Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2013-09-30

Också denna dagen har ett slut....i rosa

Upptäckte i morse att något hänt under helgen i en persons liv. Mullvaden fortfarande undgått mina klor.
Fantastisk regnbåge när jag körde till jobbet.  Försökte visa medkänsla, men morgonen började i totalt avstängt läge och en variant av "vargen kommer " historien i klart syfte att kunna ta sig rätten att ta ut sin frustration på FEL person. Förklaringen blev "Du har ingen humor" Då är det alltså att skratta nästa gång det indikeras nåt liknande ha ha ha ??
I avstängt läge gör Mr Hide sin entré utan tanke eller inkänning utanför sig själv och sina egna problem.
Jag borde ha lärt mig? eller så är det kanske ingenting som jag vill lära mig eller långt mindre acceptera.

Som tur är, så är Dr Jekyll oftast inte sen att komma tillbaka när hjärnan väl kopplats på, vilket också det fanns vissa indikationer på några timmar senare. :)
Verksamhetsbesök hos matte, engelska och träslöjdslärare.
Elevgenomgång på eftermiddagen.
Härlig kväll. Gick en tur. Fantastisk vy på havet. Fåren betade uppe på krönet. Det finns alltid ett val, alltid ett val hur man vill leva, vem man vill vara som människa.



2013-09-29

Solig, "ostressig" dag

Vaknade tidigt. Satte på en brasa, mysigt :) Betalade räkningar, dammsugde och torkade golven. Sen ut i trädgården. Målade klart dörren på båda sidor. Sprutade trappan och gången mot mossa. Satte nya fällor hm :(( Får väl bjuda mullvadsjägaren på gormémiddag. Han verkade flirtbar sist ha ha....Körde till Ystad och köpte ljung till entrékrukorna och 4 säckar till att täcka rosor och lite annat. Fixade hela em. Härligt väder och det blev fint.
Köpte lite svart smink och fake blod och läskiga djur att komplettera med till Halloweenfesten för barnbarnen. Snackade med grannen, bestämde möte nästa vecka för ljusskulpturgruppen. Dags för byns ljusfest.
Plockade äpplen och lade i kallförrådet. Ifall barnen vill ha till mos eller paj.
Ingen dans ikväll ´varken kompisen från Borrby eller någon annan jag kände skulle dit så det fick va.
Sms från Svalöv när jag kom in. Gick en runda till hamnen och upp om stenarna. Ringde till broren.

Brasa och läsa.....Ok dag :)




Lugn helg behövdes

Fredagen var intensiv på jobbet. A-dag och började med kort konferens, sen schema diskussion och funderingar kring IT satsningen. Till Malmö för handledning.
Försökte nå käraste vännen flera gånger under dagen, men det var inte vår dag. Fick inte till ett samtal.
Minsta dottern orkade inte med en fika så jag körde till Dalby och träffade 2 av barnbarnen en stund. Mysigt!
Sms från dansekompis och telefonsamtal från annan danskompis när jag körde hem. Sov tungt på natten. Helt utmattad.

Vaknade utsövd igår för en gångs skull den här veckan.
Rekyl efter intensiv vecka, kände mej ledsen.
Pratade med käraste vännen. :) Ryckte upp mej och körde till Ystad och fixade färg och lite annat. Bl.a.  D-vitaminkur som jag inte kommit igång med än för att försöka bättra på ljusbristens påverkan på mitt humör i vintermörkret. Köpte två nya lyktor att sätta framför ytterdörren. Det blev fint.

Jättefint väder. Soligt och varmt.
Trädgården full av plåtar och bräder och cementklumpar. Slarvig byggare inte samlat ihop grejerna. Jag staplade takplåtar och annat i högar på gårdsplanen. Nödvändigt för jag kom inte in i uthuset, men tungt. Nya jä... mullvadshögar. En ny självmordskandidat tagit utmaningen att våga sig in i min trädgård Suck ! Satt fälla.
Målat källardörren. Fixat lite i trädgården. Kollat karmen som sitter i källaren. Det visade sig att det var lite komplicerat. Får rådfråga byggaren hur jag skall göra. Kopplat ihop två slangar för jag tänkte spruta källartrappan mot mossa.
Städade och vattnade blommor. Lugn kväll med läsa och TV.

2013-09-26

Uppdämt med arbetsuppgifter, börjar bli förkyld

Ledningsgruppmöte fm idag. Späckat med punkter. Kommer inte ihåg hälften.... Fortsatte på skolan med uppgifter som skall vara klara igår helst :I Fick hjälp av två kollegor att inventera datorer. Skrev ihop investeringsönskemål. Satt kvar och jobbade till halv 6.
Byggaren ringde om att skorstenen på uthuset var lös och måste repareras annars riskerar den gå sönder vid nästa storm. Jag måste ringa
Skurups Brasvärme och få dem att titta på skorstenen.

Ingen dans ikväll.  Varken hann eller orkade.
Imorgon är det A-dag för lärarna.
Saknar :(

2013-09-24

Konferens Framtidens läromedel med allehanda förvecklingar

http://www.framtidenslaromedel.se/   Hämtade kollegan 06.30 i Skurup. Hade svårt att sova för jag var rädd att missa klockan. När vi kom till parkeringen på Sturup så sa kollegan till mej att bara stoppa i Visakortet i vid ingången. Jag gjorde detta men i fel läsare. Jag väntade inget hände. Jag var övertygad om att automaten svalt kortet. Efter en stunds tryckande på allehanda knappar så tittade jag ner. Där låg kortet utspottat under bilen......
Det fortsatte med att planet av någon anledning var en halvtimme försenat, vilket gjorde att vi missade tåget till Uppsala...tog nästa, kom bara liiite för sent till inledningstalet.
Föreläsningarna var både ris och ros.  Det kändes emellanåt som om jag var rätt påläst i alla fall.

Vi satt och vi åt, vi satt och vi åt och vi åt och vi åt. Kaffe kakor wienerbröd , frukt , choklad godis, nötter, lunch, kaffe, juice, bullar .....
När vi skulle checka in på hotellet hade det blivit fel med bokningen och faktura adressen. Det var nära att vi inte fick rummet....men det löste sig efter diskuterande och mailande..... När jag kom på rummet så skulle jag gå på toaletten. Tog första bästa dörr och råkade komma in i ett annat rum, där det låg kläder och en resväska. Herre Gud...gick snabbt tillbaka igen och låste dörren till mitt eget rum. Tydligen ett dubbelrum där dörren emellan inte var låst....
Fast vi tog en guinness för att skratta och lugna ner oss och sen blev det Tapas och glada skratt och mer öl och till och med en Irish coffee. Trevlig kväll!



2013-09-23

Jobba jobba jobba hinna hinna hinna

Intensiv dag. Massor att hinna eftersom jag skall vara borta i 2 dagar. Kom från jobbet sent. Hem och packade och strök. Checkat in via mobil. Kom överrens om att jag skulle hämta kollegan vid 05.30. Det blir att stiga upp vid 04. Kompisen från Svalöv ringt. Börjat läsa "Och bergen svarade" av Khaled Hosseini.
Byggaren byggt ställning vid uthuset idag. Kollade när jag kom hem.
Käraste vännen köpt moped. Puch Dakota..Kul med barnasinnet kvar :) Det ska bli spännande med konferensen. Men en lååång dag.




Fin söndag och rolig kväll

Började söndagen genom at spela spökspelet med dotter och barnbarn. Sen gick vi ut och planterade MÅNGA vårlökar tillsammans barnbarnet och jag medan dottern beskar valnötsträdet. Alltid så härligt att vänta på att våren skall sätta igång lökarna och överraska mej . Jag har ju alltid glömt vad jag planterat på hösten. Kompisen från Borrby frågade om jag skulle hänga med till dansen. Vi blev 5 i bilen. Fullt av folk. Jättebra orkester. Verkligen roligt med många nya och en del gamla. Jätterolig kväll med bra stämning! Nån från Björka som jag inte sett på ett tag hade saknat mej.......Tveksam fortfarande trots ihärdig uppvaktning?
Käraste vännen hört av sig flera gånger. Det gör mej glad. Somnade gottigott på natten :))


2013-09-21

Dagen började som gårdagen slutade och inte blev det bättre förän på kvällen

Tog spontansemester i fredags. Det var skönt. Körde och hämtade dörren i Esperöd. Hämtade blommor i Ystad och var på Apoteket. Sen tjejgänget på kvällen. Energirikt och gott om uppåttjack. Kul tillställning. Körde dock så det blev inget vin för mej.
Arg på mej själv för att jag blir ledsen och besviken på saker som händer som beror på en hjärna där insikter om nära vänners känslor och behov passerar för snabbt utan att det leder till handlingar.
Vaknade på dåligt humör en reaktion utlöstes av ett oskyldigt sms.

Fotograferingen kändes hastig och jag nödgades bli besvärlig när det gällde möjligheterna för kontroll och påverkan av bilderna, vilket borde vara en självklarhet. Körde hem med blandade känslor och detta blev inte bättre av att jag upptäckte att kameran var glömd på gårdagens tillställning. Fick köra en runda till som tog 1½ timme.  Shit Shit...Beklagade mig för vännen från Svalöv som skrattade hjärtligt åt eländet.
Dotter och barnbarn kom på eftermiddagen .
Balans återställdes dock på kvällen vid en riktigt trevlig 70 års uppvaktning med riktigt goa vänner. Super gott, en påminnelse om saker som är värda att behålla och ta vara på :)

2013-09-19

Konstig vecka utan dans

Två dagar då jag jobbat utan paus med verksamhetsbesök, konferens, elevvårsmöten och föräldrasamtal. Igår kväll pratade med käraste vännen på Skype. Buggkursen börjat. det ska bli kul att hänga på om några veckor. Stod över dansen ikväll. Kände inte för det och hade ingen att åka med.
Börjar sakta glida ner i höstdeppigheten. Nu börjar transportsträckan till jul. Kan bara hoppas något roligt händer som lyser upp de mörka dagarna. 





2013-09-17

Glad dag

Sovit i Malmö i natt. Härligt med omväxling. Fotbollsdag med hela skolan. Vaktis ordnat plan o idrottsplats inom bussavstånd. Jag var kvar på skolan o jobbade och tog emot en firma som  levererade bord till några klassrum. Jag körde till idrottsplatsen vid middagstid och passade på att ta några varma korvar grillade av kocken och vaktis. Fotograferade. Vilken härlig syn när de äldre eleverna hade fotbollsskola och aktiviteter med de yngre. De var jätteduktiga alla eleverna och lärarna var glada. Elevvårdsmöte som var positivt på em. Beställt ett fönster och en dörr på byggfirman i Esperöd. Ute en runda när jag kom hem och fotade blommorna i trädgården. Det blommar fortfarande med många färger.
En hel vecka sen vi pratade sist.
 











2013-09-16

Ingen rast, ingen ro

Regnade i morse, men solade upp uppåt dagen. Jag var på en trist budgetuppföljning med bara minus.  Möte på möte på möte. Ingen NO lärare i sikte :( Slutade senare än beräknat. Tid att passa i Malmö. Körde som en galning. När jag kom in var flera gator avstängda och det gick inte att ta sig med bilen till Triangelns parkeringshus. Fick ställa bilen på gatan i några minuter, medan jag rusade in till möteplatsen och fick med mej personen ut igen för att parkera min bil flera kvarter därifrån . Suck. Det tog mer än dubbelt så lång tid att ta sig genom Malmö och parkera som det tog från Skurup till Malmörundellen. Mötet med tillhörande fika gick bra, men kunde varit mer upphetsande. Jag pallade helt enkelt inte att köra hem efteråt utan stack ner till broren. Blir alltså i stan i natt.
Tydliga hösttecken överallt. Hade stickad tröja och strumpor för första gången idag. Mörkt när man vaknar på morgonen. Mörkt tidigt om kvällarna.

Sidney ! Here I come....om jag kunde, hade möjlighet skulle jag ta första plan...säkert !!

 

2013-09-15

Efter regn kommer solsken

Vaknade tidigt. Jag var klar när gjutaren från smedjan kom vid 9. Ösregnade dock så efter en kopp kaffe, så lastade vi på en massa säckar och annat på släpet och körde till återvinningen. Sen till byggfirman och köpte mer  betong och en tryckimpregnerad stolpe. Det tog hela dagen idag också innan det var klart. Jag fixade lunch o fika. Hann jobba lite i trädgården också. Förberett för lökplantering.
Skönt att grunden är lagd till carporten. Nu skall det bara torka sen blir det att lägga på mer stenmjöl och packa till det.

Försökte renovera dörren till källaren , men insåg att den var slut i rutan. Jag får ringa till byggfirman i Esperöd och kolla om jag kan få tag i en ny dörr. Intensiv helg.



2013-09-14

Sommardag att gjuta mur till carporten

En härlig sensommardag i september. Coachen varit här och gjutit mur hela dagen. Vi var i Ystad och köpte cement.
Avvikande mening gav diskussioner som
 

fick mej ur balans men den återställdes och det är spännande att lära känna en vän
 under sådana förhållanden. Jag har hållit på i trädgården. Grävt upp växter som spridit sig för mycket och planterat lite lökar.
Fixade fiskgratäng och rabarberpaj.
Skönt att bara vara ikväll. Tänt levande ljus och satt på en brasa.
Det blir ingen dans för mej imorgon.



2013-09-11

Trööööött

Varmt ute fortfarande. Idag försökte jag skypa med käraste vännen med paddan. Det gick inte så bra ha ha...Bredbandet räckte inte riktigt, men har alltid tyckt om att vila ögonen på hans ansikte. Körde in om i Ystad och fixa blått band och  beställde blommor till en krans.
Packade väskan för dansen imorgon när jag kom hem. Ut i trädgården i ett par timmar. Hann en del. Säckarna börja torna upp sig nu. Lyssnar på Stefan Sundström på Spotify. Underbara texter.


Opublicerd dikt av Seamus Heaney
ALES STENAR

Skepp har förlist i jorden, så när du står
på detta gräsdäck har du stöd nedanifrån.
Du finner din plats igen och är nu
sista befäl på ensamhetens farkost,
lyssnar efter en köl under jord
likt en sovande plogbill. Du lämnar inte
din post bland dessa solstings drabbade stenblock,
solida årtullar i välavvägd linje från för till akter,
bålverk för jordens skrov och dess tystnad.
När du sträcker på dig som kullens höjda öra
och samlar kraft för att avläsa tomma horisonter,
måtte vinden bli ditt vittne, tidvattnet ta emot din hälsning.

2013-09-10

1-0 till Sverige = 3 poäng

Ledningsgruppmöte hela dagen. Lunchade med kompisen. Sen AP träff med personalen ikväll. Uppdaterade handlingsplanerna för Hot o våld och Brandskydd. Snackade med spec. pedagogen om en ansökan för att få EU pengar till inkluderingsprojekt.
Fotbollsmatchen började innan jag slutade jobbet. Alla hade brått hem utom några som skulle ha föräldramöte. Sverige Kazakstan VM kval. Satte på paddan när jag åkte hem. Såg andra halvleken hemma. Sverige vann. YES ! Zlatan gjorde målet :D
Kompisen från Borrby ringde. Jag hade inte tid att prata. Sorterade ut sommarkläderna och hängt in dem i övervintringsgarderoben.
Mörkt mörkt ute tidigt nu. :((


2013-09-09

Brasans oranga värme sprider sig i rummet

Idag har varit en vanlig dag på jobbet. IT möte med rektorskollega. Planering av AP träff. Regnat hela em och kvällen. Det gör gott för växterna. Såg att min kompis med den lille traktorn hade varit och sågat ner grenar från ena sidan på mitt hagtornsträd. Jag hade fått en lapp från soparbetaren att jag måste såga ner grenarna för de rispade bilen. De satt högt och jag visste inte hur jag skulle göra. Min riddare hade hört sopgubben klaga och hade helt enkelt tagit sin traktor med skopan och sågat ner grenarna och lagt i en prydlig hög bakom uthuset. Fantastiskt :)))
Åt lite kvällsmat och satte på höstens första brasa. Lade mej sen i soffan med min senaste bok "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini, hällde upp en kall öl och satte på Mikael Wiehe. MYYYSS. 
Kompisen från Borrby ringde och pratade bort en stund. Undrar om takbytargänget kommer denna veckan?Ledningsgruppmöte hela dagen imorgon och AP träff på kvällen.



2013-09-08

Händer en del i Malmö

Körde ner till Parken vid biblioteket. Fullt av familjer vars barn skulle springa Mullelopppet. 2 av mina barn och barnbarn med familjer deltog. Underbart sommarväder.Rolig stämning och glada tillrop. Barbarnen tyckte det var roligt. Medalj och glass. Vi gick upp i stan efteråt och åt lunch.
Jag tog beslut att stanna i stan en dag till. Strosade i centrum, handlade lite kläder och en väska till vinterdansen. Fikade. Hann med ett telesamtal med vännen från Svalöv. Jag är glad för att han finns i mitt liv.
En avstickare till dottern och pratade med barnbarnen tidig kväll blev det också tid till. Lät sen bilen stå vid Värnhem och tog bussen till stan. Det var packat med folk. 5700 som sprang Midnattsloppet. Festivalstämning. Jag blev intervjuad av Sydsvenskan ha ha. Dotter och svärson sprang och jag stod troget och väntade på att de skulle komma i mål. Strongt att springa en mil tycker jag.Körde hem vid 24.00.




2013-09-06

Såg fotboll tillsammans på skype

Jobbade hemma igår. Det blev att uppdatera skolans hemsida med bl.a. bilder från skolavslutningen och skolstarten. Jag skall starta en FB sida för Alléskolan eftersom det är lättare att lägga upp bilder när man inte behöver FTP program. Då kan man också enklare ladda upp filmer till youtube kontot och länka dem. Jag skall också försöka involvera IT pedagogen och nya administratören på sikt i hemsidan så inte allt hänger på mej.
Kommunfullmäktiges ordförande ringde ang. konstruktiv idé när det gäller skolans lokalproblem. Det gäller smida medan järnet är varmt. Dans igårkväll. 2 kompisar åkte med mej. Mycket folk och jag fick dansa mycket. Inser dock att jag måste säga upp bekantskapen med en viss person innan hann knäcker mej. Verkar vara den största psykopaten jag mött hittills. Dansade sistan med kompis från grannby.

Idag har jag och IT pedagogen skickat in vår IT projektplanering till förvaltningsledningen. Handledningsmöte i Malmö.
Coachen planerat att vi skulle gjuta mur hemma imorgon men fått förhinder. Får se om det blir planeringsmöte på söndag. Ok nu är jag fri att hänga med till dans med kompisen imorgon om jag skulle vilja?

Körde upp till barnbarnet och lämnade mjukiskatten som huserat hos mej sen sist och sen fika med yngsta dottern. Hann gå en sväng sen innan jag stack till Kulladal. Inhandlade en vinterjacka.
Trött som en gnu men piggnade till sen när käraste vännen hörde av sig. Vi såg fotbollsmatchen tillsammans via skype och tv5 play. Sverige vann mot Irland med 2-1. Kanon !  Natti Natti




2013-09-04

Flyga drake

Jobbade till sent. IT-pedagogen och jag författade text om nya IT satsningen.
Stannade till i Ystad och köpte strumpor till klänningen. Börjar bli för kallt att gå till dansen barbent.

Coachen skrivit på Fejan att det blir att jobba med gjutning av mur och grävning i helgen. Får bli från lörd. em för jag skall kolla barnbarnen springa ett lopp i Malmö på lörd fm
Jag skyndade mig hem till boken. Jag läser och jag läser. Två tredjedelar avverkade. Jag gråter ofta och känner en stor kärlek och medkänsla...som om jag kände dem och de vara en del av mina närmaste. En underbar bok av Khaled Hosseini. Läst av mint 50 miljoner människor i minst sjuttio länder. Tänk att det dröjde så länge innan jag tog mig an "Flyga drake"  Tänk att jag har "Tusen strålande solar" och  "Och bergen svarade" kvar.
Lucky me! :))

2013-09-03

Kaningänget träffas

Mötet med chefen gick bra. Kunde sluta lite tidigare. Pratade med käraste vännen på väg hem. Grekisk sallad och glass till Kaningänget som kom kl 6. Trevligt, skratt värme mänsklighet o vänskap. Det lyfter och ger energi :))

2013-09-02

Utvecklingsdag på Mossbylund med ledningsgruppen

Körde tidigt till jobbet för att skriva ut material till uppdragsdialogen med chefen imorgon. Fotografering på skolan. I år kommer jag inte med i skolkatalogen. Sms från käraste vännen.
Körde till Mossbylund. Heldag med ledningsgruppen. Mysig miljö och bra diskussioner och så god mat och trevlig stämning.
Efter jobbet körde jag och handlade mat till Smygegänget som kommer imorgon kväll till mej. Jobbat lite ikväll. Förberett mej för uppdragsdialogen imorgon.
Mörkt tidigt nu, blåser och duggar. Usch för hösten !!



2013-09-01

Depparedag

En mysig kväll igår med god mat, vin och snack till en småtrevlig film.
Vaknade i morse till regnstänk och blåst. Mörkt höstlikt och ruggigt. Kände mej trött och deppig. Tänkte "Jag måste göra nåt", men orkade liksom inte. Dammsugde, vattnade blommorna. Jag fick verkligen tvinga mej. Dansekompisen kom in om och frågade om jag skulle med? Danskompis från Borrby ringde och frågade om jag skulle med? Jag sa att jag inte bestämt mej. Försökte jobba lite. Det gick sådär. Försökte börja läsa i första boken av min nya trilogi: Efter ett kapitel så gav jag upp. Tvingade
mej att
duscha, tvätta håret och stryka klänningen. Sen tappade jag lusten. Skickade ett sms till en vän, inget svar. Bägge dansekompisarna ringde igen och försökte övertala mej att hänga med. Bägge körde. Jag sa till den ene att jag kanske kom, men att han inte skulle vänta om jag inte var vid bilen när vi skulle köra.
Pallade helt enkelt inte och sen var klockan för mycket för att hinna. Känner mej ledsen, deppig och helt utan energi. Länge sen sist, inget att göra åt, bara stå ut. Förr eller senare så vänder någon, något eller jag den känslan. Om inte idag så imorgon eller nästa.
Om jag bara kunde, så skulle jag sticka så långt bort från hösten och vintern som jag kan till solen och värmen. Jag kan inte ge nån energi idag, behöver få.......

................................ca 1 timme senare
Ja det välkända brummandet som man inte kan ta fel på och en gul lastare som dyker upp utanför . Det var ett tag sen sist. Det ryckte upp mej ur min självömkan.
På med kaffet, lasta av två plintar till carporten och planering av att lägga mer stenmjöl i veckan ¨vid gavelväggen eftersom vi tagit så djupt på grund av att det var så mycket rötter att skrapa bort. Det blir bra tror jag. Känner mej faktiskt lite gladare nu :)  Tacksam för mina vänner.