Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2013-07-30

Baybladeinköp och drakflygning

Vi startade dagen med projekt övertalning att ta penicillinen. Efter mycket argumenterande lyckades det rätt hyfsat och resten av dagsdoserna gick som en dans plus örondroppar.
Baybladeinköp i leksaksaffären och förvaringscylinder med inbyggt monteringsverktyg på rea. Därefter frisören i Ystad för mormor. Lite dryg väntan för barnbarnet.
Det blåste snudd på storm i Kåse, så det blev utsiktsplatsen och drakflygning på backen och stranden.
Saknade att inte åka till dansen ikväll. Men barnbarnet och jag dansade själv till Larz Kristerz. Visste inte man kunde dansa brakedans till deras nya skiva.
Efter tävling med baybladsen, spökspelet och sagoläsning e mormor schack matt.



Känn ingen sorg

Stackars barnbarnet hade öroninflammation, så mamma fick vara hemma och köra till doktorn. Förhoppningsvis bättre imorgon så mormor kan ta över.
Vi startar dagen med inköp av ny Bayblade som han kan hålla sig sysselsatt med när mormor är hos frisören.
Inget livstecken eller svar överhuvudtaget på sms eller meddelande till vännen??
Kollade foton från Amerikaresa och sen runda på stan och bio med kompisarna. "Känn ingen sorg" med Håkan Hellströms texter och musik. Det var vi tre och sen fullsatt salong med 17-25 åringar. Jag kände mej ung på nytt he he. En väldigt speciell film.

2013-07-28

Söndag- bara sista veckan kvar av semestern :(

Regnat lite, behövdes verkligen. Barnbarnsvecka fram till torsdag. Borrbykompis ringde igår kväll för late snack.
Idag fixar lite. Skickat meddelande till vännen.
Sytt in en tunika. Nu stranden och bada, sen dansa. Kör nog till Malmö ikväll.

2013-07-27

Festivalrock och byggarträff

Mår dåligt av en vänskap som just nu inte fungerar. Tror på att samtal och omtag kan ställa till rätta. Jag  inser att jag inte vill betala det pris som vännen höjt det till de sista tre veckorna i tron att det inte behöver handla om ömsesidighet och hänsyn från bådas håll.
Helsingborgsfestivalen med kär kompis. Åkte tåg, vilket visade sig att vi på grund av det inte kunde se konserten med The Sounds L
men såg två fantastiska rockkonsterter H.E.A.T och Von Benzo. Kanonrock med bas som vibrerade i revbenen. Gick en sväng på dansbanan, men musiken där var kass.
Trevliga arrangemang och marknader. Jag köpte 2 häftiga skinnarmband med nitar och en axelremsväska.
Öl, langos och chorros.
Komplicerat möte med blandade känslor. Ledsen för att vi inte kan få tid att prata med varandra.
Hemma sent.

Byggare kom på fm. Vi tog en tur för att få referenser. Lunch och diskussion med Kompisen i smedjan. Vi var överrens om första intrycket av byggaren. Väntar nu på offerten som skall komma på måndag.



2013-07-25

Lånehund o fotboll med kompisar

Mulet idag. Rätt skönt. Annars en tradig dag. Deppat lite. Betalat räkningar, försökt i flera timmar att synka min telefon till bilen och en hårddisk med musik. Misslyckades. Jä... dålig manual. Får sticka in till Peugeot och låta dem göra det. Hämtat ny box till Tv:n.
Kvällen blev ett klart lyft. Först kom min lilla lånehund. Vi gick en låååång promenad. Ute i 3 timmar. Tjuren från Margretevall var inte på myshumör ikväll. Han brölade så det hördes över hela nejden och skovlade grus upp över ryggen. Antagligen nån brunstig kviga som nobbat he he. Han blev inte på bättre humör av att hunden började mopsa sig. Jag har inte sprungit så fort på flera år.
Dragspelsmusik vid hamnen. Träffade kompisar från Ystad som följde med hem och ser fotbollsmatchen. Semi Danmark- Norge. Hejar på Danmark såklart.






2013-07-24

Födelsedags kalas och förlustmatch

Vaknade tidigt. Låg och läste och somnade om. Gick inte upp förrän 9. Körde till Malmö på födelsedagskalas hos barnbarnet. Alla utom ena dotterns familj var på plats. Jag fick skynda mej hem eftersom jag hade bjudit middagsgäster till kvällen. Lammstek och jordgubbstårta. Såg Damfotbollsmatchen med kompisarna. Sverige hade inte turen på sin sida ikväll. Förlust mot Tyskland med 0-1. Sverige gick inte till final :(
Fotat mins stockrosor.








Vilken härlig danskväll :)

Bra orkester, fullt med folk och dansanta danspartners. Fick en dans med "the sexy man" och sistan med käraste vännen. Vad mer kan man önska ?
natti natti

2013-07-22

21 gradet i vattnet

Jag har varit med kompisar vid stranden. Underbart skönt i vattnet. Badade flera gånger. Bornholms färjan agerar vågmaskin till alla turisternas stora förtjusning som kastade sig i vattnet för att leka i svallvågorna efter båten.
Varit och handlat, behövde fylla på kylen. Orkade inte vattna ikväll, men det hade behövts.
Bjuden på kvällsmat på Jakten i Ystad av nån som tjatat länge. Trevligt samtal.
Blåst upp. Känner mig frusen, down och trött.
Mobilen tyst. :( Saknar nån speciell ikväll.


Ann Smith

Stick din hand
i min ficka
där finns solvärme kvar

ett fönster tillbaka
Skört skal är vi
för varandra

men ändå
på Grönland
begraver man smärta
i sten

Ett ångestfyllt förspel gav dock en trevlig kväll

Det är fortfarande nästan omöjligt att förutse reaktionerna och när och vid vilken tidpunkt som total avstängning sker. Dock känns mönstret så väl igen, så jag har lättare att ta det nu. Att känna kärlek är att våga vara sårbar. Jag är stolt över att jag fortfarande vågar öppna upp för den sårbarheten.
Åkte till dansen med nufunnen kompis från Borrby. Trevligt! Blir nog fler turer.
Hyfsat med folk, varmt som i en bastu, det fattades dock många av de som jag gillar dansa med. Det är mycket som konkurrerar nu om människors lust till att bli roade.
Käraste vännen stålsatte sig och jag vet han kommer landa igen med fötterna neråt. Kvällen återställde en del som em raserat.  Saknar värmen och glädjen, men den kommer igen.
Vännen från Svalöv kom lite senare. Kvällens höjdpunkt. Heta danser ha ha, och sistan fick man ju. Balansen som finns nu känns lättsam och okomplicerad.
Nära relationer är det svåraste som finns och man slutar aldrig lära sig nya saker om sig själv och dem man tycker om och älskar.


Av Ann Smith
Om det är så att vi finns i tiden
också på bredden så har jag inte
lämnat dig-så är jag kvar i ditt röda
så bor jag ännu i ditt vänstra öga
och i en liten grop som blev på din kind
Om det inte fanns nån gråt
fanns det heller inte något skratt
Nu har jag bott i ditt öga och vandrat
i ditt ansikte och länge dröjt vid
mörkret mellan dina läppar.


2013-07-20

Lunch kallbadhuset--kusinen i fällan när jag kom hem

Solen strålade idag med. :) Lunch på Kallbadhuset med dottern. Strandpromenad, Latte o glass på stenpiren.
Körde till Kåse ikväll. Mullvaden i fällan när jag kom hem 3 st nu. Hoppas det är den siste för den här gången.

Vännen tydligen inte i Malung, men kanske brutit tummarna?
Kompisarna på bykrogen, men orka inte följa med.
Vattnat i trädgården. Loppmarknad Ingelstorp kl 9.00 imorgon bitti. Måste vara där senast halv 9

2013-07-19

Malmö är min stad ♥

Barnbarnet och jag tvättade bilen på Preem i Ystad, sen vaxades den i biltvätten. Som hon slet, den lilla ..och jag. Den fullkomligt glänste ikapp med solen.
Körde och lämnade av henne i Dalby. Styrde sen bilen till Malmö. Strosade i stan, hämtade min ena ring hos Efva Atling ”From here to Eternity” maffig. Tillbringade em och kvällen i Västra hamnen. Njöt på trätrappan med jordgubbar och en bok. Satt i solstolen vid Expresso house med en chai latte och fucaccia och kollade skärmsurfarna. Gick en lång runda längs stranden förbi Kallbadhuset och bryggorna. Underbar dag! Njöt av livet.

Det verkar som vännen stuckit till Malung för att dränka sina sorger? Inte ett livstecken.
Huserar hos broren.











2013-07-18

Först Pyssel och Ystad djurpark sen städa bilen

Barnbarnet vaknade tidigt. Varmt idag med. Mullvaden i sitt esse. Mormor gillrade fällorna. Barnbarnet tyckte jag kunde hacka sönder honom med spaden. Hon är tydligen mer blodtörstig än jag trodde. he he.  Vi pysslade en smyckesask, lekte med ponnyslottet och buggade till Perikles. Sen till Ystad djurpark. Härlig dag !  När vi kommit hem så ockuperade barnbarnet paddan. Då tog jag ett oväntat beslut att städa bilen.  Ett drygt  halvår minst sen sist. ;)
Någon som lovat hjälpa mej har tillfälligt förvandlats till en skitstövel, så lika bra att göra det själv.
Barnbarnet  och mormor övertrötta och speedade ikväll. Hon somnade inte förrän 22.00. Puh

 

2013-07-17

Byggare och barnbarnsdagar

2 barnbarn kom och ett lämnades kvar i 3 dagar själv. Vi gick till utsiktspunkten, körde till stranden och lekte med ponnyslottet i trädgården. Mullvaden grävde som aldrig förr ! En fälla försvunnen i jorden ??
Byggare nr 2 kom och mätte. Skall lämna offert på renoveringen.
Avslutade utedagen med att vattna. Allt är jättetorrt. Innan barnbarnet lade sig så strödde vi älvstoft på trädgårdsälvorna. Barnbarnet var på helspänn innan hon somnade för vad de månde kunde hitta på i natt när sagotimmen infunnit sig.

Står på min plattform och försöker hålla balansen.

Blir man klokare? Eller nej?

En dag där händelser som inte behövt göra det gjorde mej jäkligt ledsen. En kväll, då jag kämpade mot mina impulser, snirklade mej fram och gick innan det var slut. Två telefonsamtal, varav ett oväntat, som båda gav goda vibbar innan natten tog över.
Väcktes tidigt i morse av en man från Eon som skulle märka ut var ledningarna går i trädgården, så vi kan gräva. Drömt oroligt hela natten. Väntar på barnbarnen.

2013-07-16

Sannex – och lunch med X:et

Lyssnat på CD med käraste vännens bästa dansband. Herre Gud vilka texter. Bara elände, den ena låten efter den andra, man kan bli deprimerad för mindre. Speglar det hans sinnestämning måntro? Tröstare? Nej ! i glädje, kärlek och vänskap var det.
Kallt och blåsigt här idag, ingen sommar precis, men helt Ok med Paus.
Beställt 2 diktböcker av Ann Smith. Heta. Blev inspirerad av besöket på antikvariatet med kompisen.
Blev bjuden på en trevlig kväll igår med vin, mat och diskussioner om allehanda ämnen där jag löste världsproblemen med vännerna. Det ger goda energier.
Idag skall jag ta tag i bygget och ringa en del samtal. Skall bestämma fikatid med politiker från kommunen. Sen luncha med X:et. Hm..  intressant - men ser fram emot de.
Dans ikväll och hämta barnbarn imorgon. Gött J

2013-07-15

Ajax suger ! --idag beställt fantastiska födelsedagspresenter

Började dagen med gräsklippning och gillrandet av nya fällor. Kriget fortsätter mot marodörerna. Åkte med kompisen till loppmarknad. Hittade en spegelram av gjutjärn och ett träsnitt som är fint och troligtvis värt nån tusenlapp?
Ja, igår kväll blev det dans. Körde ensam eftersom kompisen hade sin dam hemma. Den absolut sämsta orkester jag hört sen jag började dansa. Lite folk. Men käraste vännen var där, så många goa danser som förlät den i övrigt kassa stämningen.
Stack till Malmö efteråt. Tänkte sova hos broren men han svarade först inte i någon av telefonerna och när jag sen körde dit och började installera mig såg jag en väska som stod på golvet och indikerade att han hade dambesök. Det vara bara att smita snabbt som tusan och sticka och väcka ena dottern. Sov i barnbarnets säng ha ha. Fick 4 blomsterbuskar av dottern att plantera i trädgården.
I Fm strosade på stan. Beställde två helt underbara Efva Attling-ringar för avhämtning för mina födelsedagspengar. Helt enkelt fantastiska!
Körde bort till vännerna i smedjan och satte 2 av buskarna när jag kom hem. Upptäckte sen att han varit iväg och tömt släpen med MITT skit i och satt tillbaka den tom. Otroligt vad hyggligt! Tacksam för såna goa vänner. Vet inte hur jag skall kunna ge tillbaka.

2013-07-13

Em fotboll med kompisar

Stack till kompisar i Rydsgård. Härlig ute-eftermiddag. Sen EM fotboll. Sverige-Finland 5-0 WOOOOOWOOOW. Vilken match!! Nu får väl Sundhage va nöjd ? Mot Italien på Tisdag.....ska kanske skippa dansen?

Balans återställd !

Är själv förvånad. Något har hänt och håller på att hända med mej. Plattformen prövas…….och den håller faktiskt. Ja det var rätt beslut idag, om man tänker på sikt, på vänskapen, på möjligheterna till en ev. öppning som inte som vanligt är så djävla kortsiktig. Idag hade han absolut rätt. Det känns OK, det känns som om vi nuförtiden kan överbrygga saker som vi inte kunde tidigare….det känns bra.

Mitt favvocitat:  Vi lever så kort tid och är döda så djävligt länge, så nu skiter jag i detta och går ut i solskenet / Gardell J


Tänker se om jag kan så smått koncentrera mig på att börja smula ner den där muren som fanns där i tisdags. Personen biter sig envist kvar trots allt. Hans kontroll och sinnesro rubbades helt klart i sina grundvalar. Får väl se om han ger mej nån öppning? Om inte annat så har jag nåt att koncentrara mig på ha ha.  Utmaningar gillar jag ju!

Loppmarknad idag, ev. Malmö ikväll? Solen skiner och fortfarande semester. Rosorna blommar i min trädgård. Härligt !

2013-07-12

Häckarna blev klippta och kusinen infångad

Ja, jag valde avstå för villkoren kändes inte bra. Ville inte förstöra de goda minnena från förra gången. Men känner mej ledsen för de.
Klippt bägge häckarna i värmen med HANDSAX, som kräver sin kvinna. Nästan solsting.  Det blev 10 säckar som jag lade i kompisens släp som han så lägligt ställt på min uppfart. Tackar så mycket för de! Och fint blev det i trädgården.
Kusinen infångad. Rätt jobbigt det där med att ta livet av något levande, men det fanns ingen annan utväg. De har farit fram som bulldozers på min tomt. Tack mullvadsjägararen för goda jägartips!
I Em lite begivenheter.