Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2014-05-30

Tid att sörja

Dansekompisen bjöd på god laxgratäng med saffran på em. igår. Fick chans att prata med han nya tjej. Lite försök till förmedling var det nog eftersom hennes bror som var singel också var bjuden. Haha, men inget som klickade där för min sida i alla fall.
Det var en jätterolig dans på kvällen. Skönt med att ha dansekompisen med. Jag dansade i stort sett varje dans och det var skönt.
Men klart medveten om var en viss person var. Han bjöd upp mej en dans på slutet. Jag gjorde mitt bästa för att hantera det, men blev så himla ledsen efteråt. Kompisen med motorcykeln som alltid e så himla go och empatisk gjorde allt för att  motverka effekten.

Det känns så bra att det finns så många som tycker om mej och vill mej väl. Det känns så bra att jag kan engagera mej och våga släppa in någon känslomässigt. Inte kunnat göra det fullt ut sedan PG kom in i mitt liv.
Försöker tänka logiskt och påminna mej om det som inte fungerade och som är en viktig bit i ett förhållande för mej. Det är en realitet och tror inte det finns så stor möjligheter för det att kunna förändras. Men just nu är logik och känslor väsensskilda. Känslorna går alltid sin egen värld. De tar över. Jag låter dem göra det. Just nu gör jag det. Tids nog kommer logiken att dämpa och återställa balansen. Ledsen.


I cant´get you, get you off my mind
And I cant´get you, get you off my mind

And I cant´get you, get you off my mind
I cant´get you, get you off my mind


Darin


2014-05-29

Biltema o fixat knap av metall

Stack till Biltema. Jag hade fått tips om en rostfri knap som jag kan vira flagglinan om. Hem, blåsigt men soligt. Sitter med en kopp kaffe, ska ut i trädgården sen och hacka lite. Hinner kanske förereda lite till helgens vandring med gamla gänget.
Det blir kanske dans ikväll med dansekompisen. Lika bra att ta tjuren i hornen. Pendlar mellan tydlig insikt och tvekan.

Polar i Stan

Bestämde tid för en massa anställningsintervjuer. Började strukturera upp utvärderingen med Fritidspersonalen. Återträff med förra årets 9:or. Kul att se att det gått bra för alla.
Malmö ikväll. Träffa kompis. Såg fotboll Sverige Danmark. Bestämt fira min födelsedag på puben med döttrar och kollegor för att lyssna på kompis 60- tals band.
Sover hos broren.



2014-05-27

Singel

Gräset hade växt efter allt regnandet och värmen. Gräsklipparen pajade när vännen klippte, tålde inte ansträngningen. Stranden söndag igen med barn och barnbarn. Dans på kvällen. Trevlig kväll som avslutades i poolen i Svedala.  Jag tyckte jag kunde ta upp ett sedan några veckor nedlagt ärende...på allvar. Tänkte inte ge mej den här gången.
Igår kväll backade vännen av pressen. Tog inte utmaningen. Ledsen igår, sov inte så bra, Pratade med vännen från Svalöv. :)  Idag inser jag att det ändå aldrig var ett alternativ att avstå från den biten. Kändes bättre ikväll. Dansekompisen och en till satt upp min flaggstång. Det blev jättefint. :) Blåser dock full storm här ute.
Imorgon träffa dotter och kompis i Malmö.  Sover kanske hos broren?







2014-05-24

Jakten, fårvallning och stranden

Det blev kvällsmat på Jakten i Ystad i fredags. Ett parti minigolf hanns med. Vem blev vinnaren? Jag såklart !
Ett gäng snyggingar stod parkerade utanför minigolfbanan. Ett hejdundrande åskväder avslutade kvällen. Tryckande kvavt tills regnet kom.
Idag har vi gjutit ny järnstolpe istället för den som var upprostad i staketet mot norr. Kollat på fårvallningstävling uppe vid vår mark på backen. Sillamacka vid hamnen.

Barn och barnbarn kom lagom till jordgubbstårtan. Sen blev det stranden med barnbarnen. De badade och vi grävde stora hål..





2014-05-22

Stranden idag

Ledningsgruppmöte, sen chefsmöte. Ledsen när jag körde hem. Underbart väder. Längtar till semestern.
Valde att inte åka o dansa ikväll, vilket gjorde någon sur. Undrar om det är värt det? Bilden man skapar stämmer aldrig med verkligheten. Anknytningsmönster skapar problemen i relationerna. Åkte till stranden ikväll och bara var. Ryggsäckarna är tunga.
Vänskapsband är så mycket enklare.
Är det värt priset? Tveksamt?

Crosstrainern nu till Sannex orkester.

2014-05-21

Konsumentrådgivaren i Simrishamn

Jag hade tagit en halv semesterdag. Åkte till Simrishamn och träffade konsumentrådgivaren. Trevlig typ, piercad i näsan och gott kaffe bjöd han. Men annars kan jag inte säga jag fick ut så särskilt mycket av honom när det gäller tvisten med min byggare. Inte mer än jag redan visste.
Jag får gå vidare med att höra vad besiktningsmannen säger.
Körde till jobbet och har haft samtal med 4 högstadieelever om skolarbete, ;) och annat inte så kul grejer :(  Polisen hade vi också bjudit in för att prata med ett gäng på högstadiet som skrämt livet av pensionärer. Suck
 
Hem och ut i trädgården. Grävde upp en cementklump till ett rör i staketet som rostat sönder. Tuggade upp en halv buske persilja.
Dansekompisen kom förbi och kollade hakarna jag köpt till flaggan.

2014-05-20

Grävt ett hål

Vid 4 snåret gick jag ut och grävde ett hål. 1 m djupt och 50 cm i diameter . De sista 30 cm fick jag hänga ner i hålet med överkroppen och ösa upp grus med en liten plastspade och en leksakshink. Kompisarna kom på backen och kollade när jag grävde.
Mina coola polare kom med lastaren och fixade och trixade. Och Snapp så var det klart. Nåra säckar betong och lite sten gick förstås åt.
Avslutade med lite Janson och grov macka.
Nu blir det snart flagghissarparty :)






Jobbar hemma idag

Jobbar hemma idag. En solig dag, men får tyvärr stanna inne. Jobbar på datorn och ringer samtal. Går inte göra i hammocken. Men skönt att fått till en dag som jag kan gå igenom och landa och strukturera upp utan att bli avbruten.
Skall försöka få till att gå ut och gräva ett hål vid tvåtiden. Lyssnar till Norah Jones, har tid att tänka på livet. På människorna som jag har nära mej och på de som jag förlorat.
Tar det lugnt. ger mej möjlighet att landa.


2014-05-19

Soffan ikväll

Trevligt på dansen som vanligt. Vännen från Svalöv var där med sin tjej. Några danser fick jag i alla fall :) Sov i Svedala. Åt frukost på jobbet med fritidsbarnen. Jag och biträdande räknade på tjänstefördelningen hela morgonen. Möte med gymnasierektorn.
Hämtade min toppkula till flaggstången som kommit med posten. Coolt blå.
Jag skall jobba hemma imorgon.
Nu börjar det dra ihop sig till terminsslut med allt vad det innebär.
Ringt besiktningsmannen som skall kolla uthuset.


Pratat med kompisen med lastaren för att sätta upp flagstångsfoten. Jag får börja gräva hålet imorgon kväll.

Trött ikväll. Tänker lägga mej tidigt.

2014-05-18

Buffé på Kåseberga Bistro

En härlig sommardag igår. Hade föresatser om att gå upp tidigt och gå ut och jobba i trädgården. Men sov längre än vanligt och rätt vad det var så överraskade Vännen mej med att dyka upp. Han som inte brukar komma förrän vid middagstid. Ute hela dagen. På kvällen buffé med ett 40 talvänner och bekanta från byalaget. Jättetrevligt !
Avslutade kvällen med en mysig film.

Regnar idag. Vännen åkt på barnbarns födelsekalas. Jag slöar i soffan efter en riktigt gottegott brunch med wienerbröd som avslut till kaffet.
Skall pröva min nya superinpackning till håret som jag fått av kompis. Dans ikväll.
Undrar ?




2014-05-17

Spelat Fia

Dansen var skitrolig. Fick två bugg med Buggens mästare från Vellinge :) Glad, av danskvällen. Vännen höll mej vaken en del under natten på grund av sin hosta.
Idag hade vi Rulledag på skolan. Allt som rullade var tillåtet :) Man fick akta sig vid husknutarna, för de swishade förbi i 190, ett under man undkom med livhanken.

Kommunfullmäktiges ordförande kom och kollade på en mattelektion.
Körde
till handledare i Malmö. Sen till barnbarn. Spelat fia och räv med honom ikväll. Dottern mådde bra trots den stora magen.


Ska sova sju kvart i timmen. Imorgon kommer vännen.
ZZZZZZZZZZZZZZZZZ

2014-05-15

Det är de som kallas livet......

Idag samma tempo som igår. Träffat IKT-pedagogen på kommunen. Möte arkitekt, Varit med som stöd på So lektion till en speciell elev på högstadiet som ligger mej varmt om hjärtat. Konferens om arbetsmiljöarbetet. Elevhälsomöte. Klockan blev sent innan jag körde från jobbet. Snabbt in om affär i stan och fixade strumpbyxor till dansen.
Sen till käraste kompisen i Stan. Fick en alldeles superb måltid, som vanligt.
Tillbringade kvällen med mysiga samtal och så planerade vi den årliga vandringen, och roliga aktiviteter på söndagen. Bl.a. besöka buddhisttempel, keramikverkstad och Alpacka farm. Det ska bli skittrevligt. Var hemma vid ca 23.00
Det hängde en påse på dörren. Ibland är jag övertygad om att vi har nån slags jäkla telepati. Det var mörkt, jag har inte skänkt detta en tanke på ett tag, men jag visste instinktivt vad det var så fort jag såg påsen hänga där.
Ok, första gången som grejerna inte hamnade i soporna. Alltid något. Kan bero på att jag har något som han vill ha tillbaks?
Känns sorgligt. Sorgligt och helt onödigt det som hänt. 
Ringde till Svedala för Nattispuss.


Vännen från Svalöv lagt en show av Johan Glans på fejan. Hör på den nu. Fy fan vad han är skitrolig. Skrattar så jag ligger dubbel.
Dans i Granbacken imorgon.
Skall ta det lugnt och komma 2 timmar senare på jobbet.


Det är de som kallas livet, det börjar idag
det är de som kallas livet, jag ska njuta var dag

Sannex

 

2014-05-14

Du e min ledstjärna och vän,vänskapen är din stolta moder/Afzelius

Söndagen, lång frukost och sen ut för att klippa gräset. Vännen ringde och jag beslöt köra till Svedala innan dansen för att få lite pussar. En jättetrevlig danskväll med toppenbra musik och goa danspartners förstås, speciellt en.
Körde dock hem efteråt. På måndagen jobbade till halv sju på kvällen. Gick i ett hela dan. Budgetmöte med ekonomen som inte var så kul. Det går back. usch, för första gången vet inte riktigt hur jag skall lösa det.
Skickat svar till byggaren och ringt konsumentvägledaren och beställt tid för rådgivning.
Pratade i en timme med vännen från Svalöv. Det gör mej glad.
Snackade om rabarberleverans bl.a. ha ha. Det var sent när jag körde från jobbet.

Fick lust att köra mot Svedala istället för Kåse, vilket jag gjorde. :)
Idag en dag utan andningspaus ens. Hann inte lösa ens bråkdelen av alla problem. Jobbade till sent idag med och sen körde direkt till Kvällskul med Kaningänget. Ha ha ha, skratt och trevliga samtal.


På jobbet i natt
En fredag natt
Varför en fredag  natt
Är detta min dröm i natt
Gläds åt vad lyckas med i natt
Glad att jag kan vara här i natt
Men jag vill inte fastna här, i natt
Jag har en plan i natt
Men något bromsar mig, i natt
Nej Inget bromsar mig, i natt
Du vet vem du är, i natt
Du vet vad som måste göras, i natt
Alla är med dig, i natt
Snart morgon, i natt
Detta sista natten på ditt förra liv
O morgonen gryr, efter i natt


Av M. K


 

2014-05-11

Vilken kväll !

Ett tidigt telefonsamtal på kvällen som gjorde mej glad. Förkylningen nästan besegrad.
En fantastisk kväll med vännerna i Vik. God Mat, trevligt sällskap och favoriterna kom på de första tre platserna i Mello. Ett statement för tolerans i Europa när Conchita vann. Jag har hopp om mänskligheten. STARKT ! ...Kärlek


2014-05-10

Afrodites hjärta



Hade en ganska skön och mysig kväll. Dansekompisen varit och hälsat på och peppat. I morse hade det vänt. Sovit hela natten utan hosta till kl 9.00. Ögonen gick att öppna utan problem. ögonsalvan och hostmedicinen hade hjälpt. Penicillinen börjar också verka det känner jag. En helt annan människa idag.
Fick en fin dikt på mailen från vän. Får fråga om jag får publicera den?

 
 
Varit och hämtat Afrodites hjärta. Det hänger på min vägg och tickar så varsamt och lugnande, med läkta ärr.
Gjort efterrätten till ikväll. Ska verkligen bli spännande att se hur långt Sanna kan gå och hon kommer ha tuff konkorrens från en del. Tuffaste tror jag från Conchita W
Jag har fortfarande ångest för mina egna reaktioner när det gäller vännen. Mellan två hötappar är verkligen grejen. Logiken ett, känslorna ett annat.....som vanligt
 

När du ser mej
när jag finns i dina ögon
när jag vet att jag finns till
när du hör mej
när jag är i dina tankar
när jag kan vara den, jag vill
då flyger mitt hjärtas fågel
då stiger den upp mot skyn
då svävar den över markerna
och högt över skogens bryn
När du ser mej
när jag finns i dina ögon
då stiger mitt hjärtas fågel
upp mot skyn
 
Michael Wiehe 

2014-05-09

Penicillin, cortisonspray, ögonsalva och hostmedicin fick jag

Sov knappt på natten av många skäl, hostade så jag kräktes. Ja, jag körde till jobbet, men fick en akuttid på em. Jag var så in i döden trött. Efter möte på kommunen stack jag till Nova. Satt o grät i väntrummet, det bara kom över mej. Fick en arsenal av medikamenter. Startade direkt på apoteket med medicineringen. På väg till bilen gick jag förbi Lindex. Hittade två klänningar till dansen, riktigt fina. Det blir nåt att fresta med på buggen :) Frisören sen och färgade utväxten.
Hem och tog det lugnt. Hoppas på vändning imorgon.
Final i Let's dance.



2014-05-08

Deppar

Ledningsgruppmöte fm. Diskussion om simschema där jag drog kortaste strået, men löste det ändå med min idrottslärare. Svåra beslut att ta på jobbet. Många nya personal att få ihop till HT start. Ont i halsen. Vännen ute och dansar. Deppar. Mail från Byggaren som inte var så trevligt. Skickade det till coachen. Han ringde och muntrade upp mej med Tågplanerna ha ha. En Otrolig människa, snudd på galen ha ha.  Dansekompisen och jag skall planera Tågturen från Bjärred till Kåse med förhoppningsvis närvaro av pressen. Får se hur det går.
Ser Mello semi 2. Kontrasterna mellan Polens bidrag och Österrikes är milsvid. Vilken underlig värld ??


2014-05-07

Nu blommar rapsen här också

En sanslöst pressad dag med många samtal på jobbet. Vissa positiva. Ont i halsen. Köpte halstabletter. Skickade ett mail. Gick en runda i kvällningen.
Dansekompisen ringde och hörde hur det var. Det är OK. Det finns en öppning. Gullvivan blommar på backen och mina kompisar Vinbergs snäckorna är ute och luftar hornen efter regnet på trädgårdsgången.






2014-05-06

Paus ?

Söndagens vändning blev efter en provokation, när jag ställde saker på sin spets. Det gick liksom inte att ta ett steg tillbaka sen.
Mycket blandade känslor: Jätteroligt på dansen, men vi var båda ledsna. Efter en surrealistisk natt körde jag till jobbet igår. Tankarna malde. Jag backade mentalt en hel del, men dansekompisen kom och satte ner foten. Han var övertydlig. Vet inte? Blev stärkt, men fortfarande osäker.
Fortfarande förkyld, ont i halsen. Någon annan har sprungit med min nummerlapp.
Idag pendlar tankarna från olika ytterligheter. Inget är definitivt. men förmodligen har kompisen rätt, med ålderns rätt ha ha.
Chattat med Helsinborgskompis som kom med uppmuntrande tillrop. Skall se Mello semi ikväll.


2014-05-04

Sol idag med

Pratat i telefon med kompisen som skulle springa Vårruset med mej imorgon. Hon låg i samma sjuka som jag och hade dessutom feber. Hm...Vi tog beslut att inte springa för att inte riskera få lunginflammation. Trist, men bara att acceptera. Jag mår hyfsat i fm, hoppas på att det vänt. Ska ta en stund med boken i solen i vännens trädgård.
Börjat ta bilder från min egen trädgård nu. Det kommer nya blommor varje dag. :)


2014-05-03

Sjuuuuk

Mådde hyfsat i morse, men det blev sämre och sämre under dagen. Gick bort till coachen och pratade om nästa drag mot byggaren. Skickade svar på senaste brevet. Tvättade, vattnade blommor och packade sen lite grejer. Körde till Svedala på eftermiddagen. Somnade i soffan efter en promenad. Så pigg var jag. Oddsen för dansen imorgon verkar rätt låga just nu :(

2014-05-02

Däckad, inte kul :(

Bottenförkyld, eller en kombination av allergi och förkylning. Jag får knappt luft. Hosta, täppt i luftrören, ingen röst, ont i halsen och bihålorna överfulla. Trööttt, fast ögoninflammationen bättre, alltid något..hm. Stannade hemma från jobbet idag. Hessssssssss....
Vännen körde till Svedala, jag tar det lugnt. Kollat upp en låt som jag skall övertala kompisen att spela med mej på ukkulele.
Skall försöka orka deklarera och lite annat som inte kräver fysisk aktivitet. Suck...


2014-05-01

Valborg i Kåse

Förkylningen frodas. Den har gått ner på stämbanden. Ögoninflammation....YES !
Planerat in konferens på jobbet med pedagogerna på em. Smart ..på Valborgsmässoafton. Gick igenom medarbetarenkäten.
Stressade hem, in med lite Ipren, näsdroppar och Bricanyl. Sen började laga fisksoppa till gästerna.
Skickade vännen till affären för att handla nåt som glömts.

Fantastiskt bål och underbar sång som vanligt. Måste absolut vara Sveriges häftigaste bål !!
Fisksoppan var god, efterrätten också som kompisen kom med. En jättetrevlig kväll i goda vänners lag. Fått brev från byggaren. Jag läste det inte för jag ville inte förstöra kvällen. Gav det till coachen.