Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2013-11-30

Avatar på TV

En av de bästa filmer som gjorts, Flyger den största draken i drömmen :))


Vernissage

 
 
 
Tillbringade förmiddagen med att försöka klippa till en tjock presenning och sätta i plastöljetter så jag skulle få ett skydd till mitt vedförråd. Jag gav upp. Öljetterna var skitdåliga, helt värdelösa. Måste få tag i stora av metall istället. Satte upp mitt tomtelandskap och monterade ihop renen och släden med ljusslinga i till trädgården. Vernissage på eftermiddagen hos Karin. Fullt av trevligt folk. Träffade två kollegor där. Glögg och skinkmacka. Spelemän som drog upp stämningen.
Somnade i soffan när jag kom hem. Pratade med vännerna från Gislöv och Vik.
Så mycket bättre. Agnes är bara super!








Dan före

Adventshelg. Igår en ganska lugn dag på jobbet. Det låg ett jättefint kort i mitt fack som gjorde mej jätteglad från personal. Det hjälper mej att släppa taget om det jobbiga. Smeden var på skolan och satte upp alla planeterna. Det blev jättefint ! Körde till Malmö och fixade ärenden på Biltema och Bauhaus. Gick vilse två gånger på Nya Triangelns köpcentra ha ha. Åt kvällsmat och tittade på semifinal av Idol hos vännerna i Kroksbäck.
Abrupt avslut på Skypen resulterade i morgonväckning. Saknar dansen ! Det var en hel vecka sen sist.

Monterat ihop en pulka med ratt och bromsar, kanske en julklapp? Börjat sätta upp tomtelandskapen. Avbrott för Kaffe :) Känns skönt att inte behöva kakla som nån annan ska göra hela dan. Roligare fixa med granen och den lysande renen :)

 

2013-11-28

Städat uthuset

Idag har byggaren varit här i form av vaktis. Jag är ganska stolt över att jag lyckats förtränga så länge det akuta läget på uthusloftet, men nu gick det inte längre. Jag var helt enkelt tvungen att bära in en hel del grejer som låg i en stor hög och städa bort bygg skit. Flera säckar blev det och ytterligare bräder som jag körde iväg till återvinningen. Fick lite hjälp att bära ner det tunga :)
Helt igengrodd med byggdamm i både hud och hår. Hoppade dansen ikväll. Hade varken lust eller tid. Köpt några sladdar och kopplade ihop alla utebelysningarna, så nu lyser det minsann.
Gjort en ommöblering i vardagsrummet för att få plats med granen där. Tror det ska gå? Compact  living ha ha. Här är så otroligt juligt och finfint med alla ljus.
Ska jobba imorgon. Får se om smeden kommer med liften och alla planeterna?
Glad för tänd prick på Skype. Kontakt genom cyberrymden. :)


2013-11-27

Återhämtning

Jag har varit hemma idag. Behövde lyssna på kroppen. En lugn och skön dag. Lång frukost. Betalat räkningar. Satt upp alla ljusstakar, stjärnor och tomtar. Det blev fint som vanligt. Julstämning börjat infinna sig. Bara glöggen som fattas. Tomtelandskapet och granen återstår. Skypat med käraste vännen. Ignorerat jobbtelefonen.
Saknade buggen jättemycket igår.



2013-11-26

Var ska jag börja?

Ska jag börja med dansen i söndags. Härlig musik, mycket folk och många goa danser. Dansade varje dans i 4 timmar. Det gav glädje och energi. Sistan med enträgne uppvaktaren från Teckomatorp. Tur man har dansekompisen från Kåse som förkläde...inte dumt alls ha ha.
Måndags en tuff dag. Möte med fack, personalavd och personal. Personalärende som ger starka efterverkningar och rubbar min balans. Hade starka stressymtom i morse. Glad för stöd av både arbetskamrater, käraste vännen och andra. Glad för att det just nu känns okomplicerat och enkelt med vår kontakt. Vaktis på jobbet försökte skämta till det som vanligt för att spänningen skulle släppa, men jag var inte lika mottaglig som vanligt.
Varit av med bredbandet i 2 dagar. Helt lost..inget 3G heller. Fick stå ute i verandan när jag skulle kolla Skype eller FB.  Beroende? Jag.....nä väl?
Köpte ny router idag. Hade ett jäkla klydd för att få det fungera, men det gick till slut. Härligt, nu är man ute i cyberspace igen. 

Vissa saker är svåra att skaka av sig. Kroppen säger ifrån. Funderar på att vara hemma imorgon?
Dansekompisen ringde. Vi är bjudna till samma 50 årsfest i Bjärred. Ska bli trevligt.
Det är sådana kvällar man skulle vilja somna i en kram. Saknar........




 

2013-11-23

Inställd dans

Ganska fint väder på dagen. Jag har plockat fram alla utebelysningarna. Grejat med dem. Städat undan brädbitar och annat byggmaterial och lagt i säckar. Körde till återvinningen. Ringde till Kompisen med lastaren. Han hämtar betonghögarna imorgon. Virat klätterrosorna med fiberduk. Ser lite konstigt ut. Jag får se om det ser acceptabelt ut när ljusslingan kommer på.  Handlat två nya slingor.
Blev glad när vännen frågade igår om jag ville följa med till dans. :)
Idag var han inte bra i sina knän efter jobb på huset. Lät ledsen. Han stannade hemma och jag också. Det blir att dansa imorgon istället. Hoppas på fler tåg.
TV ikväll.

2013-11-22

Jobb e bara ett jobb men livet e spännande och oförutsägbart

Krismöte på jobbet ang. personal som slutat abrupt på grund av omständigheter som ej gick att lösa. Omfattande schemaändringar. Vår sammanlagda förmåga till problemlösning ställdes på sin spets.
Körde till Smen på Skramlan sen och vi hjälptes åt att måla planeter till stora väggen på Stjärnhuset på skolan. Spännande ! Undrar hur det blir när det sätt upp på väggen?
Hårfrisören för att färga utväxten. Ringt olika telefonsamtal till facket, personal, och föräldrar som uttryckte oro för vad som skall hända i vårt personalärende.
Trött, pressad och oroskänslor när jag körde hem. Käraste vännen på Skype, när jag kom hem. Balans återställd. Verkar som det kan bli dans imorgon? Ett glas vin, tända lus, soffan och lite soft musik. Lugnet landar i kroppen. Tillit och balans.-------------------------------------











2013-11-20

Oj Oj Oj vad man skall vara med om mycket

Ägnade tisdagen åt ett personalärende som tog musten ur mej. Samtal med vännen blev ventilen. Stressad och ganska skakig körde jag till dansen. Bästa buggkvällen hittills. Första gången på läääänge som det kändes riktigt bra och Ok med en viss person. :))
Idag fortsättning på personalärendet. Arbetsmiljökurs med telefonavbrott. AP träff med förhinder.
Firade 25 år i kommunen med min chef och en del andra. Jättetrevlig tillställning med 3 rätters middag, present och jättefint tal. :D Glad för det, glad för Skype och telesamtal med vännen. Funderar på dansen lörd och/eller söndag. Om/hur/ med vem?


2013-11-18

En tuff dag

Snackade med vännen på telefon på väg till jobbet. Lät ledsen. Känns inte som jag kan göra så mycket, även om jag vill.
Kris med vikarier på jobbet. Personalbemanningen hade slut på folk.

Medarbetarsamtal.
Byggmöte med mina byggare. Det var tufft. men tur att det kom till stånd. Tacksam för närvaro av coachen. Vet inte vad som hänt annars. Jag hade troligen varit till råttorna.
Mail och diverse problem. Avbruten konstant av olika personal som gav nya uppgifter och saker att lösa. Hann inte med hälften av vad jag planerat. Körde till smeden och hade långa diskussioner om proportioner, avstånd och färger när det gäller det stora solsystemet i järn som skall sitta på väggen på skolan.
Trött och stressad och uppgiven när jag kom hem vid 19 tiden.
Hade verkligen behövt en kram.
Gott o se grön prick på Skype. Kontakt via cyberspace.
Ringt 3 av döttrarna.
Meditation.


2013-11-17

Härlig danskväll avslutade en fin helg :)

Minsta barnbarnet vaknade tidigt. Jag var rätt trött när han tyckte vi kunde gå upp. Dock inget tjatande om mamma idag. Lugn morgon med sagoläsning tills dottern kom och hämtade barnen senare på fm. Städade undan leksakerna och sen gick en lång runda med konstnärskompisens hund eftersom hon var på opera i Köpenhamn. Han grävde minst 35 hål på vår runda. Aldrig sett en sån gräventusiast.
Kompisen ringde om att vi skulle på dans. Var inte så sugen, men hängde med.
En härlig kväll med många tighta danser och rolig bugg. Energi och mysiga kramar. :)
Skypade en stund med vännen när jag kom hem.
Fullmåne...fått distanshealing ikväll. Önskar jag kunde ge det till vännen så det onda i knäna bara försvann.  Natti natti   ZZZZZZZ.....


2013-11-16

Barnbarnshelg

Upp kl 06.....Minstingen insisterade då ca 40 gånger att han omedelbart skulle prata med mamma. Inte förrän storasyster började prata om månen så kom han på andra tankar. Sen blev det lego, kollade på surfare, letade stenar, lekte med lera och sen målade med vattenfärg. Lite pussel, sagor, sjöng. Däremellan lite konfliktlösning och diverse småutbrott av minstingen som kastade mat på golvet eller smetade in det i duken. En härlig dag ! :))



2013-11-15

Slut i rutan

Politikerbesök som var positivt på skolan. Budgetgenomgång med bättre prognos än förra gången:)
Hämtade barnbarn i Dalby. Vi körde till Vellingeblomman och kollade tomtebyn. Yngsta barnbarnet var mest fascinerad av tomten som fiskade.  Köpte svart katt och en blinkande mini julbelysning till My Little Pony. Minsta barnbarnet rymde två gånger. Han matade snabbt ner grejer  från hyllorna ner i vagnen om man inte såg upp. Lång färd hem där barnbarnen bråkade om en vattenflaska. Jag fick sjunga igenom en 50 låtars repertoar för att få tiden att gå.
Fixade kvällsmat hemma och sen byggde jag garage till bilarna som minstingen smashade med glad uppsyn medan äldsta barnbarnet fixade med paddan. Efter att minstingen lagt sig så kollade jag på fotbollmatchen Sverige Portugal medan barnbarnet kollade Zlatancam på Fotbollskanalen. Nu 10 minuters lugn och ro. Vågar inte ta mer eftersom det nog gäller passa på att sova medan man har chansen :))


2013-11-14

Ledningsgruppmöte som genererade tillfälliga extrapengar :)

Ja, en hel del som var positivt på mötet idag. Hårt jobb från bl.a. ledningsgrupp och  förvaltningschefen har gjort att IT satsning gått igenom. Spännande! Pengar över som delades ut till utökade inköp av bl.a. läromedel.
Socionomen och jag haft samtal med elever på em.

Jag veckohandlade på hemvägen och har fixat lite inför morgondagen när jag skall hämta barnbarnen i Dalby:) Just nu känns det OK i hjärtat.


2013-11-13

Oförutsägbart


Ytterligare ett samtal igår morse. Vet inte varför, kanske rösten som gjorde att det kändes Ok. Konferens hela dagen på Scandic i Malmö. Närvaron på Skype då och då utan röd skylt känns tröstande.
Buggkväll som kändes överraskande avslappnad och glad. Underbart energigivande.
I dansen kan också vi mötas i glädje. Jag vill ta vara på de möjligheterna.
Också glada danser med kompisen, med nya vännen och härliga danser med dansante chauffören.
Kände mej glad när jag körde hem. :D
Späckad dag idag som vanligt.
Jag vet inte, inget går att förutsäga? Saker händer just nu och kan snabbt svänga. Hoppas på att hitta balansen igen, att hitta hur? Att kunna gå på samma väg istället för att gå åt olika håll, att vi kan gå halva vägen var. Det känns viktigare än annat, så e det bara.


”Det regnar och regnar, himlen e grå,  inom mej, där känslan rår,  …………………………”
L.S .
 

Det går aldrig att förutsäga

5 dagar sen jag hade lust att prioritera tid till att skriva. Lördagen kännetecknades av ett fruktansvärt oväder. Spöregnade hela dagen och det blåste full storm. Det gick helt enkelt inte att gå ut.
Ja jag bestämde att testa om det fanns någon potential. Kändes ändå tvunget att prata om det. Velar och velar och velar.  Trevlig em. och kväll. God middag, långa samtal, brasa, tända ljus och ”Så mycket bättre” Helt Ok.  Vi lägger verkligen ner engagemang och krut, men jag är fortfarande väldigt osäker.
Söndagmorgon med huvudet fullt av tankar. Gjorde ett seriöst försök att nå fram till någon med många ord. Resultatet, i varje fall i den omedelbara spontana reaktionen visade sig på måndagen hade misslyckades kapitalt.
Dansade på söndagkvällen. Glädje och tempo som vanligt. Gjorde en prioritering som ändå var så tydlig så jag fick någon att ge upp i sina tidigare enträgna försök. Ibland är det som att äta en soppa med alltför många ingredienser för att kunna urskilja de olika smakerna eller göra ett val av vad som är bäst.
Måndagsmorgonen, ett samtal där jag försökte hitta en väg.
Tankar om en återvändsgränd och en oundviklig förlust orsakade en sömnlös natt.

 
 

2013-11-09

Upplyftande em och kväll :)


Körde från jobbet vid 1. Bestämt tid för byggmöte. Träffade rektorskollegor i Malmö på em. Tiden rusade fram. Så himla många skratt, så många roliga, trivsamma, jobbrelaterade, privata och intima diskussioner. Ett möte som lyfte och gjorde mej glad :)


Fuck you !
 

2013-11-07

Mest som sänkte idag :(

Medarbetarsamtal hela dagen.
Pratat med byggaren. Vi kom inte överrens, suck...ringde coachen för nästa steg??
Allvarlig incident på idrotten som föranledde idrottsläraren att kräva insatser.
Mörkt, mörkt ute ikväll.
Funderar från och till om jag skall ge upp en vänskap som inte fungerar? Ja, jag vet hur det är när läget är lågt på berg och dalbanan. Men den undre gränsen skulle jag sätta var det sagt. Kanske handlar det om en medveten strategi för att jag skall inse att det inte finns någon tillit eller kontinuitet eller grund att falla tillbaka på och utgå ifrån utan bara något som skulle användas och förbrukas?:(

Ser fram emot en em. och kväll imorgon med rektorsnätverket från rektorsutbildningen. Alltid så himla roligt och upplyftande. Det blir nog pub i Malmö på kvällen.
Bestämt mej av olika skäl att inte åka på dansen på lördag trots försök till övertalning. Det bli andra aktiviteter som stärker istället. Ser istället fram emot dansen på söndag :))

 
 
 

2013-11-06

Mitt liv är fullt av kontraster

Dansen i söndags var upplyftande och bekräftande som vanligt. Nya bekantskaper och okomplicerade möten :)     
De senaste dagarna har flutit ihop. Jag slits mellan min hjärnas förmåga till rationellt tänkande och mina känslor och reaktioner som ibland är svåra att påverka. Ja, jag kan sätta mej utanför ibland och iaktta och förvånas och fascineras av vi människors förmåga att komplicera tillvaron och göra allting svårt.
Bugg igår. Roligt som vanligt. Glad över sms. Glad över att det kändes Ok. Glad över en av tre personers neutraliserande förmåga med sitt lugna sätt och glada ögon.
Känslorna är tveklösa som vanligt. Ibland stänger jag bara av och önskar att genomgå en regelrätt hjärntvätt för att tömma ut allt i det undermedvetna som styr mina val. Fortfarande delvis avstängt läge hos en viss person och förmodad påbörjad jakt efter nya kickar ? utan risk att de pickar hål på skalet. :(
Medarbetarsamtalen börjat på jobbet. Det tar just nu det mesta av min tid. Spännande och roligt att ta del av åsikter och resonera om jobbet och arbetsmiljön. Idag har jag haft två positiva samtal som handlat om entusiasm och arbetsglädje och jag har möjliggjort en del av detta genom att kämpa för pengarna och medlen för att kunna få möjligheter till att pröva nya arbetssätt. :)
Lunchat med vännen från Vik.
En av våra högstadieelever blivit utsatt för brott på fritiden.
Fått indikationer på problem med mitt uthus renoveringsprojekt. Nåt med att bjälkarna inte var synkade med takstolen?  Nya beslut. Orolig !Ringde coachen. Han gav sig tid som vanligt :) Han hade skickat förklaring och länk idag på Fejan. Jag skall ringa byggaren. Känner mej lugnare nu, får se vad vi kommer fram till?

Skönt att ta det lugnt ikväll.


2013-11-03

Kåseberga lyser.

Fullt hus, och trevlig stämning. Barnen var utklädda och det var läskiga spindlar och dödskallar överallt. Broren kom med ljusslinga från Ikea som jag hade i håret. Byns fisk bjöd på varm korv efter tändning. Fackeltåg, och marshaller i hela Kåseberga. Mormor schack matt idag, men det är alltid så roligt när de kommer. Nu blir det dans i afton :)  Tomt på Skype i två dagar.




2013-11-01

Försmak av Österlen lyser

Städat och dukat idag. Byggarna var här på förmiddagen. De har börjat på andra gaveln. Jag har bakat matmuffins och gjort Guacamole samt gjort Pias rödbetsrecept m.m. Åkte en runda med dansekompisen till Apotekarens trädgård i Simrishamn och där var det High Life. Fick många roliga idéer. Laser ljusspel i trädet, hade nog en viss person tyckt va spännande ha ha samt en batteriljusslinga att ha i håret från Ikea. Gissa vem som skall fixa en sån att ha till dansen i dec hi hi. Vi åt vildsvinsgryta , jättegott !! Jag blev först bjuden på champagne och sen en tjeckisk öl till maten. Chauffören är ju nykterist så jag blev lite på örat :)  Sen till Borrby. Österlens metropol Fullt av folk ute, konsert i Kyrkan med manskör som sjöng Afzelius och Wiehe  Underbart!