Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2013-12-31

Gott slut och Gott Nytt År 2014


Nullah said:" I sing you to me" En fin tanke tycker jag.
GOTT NYTT ÅR 2014 med mycket kärlek och glädje.


Årets sista dag

Jobbade igår. Planerade A-dagen för lärarnas första dag efter lovet. Kände mej ledsen hela dagen. Jag brukar kunna ta mej upp igen av egen kraft, men igår var det svårt. Körde till Malmö och fixade present till en god vän som skulle vara från mej och två andra goda vänner. Det blir nog bra:)
Vissa saker är helt enkelt obegripliga. Vissa saker är svåra att inte ta som en förolämpning. Jag vet att det handlar om nåt annat än om mej, men det är svårt att tänka på möjliga orsaker. En viss siffra kanske?
Jag vet helt enkelt inte om jag fixar det? Det handlar om att spela i helt olika divisioner, att det är enklare med jasägare än med utmanare.

Jag kämpar med tilliten och vännen kämpar med att räcka till, göra val, och se meningen och värdet med nåt långsiktigt som man inte har full kontroll över.
Jag kämpar med min tro på vännens förmåga till att se att nånting som är bra kräver en insats och lyhördhet. Att tillit kräver kontinuitet och mod och prioriterad tid.
Jag hatar verkligen dagen innan och själva Nyårsafton. Vet inte om det nånsin går över. Tror inte det eftersom jag tappade tron på tvåsamheten för länge sen. Det enda som känns som möjligheter till kontinuitet är vänskapen. Den är viktigast.

 
Denna bilden skall jag spara för den påminner mej om kärnan som fortfarande finns under dagar när vi inte hittar varandra.
Många av mina vänner har hört av sig idag. Många kramar har delats ut. Jag måste påminna mej om att det handlar om mina egna val. Offer och martyrer är det värsta jag vet. Ser fram emot en kväll med mina vänner :)
 

2013-12-28

Idag

En deppig fm. Kände mej ledsen av flera anledningar. Mest för att det snart är nyårsafton. Jag blir av nån anledning alltid ledsen innan. Det känns aldrig då som nått nytt som står öppet utan bara som ytterligare ett år som läggs till de andra. Jag känner alltid just då en enorm längtan efter tvåsamhet. Julen för många är en jobbig högtid. För mej är den alltid varm och fylld av kärlek, men nyår är en helg då saknaden blir så jä... tydlig. Jag vet att det bara är att stå ut. Nästa helg är det annorlunda. Jag vet ! , men nu...idag....
Dessutom helt tyst i mobil och på Skype??

F.d svägerskan ringde och pratade, vännen från Gislöv ringde.

Dottern med familj kom. En mysig em och kväll. Mat, mat, spel, diskussioner, Downtown Abbey :)
Känner en stor tacksamhet över min familj och mina barnbarn och all den kärlek som finns i mitt liv.



2013-12-27

Barnbarnsdagar

Ena dottern med familj kom vid middagstid igår. Intensivt hela dagen med barnen. Betalade räkningarna när barnbarnen lagt sig. Klockan ringde vid jobbdax. Jag skulle jobbat idag, men kände mej inte bra i magen. Det är väl all julmaten som spökar. Blev hemma. Fick ringa några samtal till min administratör och ett till chefen idag.
Var rätt trött vid 4 när de åkte.
Vännen hemma igen.
Försökte få tag i biljetter till bio, men de var slutsålda idag med. Populär film tydligen ?  Gick ut en sväng. behövde få lite luft. Gick in om till dansekompisen och snackade lite. Låg ett paket i postlådan :) Ett par fina örhängen.
Sitter i soffan med ett glas vin nu och samlar lite energi för imorgon när nästa dotter med familj kommer. Det skall bli roligt.
Hoppas på att vännen prioriterar lite tid för fika eller bio .
 


2013-12-25

Försök till att kompensera det extrema kaloriintaget denna helg

45 minuters extra träning varav 30 minuter på crossen så svetten lackade :). Hoppas på lite kaloribortfall he he OBS till Lasse Stefanz. Nu ett bautastort glas med gammaldags svagdricka mmm..

Jul

 
Lille julafton, stack till stan och gjorde lite ärenden, fikade och myste en stund hos vännerna i stan innan jag körde hem. Köpte 2 bingo lotter. Fixade Janssons frestelse och malde senapen. Slog in resten av julklapparna samtidigt som jag försökte koncentrera mig på Bingolotton. Det blev varken bil eller resa :( eller nån annan vinst. Ingen tur i spel.
Skypade med vännen resten av kvällen :).
Sov som en stock på natten och ringde till vännen och önskade God Jul det första jag gjorde på morgonen Julafton.

Gjorde senapssås och långkål. Packade in mat och julklappar i bilen och  körde till stora stan vid halv 2.
Myste med barnbarnet medan dottern fixade med maten. Härligt! En fin kväll, glad och med mycket gott. Barnbarnet försökte lära broren spela datorspel. De skulle i kompanjonskap spela och styra var sin gubbe tillsammans. Barnbarnet som är 5 år var helt överlägsen och broren var mer en börda än en tillgång ha ha...men roligt hade vi andra som såg på. Jag diskuterade politik och annat intressant med svärsonens mamma med särbo. Positiv ny bekantskap. Alla var nöjda  med sina julklappar, Jag med :) Jag gav barnbarnet en snowracer med bromsar, ratt och styrskida. Lite tudelat där....hoppas snön blir väldigt lokalt i stan med omnejd ha ha.
Hade egentligen bestämt att stanna i Malmö , men ångrade mej. Hade ändå inget behov av att inmundiga alkohol så jag körde hem yngsta dotter och broren på natten och körde sen hem till mej
Skönt att vakna i sin egen säng.


Vaknade sent idag på Juldagen. Skulle egentligen se bio men det var utsålt till premiären så det blev inget. Fixade med min presenning framför vedförrådet. Det blev jättebra, precis som jag tänkt. Men det blir väl dyrt med öljetterna he he. Sett film och tagit det lugnt i em.
Tyst i  mobil och på Skype. Allt Ok, men saknar.......


2013-12-22

Kramp i fingrarna efter julklappsinslagning

Äldsta barnbarnet somnade vid ca 22.15 igårkväll. Ah, en liten stund för mej själv tänkte jag...i 2 minuter. Den lille vaknade och ville absolut gå upp. "Oj Oj Oj" sa han när jag upprepade att det fortfarande var natt. Vi gick upp och bytte blöja och drack vatten, inte förrän jag klämde in mej mellan dem i sängen så verkade han fatta att han skulle lägga sig ner. Jag vet inte exakt när jag somnade, men det kändes inte alls långt tid förrän han vaknade och insisterade på att nu var det i alla fall dags att gå upp.
Barnen hämtades vid 11. Sen blev det städning och fixa julskinka. På em. dök coachen upp för att hämta sin julklapp. Han stannade på fika.
Började slå in julklapparna. 4 barn och 4 barnbarn och nån till att ge till. Det blir rätt många att knyta band på och vika papper. Skönt att vara ledig imorgon.

Nu e det JUL !



2013-12-21

Trauma orsakades av missat bjöjpaket

Upp tidigt idag också. Doften fanns kvar i filten i soffan. Hade tid hos Frisören för att färga utväxten. Sen småärenden i stan.
Spöregnade och blåste. Kunde inte sätta i den ena kontaken med alla näten på staketet för den utlöste hela tiden jordfelsbrytaren. Försökte gå över alla kontakter och skydda från fukt, men det hjälpte inte. Frös. Gav upp för idag.

Barnbarnen kom vid middagstid. De öppnade paketen i kalendern. Den lille matade gummigrisen med russin som grisen genast spydde upp igen. Den äldsta hade kalas med gosedjuren på den nya servisen.
Julmarknad vid hamnen trots ovädret. Vi gick ner och kollade i snålblåsten. Vågorna slog över alla pirarna, men det avskräckte inte surfarna som glatt guppade på vågorna. Den lille var fascinerad.
När vi kom hem blev det sagor sagor och sagor. Lek med diverse leksaker. Den lille lyckades leka jordbävning bland playmobilcirkusen.
Jag satte på en disneyfilm.
Vid ca 5 tiden så skulle jag byta blöja på den lille och upptäckte, EFTER att jag tagit av den gamla blöjan till min fasa att föräldrarna glömt ta med blöjor. Jag ringde i desperation till dottern som var ganska kallsinnig till att köra från Dalby till Kåse med blöjor. Jag fick köra fram bilen, montera barnstol nr två som var på loftet. Svepa in den lille i plastad frotte och den stora i en filt (overallerna hade jag precis ( redig som man är ) stoppat i tvättmaskinen. Körde till affären 1 mil därifrån. Den lille var gnällig och tappade nallen flera gånger, den stora försökte kompensera genom att skrika fram bä bä vita lamm för att överrösta gnället.

De fick sitta kvar i bilen medan jag rusade in och ryckte en blöjpaket. Jag fick gå före i kön.
Hemvägen var en mindre mardröm med en gråtande unge i baksätet som hade kissat i den plastade frottén och en som flera gånger räknade till 59 högt. Jag fick stanna bilen och leta upp nallen

Hem kom vi i alla fall. Humöret steg igen med en glass. Lugnet återställt och vi återgick till sagoläsning till den lille slocknade. Sen blev det spela spel och sagoläsning i ett par timmar med den stora. Åt nötter och choklad och banan och clementin och...........
Damen ifråga är fortfarande pigg som en lärka. Då kom jag på räddaren i nöden? Paddan....Nu sitter hon bredvid och spelar Pettsonspel medan jag tar ett glas vin och skålar för vitersolståndet.......inte hunnit innan :)) Grön prick på Skype.


Skolavslutning o fisksoppa

Ja, det var en fin skolavslutning och mysigt slut på terminen. Slutade jobbet tidigt och stack och handlade julmat. Tände alla ljusen hemma och lagade en mustig fisksoppa. En mysig kväll med käraste vännen. Tacksam för balansen just nu.
Svaret på min djupaste längtan är alltid du.


2013-12-19

Sista julklapparna är inhandlade

Det blev bara en kort visit på jobbet på morgonen. Det tog hela förmiddagen att få till utskriften av vår reklamfolder uppe på kommunhuset. Hämtade 5 externa hårddiskar. Passade på att äta lilla julbordet på skolan när jag lämnade grejerna. Sen blev det att åka till Malmö för att inhandla de sista julklapparna. Hann med en Shailatte med yngsta dottern också. Trööttt......

2013-12-18

Bokslut

Igår var det julavslutning med god middag med ledningsgruppen. Sen personalfest på kvällen som var jättetrevlig. God mat hela dagen. :) Ont i knät dock som är rejält svullet. Fått goda råd av spec. pedagogen.
Vaknade till Gomorronsms på telefonen :) Jobbar hemma idag med bokslutet. Mycket att göra. Stressar in i det sista. Ser fram emot fredag, skolavslutning och att få vila ögonen på käraste vännen igen.

2013-12-16

Trött

Hade rejält ont i knät i morse. Haltat på jobbet...hm  Medarbetarsamtal med chefen, problemsamtal med kostchefen. Pratat med lärare som mår dåligt på grund av svårhanterade elever.
Börjat göra kalendarium till nästa termin.
Fick köra till Malmö och hämta personaljulklapparna.
Ringde vännen.  Viktigt för mej att ha mod att säga när saker inte känns bra. Upp till honom att reagera utifrån den människa han vill jag skall uppfatta honom som.


2013-12-15

Dagen efter, meniskkrångel och maratonbugg

Både barnbarnet och vi sov länge efter en heldag med pepparkaksbak och glöggdrickande till sent kvällen innan. Barnbarnet bakade obscena kakor som han skulle ge till plastpappan :)
Försökte ringa till vännen, hade sett fram emot ev. nån dans på kvällen.
Men han hade antingen Helsinborgsbesök eller använde nya "hemhjälpen" från Hasslarp. :((
Råkade resa mig hastigt och kraschade menisken vid middagstid, när jag precis bestämt att åka o dansa.
Ont i knät och kände mig rätt ledsen och hade inga förväntningar alls. Det visade sig bli en riktigt härlig danskväll. Fick till och med dansa schottis och många bugg! Men Maratonbuggen efter sistan tog nästan knäcken på mej. Jag var helt slut i rutan när jag och dansekompisen åkte hem.
Menisken? Jag den hade nog skakat rätt, för jag haltade när jag gick in i början på kvällen och dansade rock and roll innan jag åkte hem. Än är det krut i kärringen :)



2013-12-13

Luciafirande och handledning

Ett som vanligt rörande luciatåg med årets 9:or. Det är så fantastiskt att se våra killar i målbrottet sjunga solo i stjärngossedräkt :) Jag blir varm om hjärtat och tacksam för en musiklärare som förmår eleverna att våga. Dagen till ära en ljuskrans av dioder i håret hela dagen, till och med ikväll på ICA. Glöggmys med personalen. Politikerbesök som alltid är intressant och givande. Till Malmö för två timmars handledning. Tröööttt !!
Sitter med en öl i soffan. Kraftsamlar för en intensiv morgondag.


2013-12-12

En höjdar lussevaka med Donnez

Ledningsgruppmöte idag. Lunch med kompisen från Vik. I eftermiddag fixat glögg och choklad till Lucia med skolan i morgon bitti.
Dansade i Granbacken till Donnez. En höjdarkväll där orkestermedlemmarna gick Luciatåg. Det blev skönsång, glögg och Lussekatter och risgrynsgröt och massor mad härliga danser. En av höjdarna på kvällen var buggen med dansläraren från buggkursen :))


2013-12-11

Dyrbar last och pepparkaksdeg

Var på bilverkstaden och skulle byta däck tidigt i morse. Det var meningen att jag skulle lämna bilen där, men 4 raska pojkar hjälptes åt att fixa däcken och det tog en kvart. Under tiden fick jag kaffe och karamell. Den servicen för man leta efter. Kvalitetsmöte på kommunen. Efteråt hämtade jag och No läraren en dyrbar last, som sen skulle åtgärdas på olika sätt. Samverkansmöte med facket på em. Jobbat som en gnu hela dagen, bokstavligt talat. Lämnade in och körde hem vid 18.00.
Gjort två bauta-pepparkaksdegar när jag kom hem. De skall ligga och vila till lördag då det blir storbak med kompis och barnbarn. Nu e jag verkligen slut i rutan. ZZZZZZZZZZZ


2013-12-10

Julklappsinköp och lussemums

Semester idag. Efter frukost och lite Skype, körde till stora staden. Jäktade runt hela dagen. Hann inte äta, men fixade det mesta....men oj oj ....det kostade inte billigt. Nobelfestligheter på TV. Såg det på datorn medan jag bakade Lussekatter. De smakade mums!


2013-12-09

Måndag

Lämnat fälgarna på bilfirman i morse för att få nya vinterdäck. En liten kille hällde frukosten på ryggen på mej av misstag i morse. Det blev lite kladdigt. Prioriteringsmöten med arbetslagen om pengarna. Fackmöte om 40 timmars arbetsplatsbelagd tid. Riktigt ont i aktern i det stora blåmärket efter fallet. Köpt en salva som skall hjälpa. Hoppas på det. Handlat på hemvägen. Fixat lite med julklappar ikväll.  Sytt filt och madrass till Knuts gris som han skall få i kalendern. Tar semester i morgon för julklappsinköp.

2013-12-08

Glögg och barnbarn i helgen

Fredagen skiljde sig väl inte så mycket från andra dagar, men jag kände mej trött och urlakad och när jag skulle köra hem så tappade jag balansen helt och kände mej jätteledsen. Det var allt som hänt sista tiden som hunnit ifatt mej. Ett mobilsamtal fick mej må bättre. Handlade lite grejer till kvällen. Körde hem och samlade mej. Kompisen kom på glöggkväll vid 17.00- Det blev fiksoppa, vitt vin och sen glögg och diverse tillbehör. Humöret steg flera grader. En mysig kväll.
Käraste vännen sliter som ett djur med diverse grejer i uthyrningshuset, men har ändå nån stund då och då för mej..just nu känns det ok.
Lördagen städade jag och putsade fönster. De gick efter stormen knappt att se ut genom. Julbord med byalagets styrelse. Hämtade barnbarnet hos farmor på kvällen. Tillbringade lördagskvällen och söndagen med henne, Mysigt som vanligt.
Hade riktigt ont i fallskadan i helgen. Det verkar inte som om det blivit bättre de sista dagarna. Helt blåsvart på ena sidan. Hade egentligen bestämt jag och dansekompisen skulle skulle ut o dansa ikväll. Men jag hoppade. Det kändes heller inte så roligt att ge sig ut och köra. Ny blåst och s
äkert jättehalt. Blir inte förrän tisdag att byta till vinterdäck.

Längtar efter våren.


2013-12-05

Storm

Allvarligt samtal med pojkar i 6:an i morse. Lämnat bilen på service. Beställt vinterdäck. Chefsmöte på em. om ledningspolicyn. Bilen i garaget för första gången i vinter ikväll.
STORM, dånar och knakar. Läskigt ! Ligger i soffan och är scary. Fan vad jag saknar nån ikväll att krama.

2013-12-04

Påbörjat julklappsinköp, öjletter lyste med sin frånvaro

En ganska lugn dag på jobbet. Strul med vikarier, vi fick övertala en av våra pensionärer. Medarbetarsamtal,  Körde till Malmö efter jobbet. Köpte en del julklappar. Var på Ikea, K-rauta, Bauhaus och en specialaffär på Amiralsgatan. Trots ihärdiga försök, så hittade jag inga öljetter som var Ok. Skall pröva sista chansen i järnaffären i Skurup. Ont i benet :(
Planerar glöggkväll med kompisen från Vik på fredag.
Undrar hur det går med kaklingen i Skegrie ? Inte ett livstecken sen i söndags.
 


2013-12-03

Försov mej

Försov mej för första gången på mycket länge. Det hade väl med smärtstillande tabletter och ickesömn dagen innan att göra, men kom ändå i hyfsad tid till jobbet. Faktiskt bättre i benet :) Planeterna på plats på väggen. IT möte om Lärplattformen.





2013-12-02

Ont !

Sov inte mycket i natt. Jag var också orolig för att något hänt med lårbenshalsen så jag körde till akuten i morse. Den charmige läkaren var en aning road. men det var mest krosskador på mjukvävnad, bara o ta smärtstillande och röra sig så mycket som möjligt sa han. Jobbat idag. Men det var ett helsike att ta sig i och ur bilen, för att inte tala om att sätta sig eller att sitta överhuvudtaget....En del gliringar från jobbkompisarna. Julpyntat i personalrummet  med ljus och kulor.
Varit på systemet och handlat mer glögg.
Klätt granen. Den blev superfin !

Vännen har semester. Känns nära med grön prick. Dansekompisen ringt och bjöd på julbord i byahuset på lördagmiddag.


2013-12-01

Katapulten

Jag har fixat med paketkalendern till barnbarnen och tagit fram granen. Hann inte klä klart. Åkte till dansen själv ikväll. Skippade adventsfirandet på bykrogen. Det skulle jag inte ha gjort med facit i hand. Vännen från Gislöv tappade greppet när vi buggade och jag for som en katapult och landade på ena skinkan. Jag fick köra hem 1 timme innan det var slut. Var helt blå på ena sidan. Undrar om jag kan gå imorgon :(, men det kunde nog gått värre hm.