Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2014-06-29

Black Jack

Allt var bestämt. Vi skulle ses i Lund för att starta med middag innan dansen. När jag skulle köra upptäckte jag punktering på bilen. Shit ! Aldrig haft det förut. Engagerade några som inte visste hur man gjorde? En gammal pensionerad bilreparatör och jag läste tillsammans instruktionerna och fixade det med apparaten som medföljde bilen. Punkteringsgas och mätte tryck, samt lät bauta spiken sitta kvar i däcket.
Vännen lät mej dock inte köra, så han kom och hämtade mej.
Ett långt telefonsamtal tog gaisten ifrån oss, vilket resulterade i förlorad tid . Jag fixade en snabb kvällsmat, och övertalade honom att vi skulle åka o dansa som vi bestämt.
En upplivande kväll. Vi hade trevligt både med varandra och andra. Med långa bra samtal. Buggade loss till Black Jack.
Ja ,vi somnade i skilda rum. Ståndaktigt, eller hur?
Frukost med regnet strilande, innan han skulle på jobbet.
Allt känns bra.
Kryptisk chat med mannen jag processar med från Svedala. Svårt att få grepp om. Suck, Tänk vad rädsla kan göra med människor?
Skall ta det lugnt idag, läsa, skriva. Köpt en ny privat mobil på nätet. Samsung Galaxy s5, äntligen ! Nu slipper jag stå och hålla i kontakten på min gamle mobil när jag laddar den :) Känner mej lite skyldig, Ipad och Iphone fantast som jag är ha ha...
Ingen dans ikväll. Blir på tisdag för mej nästa gång.


 
 

2014-06-28

Flädern blommar

Plockade, underbar doft. Satt en sats som skall bli härlig fläderblomssaft.

Gårdagen gick i hundranitti. Planering av att utnyttja vandrahemmet som avlastningslokal för skolan. Besök hos coachen igår em i Malmö. Sen shopping och middag med yngsta dottern. Köpte en sommarhatt. Därefter slutet av kvällen hos blivande tvillingmamman. Var rejält mentalt trött när jag körde hem. Somnade direkt i soffan efter jag satt mej ner.
 
Fortfarande öppen kommunikation med "vännen" torr humor Ha ha. Intressant.
Fortsatt djupa diskussioner med vännen från Svalöv.
Livet e det som pågår o de e intressant och omvälvande.
Sov länge i morse. Saknar lite.
Låång frukost. Såg att någon bytt profilbild på FB. Otroligt vad en ny bild kan göra för att öppna minnena och väcka saknaden av ett ansikte. Undrar hur det går med livet just nu?


 
Middag i Lund och Buggkväll till Black Jack med vännen från Svalöv. Det ska bli skitkul ! :)
Clap along .....Happy happy happy av Pharell Williams
 

Vandring i glittrande kvällsol med horisonten som blickfång

En underbar tur i torsdags kväll.  Känner mej alltid lugn och lycklig av dessa vyer. Inga bilder som behöver redigeras. Bara ett överflöd av naturens oändliga skönhet. Bara att njuta med alla sinnen. :)
 
 






2014-06-26

Analysen klar på skolans resultat

Dottern och ena barnbarnet varit här från Midsommar tills nu. Alltid tomt när de åker. Men roligt med liv i huset.
En skitrolig dans i tisdags. Fast packat med folk. Kunde avhålla mig och han respekterade det. Det kändes bättre. Sistan med "gammal" kontakt från Teckomatorp. Roliga bugg med vännen från Svalöv.
En del möten avklarade igår på jobbet.
Arbetat hemma idag med analysen av skolans resultat. Klar! Börjat planera personalens Kick off till hösten.
Var på REA igår på Bo Olssons. Hittade 2 klänningar och 2 sommarbyxor. :)  Det blir städning ikväll och betala räkningar. Imorgon till Malmö för  coaching och träffa dotter.
Bestämt åka o dansa på lördag till Buggorkester med vännen från Svalöv. Ska bli kul ! Böra längta till semestern. En vecka till.
Lyssnar till Sannex.

 

2014-06-23

Jobbar, processar

Två jobbiga meddelanden som tar enormt med energi. Det fullkomligt suger musten ur mej. Städat, skrivit lite, arkiverat filer, inte helt övereffektiv idag på jobbet. Luftkonditioneringen kylt idag när det är lite folk, så jag frös som en hund, fick lägga mej under filten när jag kom hem, somnade som ett barn. Barnbarnet var och badade med dottern. Hon frös inte hon, nä
FotbollsVM, åt jordgubbar o grädde och en iskall Lemoncello.
Mailväxling med vännen från Svalöv som känns bra och bara ger positiv energi. Glad för det.
Dans imorgon.

2014-06-22

En underbar Midsommarhelg

Började med att hissa min regnbågsflagga för kärlek och mångfald. Barnbarnet med familj campar på backen med kompisar. En fantastiskt trevlig Midsommarafton firades med "gögoa" vänner i lilla huset uppe på toppen  på backen. 12 st. En fantastisk blandning av folk. Go mat Otrolig utsikt. Priviligierad !! Tog de lugnt igår. Gick över hela trädgården, så nu är den fin som snus. Gräsklipparen går som en klocka. Tack vara min skickliga gräsklippereparatör från Alms i stan. Läste ut min första sommarbok: "Tusen bitar " av James Frey Sträckläste. Idag tog det sista på trädgården och lånade ut min regnbågsflagga till kompis som skulle ha släktfest. Alltid retar det någon sa han :)
Fortsätter processar med vännen från Svalöv.
Processar med mej själv och lite på Fejan med vännen. Fortfarande motstridiga känslor.
Barnbarnet kom och var skrubbsylten. Havsluften suger. Fick laga plättar till henne.
Det blir dans ikväll med dansekompisen. Får se vem som förgyller kvällen för mej :)


 




2014-06-19

Avslut och Midsommarförberedelser

Veckan har varit bra hittills med en jättebra och seriös utvärdering med lärarna i tisdags. Dans på kvällen. Många reflexioner. På min egna irrelevanta känslor. Hade helt enkelt svårt att fokusera på annat än hans närvaro. Ibland blir jag så förbannad på mej själv. Annars trevliga danspartners som vanligt och mycket personlig bekräftelse. En person grät, offentligt på grund av frustration på att hon inte hade kontroll, eller på grund av behov av att tyckas synd om? Jag  kan ibland se de här kvällarna som om man ingår i en teaterpjäs, som lever sitt eget liv, där draman sker hela tiden för öppen ridå, där folk spelar andra roller än de gör utanför. Hur människor stålsätter sig och stänger av.
Viktigt att landa emellanåt i verkligheten ;)

Olika sorters meddelande på Fejan från både den ena och den andra. Försöker distansera mej, men det är svårt. Låter mej åka med i Berg och dalbanan, men sitter rätt stadigt. Höll ett litet tal från hjärtat för lärarna om livet. Sommarlunch hos chefen med ledningsgruppen. Trevligt och avslappat. Musiktävling med bitr. på andra högstadiet. som min lagkamrat Vi blev 3:a. helt på grund av hans kunskaper. Jag bidrog tyvärr nog bara i en fråga. Ha ha...Mitt namncentra har för länge sedan korkat igen.
Afterwork i Ystad med en del av medarbetarna på skolan. Jätteroligt, men en medarbetare var på gränsen att spåra ur. He he men det vara av kärlek och det är förlåtet.
Förbereder för Midsommar idag. Ledig, skall fixa blommor och andra grejer. Det ska bli trevligt imorgon. Saknar nån att hålla om.


2014-06-16

Ok....Inte haft tid att skriva på hela helgen....gott tecken ellert går jag snart in i väggen??


En besiktningsman har varit och kollat på mitt bygge. Det gick jättebra. Nu kan jag äntligen  ta nästa steg och avsluta för att hitta en ny byggare, så projektet kan fortskrida. :)
Skolavslutning har vi haft, tal har skrivits och eleverna sjöng och spelade helt sagolikt. Våra 9:or var exemplariska som vanligt :)  och mitt i allt hände en fruktansvärd grej på skolan....vet inte slutet än, kan bara hoppas att det inte blir större utan sakta ebbar ut nu i semestertider. Det drabbade i slutändan mej, vilket det alltid gör. Det förlamade mej totalt, men efter några timmar på min plattform, så landade jag igen och kunde se konstruktivt och med ödmjukhet på människors tillkortakommande. Jobbet e bara ett jobb, det är inte mitt liv....som tur är.
   







En underbar helg vid Ålaboden med vännen från Vik. Fantastiskt väder, god mat, trevliga samtal och bara njööööt! Fyndade marockansk keramik till en spottstyver.  Just nu rätt intensivt processande med Svalövs kompis. Bara positivt. Vi behöver varandra för att föra processer framåt. Nyfiken på utgången ha ha. Sörjer emellanåt vännen som jag saknar helt irrationellt. ??Ibland gör det ont i hjärtat. Jag har inte varit ute och dansat på mer än en vecka. Behövde paus. Det blir dans imorgon.






2014-06-11

Lärarmiddag för våra 9:or

Stressad, mycket som skall fixas till utvärderingen och till skolavslutningen. Utvärdering med Fritidspersonalen. Alla var i hallen och såg innebandymatch mellan våra 9:or och lärare. Utklassning från lärarnas sida...inte så bra he he. En grupp lärare uppträdde på middagen med sången "Happy". Kul ! Jag sjöng en stämma på refrängen. Inte mått så bra idag. Känns som hur jag än gör, så blir det inte det resultat jag önskar. Det värsta oflyt jag haft på länge.




2014-06-10

Dans dans och nu livet

 


 
Helgen med fint väder, långa promenader med kompis över backarna. Plockade sommarblommor.
Ja det blev dans i dagarna två, surrealistiskt. Vännen från Svalöv förgyllde ena kvällen trots sviktande publik efter maratondansen med 4 orkestrar i 6 timmar med 2000 i publik dagen innan. Många danser båda dagarna med en person som vägrar lämna min kropp och min hjärna trots mycket klokt tänkande, förvirrat läge, där tolkningen av signaler ställde sig på sin spets. Skrev ett brev.



Svårt att förstå vissa saker. Svårt att förstå rädsla och instängdhet. Svårt att tolka signaler rätt. Svårt att hantera vissa saker. Jag är klart påverkad. Funderar över ett rum, en tillvaro som en teaterpjäs där man spelar roller som inte stämmer med verkligheten. Jag föredrar verkligheten, riktiga livet. Tar paus, lämnar över bollen, Åkte till stranden idag efter jobbet. Slapp spelet bara upplevde nuet. Engångs grill och sommarbok med.





 

2014-06-06

Nationaldagen

Gick en runda igår med kompisen från Ales smedja. Härlig tur över backarna. Dansekompisen kom in en runda med flaggan som han tog ner födelsedagskvällen. Planerat Midsommarafton med kompisen från gården. Sol i morse, men det ska tydligen bli både lite regn och molnigt i em. Jag har hissat flaggan. Håller dock tummarna eftersom jag är bjuden på picknick av vännen från Svalöv i Torup, rabarberleverans ha ha. Sen direkt till 60 årsfest i Vellinge. Det ska bli trevligt. Missar dansen i kväll, men tänkte dansa imorgon Till Black Jack. Får skjuts av kompis från grannbyn. Ser fram emot en trevlig dag. :)

2014-06-05

Härlig fölseda, softar ikväll på Myplace

Ja, det blev en härlig födelseda. Döttrarna, " rektorskollegor och kollegans band som spelade 60 tals rock. Jag fick regnbågsflagga i present, bok och rosa champagne. 4 öl blev det, sen bussen hem till broren. Trött idag. ledningsgruppmöte hela dagen.
Skulle egentligen på gratiskonsert i Sövde ikväll, men hoppade.
Tittade snabbt in till klädesaffären bredvid kommunhuset för att kolla ett par skor som kollegan tipsat om.
Skorna var slut, men det blev 3 fina sommarklänningar. Anställt en SO lärare. Nu är det bara NO läraren som skall komma till beslut. Saknar fortfarande. Vet inte riktigt hur jag skall hantera det??

Får lägga mej tidigt ikväll. Körig dag imorgon. Picknick med vännen från Svalöv och 60 årsfest på kvällen hos medlem av Kaningänget :)