort Z. Skriver några mail. Fick svar från någon som saknas i mitt liv, men accepterar att det är som det är.
Människor kommer och går, vissa blir för alltid kvar, medan andra går förlorade. Jag har alltid haft svårt för att släppa taget om människor som betytt något för mej.


 
 

2014-10-06

Just nu mindre och mindre vid datorn

Jättetrevlig danskväll i torsdags. Många goa danser. Stressig fredag på jobbet. Hann inte äta, vilket resulterade i alltför lågt blodsocker. Folkilsken alltså, när det närmade sig kväll och jag inte ätit på hela dagen, bara en liten cookie hos frisören.
Vännen lagade middag, medan jag kunde sitta själv och muttra en stund. Allt frid och fröjd igen sen. Han har verkligen en förmåga att möta mej på rätt nivå :)
Rätt lugn och mysig lördag med ena dottern och familj. Strålande väder. Vännen och jag gick en låååång promenad med minstingen. Satt vid stupet och kollade på båtar. Många skärmflygare vid tornet.

När vi vaknade på söndagen hade barnbarnsfamiljen hastigt åkt hem eftersom dottern fått kräksjuka och de var rädd att smitta. Snopet !
Lite trädgårdsarbete och städning av garaget.
Dans på kvällen.
En  oväntad danspartner dök upp som är hemmahörande i Svalöv. Han hade blivit utsläppt.

Jag blir alltid glad när vi ses. Dansa är OK, men vän? Vet inte om tilliten nånsin går att återupprätta?
En gemensam kompis pratade varmt för honom om en pollett som han trodde ramlat ner...Jag undrar jag?
Jag känner en tacksamhet för en människa i mitt liv just nu som jag kan lita på och som låter mej vara så fri som jag vill.
Lunch idag med vännen från Vik. Det var ett tag sedan. en gemensam barndomskompis hade gått bort i cancer.  Allt kan förändras på ett ögonblick. Kärlek och tacksamhet för allt jag får varje dag.

Bugga imorgon. Värken i lederna finns kvar fortfarande, men verkar ge med sig lite för varje dag.:)



2014-10-01

Oväntat besök

Hyfsat lugn dag. Möte med elever, telefonsamtal föräldrar, lite protokollskrivande och bokandet av möten. Efter övertid i två dagar, så slutade jag en timme tidigare och körde till fiket och köpte två bakelser och överraskade vännen. Fikade och pratade lite sen, hem. Gött. Suttit i telefonen hela kvällen.
Ledningsgruppmöte imorgon. Dans på kvällen, ska bli mysigt.