Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2014-07-31

Blåsor i händerna och ont i ryggen

Det kom 20 mm igår av åskregnet. Det var ju bra för trädgården tyckte jag, tills jag skulle gå och lägga mej och upptäckte att takfönstret i sovrummet varit vidöppet., Suck ! Hela sängen var dyngsur, täcke, lakan, bäddmadrass, säng till o med mattan under sängen. Grät nästan....Det man inte har i huvudet..... Fick slita ner allt, tvätta och hänga på tork. Sov i gästrummet i natt.

Uppdaterat skolans hemsida i fm, blev inte klar. Fixat ärenden i stan, bl.a. fiberduk till golvet i förrådet. Handlat mat för helgen. Lagt nät och fiberduk på golvet i förrådet. Ringt vännen med lastaren som kom med stenmjöl. Jag har öst ut drygt en kubik på golvet och jämnat lite till i carporten. Det blev bra, men ont i ryggen och blåsor i handen.
Imorgon kommer älsklingen, det ska bli mysigt :)

2014-07-30

Värmeslag på dansen och förrådsbygge i tryckande värme

Ja, det var olidligt varmt på dansen. Det gick helt enkelt inte att dansa mer än 2 danser i stöten, sen fick man gå ut och kyla ner sig. Så himla mysigt att få dansa med vännen igen, får aldrig nog av de. Vi dansade en dans på gångarna och i ladan också, musiken hördes ut. En bugg blev det också med superbuggaren.
Tänkte jobba idag, men coachen kom och skulle ha en hantlangare när han fortsatte med stommen till förrådet. Inget smidigt par precis att jobba ihop ha ha, tur vi inte är gifta med varandra. Det ska vara exakt på hans sätt och förklara har han inte tålamod till. Men det blev jättebra och bara en hörna som skall göras klar, sen kan jag ta vid och fixa golvet och väggarna. Att umgås med honom livar upp ha ha. Det blir en bra hörna i trädgården där. :))
Längtar efter vännen.
Trött, det blir inte många knop ikväll.


2014-07-29

En härlig trädäcksinvigning och oväntat besök

Vaaaarmt igår ! Vi var på lekplatsen, duschade i spridaren i trädgården och spelade spel och bara svettades. Underbara ungar! De blev hämtade sent på em. Huset behöver städas! Härligt att jag fortfarande orkar ha dem på det här viset. Glad!
Ny byggare kom och kollade. Han skall räkna på det. Verkade sympatisk och fått bra referenser på honom. Vill verkligen ta tag i det igen.
Invigde coachens nybyggda trädäck igår med en brokig samling av härliga människor. Intensiva diskussioner och riktigt supergod mat. :) Energigivande kväll.
Idag fortfarande varmt. Städat, städat och duschat och svettats.
Lyssnat på Donnez. Yeah...
En gammal vän kom och hämtade grejer som jag lånat.
Inte svarat på han mail, men gissade av tonen att han inte mådde bra.....det stämde, suck...jävla envisa människa.... Funderade över vänskap och de vänner som idag tillhör min plattform och kommer att stå kvar på den med mej.
Ja, kraven är höga, men förhoppningsvis så ger jag saker tillbaka genom att alltid finnas där i alla väder.
I krisen prövas vännen, det är alltid där man sållar. Det är alltid där tilliten prövas. Processen fortgår även om den på lång tid inte skett via samtal och sms...det finns band som aldrig  går av även om de ibland bara är tunna trådar.


Dans ikväll, det skall bli härligt att få dansa igen med den som får mej sväva över dansgolvet :)
O bugga med buggchaffisen från Vellinge såklart :)


2014-07-27

Stranddagar

Vi hann en liten runda till stranden igår kväll. Idag med hela gänget hela em. Hundra procents koncentration. Badade i vågorna 2 gånger. Trädgårdslek med vatten och såpbubblor. Saftis vid hamnen. Ja, ikväll är jag stentrött. Lite bråk har det varit, men förhållandevis har det gått super. Det är intensivt men jätteroligt. Längtar efter vännen ikväll. Huset är som ett bombnedslag.
Godis, chips och popcorn ikväll.
 
 

Underbara dagar :)

Dagen i Köpenhamn var jättetrevlig. Fantastiskt väder, god öl och härligt sällskap. Kan inte vara bättre. Köpte ett nytt armband och en klänning.
Resten av veckan har jag tillbringat med vännen. Mysiga dagar. Konsert i Brantevik i onsdags. Bjöd lammgryta på vännen och 4 till av mina bästa vänner i torsdags. Trevlig kväll med långa givande diskussioner. Mysdag i fredags då vi gjöt de sista plintarna till uthuset.
Förlorat en kompis som fått hjärnsläpp. Är så jä... besviken och arg. Det värsta är att nåt blir förstört helt i onödan eftersom det som prioriterat ändå aldrig kommer att funka. Never....Glad över att jag aldrig skulle göra ett sådant val !!
Hämtade barnbarnen, alla 4 i Malmö idag. Passade på att träffa min älskade vän från Kroksbäck innan.
Vi gick till stranden vid hamnen och lekte lite när vi kom till Kåse. Härligt, men intensivt.
Saknar efter 4 dagar med gonattkram av vännen innan man somnar.  Nu väntar två intensiva dagar med barnbarnen :)










2014-07-21

Fint besök och virkesklyvning

Igår kväll konsert i Mariakyrkan med Dana Dragomir. Vilken fantastik musik och vilken otroligt skicklig musiker. Jag njöt i fulla drag.
Sov länge idag, ingen som störde ha ha. Chat med vännen till frukosten. Fika hos kompisarna på Ales smedja och på eftermiddagen kom en kär gammal vän och hälsade på. 1 år sen sist. Så gott och ses och höra allt som hänt och hur livet har tagit sina språng. Eftermiddagen gick fort. Ja, jag förstår vad jag såg den gången och gläder mig hur allt har blivit bra. Han är värd det!
Coachen varit och handlat virke till sitt trädäck och handlade virke till mitt förråd samtidigt. Vilken lyx med en sån vän. Klyvt det och lastat in i garaget. Nu skall här målas och gjutas till plintar som står för trångt för att grävas ner.
Imorgon blir det Köpenhamn med vännen från Ystad. Gött, ser otroligt fram emot de. Vi brukar ha så roligt tillsammans :)
Glad !

2014-07-20

3 fina dagar blev en nystart


Årets finaste och soligaste dag i fredags. Vindstilla. fixade med maten och gick en tur till Bistron och köpte fikabröd. Jag hade en go förväntan att bara få vara utan något förutbestämt, bara en öppen dag. Vi åkte till stranden, fikade, badade, grillade och på kvällen bara njöt under en filt i hammocken till midnatt med trädgårdsljusen tända. En jättego dag som gjord för kärlek och välmående. Vi pratade om förutsättningar som måste ändras, om att våga bestämma sig o satsa.
Jag bestämde att inte ta på dansen på söndag o tisdag. Dansen får i huvudsak vara hans grej och när vi är där tillsammans så får det vara vi.
Han stannade tills idag em. Vi såg Sommarteatern på MarsvinsHolm igår. "Hantverkarna" Fick lite ångest för det var så mycket som stämde med mina erfarenheter tyvärr. Inte lätt med husbygge ha ha. Åt stekt sill vid hamnen.
Broren kom idag på em och pratade bort en stund. Vännen i Kalles smedja tittade in en tur i morse för att reka när det gäller förrådet. Var lite nervös för konfrontation och begynnande förvecklingar när det gällde en loppmarknad, men det löste sig nog?

Ingen har sagt det kommer bli lätt, men jag vill i varje fall ge det en chans till med andra förutsättningar. Det är skillnad med vänner och människor runt omkring sig som man vill göra en massa kul med. Jag behöver också någon där jag bara kan vara, bara kan landa och det har jag kunnat i helgen. :)



2014-07-18

Sjöbo marknad och stranddag


Dottern och barnbarnet körde igår fm. Jag stack till Sjöbo marknad. Trevligt. Fast bautavarmt!  En underbar kväll igår. Mina trollsländor och mina nya solcellslyktor lyser så fint på kvällen.  Köpte en plånbok och en fin solklänning. Idag lång strandutflykt med grilla och samtal med en person som jag inte kan släppa taget om. Nervös faktiskt, men glad. Inga förväntningar, bara ta det som det kommer.
Vill så gärna att vi skall hitta något som känns bra för oss bägge.






2014-07-16

Grävt klart och plintar nedgrävda

Regnade hela måndagen. En riktig deppardag. Läste klart boken. Grät en del, den var så sorglig, saknade. Fast blommorna och gräset blev glada för regnet. Energin återvände igår. Solen tittade fram. Jag grävde klart till förrådet. Mitt älskade barnbarn kom och dottern med tvillingmagen.
Vännen från Ales smedja kom med trä till att bygga ramen. Han grävde ner plintarna utan min hjälp.
Det var svårt att inte lägga sig i, klarar dåligt släppa kontrollen. Tur vi har en rak kommunikation som grundar sig på att vi gillar varandra. Jag är tacksam för vår vänskap.
Dans igår. 2 passagerare i bilen. Jag saknade vännen från Svalöv, gjorde en annan person ledsen o besviken. Mådde inte bra av det.
Processade med någon när jag kom hem. Vill så gärna landa i något som jag kan hantera. Just nu kämpar jag för att klara det.

Soligt idag. Umgås med barnbarnet, strandutflykt.

2014-07-14

Svedalarock o sommarregn


Det blev en fantastiskt trevlig lördag. Regnets strilade, men regnponchon täckte bra och minskade inte rörligheten. 8 timmars stående och hoppande till musiken satte sina spår i ryggen. Ja ingen kunde vara bättre att va med på ett sånt ställe än vännen från Svalöv. Vi hoppade tillsammans. Glädje och livslust. Fick också en hastig kram av vännen som etsar sig fast i mitt hjärta. Högsta drag hade helt klart Rock'n roll Boys som fick mej nästan i extas. Men också Linus Svenning, The Sound, A.C.T, The True för att nämna några.



Jag har börjat gräva ut till förrådet. Ingen luft i någon av däcken på mina två rullebörar. Tungt ! Dansekompisen fixade det till mej idag. Så nu kan jag gräva klart.

Dansade till en av mina favoritorkestrar igår. Blev mycket bugg och pulsen steg. Inte mycket folk, men de som vara där var dansanta. Fotbollen och Malung drog väl? Dansade hela tiden. Försöker inte tänka för mycket, bara vara.
Vi körde hem innan det var slut. Dansekompisen från Kåse mådde inte bra och vännen från Svalöv skulle se sista perioden av fotbollen. Jag avslutade kvällen med att dansa med den person som får mej att flyta över dansgolvet, som att åka segelflygplan. Ja, känslan sitter kvar långt efter att dansen är slut. 
Regnar idag med. Bra för blommorna och gräsmattan. Läst slut boken av Kristian Gidlund. Vilket språk, vilka dofter, så mycket kärlek och bottenlös förtvivlan. Jag grät som ett barn när jag läste.


"Så föll ett långsamt regn genom trädgården. Och jag gick ut för att stilla en oövervinnerlig törst" Kristian Gidlund

Kommunikation är nerven i livet. Glad för den kommunikation som finns mellan mej och böckerna, mellan mej och mina vänner, mellan mej och en speciell vän.
Sannex vann priset som årets bästa dansband. Härligt! De är ju bäst !!

2014-07-11

Full av vin och planer

Träffat vännen från Vik idag. Mysiga matstunder. Gazpacho på Backa gården, fika på Olof Viktors och besök på Keramika  Fantasia.
Gick en runda bort till vännerna på Kalles Smedja ikväll. Pratade lite om planerna för huset och annat. Jag stannade i många timmar. Det är ju alltid så himla trevligt där. Full av  vin och energi o planer. Bara pussen som fattas nu ha ha.



2014-07-10

Saltbrist, vätskebrist och rivit mej överallt på armarna

Klippt häcken och röjt lite brand buskarna. Använt handkraft. Inget fusk här inte, man har väl läst "En man som heter Ove" Helt slut. Fått äta en hel påse salta nappar och druckit 1 l vatten för att piggna till efter pärsen.




Trollstländor med solceller på min lavendel

Oh oh Alice, oh Alice jag ber dej snällt, för både mitt hjärta och min glass har smält, och Alice oh Alice skynda dej, oh kör din glassbil hem till mej...."

Skall sätta ut trollsländor idag med solceller i min lavendel, det blir spännande ikväll :)
Varmt, men blåsigt. Grät lite när jag läste boken om Ove. Kungsljusen och lavendeln blommar.




2014-07-09

Blåsten håller på att knäcka mina stockrosor

Inte så kul som det brukar på dansen. Tradig orkester o jag var inte på humör. Fick reda på att kvinnan i paret som ägde ena dansstället gått bort samma dag i cancer. var bar lite över 50. Det känns sorgligt att vi människor inte mer kan ägna oss åt saker som är viktiga istället för att tjafsa och hänga upp oss på detaljer.
Åska i luften, tankarna som snurrade, vilket gjorde att jag hade svårt att sova.
Det hängde i lite på fm idag.
Blåste nästan full storm, mina stockrosor höll på att knäckas och även Kungsljusen på backen.
Långt samtal med vännen från Svalöv som alltid livar upp :)

Skall verkligen bli kul att lyssna på rock på lördag i Svedala.
Små meddelanden på Fejan som berör. Barn och barnbarn har det bra i sin hyrda stuga. Känns härligt!
Åkte en sväng till stranden med kompisen i gården mot Hammar.
Sen till stan och köpte stöd till stockrosorna och lite annat pims, bl.a. en ny parfym. Träffade pensionerad arbetskamrat.

Hade önskat ibland att jag kunde bortse från känslan och mer gå efter logik. Ibland e jag så jä... trött på mig själv, suck










 

2014-07-08

Dans ikväll :)

Kom tre stänk regn i morse. Räcker inte långt, hade behövt komma ett riktigt ösregn. Sov lite längre idag, börjar komma in i semesterlunken. Gomorronkram på Fejan. Feelgoodbok att läsa. Dans ikväll, gött i kramas lite. Lyssnar på Perikles sommarskiva. "ge mej ditt namn, ge mej ditt nummer, så jag vet att du vågar och vill, ge mej ditt namn , ge mej ditt nummer, så får du allt detta och himlen därtill ....  tralla lala


2014-07-07

Jobbproblem tog udden av härliga semestrdagar

2 loppmarknader på söndagen. Riktigt roligt, men inga större fynd. Lång strandpromenad igår kväll.


Fm idag ägnade jag åt problem med vikarier och en skolverksanmälan. Inte roligt. Tappade lusten för aktiviteter. Lång skriftlig konversation med vännen från Svedala. Vi processar emellanåt fortfarande. Det känns intressant och samtalen flyter lättare. Är nyfiken på människan bakom fasaden.
Peppning från Vännen i Svalöv.  Just nu är kontakten intensiv. Ibland måste jag ta ett steg tillbaka för att veta var jag står. Mycket känns bra nu. Jag försöker leva i nuet och lyckas hyfsat med de.

Ringt om rekonstruktion av skorsten, fått nummer till ny hantverkare som jag skall ringa.
Mysig pratstund i em med kompisen i Ales smedja och sen stranden och ny sommarbok till sent på kvällen. Fantastiska dagar o kvällar. Vattnat mina växter när jag kom hem Jättetorrt. Åskat på många håll, men ej här.


2014-07-06

Vilken dag i vilken natt :)


Strålande sol, läsa i hammocken, städa lite. 3 pojkar på besök som vandrat från Simrishamn. Grillade i trädgården. Fast hunden de adopterat och tagit med hela vägen såg uttorkad ut. :)
Perikles 40 års jubileum i Öja. Jag chaufför. Kände mej som 15 igen..blir hög när basen får skelettet att vibrera. Fast uppe till 03 och hoppa och skrika o dansa sent på natten har sitt pris ha ha. Känner mej nästan som 70 idag. Fast underbart kul och härlig dag, med fantastiskt upplyftande sällskap. Livet


"En gammal amason, med lister o krom..."
"Ge mej ditt namn, ge mej ditt nummer, så jag vet om du vågar o vill..."