Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2013-08-31

Barnbarnsbesök

Dansen i torsdags kunde varit roligare. Inget kul folk precis. 2 trista diskussioner. En med en fuckad sverigedemokrat. Både första och sista dansen där ! Den andra med ett långsint ego som det inte verkar som det är lönt att försöka få att tänka om. Suck  ! Fredagen med möte på kommunen, suttit med budgeten och tjänsterna, strulat med bokningen av IT-pedagogens och min Uppsalaresa till 2 dagars konferens om bara ett par veckor. Löste sig till sist.
Hann handla lite mat och räfsa gårdsplanen när jag kom hem.Och ett samtal med käraste vännen.
Dotter, svärson och 2 av barnbarnen kom på kvällen. Härligt ! Den lille 1 ½ åringen är bara så rolig just nu. Det blev full rulle tills de slocknade. Jag slocknade också redan vid 9 efter en tuff vecka.
Idag en fin solig och varm dag. Vi var och såg fiskebåten komma in och kollade fångsten. Badade benen vid stranden och var på lekplatsen, läste böcker och lade pussel.
Nu en stund i soffan, mediterar, tyst i huset igen. Jag samlar mig för middag och vin med vännen i galleriet. :)


2013-08-28

Dansen ger mej energi, glädje o många kramar !

Inte kunnat öppna bilagor från mailen eller dokument från webben på 2 dagar. Förödande ! Desperat ringde jag och trackade IT supporten på kommunen flera gånger. De hade 10 förslag och gick till o med in på datorn och kollade via fjärrstyr. Till slut ringde jag ett nummer till den som har kompetens men inte sitter i supporten, ett nummer som jag sparat sedan innan. Han var döstressad, men hasplade trött ur sig: de andra får hjälpa dej , det måste va nåt med webbläsaren, skrota den.....Poletten ramlade plötsligt ner, jag installerade en annan webbläsare istället för Explorer och problemet var löst....Hm...
Duschade på jobbet och åkte på sista tisdagsdansen. Glädje, bra dansmusik och som vanligt dansade jag nästan varje dans...trots överskott av damer. :D
Sistan med en som försökt länge, men det är fortfarande danserna med "the sexy man" som sitter kvar i kroppen och drömmarna när jag somnar. En fråga som ställdes gav mej idé. Jag har fixat en nyckel idag ha ha ha
Idag var jag trött på morgonen. Möte med sjukhuset om en elev, ett svårt samtal med en personal, konferens med lärarna och IT möte med speedad NO lärare och IT pedagog som kör upp farten så jag blir matt :))


Dansekompisen från Kåse gjort slut med sin sommarkärlek . Han kom ikväll och frågade om vi skulle köra ihop imorgon. Nu kör vi hårt sa han ha ha, så det blir väl dans 3 dar i veckan nu hehe
Packat väskan till imorgon. Ledningsgruppmöte på fm och dans på kvällen.
Käraste vännen hört av sig idag. Glad för de :))


2013-08-26

Begravning för mullvaden.

Saknade i morse.
Möte med centrala resursteamet om handledning av ett arbetslag.
Budgetuppföljning, inte så bra.. verkar som om jag går
back...det blir hårda bud.

Diskussion om hur vi skall göra i fortsättningen med resan till Prag i årskurs 9. Negativa vibbar.
När jag kom hem, så hade mullvadsjägaren varit här och satt fällor. Mullvaden hade precis fastnat i fällan. Det var sorgligt. Jag bar ut den några hundra meter ut i hagen och öppnade fällan. Jag lade jord över den och den hade rört sig någon dm när jag kom  tillbaka, men sen dött.
Usch, jag skall verkligen fundera ut något radikalt. Jag måste helt enkelt försöka stoppa dem vid tomtgränsen med något stopp i marken.
Smsade till mullvadsjägaren. Han ville inte ha något betalt. Jag lovade bjuda fika nästa gång han kom till hit. Fick en :) tillbaka.
Avslutade kvällen med en runda till stenarna på backen.


2013-08-25

Söndag

Förmiddagskaffet lördag hos vännen i Kroksbäck. Fick ett tips av svärdottern om en outlet ute vid gamla Engelbrektsboden med märkessportjackor till låga priser. Jag behövde en jacka eftersom min fina blev stulen på dansen.
Ett jättebra tips för det fanns massor av jackor till nedsatt pris, snygga och regntäta var de också. Jag köpte en vit och en grön :)
Ändrade planer på kvällen, så jag packade och körde hem sent. Snackade i telefon med kompisen under hemresan. Jag är undrande, inte förvånad egentligen, men nöjd med att jag inte är inblandad. Det funkar bra som det är :)
Allt var uppackat och en maskin tvätt i maskinen vid halv 10. Gräsat aslångt! och hela ena gräsmattan uppgrävd av mullvaden:((   SUCK 

Skönt att vakna hemma i morse.
Chatt fm med vännen. Fick inte ljudet att funka som det skulle. Märkligt!
Ringt och beklagat mej för mullvadsjägaren. Han skrattade.....kommer imorgon...hoppas mullvadens sista dag är kommen !

Trädgårdsarbete hela em idag. Klippt gräset, grävt upp mullvadsfällorna som hamnat under jord. Hackat ogräs och räfsat norr om huset.
Coachen har köpt ett litet tuff tuff lok :) som han fått transporterat hem med lastbil. 2 ton vägde det och står just nu i hans garage för att om möjligt bli en turistattraktion i Kåse. Otroligt, men roligt, det skall vara han till en sån sak ha ha.
Han har hjälpt mej idag med att hämta lite skräp med släpet och lyft av dörren till källaren som jag skall renovera i veckan.
Nya uppdrag har jag fått att fixa med. Ser fram emot grävandet av avlopp och påbörjandet av carport och byte av tak :)
Hoppade dansen ikväll, hann inte.


2013-08-24

Sista festivaldagen

No läraren som jag hade på kroken fick bättre villkor där hon var och stannade kvar på sitt gamla jobb :( Inte kul för oss, nu får vi börja om från scratch. Annars lugn dag på jobbet. Uteklassrummet och vattenbanan på plats på skolgården, jättefint ! men städerskan inte så glad eftersom ungarna blir leriga om skorna...hm. Vaktis jobbar och står i med allt han skall göra, just nu lägger han om plattor, murat om en trappa och isolerat om väggar till elevtoaletterna. Undrar när han skall ha tid att lägga om mitt tak? ;)
Gick på festivalen med dotter och barnbarn ikväll. Jättemysigt. Vi var på Magikergräns och såg trollkarlar och ett skelett av en sjöjungfru. Träffade en dansekompis och pratade lite (han hade velat tillbringa resten av kvällen med mej) ;)
Mormor betalde karusellbiljetter. Mamma var tvungen åka med, (mormor har liksom blivit lite räddare med åren). Barnbarnet, 5 år åkte värsta karusellen...Coolt sa han...scarry sa mamma ha ha. Vi var på central park och tog en öl och läsk och kollade på när muskelbyggarna tränade och när det vara match mellan rullstolsbundna. Mormor ville lyssna på hårdrock med Lydia Lunch. Barnbarnet höll för öronen...inte bra sa han.. Vi var på fontänen och kollade rullskridskoåkning och jonglering och tog en latte och pannkakor med sylt på uteserveringen på Barista.
Vännen hörde av sig när han körde in om på festivalen. Han och jag hann prata en stund och gå en sväng till dansbanan. Det gjorde mej glad. Jag hann vara en timme i 60 talstältet sen, där var det verkligen packat som siller. Orkade inte gå sista rundan till nästa konsert utan tog bussen hem vid kvart i 12....rätt mör i benen och kroppen efter 7 dagar på festivalen och 1 danskväll. Festen i Malmö slut för den här gången. Ser fram emot nästa år när det är 30 årsjubileum :). Än är mormor still going strong ha ha. Sovit ut idag. Hoppas på ett samtal med vännen från Svalöv som vi ringt om varandra i flera dagar utan att kunna synka.
Ny dag, nya möjligheter :))










2013-08-22

Dagarna går

Stressiga dagar på jobbet. Processat med vännen. Sånt tar i hjärtat. 4 festivalkvällar med olika kompisar. Danskväll som var go frånsett att min vita seglarjacka blev stulen :( Sanslöst rolig Teaterpjäs, Högtryck med Flogging Molly och en Wiehe som äger. Fantastisk sommarkväll ikväll och en Wiehe i toppform med sina texter och sitt politiska mod. Köpte en signerad Cd. Bara en dag kvar på en hel veckas fest.
Börjar känna mej lite sliten efter 7 dagar utan full sömn he he.








 

2013-08-19

MIn dos av hårdrock

Idag var det duggregn hela eftermiddagen och början på kvällen. Stack inte ner till stan förrän vid halv 6. Tog bussen idag. Nimmt! Det blev peruansk mat idag och en Latte på cafét vid stora scenen när jag såg Kalle Moreus och Stockholm Concert Orchestra. Hårdrock med Bullet och Cult Of Luna. 2 konserter och hann med en halvtimme Mando Diao emellan. Coolt med alla effekter från eld, smällar och fyrverkerisprut. En häftig upplevelse. Vem behöver droger när det finns hårdrock :DD. Den musiken gör mej HÖG ! Träffa min slöjdlärare på  konserten. Han har bra musiksmak ;)











2013-08-18

En fantastisk musikupplevelse ! Det bästa jag hört på mycket länge :))

Festivalstrosade, blev bekant med en fransman när jag satt på Barista och drack min Chai latte. Åt afrikansk mat. Chorroz till efterrrätt. Njöt !  Lyssnade på Janne Loffe Carlsson i Swingtältet när han spelade trummor. Lyssnade på Cody ChesnuTT på Posthusscenen. En dans till Scotts orkester med en gammal dansekompis. Sen Bluestältet resten av kvällen. Först Doctor Blues och vid 11.00 till 01.00, late at night det bästa jag hört på flera år  Delta Blues Band och Miriam Mandipira Helt outstanding. Vilken musikupplevelse!! Vilka musiker. Munspelsmusikern med 12 munspel i ett bälte som likande ammunition runt midjan var helt underbar. Tältet gungade. Detta gjorde mej verkligen HÖG !
Öm i hela kroppen när jag tog mej hem till Kulladal vi halv 2












2013-08-16

Första festivalkvällen

En fruktansvärt intensiv dag på jobbet. Föreläsare från genusinstitutionen i Lund och i pauserna en massa som skulle ordnas och ringas.  Fick jobba över 1 timme, ingen middag eller mat hanns med, suck. En tuff vecka!

Vilade mej lite innan jag stack ner på stan. Säkert gått en mil. Lyssnat på  Perikles och Maia Hirasawa bl.a.. Köpt soppesked i olivträ och rårörd sylt av havtornsbär som var mega god. Öm i fötterna och slut i knoppen. Jag får sova länge imorgon bitti.



2013-08-15

Malmöbo i 9 dagar-Härligt!

På jobbet tidigt idag med. Det låg nattis sms från vännen på tele.  Ett kryss i taket ;) Jag och kollegan gjorde kalendariet klart för höstterminen. Ja, det blev stressigt. Rusade till bilen för ledningsgruppmöte. När jag kom till kommunhuset hade jag glömt hälften och fick köra tillbaka igen...hm... Möte med föräldrar och sen med spec.ped. från centrala resursteamet på em. Socionomen och jag kollade priser på signallampor att ha på våra dörrar. Nu ska det bli slut med hundra ställtider i timmen tänker vi he he.
Brandutbildning med all personal på kvällen. Det var kul, fast skrämmande. Man behöver påminnas om allt som man är nonchalant med till vardags!
Körde hem och slängde in katten och alla grejerna i bilen för en dryg vecka och stängde vattnet (he he jag har lärt mig nåt)  och stack sen till "Stora staden." Installerad nu. Ser fram emot en härlig vecka med massor av musik och folkliv :)


2013-08-14

Konferensdag

Efter 4 timmars sömn så steg jag upp igen och var på jobbet halv 7 och förberedde konferensen med personalen. Halv 8 hade jag en anställningsintervju av No lärare som sökt den lediga tjänsten. Konferens till 2 med alla lärare och sen 3 timmar att reda ut anteckningarna, åtgärda lite grejer och skriva några informationslappar ang. skolstarten och fixa med skolbusstider. Stressat som en galning hela dagen. matad med olika information och saker som jag måste göra. Lappar överallt.
Vid 5 körde jag från jobbet och hem och packade till 9 dagar i Malmö och för katten. Regnat 20 ml och mullvaden hade grävt runt på flera ställen på gräsmattan. Jag satte ut alla fällorna på nya ställen. Suck! Imorgon kväll brandutbildning
 med personalen efter jobbet. Kommer hem sent och skall bara stuva in allt i bilen och köra med grejer och katt till Malmö. Vill kunna köra direkt från jobbet fredag och in till festivalen.
Det blir en tuff vecka, men förhoppningsvis rolig också. Ser verkligen fram emot 8 festivalkvällar med musik och andra begivenheter. :))



 

En härlig dag !!


Dressincykling vid Björnstorp med kollegorna och en fantastisk buffé som dukades upp i skogen av cateringfirman. Guidning i Botaniska trädgårdens växthus och sen rusch till brorens lägenhet. Duscha och sen dans. En jätterolig danskväll, dansade hela kvällen utan avbrott med många mysiga foxtrott, dock för lite bugg, men vännen från Svalöv var där och bidrog till nöjet och 2 danser med ”the sexy man” som dock schappade som vanligt innan det vara slut…….:)
Ser fram emot en hel veckas festival i Malmö :)))

 

2013-08-12

Sanslös dag

Snackade med vännen i tele i morse samtidigt som jag handlade frukost till personalen. Skador av hal dansbana som avhåller från vidare dans den närmsta tiden för honom.
Alla tillbaka idag på jobbet idag. Härligt att träffa dem alla igen. Möten, möten, möten, möten. Problemlösning, problemlösning. Akut incident med personal.

Middagsbjudning hos grannarna uppe på backen direkt när jag kom hem från jobbet vid 6. God mat och trevligt samtal. Fick en italiensk Limocello som försenad födelsedagspresent. MMM !!  Hem vid 9 och fortsatte jobba i 2 ½ timme. Trötttttttt
Natti Natti

2013-08-11

Ingen dans för mej ikväll - Imorgon börjar jobbet på allvar

Idag har jag röjt i uthuset och rivit ner gammal inredning i det rum som skall bli badrum. Slet så svetten lackade, men gick bet på några skåp. Som tur var så kom "handyman" med yxan och gick bärsärkagång en stund. Så, var det klart! Ett helt släp fullt. :) Det känns bra.

Ingen dans för mej ikväll. Det blir fullt upp i dubbel bemärkelse denna veckan. Alla Lärarna kommer tillbaks imorgon. En massa möten inplanerade. Fullbokat både dagar och kvällar hela veckan. Tufft!