Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2014-01-31

Sover i min egen säng i natt

Anställningsintervjuer idag av blivande IKT pedagog. Intressant.
Handledning av jobbcoachen i Malmö på em. Kommunfullmäktiges ordförande ringde och diskuterade lokalproblemet på skolan. Packade alla grejerna och körde hem efter att ha kollat med dansekompisen så att det inte låg snödrivor på min väg. Hem packat upp det mesta. Känns tomt ikväll att inte ha nån att prata med.
Saknar...men skall sova länge imorgon utan att nån stör. :) natti natti


Av Mikael Wiehe

Ta i mej med mjuka händer
Håll i mej med all din kraft
Var med mej när vinden vänder
Var med mej när dag blir natt
Låt mej komma, låt mej gå
Låt mej flyga högt och lågt
Låt mej lära och förstå dej
Livet sjunger där du går
 
 

2014-01-30

Skottlossning och spågubbe

Ledningsgruppmöte hela dagen. Planerat köra hem i helgen, så jag fick hinna med nåra besök till efter jobbet först vännen i Kroksbäck. Råkade komma strax efter skottlossning och bilkrockar. Polisvägspärr, poliser och pickupar. Kom inte in på området med bil. Fick parkera vid mataffären några 100 meter från vännens bostad. Lite spännande var det allt. Efter en superb kvällsmat blev det barnbarnsbesök. Matlagning och nattning för dockorna och sen bokläsning. Blev spådd av Fråga Peter på Internet. Ha ha ha...fattade inte hur det gick till, men förstod att det var skumt. Dottern berättade till slut principen. PUH, det var tur, fick nästan noja..dolda kameror , eller?
Mår lite illa...kräksjukan frodas på skolan...lite skraj..tryckt i mej en vitlök,  närmaste timmarna utvisar om det hjälper...usch

2014-01-29

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor

Väglaget orsakade mindre hysteri på jobbet. Samtalsämnet hela dagen rörde snö, snö och åter snö. Skolbussen gick hem tidigare. Konferensen hölls i em, men Arbetsplatsträffen på kvällen flyttades till nästa onsdag. Jag ringde hem till vännen med lastaren. Han sa: "Ah, fan, det e väl inga problem o tala om här",  he he.
Köra sakta, hålla avstånden och svära lite över omkörande lastbilar med släp. Fast meckigt att fickparkera i snömodd och vallar som gör att bilen glider.

2014-01-28

Förälskad i Norsk Buhund


Hälsade på kompisar i stan efter jobbet. De passade sonens hund, en norsk Buhund. En otroligt charmig lagom stor hund med visst schäferlook i ansiktet. Jag blev störtförälskad. En norsk Buhund skall det såklart va. ;)) Ska jobba på de när jag inte jobbar så mycket.
Väntar mer snö på inkommande i natt. Hoppas meterologerna har fel :(

2014-01-27

Jä… snöskit

Kräksjukan har anlänt till skolan. Måttligt road. En lärare blev sjuk direkt och fick sticka hem.  Hög frånvaro just nu bland personalen. Det ökar stressen och det är svårt att få vikarier.
Snöat idag. Blixthalka och snömodd när jag körde hem. Körde i 60- Glad att jag skulle köra västerpå ikväll J Slapp 1 timmes snöskottning när jag kom hem.
Jäkla snöskit. Hatar verkligen sörjan.
Januari snart slut . Sen är det att stå ut i februari också…..
Funderar mycket över den politik som förs idag. Där solidaritet och en vilja att ta hand om de svaga är totalt borta. Vi uppfostrar idag en samling egotrippade människor som skall styra vår framtid. Klyftan öka mellan fattiga och rika . Människor över 80 är inget värda. Ingen är villig att betala skatt. Människor ser ingen samband mellan skatt och bra äldreomsorg, skola och sjukvård till alla. Det blir att rösta långt till vänster den här gången för att balansera den utveckling som varit de sista åren.

Av Karin Boye

Så drivs vi vilsna själar fram
från lägerbål till lägerbål,
vet ingenting om nästa rast
och ingenting om resans mål -
vet att här växlar natt och dag,
tung kväll och väldig soluppgång
och att vår resa än syns kort
och än för obarmhärtigt lång

Jo, vi vet mer: en sömnlös natt
lyssnar vi tyst i hemlig skräck
in i vårt inre, till ett sorl
som av en underjordisk bäck
eller en snäckas fulla sus,
där ändå hela havet hörs
och i vår bävan slutar vi
att fråga vilken väg vi förs.

Så drivs vi vilsna själar fram
från lägerbål till lägerbål,
vet ingenting om nästa rast
och ingenting om resans mål
men känner att vårt hjärta dras
oemotståndligt utan val
in mot ett okänt hemmets hav
som sorlar djupt i snäckans skal

2014-01-26

Svettig !

Påfyllning av kramar:) Hjärtverksamheten i topp

2014-01-25

Ändrade planer

Hemma och tvättat, betalat räkningar, vattnat blommor, tagit post och fixat med mitt smyckesskåp.
Vännen ringde och berättade att han fick rycka in o jobba idag, så det blir ingen dans ikväll.
Tur det, för jag kom plötsligt på att jag var bortbjuden till kompisarna i Skurup. Hm, väntar köra till Malmö förrän sent ikväll. Jag skall hämta kompisarna i Ystad och ta dem med.
Städat i några lådor. Hittade en dagbok från året då jag var ute och vandrade. Jag läste lite och mycket känslor från den tiden kom tillbaka. En fantastisk vandring. :) Hoppas på att komma tillbaka till Santiago en dag.
Men också många tankar om hur jag tänkte. Om plattformen som började byggas då. Att jag förändrats och utvecklats en del sedan dess, men också att det är tydligt att någon annan också förändrats. Det känns positivt. Vägarna skiljs och löper samman igen, skiljs igen.........Allt handlar om val och konsekvenserna och priset av det.
Jag har fått klart med att träffa en speciell person igen som numera finns utanför Blentarp. Det ska bli spännande. Ser verkligen fram emot det.

Av Brita af Geijerstam

Jag längtar efter ett djup
Ett djup långt under tjälen
Ett allvar och en glädje
ett närmande till själen


Jag längtar efter klarhet
där gränser suddas ut
Ett ljus som jag kan följa
hela vägen ut

2014-01-23

Tar det lugnt hemma

Behöver återhämta mig. Sovit ut, lugn frukost. Konfigurerat paddorna, telefonen och fixat så det blir rätt apple-id till de olika...ordning och reda...allt verkar fungera nu till belåtenhet. Skönt slippa alla hundratals barnappar på min jobbpadda !
Nu skall jag börja uppdatera arbetsmiljöpärmen och planera lite kring detta.

Det blir barnbarnsbesök ikväll.
Verkar som om det blir dans på lördag? Ser inte helt omöjligt ut :) Får väl försöka klämma in mej bland alla ungdomarna ha ha

Bettan gillar att jag är hemma .
 
 

2014-01-22

Lång dag på jobbet idag med

Fm tillsammans med rektorer, förvaltningschefer och kommunens fritidpedagoger och diskuterat verksamhetsplanen för fritidshemsverksamheten.
Möte med representant från stiftelse som finansierar
toleransprojektet för högstadieelever. Föräldramöte med blivande Förskoleklasselever.
Ja , jag är fortfarande förkyld, antagligen lite feber idag. Detta gör att jag känner mig konstant trött. Funderar på att bli hemma och jobba imorgon. Får se hur jag känner mig då.? Det blir i varje fall ingen dans imorgon. Kanske på lördag?  (om jag får någon med mig?)
Längtar till våren, suck. Laddat ner App med solens upp och nedgång.

Vår, kom !!Låt solen lysa in i min själ.

2014-01-21

Föreläsare från Canada gav sting innan buffén

På Ystad Saltsjöbad och hörde föreläsning av skolguru från Canada på fm. Inga problem med min engelska. Helt otroligt smidigt med Google apps och skriva minnesanteckningarna direkt på Googledrive från paddan. Spännande föreläsning ! En fantastisk lunchbuffé efteråt. Träffade kollegor från rektorslyftet förra året.
Direkt till möte med föräldrar, elev, modersmålslärare och arabisk tolk om ett överklagande av betyg. Rusade till nästa möte, elevärende med hela elevhälsan, föräldrar samt BUP. En kort paus och sen öppet hus med alla föräldrar och elever som står i kö och vill börja på högstadiet till hösten. Trött som en gnu kl 20.00 när jag körde till stan.
Förkylningen frodas fortfarande. Hm
Fördelen med att bo i stan är att jag blivit en hejare på att fickparkera. Inte många centimeter fram o bak till nästa bil idag inte....det är ju nästan som man börjar tro man kan lära sig backa med släp också he he
Kan se fram emot en lika sanslös dag o kväll imorgon också på jobbet.

Av Björn Arvidsson

Det piskar och slår mot min ruta
jag fryser innanför min värme
en tumstock ligger utsträckt
och mäter upp mitt liv i små bitar

så vänd dig inte bort kära
det är inte som du tror

nästan aldrig som du tror
det är bara så kallt innanför
den sköra hinnan av människa
så isande kallt


2014-01-20

Dansen var bra för förkylningsbacillerna

Ja, det var kul, för förkylningen också. Den frodas för fullt idag trots att jag legat med rå vitlök i näsan hela natten he he. Snuvig, ögoninflammation och hosta. Kul.. not. Men jobbar, kan i princip inte vara hemma månd-onsdag. Jobbar flera kvällar.
Ringde till Applesupporten. Kom först till USA, men fick ett nummer till Svensk support och det löste sig med apple-ID...resetat. :) Nu återstår att ladda ner alla appar och att synka telefonen och kalendern och alla kontakter och mail med det nya apple- ID...Jag blir såååå trött. Suck..
Blåser kaaalllt. Brrr
Hade bestämt åka till Helsingborg imorgon och dansa...men kom på att jag måste jobba...Det får bli en annan gång.

Får se hur jag känner på lördag. Scotts på Törringe.
och buggkursen igång också.. Det blir de sista 4 gångerna.
Saltan i Ystad imorgon fm och höra föreläsare från England. Spännande !

En kram till mej själv..det behöver jag just nu, och det är jag värd. Längtar gräset och dofterna av blommor


2014-01-19

Svettigt ikväll

:))

Vitlök och snuva

Stack till stan igår middag, med lite nya kläder i bagaget. Snackade med yngsta dotter som jobbar i helgen, Dansekompisen ringt. Ja, det blir lite påfyllning av glädje ikväll med dans. Fortfarande förkyld och snuvig. Försöker kurera mej med vitlök och Echinagard.
Inte fått rätt på mitt nya Apple ID... Grrr, skall sticka ut till Emporia och Applecenter för att försöka få dem att hjälpa mig.
Trött, sover 10 timmar...har väl nån  infektion i kroppen, eller så är det vädret och årstiden, eller så är det sorgen över förlusten av en person i mitt liv?? 
Står på min plattform, acceptans och stiltje tills våren börjar spira. Tänker om förändringar om jobb, boende, ev. ändra planerna ang. mitt hus som börjar kännas som en belastning, och aktivt ta tag i de låsningar som hindrar mej att göra stora förändringar i mitt liv. Att sluta tro på en vänskap, där det ömsesidiga förtroendet på lika villkor aldrig kommer att bli varaktigt.
Att våga hoppa utan skyddsnät och utmana sina grundläggande värderingar och känslor och lita på att plattformen finns där att stanna upp på, att landa på emellanåt om jag skulle behöva det.
Jag kan ju simma, jag kan ju balansera, jag kan också flyga. Flyga har gjort många gånger i drömmen :)


 

Sandra Botticelli


Liv uppstår ur möten
och ständiga separationer

Ständigt måste jag bränna
bilden av ditt ansikte
för att leva med ditt ansiktes
rörliga skuggor och ljus
Ständigt återstår

bara framtid: ett litet segel
på en alltför stor köl

2014-01-17

Förkyld

Jobbade igår. Ledningsgruppmöte om budget och annat. Körde och lekte med barnbarn när jag kom hem. Snuvig och trött. Sov dåligt på natten. Deppig....
En rent helsike att köra till jobbet i morse. Det tog 1 timme o 6 minuter. Ordinarie tid är 35 minuter ca. Halt, moddigt och fick köra in om Svedala på grund av en olycka. Mycket som körde ihop sig på jobbet idag. Missade ett möte på grund av dubbelbokning.
Frisören i em. Snöblandat regn. Fortsatte hem till Kåse och tog posten och tvättade några maskiner. Vattnat blommor och packat lite rena kläder.
Sover hemma i natt. Katten kvar i Malmö. Vännen från Gislöv hört av sig. Snuvig, trött, deppar. Undrar vad som är meningen med vissa saker som händer? Antagligen ingen alls??..............


Av Ann Smith

Som stjärnan faller
i vid båge genom rymden
så föll min blick genom din
färdades i ljusår utan hinder
och tonade bort som dyningen
mot stranden

2014-01-15

Återhämtning

Inte gjort så mycket idag och det har gjort gott. Mindre ont i halsen och känner mej piggare. Hoppas det håller i sig. Fikat hos kompisen i Kroksbäck i em.
Vännen från Svalöv ringt. Gläder mig åt allt positivt som händer i hans liv. :)


Av Gustaf Fröding

Smält min is,
låt min snö gå i tö,
suckade vintern till våren.

Kanhända, kanhända om solen vill,
vi vänta väl ännu en månad till,
så kanske det sker, sjöng våren.

Kurerar mej

Jag hade ont som tusan i halsen och hes och skrovlig på stämbanden i morse.  Kände mej inte alls bra. Jag bestämde mej för att bli hemma idag och kurera mej med Echinagard och vitlök. Det känns just nu en aning bättre. Behöver gå till jobbet imorgon för det är ledningsgruppmöte. Suttit i flera timmar nu och försökt lära mig skillnaden på mina olika Googlekonton - skolkontot och det privata där det är olika behörigheter. Dessutom försökt kolla hur Chromebooken fungerar till skillnad från laptopen. Det krånglar till sig, inte helt lätt...börjar kanske mista den förmåga till "trial and arror kompetens" som jag haft....suck....Dessutom ett problem med att jag vill byta apple- ID nu när jag skall synka den nya paddan utan att förlora alla appar...vet inte om det går överhuvud taget?? Suck...blir frustrerad  : II

2014-01-14

Hämtat min nya padda

Datorkurs på kommunen på system för incident och skaderapportering. Möte med BUP.
Hämtat min nya Ipad Air. Ny skärm som är jätteskarp. Varit i Lilla Beddinge och träffat kaningänget. Ätit gott och skrattat. Ha ha
Tröööött som en gnu......och börjar få ont i halsen. Usch hoppas det inte är flunsa som e på gång.


Host host

2014-01-13

Snö och blixthalka :(

En måndag som andra...hm ...jobbat 12 timmar, knappt hunnit ha middag..... AP träff med specialpedagogiska myndigheten om barn med diagnoser av olika lag. Alltså människor som har en annan verklighetsbild och ett annat sätt att fungera än 98 procent av de flesta. Intressant, men därmed inte ett "ärlikamedtecken" på att man kan hantera det rätt. Ingenting är lätt här i världen. Det handlar om att våga anta utmaningarna man ställs inför och göra sitt bästa med de resurser man har. Ibland får man erkänna att det går över ens förmåga att hantera.
Snöat i eftermiddag och kväll. Ungarna vara jättelyckliga. Önskar jag kunde känna den känslan för snö...nä, det blir svårt...gillar ju inte ens att åka skidor...Blixthalka ikväll. Körde i 60...I Malmö hade dock snön regnat bort. Plusgrader...hoppas snön är extremt kortlivad !
Kört EFT på broren nu i två dagar, verkar till att ha effekt.


Jag blir ledsen när jag tänker.  Skönt att ha så mycket så jag inte hinner tänka.
Kurs i ett nytt datorsystem imorgon fm, möte möte och träff med Smygegänget på kvällen.


Av Anders Österling

Jag väntar vid grinden åt havet,
där mareld på dyningen går,
och snart är mitt hjärta begravet
och snärjt under havsnattens hår -
under havsnattens hår
A, så kom, kom i namn av allt mänskligt och mjukt
kom och räck mig din blodvarma hand,
att mitt hjärta på nytt, som är havstrött och sjukt
finner land -
finner land


Så prasslar det gång efter annan,
och strandgräset vänder sig om,
men tvivlande sänker jag pannan,
det var bara vinden som kom.
Och det lider mot dag, och det rodnar väl snart
över klitternas färglösa snår,
och all världen skall ljusna så bittert och bart,
när jag går -
när jag går.



 

2014-01-12

Tur i Bokskogen

Lite sol idag :) trots blåsten en liten påminnelse om en stundande vår. Gick en tur i Bokskogen vid Torup. Härligt ! Nu blir det en tur på dansgolvet :)

Böter och 2 årskalas

Katten och jag har installerat oss i stan. Det är en hel del som man måste ha med sig för en vecka för att täcka in jobb och fritid.
När jag burit in det sista och skulle samla ihop presenterna till barnbarnet, så fick jag själv en present. När jag kom ut på avlastningsrundeln till hyreshuset satt det en böteslapp på rutan. Jag hade varit borta i 5 minuter. Jä... idioter. Broren säger att någon i princip måste stå vid bilen när en annan lastar av. Grrr


2 årskalas i Dalby.  Broren följde med.
Handlade mat på Maxi när jag kom hem på kvällen.

Sovit oroligt i natt.
Tänker för mycket.... Oroar mej, mår inte bra av saker som jag inte förstår. Jag måste sluta försöka bära andras smärta, måste sluta acceptera att en människa som står mej nära använder min tillit och sårbarhet för att själv må bättre.

För att kunna kallas vänskap, så måste det handla om att ömsesidigt ge, inte att använda. Att förstå en annan människa, att vara lyhörd, att vara rädd om, att behandla med respekt, att finnas där inte bara när det passar en själv. Att vara ärlig och kunna backa, erkänna misstag, reda ut, ha mod och våga, inte ljuga, manipulera, ignorera, stänga ute, förneka och rasera.
Det gör ont att ge upp en vänskap, att tvingas inse att det aldrig kommer att skapas tillit, att det handlar om kortsiktiga tillfälliga behov utifrån den enes utgångspunkt. Sörjer




Av Björn Arvidsson

Det var en dag bortom alla sånger
när själen andas vitmossa för sista gången
och myrlandet är rött av brådmognad och död


Jag lyssnade till ungändernas aningslösa väntan
på att isen skulle befria dem

såg myrstacken som hade slocknat
och frostfjärilarna som sjönk som tung snö
bland alsnåren

Då lade jag mig ner i det vita gräset
och såg en väg tillbaka

2014-01-10

Packa

Tagit hem en Chromebook för att kolla lite hur den funkar. Testat mitt nya skolkonto på Google. Delat dokument etc. Nimmt.
Vaktis o jag levererat upp de gamla personaldatorerna för ominstallation. Lunchat med vännen från Vik.
Trött...kände mig down när jag körde hem. Kollat upp och fixat fler gosekaniner till Knut av favoritsorten som han har som snutte.

Det gäller att förebygga om den kommer bort eller behöver tvättas.



Lämnat tillbaks 2 ute nätbelysningar som det blev kortslutning i.
 
Packat kläder och annat som behövs under en vecka. Katten o jag flyttar till Malmö imorgon. Ska bli skönt med miljöombyte.

2014-01-09

Dansa dansa

Kramas kramas :))

2014-01-08

Ett program om Liv Ullman och Ingmar Bergman på 1:an

Lite lugnare dag på jobbet idag. Datorkurs med Google Chromebooks och om våra nya googlekonton. Hur man delar dokument och mappar och kommer åt dem och programmen med både telefon, padda, Cromebook och dator.
Jag har tagit ner hälften av alla mina utebelysningar när jag kom hem. De ligger i hallen och torkar innan jag viker ihop dem.
Dansekompisen ringde. Det blir dans imorgon. :) Fick packa ner kläder och smycken. Kör direkt efter jobbet.
Jag har sett ett program om Ingmar Bergmans och Liv Ullmans  relation och vänskap. Ett fantastiskt finstämt program om en livslång vänskap över all gränser. 

Av Bo Bergman

Det sitter en herre i himlens sal.
och till hans åldriga händer
gå knippen av trådar i tusental
från vart människoliv han tänder.
Han samlar dem alla, och rycker han till
så niga och bocka vi som han vill
och göra så lustiga piruetter.
Vi stackars marionetter.


Vi äta och dricka och älska och slåss
och dö och stoppas i jorden.
Vi bära den lysande tankens bloss
vi äro så stora i orden.

I härlighet leva vi och i skam,
men allt som går under och allt som går fram
och allt som vår lycka och ofärd bådar

är bara ryck i trådar.

Du åldrige herre i himlens sal,
När skall du tröttna omsider?
Se dansen på dockornas karneval
är lik sig i alla tider.

Ett ryck i tråden – och allting tar slut
och människosläktet får sova ut.
Och sorgen och ondskan vila sig båda
 din stora leksakslåda.

 

2014-01-07

Sound of music


Climb every mountain,
Search high and low,
Follow every byway,
Every path you know.

Climb every mountain,
Ford every stream,
Follow every rainbow,
'Till you find your dream.

A dream that will need
All the love you can give,
Every day of your life
For as long as you live.

Climb every mountain,
Ford every stream,
Follow every rainbow,
Till you find your dream


Första arbetsdagen

Drygt att stiga upp så tidigt. Ja, det blev en låååång dag. Jobbade till 19.00. Tufft att börja så! Orkar inte ta ner utebelysningen som jag hade planerat. Hoppas på imorgon. Torsdagkväll är bokad.
Vardagen igång igen och det blir tid till att sörja.

Av Ewy Isgren

Ingenting på jorden är gratis
Ingenting - allt skall betalas

Med en bit av ditt hjärta,
dina tankar, ditt förstånd,
din sinnesfrid

Det underbaraste,
det högsta priset.

Det är du som avgör.

Allt skall betalas

2014-01-06

Julen utstädad

Somnade inte förrän vid 03.30. Sov till halv 10. Fortsatte packa ner alla julgrejerna och städade hela huset. Satte tillbaka alla vanliga lampor och annat. Otroligt skönt att allt är som vanligt. Ser fram emot att packa för Malmö:) Var på återvinningen. Lite mörbultad i kroppen efter dansen, men glad.
Satte mej ner i soffan när jag var klar och somnade omedelbart. Satt upp och sov i ca en timme. Otroligt.
Jobbedag imorgon. Konferens med lärarna hela dagen.


 

Superhärlig danskväll är bara glädje :))

En riktigt härlig kväll med närkontakt av andra graden. 650 pers. Dansade varje dans, Super härligt !! :))

2014-01-05

Ny vår

Att ta bort julen är som att städa i sitt inre. Det tar tid men det blir så rent och fint. Jag brukar vänta tills den 13 jan, men det kändes rätt idag att börja. Jag kommer att packa i veckan och byta miljö, som jag ofta gör vid den här tiden. Det känns som om det blir lite längre den här gången.
Det kan vara kul för katten med ;)
Jag funderar över mitt stora behov av att processa mina tankar i skrivandet. Här, på Skype, i filer och på papper. Kan jag inte kommunicera, så förtvinar jag. Det kommer kanske bli en bok nån gång när jag orkar samla alla mina fragment. Att sätta ord på tankar och känslor genom att skriva, är för mej lika nödvändigt som att äta och sova. Ibland når man fram, ibland inte, men det känns äkta och öppet för mej. Det hindrar att skit kapslas inne och blir till bitterhet och negativ energi. Bitterhet, hat och behov av att skada står alltid för obearbetad sorg.

Nu skall jag städa tills ikväll när det blir macka och kaffe hos dansekompisen innan trettonaftonsdansen.

Av Bibbi Ann

Den längtan ingen mer än jag vet om,
men som känns i varje fiber
dunkar i varje puls, flimrar för ögats iris


Den längtan jag drivs av
hamrar kraftfult, bedövande
brinner djupt


Morgonrock och 50 års fest

Vaknade på natten och kunde inte sova, gick upp och tog ett glas mjölk. Somnade igen och sov till 10. Satt i morgonrocken och fixade med skolans hemsida resten av fm. Körde 7 st till 50 årsfest i Bjärred i bykrogens bil sent på em. Dansekompisen körde. Tog ett glas vin till maten. Jättegod mat. Trevligt! Roligt att se hur vännerna bor till vardags. Småpratade med värdens kompis och pappa. Chauffören mådde inte bra så jag erbjöd mig köra hem. Tog alltså inte mer än glaset vin. Det gör mej inget. Jag har lika trevligt ändå. Jag har nästan slutat dricka nu för tiden. Det blir nästan aldrig mer än ett glas. Mår bättre och blir inte så trött. Körde in om Malmö och lämnade 2 st på hemvägen. Det blev en varm korv i Ystad innan vi körde hem. En trevlig kväll !

Av Ewy Isgren


Kom, och sitt med mig vid havet
så skall jag lära dig vågornas sång.
Kom och gå med mig på heden -
jag lovar dig,
tiden blir aldrig lång.
Kom, sätt dig här
och lyssna på vinden,
slut dina ögon – och endast var.
Aldrig förspillda dagar min älskade,
aldrig förspillda, de år som är kvar.


 

2014-01-03

Vänner som är äkta och genuina

Fika i stan med vännen från Vik som alltid finns där när man behöver. Som sakta vänder fallriktningen mot plattformen. Tilliten mellan oss är 100 procentig. Dansekompisen bjöd på laxgratäng ikväll. Dottern ringde och bara berättade att hon fanns.
Plattformen finns där. Den är stadig och stabil. Jag bara glömmer den ibland
. Verklighetsbilden som sakta spårat ur till att acceptera bemötande och nedre gränser som jag aldrig behöver acceptera. Verkligheten som sakta återfår sin form och den nivå som jag behöver befinna mig på. Hjälpen finns här för att jag skall komma upp. På plattformen kan jag stå stadigt igen.


Av Karin Boye

Känn så nära verkligheten bor.
Hon andas här intill
i kvällar utan vind.

Hon kanske visar sig när ingen tror.


Solen glider över gräs och häll.
I hennes tysta lek
är livets ande gömd.
Så nära var han aldrig som ikväll.

Jag har mött en främmande som teg.
Om jag räckt ut min hand,
Jag snuddat vid hans själ,
När vi gick om varann med skygga steg
 

Krasch


Hade det inte tagit så djupt, så hade jag kunnat distansera mig bättre. Hade det inte tillfogat så djupa sår, så hade jag kunnat skydda mej bättre, inte tillåtit mej själv att låta det komma så djupt under ytan. Att bli ignorerad och osynligjord och mina reaktioner på det för att försöka sätta gränser för hur man själv tillåts må.
 Jag vet ju innerst inne vad som händer när man ifrågasätter och förväntar sig något. Jag vet ju att det här kunde hända när som helst, för vad som helst, hur som helst beroende på de prioriteringar som just för tillfället är aktuella.
Jag vet ju att ifrågasättande och konflikt just leder till en sådan reaktion.
Jag vet ju att det nya, det för tillfället enkla, det som inte går på djupet är lättare att handskas med än sådant som måste tas om hand, som kräver ömsesidighet, hänsyn eller klargörandet av missförstånd som går på djupet och är långsiktigt.
För det väcker nån slags outhärdlig smärta.

Jag vet också att jag slår hål på det sköra pansaret och väcker de djupaste mörker som aldrig tillåts komma ut i sin helhet.
Det är egentligen aldrig min mening.  Det är aldrig min mening att tillfoga smärta. Min mening är alltid i Kärlek.

Det viktiga är att nu kunna ta ett steg tillbaka, att kunna få andhämtning och visa varandra och omgivningen hur det är att vara en tänkande människa som kan gå tillbaka och analysera och se och reagera på ett för utomstående vuxet, empatiskt, respektfullt sätt. Att lära sig av saker som hänt. Jag vet att JAG kan. Kan du?
Av Karin Boye
O en klinga
sviktande böjlig och stark,
O en smidigdansande klinga
lydande stolt den strängaste lag;
rytmens hårda lag i stålet-
o en klinga
ville jag var till kropp och själ
Dig jag hatar,
du mitt usla videväsen,
du som flätas, du som vrides,
lydande tåligt andras hand.
Dig jag hatar,
du mitt lata drömmarväsen.
Du skall dö.
Hjälp mig, mitt hat, du längtans syster,
Hjälp mig varda
klinga, ja klinga
dansande svärd av härdat stål