Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2014-02-28

Mysigt

En ganska lugn dag idag med långt ledningsmöte, en runda bort om skolan och ett fasligt ringande hit och dit för att få till de där byggmötet. Både byggaren, coachen och jag skulle synkas.
Dans ikväll.
Bara kompisen och jag körde den här gången.
Kände på mej i söndags att vi missade varandra på sista dansen. Men Ikväll gjorde vi det inte.


Ja, det var mysigt.  Mmmmmmmm. Det skall bli spännande på lördag när vi ses igen.


 

2014-02-26

Positiv dag

Jag tog det lugnt i morse. Vaknade lite senare och körde hemifrån lite senare. Kom dock på när jag kört halva vägen att jag glömt båda mobilerna. Ha ha, fick köra hela vägen tillbaka. Lååång stund i bilen. Ringde byggaren. Försöker få till ett byggmöte.
Fritidsplanering. Konferens med lärarna på eftermiddagen. Inga större katastrofer hände idag ;)

Försöker få till någon att åka o dansa med imorgon kväll.
Betalar räkningar.
Ledningsgruppmöte hela dagen imorgon.
Tid att sakna ikväll.

Av Esaias Tegner

Våren kommer: fågeln kvittrar, skogen lövas, solen ler och de lösta floder dansa sjungande mot havet ner.
Glödande som Frejas kinder tittar rosen ur sin knopp,
och i mänskans hjärta vakna levnadslust och mod och hopp.


2014-02-25

Trött

Under morgonen arbetade jag med skyddsombudet kring arbetsmiljöpärmen. Glömde tiden och kom en kvart för sent till nästa möte. Missade kaffet, men fick en apelsin som tröst av rektorskollegan. Vi delade dokument på Google och samskrev en projektansökan som rörde skolbiblioteken. Tillbaka till skolan och möte med föräldrar. Självbehärskningen sattes på prov. 2 st långa telefonsamtal med en personal och chefen. Han ville jag skulle åka till Stockholm med min No lärare och Teskedsorden och vara representant för Toleransprojektet som arbetar med ungdomarna mot intolerans. Ringde några sökanden till SO lär. tjänsten om anställningsintervju tider.
Tveksam hela dagen om jag skulle åka till buggen ikväll, trots att jag hade finkläderna med. Trött och kände mej ledsen. Ingen lust.
När kompisen från Helsingborg skrev att han hade en sen visning och inte hann, så bestämde jag mej. Ringde till vännen från Gislöv och meddelade att jag hoppade. Vi bestämde preliminärt att ses på lördag istället. Kände mej rätt lättad när jag väl bestämt mej. De jag gillar dansa med, kan jag bugga med på söndag istället :)). Behövde heller inte fundera på förhållningssätt till en gammal vän om han mot all förmodan skulle dyka upp ? Körde från jobbet vid 6. Tröööttt. Down....


Av August Strindberg

Välkommen åter, snälla sol,
som jagar nordanvinden!
Nu har du sovit sen i fjol
och vaknar röd om kinden.
Värm sand och vik och vind och våg,
så får vi gå och bada.
Välkommen åter snälla sol,
lys över land och vatten!
Nu klingar sång, nu stäms fiol,
nu dansas hela natten.


2014-02-24

Måndag efter ett lov

Härligt att träffa elever och personal igen. Samtal med personal om livskriser. Det är ibland inte lätt att leva, och det är mycket som människor skall gå igenom och deala med. Just då kändes mina problem som ganska små.
Uppföljningsmöte med elev. Hoppade in som vikarie på en lektion i 9:an eftersom ordinarie lärare gjorde Nationella prov med en annan elevgrupp. . Samverkansmöte med facket och elever.
Kollade priser och beräknade tillsammans med vaktis till ett inskick till förvaltningsledningen om investeringsbehov till skolan. Planeringsmöte med högstadiet.

Pratade med coachen ikväll om bygget. Fick verkligen mycket hjälp med hur jag skall göra härnäst. Jag blir lugnare när vi pratat. Skickat iväg mail och skall ringa byggaren imorgon och försöka få till ett byggmöte.

Skall packa till buggkvällen imorgon. Inte bestämt mej än om jag skall dit?

2014-02-23

Söndagen började med ångest

Lördagen en riktig vårdag, precis som idag :) När dotter och barnbarn åkt till simskolan i Malmö, så gick jag en lång runda i skogen och vid stranden. 
Fest i Malmö på kvällen. Körde dit tillsammans med 4 vänner. Pratade skolpolitik och 2 av tjejerna och jag bestämde vi skulle försöka åka till Barcelona tillsammans till hösten. Jag körde bilen hem på natten. Jag har inte längre något behov av att dricka mer än ett glas vin. Känns helt OK att köra.
Det låg ett mail med tråkig ton från byggaren som jag läste i morse. Trodde vi kunde komma överrens utan att behöva driva det här längre. Ringde coachen som försökte muntra upp mej. Det lyckades inte så bra. Jag mår riktigt dåligt av det här.
Fan också att man inte kan lita på det man kommit överrens om.

OS final i hockey. Det går inte så bra för Sverige.
Ringde vännen från Gislöv. Han var lika deppig som jag på grunda av att han gjort en miss i sina åtaganden som ställer till det. Vi kunde inte i det läget stötta varandra så bra, suck.
Bestämt tid med dansekompisar om ikväll. Önskar i detta läget jag hade större förträngningsförmåga än jag har. Känns motigt just nu.


 

2014-02-21

Älskade barnbarn

Körde till stan och hämtade mitt ena barnbarn på morgonen. En heldag. Vi utforskade hans present: jordgloben, målade flaggor, spelade spökspelet och gjorde en klocka som han kunde öva på. Han hjälpte mormor montera ihop en pall. Knivigt.
Han målade en tavla med Skylanders på in aktion. Talang, ja absolut!
Det slutade regna på em. Vi gick en lång runda. Kollade fiskaren som kom in med sin fångst, klättrade upp till utkiken. Han sa han ville titta på landskapet :) På kvällen läste vi böcker, såg film och spelade på paddan.
Vilken supermysig dag. Dottern kom på kvällen. Jag känner mej alltid så glad och tacksam när de kommer. Kram





2014-02-20

Jobbat hemma

Jag var hemma och arbetade idag. Hållit på med Arbetsmiljöpärmen och Brandskyddspärmen. En helvetes massa papper och handlingsplaner och rutiner och riskbedömningar. Till vilken nytta? Bättre ha tid att arbeta med arbetsmiljön än att skriva papper eller? Men det är skyltfönsterpedagogik i sin sämsta form. Står det i en pärm så är det sant eller??
Ringt några samtal. Försökte få tag i SO läraren som vi intervjuade.

Jag fick ett ryck och gick in och kollade mina pensionsfonder. Det var väl ung 3 år sen sist. Hade ändå gått rätt hyfsat. Bytte den ena fonden till något annat. Jag skall ta tag i det där med att kolla upp lite grejer nu. Ringt till pensionsrådgivaren på kommunen om en tid.
Dansekompisen ringde. Han hoppade dansen, de andra två hade också förhinder. Nä, orkade inte köra ensam till Höör ikväll. Lite trist, men satte på PlayTones och LarzKristerz och sprang på crosstrainern i 30 minuter. Siktar in mej på söndag.
Fått brev från byggaren. Ringde coachen för att få råd. Suck.

Snackat med barnbarnet. Jag skall hämta honom i Malmö kl. halv 8 imorgon. MYS!!

2014-02-19

Ett glas vin för att fira :)

Första avprogrameringsmötet i Blentarp avlöpte bra. Dyrt , men rätt intressanta insikter som jag skall fundera igenom och smälta. Ja inte helt och hållet lätt att ta till sig. Dubbelbokat på jobbet. Folk från Höganäs fick vänta i 2 timmar på min audiens.  Hm,  Ja, jag skämdes, hade helt enkelt inte skrivit in och glömde...men det gick bra till slut. Datorn inlämnad igår i väntan på Dells ankomst.
Ett gigantiskt överskott på kvinnor på buggen. Inte så kul fick stå en del danser. Men kompenserades av 3 danser med kranbilsföraren som är outstanding på bugg :)
"Buggänget" samlat utom en..........................


Idag moderkortet bytt på datorn. Supersnabb service från Dell. Fast nåt skumt e det. Batteriet laddar inte och jag tycker datorn blivit segare. Hm
Sista intervjuerna klara med IKT pedagogerna. Överrens om första tjing, men inte alls överrens om andra. Oroligt, dålig magkänsla, håller tummarna för att den första nappar.


Anställt en ny No lärare idag behörig i 4 ämnen. Ytterst sällsynta varelser ha ha Ett glas vin tar jag nu för att fira.


 
 

2014-02-18

Ändrade planer till det bättre

Föreläsning tidigarelagd...skönt! Nu på väg till omprogramering ? Intressant. Ska lämna in min dator för att byta moderkort. :(
Gått upp 3 kilo. Nu jäklar ska de bort. Skärpning!

Börjat läsa en ny bok som jag lånade av kompis i somras. Den handlar om kulturkrockar. <
Hoppas på en bugg med kranbilsföraren ikväll :)

2014-02-17

Dator pajat

Jag jobbar hemma idag. Moderkortet pajat. Nu går det inte att starta datorn alls. Ringt till supporten som skall ringa Dells tekniksupport som kommer och byter moderkort inom 48 timmar. Fått starta upp min "jättegamla" dator. Den tar en evighet att starta upp, seg som tuggummi när man använder den, men det går att läsa mailen och fixa det mesta om jag tar det lugnt.
Ska till jobbet imorgon
. Har en del möten.
Bugg imorgon kväll. Vännen från Gislöv kan inte. Han ska ha förläsning i stan. Det känns jobbigt....suck. Det är att peppa mej att vara den jag är, och ha mod att hålla en bra nivå oavsett hur någon annan gör. Det känns sorgligt.

2014-02-16

Sol idag

Lååång frukost. En jättetrevlig kväll igår. Oscar Cia bäst, absolut. Skickat mail om husrenoveringen till coachen. Känns som jag nu är jag klar att ta tag i det som jag måste.
Tvättar, laddar batterierna. Broren ringt. Sol idag. Snödropparna blommar.


Dans ikväll. Men körde själv. Kompisen ska operera bort en tand imorgon bitti.
Njöt av 3 härliga danspartners. Splittrad. Körde innan sistan ;)
Moderkortet håller på att paja..Ups!

 verkar som jag måste beställa ny dator imorgon. Backup är gjord.

2014-02-15

Mulliga gulliga Ann-Katrin.......Ma Ma, Madeleine she is the girl in may veines


Var i stan och fixade lite ärenden. Ett par nya jeans slank ner också.
Barnbarnet ringde och berättade om resan de gjort till Rom när jag stod i Apotekskön. Inte att göra än att låta nån annan gå före. Det gäller att passa på när de har tid ha ha.  Dansekompis från Ystad ringde. Och sen kompisen från Rydsgård och bjöd bort :)) Valde Ystad. Jag ska dit ikväll tillsammans med några dansekompisar till och kolla på Mello. Kul!

Tvättat, Lyssnat till Playtones. Bästa dansbandet utan tvekan. Blev så inspirerad att jag körde på full högtalare och sprang som en galning på Crosstrainern i 30 minuter. Pustar nu till Bugg 2012.
"Säg att du vill, säg att du kan, att du vågar" Trallala......


 

Öppen lördag

Igår var en sådan psykiskt pressande dag på jobbet. Mycket samtal med föräldrar som var upprörda för olika grejer. Kände mej helt slut psykiskt efter de sista dagarnas mentala stress. En del problem inte lösta. Löneförhandlingar med No lärare.
Eleverna hade gjort fantastiskt fina hjärtan och satt upp i matsalen och bakat goda Kesella hjärtan som de bjöd på alla. Det kändes fint. 


Var hos Frisören och färgade utväxten.
Handlade mat. Dansekompis ringde, han är hemma igen från Göteborgstur. Chattade med kompis från Malmö och med barnbarnen.
Skönt att Alla hjärtans dag är över nu. Jag hatar den dagen. Den får mej alltid känna mig så ledsen. Då längtar jag efter att kunna göra något för någon speciell.
Blåser och regnar idag.
Dagen är öppen. Lång frukost, Chattat med kompis från Helsingborg som varit ute på kanondans igår.

Av Solveig von Schoultz

Mina ögon vill kyssa ditt ansikte.
Jag har ingen makt över mina ögon.
De ville bara kyssa ditt ansikte.
Jag strömmar mot dig ur mina ögon,
det dallrar kring dina skuldror av en fin hetta
som långsamt löser upp dina konturer
och jag är hos dig, hos din mun
och överallt omkring dig-
Jag har ingen makt över mina ögon.

 


2014-02-13

En stor stark

Jag fick arbeta över ikväll. Allvarliga elevincidenter upptog en hel del tid. Kom sent till ledningsgruppmötet. Körde inte från jobbet förrän strax innan 18.00. Fick stressa med att skriva alla hjärtans kort till barnbarnen. Lade på lådan strax innan 19.00 i ystad. Bensinen nästan slut i Sandskogen. Fick vända och köra tillbaka och tanka.
Nä, det blev ju ingen dans ikväll, hann inte :( jag tog en öl istället när jag kom hem.

 

2014-02-12

Buggkväll igår och snackekväll idag

Jättekul, men lite för tråkigt nu att dansa med nybörjare, fast jag fuskade ett par gånger och skippade byta, he he. Höjdarbugg med dansläraren, han körde nya turer med mej och jag kan hänga med i allt nu J
Trodde inte en viss person kunde sänka sig till en lägre nivå…men det kunde han :( Men det är lättare att fly som vanligt än att ha mod att kunna se en i ögonen.
Vännen från Gislöv och kompisen från Helsingborg bidrog till en rolig kväll J
Citat "Dancing with the feet is one thing, but dancing with the heart is another, much more difficult."
Pratat med coachen idag om huset. han gör verkligen vad han kan för att hålla modet uppe på mej när det gäller bygget.
Dagen idag har nästan varit övermäktig, problem som hopat sig, fick arbeta över. Kändes inte så kul när jag åkte hem....
men blev bjuden på kvällsmat i Ystad hos kompisen. Mysiga samtal och gos med nya hundvalpen.

Trööött............

2014-02-11

Bredbandslöst hemma

Jag skulle läsa mail igår kväll när jag upptäckte att jag inte hade kontakt med Internet. Operation felsökning satte igång. Hm startade igång trådlös router, startade om modem. Hm, upptäckte då att telfonen inte fungerade. Elen funkade...signalerna från mobilen gick fram. Jag fick gå till grannen och fråga. Jodå, hans telefon fungerade utmärkt...men de hade grävt av min ledning när de skulle  fixa en läcka. Kul, not ! Inget att göra. Det var till att använda mobilen. Enda stället med någorlunda täckning var i sovrummet vid fönstret. Kom knappt ut på fejan.
Anställt en igår som jag tror superbra spanska och engelska  lärare...hoppas det går vägen nu, hon skall inte börja förrän efter sommaren. Haft en anställningsintervju med en SO lärare, sådär, samt två intervjuer med NO lärare till högstadiet. Helt otroligt ! Den siste var sanslöst omöjlig att anställa. Nu håller jag tummarna för den jag träffade i fredags. Jag får hosta upp den lön hon begär.
Packat kassen till ombyte buggen ikväll.

2014-02-09

Superkväll ;))


Nedtagning av Ljusskulptur

Vaknade vid 04 kunde inte somna om. Gick upp och satte på Tv:n en timme. Somnade igen vid 05 och höll nästa på att sova över frukosten hos Coachen med fru i Ales smedja. Gubbarna kom och det vara en jättetrevlig frukost. Det börjar bli rutin på att montera ner ljus, skruva av bultar, lyfta av, fälla, transportera och sätta upp och förankra i ladan. TOPP!
Gick en lång runda. Hittade mitt kamerafodral på backen som jag tappat igår.
Skickat 3 mail, varav två till coachen  där jag samanställt status för bygget. Oroar mej, men måste ta tag i det nu.


Jag hade bestämt att inte åka o dansa ikväll, men dansekompisen skulle till Götet på torsdag, så jag vet inte hur det blir då...ändrade mej i sista minuten. Duschat och snart klar...det blir en runda ikväll ändå :)
Och sen bugg på tisdag.

Av Björn Arvidsson


Tänk om allt är en kropp
varm och levande
i en kall och livlös rymd
en kropp
levande i en ännu okänd mening

tänk om öknen och landisen bara är
två sidor av samma kroppsdel
om atmosfären känner av
kontinenternas rörelser

om havsdjupen känner hur
regnskogarna sakta kvävs


tänk om blomman i min hand vet

2014-02-08

Tom Collins

Sov läääänge idag. Gick en låång runda på backarna. Spirande vårkänsla.
Bjöd lammkotlett på coachen. Pratade husbygge och livet. Såg Mello. Martin Stenmark min favvo och Sanna hans. En mysig kväll.

Sitter och smuttar på en Tom Collin nu och kollar på Sherlock. Gött.. 


2014-02-07

Fredagstrött

Jag tillbringade det mesta av torsdagen på kommunhuset. Möte om justeringar av löneverktyg, sista anställningsintervjun med IKT pedagog. Uppföljningsmötet av verksamhetsberättelsen och medarbetarsamtalet med chefen gick bra. Lunchade med vännen från Vik. Elevhälsomöte senare på em på skolan. Min dator håller på att lägga av. Något elfel. Den är bara inne på andra året, men tvingas nu antagligen köpa en ny. Suck
Efter en stressig torsdag, så blev det dans igår kväll. Ingen superkväll precis trots både bugg och trevliga möten. Jag var rätt trött. Glad att det inte var jag som körde, men kände mej ledsen när vi åkte hem. Detta höll i sig i morse. Trött hela dagen och down.

En extra lång fredagsarbetsdag. Hade flera anställningsintervjuer ang. mina tre tjänster som är ute.
Hoppas på under, att jag kan locka över en No lärare och en språklärare från sin fasta tjänster på andra skolor till att börja hos oss ;) Kom inte från jobbet förrän halv 5.
Ingen geist alls ikväll.
Orkar knappt tänka.

Pratat med mitt barnabarn på telefon. Köpt en svindyr jordglob med tillhörande info om djur, sevärdheter och flaggor till honom. Cool !



Av Vizma Belsevica

Jag ska samla alla dina likgiltigheter
till den sista- allra minsta.
Jag ska tänka att jag inte ska tänka på dig.

Hela tiden ska jag tänka på det.

Jag ska inte fråga: Är det avsikt eller slump
som spärrar vägen mellan våra liv.
Jag ska vänta för att säga: Jag ska inte vänta.
Hela tiden ska jag vänta på det.


Jag ska förhärda mitt hjärta
mot tillfälliga stunder av ömhet.
Jag ska hoppas att jag aldrig mer
ska hoppas på något


och inte längre räkna regndropparna
som i blindo immar för höstens fönster
när jag tänker att jag inte tänker på dig.
När jag hela tiden tänker på det.


2014-02-05

Sundspärlan

Stressig dag på jobbet. Möte på em som drog ut på tiden. Körde som en dåre till broren i stan och duschade och svidade om på en kvart. Träffade dansekompisen på Mobilia och sen körde vi till Stan 8 mil bort för att dansa. Ja, jag tänkte i mitt stilla sinne:"Vad håller jag på med?" Nörd  eller? Kände mej lite bortkommen från början, men det gick snart över. Några kändisar från Björka bjöd upp och sen var det full rulle. Jättekul och mycket bugg. Sov över hos broren. Orkade inte köra hem.  
Uppe med tuppen  i morse som vanligt. AP träff på kvällen på jobbet.
Nätverk i No på em. Vi fick pröva på att programera Legorobotar via datorn. Skitroligt ! Får sussa ikväll i tid.
Dans imorgon igen :) E man nörd så e man ha ha
 
 

2014-02-03

Anställningsintervjuer hela dagen

En tjock dimma när jag körde till jobbet i morse. Såg nästan ingenting.  Satt tillsammans med förvaltningscheferna och en rektor till på anställningsintervjuer hela dagen för IKT pedagog som skall arbeta centralt..
Såg ett program om en 101 åring som bloggade. Vilken krutkärring. Smart med glimten i ögat och inte långt till humorn. Wow, imponerad


http://www.123minsida.se/Bojan/99578338 

Av Johan Ludvig Rundeberg

När våren åter flödar,
klar och ljuv
dagen ler och solen glöder,
vaknar du
fäster vid din veka stängel
blad och knopp
och från gruset som en ängel

lyftes opp

2014-02-02

En superhärlig kväll

4 timmars dans, Hoppade bara Hambon, goa kramar,, hjärtverksamheten på topp och Maratonbuggen efter sistan väckte alla livsandarna :)) kan det vara bättre?

Vår i luften :)

Fortfarande isigt vid hamnen. Lågt vattenstånd gör att båtarna ligger långt nedanför kajkanten. Men fåglarna sjöng idag och vintergäcken strävar uppåt med sina gula knoppar. Det dröjer inte länge nu. All tång är borta vid stranden och även stenarna. Det är sandstrand vid hamnen. Länge sen sist.

Spelar Jambalaya on the Bayou och Stupid Kupid  trallalala  Snart klar. Snart sätta fart på livsandarna och kramas. Måndag morgon kan vi glömma......för i natt i  natt e det du och jag ..kom och dansa med mej.....ingen stoppar oss nu...  tra lalala






Läser, läser, letar svar

Jag var i stan igår och fixade lite ärenden. Handlade nya jeans. Fina, men inte så somriga som jag velat. Får vänta lite till innan vårkläderna på allvar kommit in. Våren gör sig påmind. Det märks tydligt att ljuset dröjer sig kvar längre och gröna skott syns i snön. Det töar just nu :)
Ringde dansekompisen. Ha ha, det blir hektiskt den här veckan. Dans 3 gånger denna veckan om allt går som vi planerat.
Var hos vännen i Vik igårkväll. Vi såg Mello tillsammans. Ja, det var absolut de bästa som gick till final. Fast, jag kände speciell kärlek till Linus såklart. Hoppas han hamnar i final så småningom :)

I fm har jag läst och läst. Det finns otroligt mycket att läsa. Så många som är villiga att dela med sig. Intressant och saker sipprar så sakta in. Så sakta. Det är ingen straight linje, det vill jag inte påstå, men dock. Hoppas en del på början till avprogrammering på onsdag.
Känner mig glad idag. Dags att ta tag i min vikt, några kilon innan sommaren är att föredra.