Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2014-08-27

Fotbollsfest !!!!

Dagen började med frukost med barnen på fritids, sen visning av en ny plattform för omdömen och utvecklingssamtal. Konferens där försteläraren gick igenom utematerialet och Google sites och kalenderfunktionen. Kvällen ägnades åt projektet mot nätkränkningar. Bra föreläsning. Lunchade med Vännen från Vik.
Fick ja från förvaltningschefen till det mesta när det gällde investeringar för verksamhet i före detta vandrarhemmet.
Skulle springa en halvtimme på crossen när jag kom hem. Bytte om och satte på lite musik. Kom då på att jag av misstag lämnat strömadaptern till loppmarknad. Fick ringa till sportaffären och beställa en ny.
Malmö FF klar för Champions leaguge. Vilken match, läktarna kokade. Härligt !


2014-08-26

Kaningänget ger en energikick

Kom på idag att jag var en vecka före i tankarna, vilket var positivt. Det innebär att jag kan följa med på dans på torsdag. Härligt!
Mycket på jobbet nu, Stannade kvar och jobbade till halv 7. Rätt trött när jag körde och skulle träffa Smygegänget. Men det ger alltid positiva vibbar och energi att träffa gamla vännerna och kollegorna. Kände mej upplivad och glad när jag körde hem. Ringde vännen som varit på dans. Gött att ses på torsdag.

2014-08-25

Festivalen slut, abstinens....men förrådet tar form.

Under sista kvällen tillbringades första halvan med barnbarnet. Det blev Mc Donalds, kanalpaddling och kolla på diverse aktiviter som skicka en brandman i vattnet, åka linbana över kanalen och hoppa från lift ner på bautakudde. Mitt under kanalturen kom ett åskregn som gjorde oss riktigt blöta ha ha. Det droppade från tunikan och byxorna var helt våta. Fick värma oss på Mc Donalds.
Efter han fått nog satte jag mej på Harrys med en riktigt god middag och en stor öl, innan jag träffade vännen på dansbanan. Det blev lite sporadiska danser eftersom det regnade från och till.
Delta bluesband i bluestältet och Teddybears på Stora scenen. Samt avslutningen på kvällen i form av ett fint fyrverkeri. Sov i Svedala på natten och hämtade katten i lördags. Min Malmövecka är slut. Känns lite tomt. Men många härliga musikupplevelser.
Kåse i helgen och jobba på förrådet. Hann en del och det blir bra. Dörren till källaren blev också fixad. Nu behöver jag köpa mer virke.
Svedala i söndagskväll, men ingen dans. Tyvärr ingen dans varken på tisdag eller torsdag för mej på grund av jobbet. :(
Hemma själv ikväll. Jobbat till sent. Målat det sista på förrådet med rötskyddsmedel. Rätt skönt att kunna lägga mej tidigt. Tid o tänka, tänka på livet. på nån som börjat betyda mer och mer i mitt liv.









2014-08-21

Härliga festivaldagar väcker livsandarna :)

Malmöfestivalen hela veckan. Missade fredag och lördag på grund av barnbarnsbesök och förrådsbygge. Vännen hjälpte mej. Byggde en dinosaurie av trädgrenar som flutit iland på stranden.
Flyttade till Malmö på söndag em.
Söndag till torsdag jobba och sen hem och byta om och direkt till festivalen tills det var slut.
Skolstart i tisdags. En ljus och härlig dag med mycket glädje och återseende. Välkomstparty för nya elever med såpbubblor och tal av rektor. Jag t
räffade vännen på dansbanan varje kväll. Dansade en stund och sen gick vi på konsert tillsammans.

Stenen kryper, Ebbot Lundberg, The Sounds, First Aid Kit, Graveyards, Cover Me, Jenny Wilson, Ane Brun, och Timbuktu. Hann oftast till sista dansen innan vi åkte hem. Köpte en häftig T-skirt av Graveyards.
Vilka kickar det är att stå längst fram och uppleva musiken tillsammans med andra. Vilka härliga upplevelser. Timbuktu stod för världens energikick igår. "Kämpa Malmö"
Testat ny mat varje kväll som vanligt. Fika med yngsta dottern med Malmö FF bakelse....fast det hjälpte inte för matchens resultat ha ha.
Festivalpaus ikväll. Kände mej sliten. In om i Svedala hos vännen och åt kvällsmat. Ska lägga mej tidigt. Festivalkväll, den sista imorgon. Skall ta en tur med ena barnbarnet, sen blir det dans till Black Jack och de sista konserterna.











 






 







2014-08-14

40 mm regn och brädinköp

Ja, schemaläggarna löste problemet på ett bra sätt. Det känns bra för alla inblandade. :) Åskade jättemycket i natt och regnade. Det hade kommit 40 mm i regnmätaren.
Saknar vännen
Rätt lugn dag på jobbet. Fritidsschemat klart. Nu bara fördela resurstimmarna. Träffade dansekompisen med släp i Ystad. Fixade resten av bräderna till förrådet. Lastat in i garaget.
Dottern med familj kom. Barnbarnen och vi har plockat mogna plommon från ett kluvet träd i trädgården på Kalles smedja :)

2014-08-13

Mindre tid att blogga

Ja, det är länge sedan som min tid prioriterats om som den gör nu. Det blir helt klart mindre tid att fundera, och att skriva och mer tid att vara med en speciell person. Helgen tillbringades med vännen. Det blev att snickra lite på förrådet, en tur till Ystad för att fixa ärenden och fredagskvällen en spontan utekväll på trädäcket med vin hos vännerna i Kalles smedja. Härliga danskvällar både på lördag, söndag och i tisdag. Nu är alla tillbaka från semestrarna och dansglädjen är stor. Njuter !! Njuter av dansen och buggen med alla dansanta trevliga människor, njuter av att dela detta intresse med vännen. Glad över att han ger mej den frihet som jag behöver och att vi ger varandra space  :)
Just nu känns det jättebra.
Kickoff på jobbet i måndags. Trevligt att träffa alla kollegorna. De nya medarbetarna verkar trevliga. Kåsebergavandring på backarna med fika och rabarberkaka och sen Motorfemkamp i Öja. Skitkul ;) Jag körde Go-kart, crazycar, fyrhjuling, hjullastare och motorgräsklippare. Både hastighetstävling på bana genom lerpöl och precisions körning runt koner.

Jättestressigt på jobbet, nya problem med sjukskrivning. Konferens hela dagen idag med lärarna. Jag fick jobba över flera timmar efter det och börja tidigare imorgon för schemastrul.
Ena dottern höggravid, vi väntar spänt på tvillingarnas ankomst, nervöst !
Andra dottern med familj kommer imorgon till mej och skall stanna några dagar. Missar Malmöfestivalen den här gången på fredag lördag. Har helt enkelt inte tid.





2014-08-08

Mulet idag

Ledningsgruppmöte igår, kul att träffa alla igen. Inspirerande info från IT pedagogen om att göra egen app för skolan.. Träff med muraren efter jobbet som skall räkna på putsningen av uthuset.
Jobbade i trädgården sen som en gnu i 4 timmar på kvällen. Klippte gräs, klippte häck etc. Vill ju hinna med pussa vännen i helgen. ha ha
Jobbar hemma idag, skall planera en konferens och försöka redigera bilder till hemsidan. Lite mulet, rätt skönt :)

2014-08-06

Förvecklingar och missförstånd

Schemaläggning i två dagar. Mycket strul och byte av en massa tider. Många saker som skall tas hänsyn till. Verkar som om vi fått ihop det nu. Fast inte alla som fått som de ville fullt ut.
Dans igår kväll. Vännen och jag missförstått varandra, vilket gjorde att han satt hemma och väntade på mej och jag körde till dans. Jag löste det genom att köra o hämta honom. Det blev rätt bra till slut ändå ha ha. Så är det när man drar slutsatser utifrån hur man uppfattar saker istället för att lyssna vad man egentligen säger.
Kände mej glad i morse. Ville uttrycka det, vilket resulterade i huvet i väggen. Min reaktion var kanske starkare än nödvändigt, men ställde saker på sin spets. Vet inte om den har varaktig verkan?

Skypade ikväll med vännen.


2014-08-04

Första arbetsdagen och böter.... :((

Fin danskväll, trots värmen. Dansade nästan bara med vännen, resten av tiden satt jag ute och pratade med trevliga människor. Klarade inte av värmen.
Vi badade i poolen när vi kom hem.
Vännen gjorde en sak för vår skull som jag uppskattar mycket.
Hade mycket att göra idag på jobbet. Hann inte med allt. Var hos Frisören på kvällen och färgade utväxten och tonade ner allt det solblekta.
När jag kom hem låg det en otrevlig överraskning med posten. Blivit tagen av en fartkamera. 2000 kr i böter. Kvällen var förstörd. Det var dessutom 3 veckor sedan drygt. Orolig över fler förseelser på samma ställe efter det.

Schemaläggning imorgon med 2 kollegor och dans.

Rockkonsert, 60 årsfest och Skördefest

Vännen kom redan på fm i fredags. En otroligt gassande och varm helg. Fullt av skärmflygare på backen. Gynnsam vind.





Fredagskväll på Öja med Smokie, Slade och Sweet. Stor publik och härlig stämning.




60 årsfest i Vik med kompisens familj och vänner igår. God mat och sval bris i trädgården. Kom hem rätt tidigt och satt i hammocken till sent på natten. En underbar kväll.
Skördefest i Svenstorp? Lika  kul som vanligt med många roliga maskiner, traktorer och fantastiska ardennerhästar. Åt äggakaga med stekt fläsk såklart.











 
Packade till jobbet o körde till Svedala. Sista semesterdagen. Känns inte alls kul. Ångest på högsta nivå. 
Hela vännens familj med barn och barnbarn och X med ny särbo hade invaderat poolen och trädgården. Helt oförberedd, strange, men ok.
Dans i Törringe. Ung som ett träningspass och samtidigt som att bada bastu.