Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2013-06-29

En dag med alla känslor som går att känna utom rädsla



Det började med att den jä…a mullvaden hade gjort flera nya högar…fan vad jag blev förbannad. Fällorna var utlösta, men den rackaren hade lyckats komma undan. Gillrade igen med hopp om bättre framgång imorgon. Klippte gräset. Käraste vännen inte hört av sig igår…. men hörde av sig idag….blev först besviken, sen förundrad över en reaktion….. sen glad, lycklig, skratt,  mysigt, värme, kärlek, passion…doften
En bild och ett ord på en telefon i bilen påminde mej.
Ont......
Nr 1  är det som gäller även för mej. Får akta mig för dosering över ordination.  Timing kommer. Tid, tillfälle och insikter kommer! Överdos vid fel tillfälle kan skada mitt hjärta.
Hoppas på motgift imorgon. Det behövs en stark dos. ;)

Tillit och glädje genom att ta vara på nuet och det som finns inom räckhåll. Vänskapen är livslång.


2013-06-27

Anställt en administratör, blivit av med en NO lärare och skogat

Ja, nu har den nya administratören skrivit på sitt nya anställningsbevis, super! Sorterat tusentals filer från läsåret i daterade mappar. Min ena No lärare fått nytt jobb. En jäkla massa jobb för mej och oro för kollegor kommer det att innebära, men jag tror på sikt det blir bra både för oss och henne. Det har varit dags att byta ett tag tror jag. Jag har inte tagit beslut än om hur jag ska göra med tjänsten. Tänker inte gå in och rekrytera på semestern i alla fall.
Smskontakt med danscharmören. Han skall till Danmark i helgen.
Tog verktyg och gick stigen upp till utsiktspunkten vid plattan. Skogat en hel del sly och syrenbuskar, så nu kan man gå obehindrat. Härligt!
Planterat min nya klängväxt jag fått av dansekompisen vid bågen. Nu e det bara mitt fikonträd som jag skall hitta plats till.

Undrar om det blir en fika med käraste vännen i helgen?

2013-06-26

Sexigast i stan

Igår jobbade jag hemma. Anställde en administratör, jobbade med de sista lönerna. Men hann också till frisören för lite målning av den grå utväxten. Dans på logen för första gången. Kallt i början, men det blev snart hett som en bastu. Svetten flödade ymnigt allt eftersom dansen fortskred. Regnet öste ner utanför. Jag dansade som vanligt så svetten lackade. Härligt! En hel del nya från Helsingborg.
En av de som väckt mitt intresse tidigare upptäckte mej på allvar. Det blev flera danser,  distraktion på högsta nivå samtidigt som sexigaste mannen i Malmö kom.
Hm draman som vanligt runt omkring men sista dansen och snudd på hångel innan jag körde hem ha ha. Har inte fått människan ut tankarna på hela dagen. Ja uppenbart nästan omöjligt på många sätt, men snudd på värt det bara för att testa. Helt klart häck och lår ah la en viss person på Z
Jag får väl grubbla på nya strategier hehe.

I fm möte med förvaltningschefen om IT strategin som jag och två andra rektorer gjort utkast till. Käraste vännen ringde. Har knappt haft tid att längta. Undrar hur veckorna varit med kärestan. Ja inte kan jag säga jag håller tummarna precis ;/
Jag har fört ett ojämnt krig de sista veckorna mot en mullvad. Satt tre fällor, men han gräver runt om. Vet inte vad jag gör för fel. Snart är halva ena gräsmattan som ett kraterlandskap. Grrrrrr Får snart punga upp börsen och ringa mullvadjägaren från Gröstorp.


2013-06-24

Dansdrama igår och jobb idag

Igår blev det Åbergs trädgård, Shopping på Bo Olssons ( byxor och nån klänning och tunika) och sen kunde jag inte låta bli utan planterade blommorna jag köpt i trädgården. Glömde bort tiden och det blev stressigt värre. Inte blev det bättre av att det blev plötsligt tvärstopp i duschavloppet och vattnet rann ut på golvet i badrummet när jag duschade. Jag fick torka hjälpligt, sprang till privata "danstaxin" med vått hår.
The man himself var på dansen efter 3 veckors frånvaro och några sms. Han verkade glad att se mig. Han dansade bort mej till upper space. Som vanligt i mördande konkurrens med 3 till. Ja, jag drog längsta strået igår, men hann bli förbannad en gång men fick en puss på slutet. Ha ha, den mannen kommer driva mej till vansinne, det är en sak som är säker.
Jobbat idag. Fört in alla nya lönesättningar av personalen i förhandlingsmodulen. Ringt referenser och tagit beslut om vem jag skall erbjuda administratörstjänsten.
Rensat av loppet när jag kom hem. ÖRK! lukten sitter i fingrarna än.
Placerat ut mina trädgårdsälvor och strött på älvstoft. Tog lite på grodan för säkerhets skull också.
Knivigt att ändra tiden till frisören imorgon för att kunna åka på dansen i Björka loge.
Danskompisen in om och snackade bort en stund.
Fåren har kommit hit på backen utanför Bäääääää :D




2013-06-22

MIdsommar

Band min krans och en till kompisen. Var i affären handlade det sista och så jordgubbar såklart. Hann klippa gräset och dra lite ogräs. En del av kompisarna kom redan tidigt på eftermiddagen. Vi gick upp på backen med gammeldansk och fikakorg. Så härligt väder.
Sammanstrålade lite fler senare hos kompisen på smedjan för en drink. Sen packade vi in maten och transporterade oss till paradiset på jorden, älskade ålabod. Maten var vidunderligt god och vädret fantastiskt, varmt och vindstilla. En magisk kväll, skratten klingade och vi bara njöt. När kvällen blev sen var det skönt att krypa in i lilla ålaboden med tända ljus och fortsätta prata och skratta.
Idag bjuden på frukost i kompisarnas husbil, och vi öppnade magiska kuvertet.....bygglovet gått igenom..jippi!! 
Arbetat i trädgården hela dagen. Blommorna flödar över och prunkar. Vilken fin trädgård jag har! Det var skönt att gå in och bara vara när det började mörkna. Lyssnat på Roxettes konsert och klappat katten :))





2013-06-19

Luften gått ur

Jobbade 10 timmar igår. Jag hade de sista anställningsintervjuerna, samverkansmöte, schemamöte och förberedde utvärderingskonferens. Idag hade jag sista konferensen med lärarna. På avslutningslunchen hos chefen i Arrie blev jag firad med blommor och present. Jag hade dagen till ära på mig påbyggnadsnålen till avslutad vidareutbildning på rektorsutbildningen.
Skyndade till Malmö för AP träff och fest med alla medarbetarna i Västra hamnen. Efter att ha hämtat maten, så kom klass1 varning för åskvädersregn, vilket fick oss att sticka hem till ena kollegans uterum i Lomma istället. Mysig avslutning på läsåret. Schack matt i soffan nu,  men jobba imorgon.

 

2013-06-17

Stolt idag !

Lite trött i morse. Glömde jobbmobilen hemma så jag fick vända i Ystad och köra tillbaka igen. Det man inte har i huvet.... Det blev 8 mil till jobbet idag. Sms i morse från kompisen i Svalöv. Det livar alltid upp :) 
Hann skriva ihop sammanställning och analys av resultaten av nationella proven innan anställningsintervjuerna började. 5 st. Möte kommunfullmäktige mitt emellan.
Vinnaren av kommunens kvalitetspris skulle koras. Visste inte mer än att mitt arbetslag vara en av de nominerade för utvecklingsprojektet "Skriva sig till läsning med hjälp av I-pad och blogg" Spännande.
De VANN !  Jättestolt rektor! 
Körde från jobbet kl 18. Ringde alla barnen. De skall på semester 2 veckor i en stuga med barnbarnen.
Jobbade 2 timmar ikväll när jag kommit hem och förberedde samverkansmöte, styrgruppsmöte och schemadiskussion imorgon.

Tog lite foto i trädgården. Det blommar så underbart :D



Tur med vädret

Det var strålande sol hela dagen. En härlig vandringstur. Nån gammeldansk då och då. Lagade trerätters när vi kom fram på kvällen. Och då blev det åska och hällregn, men det hade vi inget ont av sittande framför brasan i kompisens sommarstuga. Sms i telefonen förgyllde ytterligare dagen.
Igår var vi på Hova slott och fikade. Det planerade evenemanget ställts in, vilket gjorde att vi kom hem i tid på eftermiddagen för att jag skulle kunna svida om och åka till dansen.
Buggkompisarna vara där, så jag fick gott om danser att träna min bugg på. Härligt! Smet innan sistan. Kanske smart att inte ta ställning, ha ha


2013-06-14

Skolavslutning och jobb jobb jobb

Det regnade i morse och vaktis o skolvärden tog beslut om att skolavslutningen skulle vara i vår backup: innebandyhallen istället för på skolgården. De två fixade i ordning ljud och mikrofoner och instrument och stolar.  Allt med ett glatt humör. De två är helt oumbärliga i såna lägen. Jag fixade i ordning premierna och hämtade blommor. Allt gick bra och jag insåg att vår backuplokal är absolut ett fullgott alternativ till skolgården. I alla fall vid dåligt väder. Härligt att se alla finklädda elever och alla föräldrar och höra all fin musik och sång. Efteråt blev det brunsch med personalen och utdelning av sommarpresent.
Bokade in anställningsintervjuer på måndag och tisdag
Åkte hem vid halv 3. Fixade matsäck tills imorgon.
Hem och jobbade med analyserna av våra kunskapsresultat till  utvärderingsdag nästa vecka. Klar med det mesta kl 21.30. Vilken vecka! Jag har 15 timmars övertid. En likadan vecka väntar till och med onsd. PUH...men nu lägger jag ner för i helgen för imorgon blir det vandring med salta gänget, Jag skall köra och hämta i ystad. :)


2013-06-13

Fixande och idétänkande

Var på jobbet tidigt. Hade en del att fixa. Fick efterlängtat telefonsamtal från käraste vännen. Ledningsgruppmöte. Fixat rosor till 9:orna, sommarpresenter till personalen och lite engångsgrejer till Ap träffen vid västra hamnen nästa vecka. Köpt kort till premierna och skrivit sommatalet utan konjak. Ha ha första året, men det gick bra, fast kanske lite tråkigare. Orkade inte jobba mer ikväll. Får sitta lite imorgon kväll istället. Regnat idag. Hoppas på att vädergudarna är med oss imorgon.
Rabarberna är i frysen nu i tryggt förvar till kompott och paj. 

2013-06-12

Jobb jobb jobb jobb

Jag blev firad av mina arbetskamrater idag. Och en fin vers fick jag också och blomma.
Utvärdering med fritidspersonalen om Fritidshemverksamheten. Möte med spec. pedagogen. Konferens med personalen. Körde och hämtade rabarber i Ystad och sen hem och jobba i 3½ timme till. Gick en sväng till hamnen vid 21.30. Första utestunden idag. Suck! Härligt väder och hamnen full av segelbåtar.

Slut i rutan.

2013-06-11

Blodtryck, byggnadsnämnd och jobb jobb jobb jobb

Blodtrycket var bra idag....måsta va nåt fel på mätaren? Lämnade de nya ritningarna till byggnadsnämnden och lämnade tillbaka lite vin och annat på systemet.
Suttit med supporten för enkätsystemet i 1 timme. :( Inte kompatibelt med min webbläsare. Klydd klydd innan det fungerade att dra ut rapporterna.
Budget genomgång med ekonomen.  Det såg bra ut. Fortsatt dragit igång projekten på skolgården som vi skall ha extrapengarna till. Ringt till smeden om planetsystemet i smide.

Fortsatt jobba 2 timmar när jag kom hem. Gått igenom 110 ansökningar till administratörstjänsten. Valt ut till intervjuerna.
Bakat tre kolatårtor till personalen.
Vattnat i trädgården.

Trööööööttttt...saknar någon

2013-06-10

Efter avslappand mysig vecka gick blodtrycket upp i 190 efter en halvtimme på jobbet

Började med att läsa mailen, ett par hundra.  Sen var det kört. Många nya arbetsuppgifter plus alla de som jag inte gjort förra veckan när jag hade semester. Stressnivån på topp efter en halvtimme som vanligt. Fick jobba till 18.00. Bråkade dessutom med byggnadsnämnden...IGEN... Detta resulterade i att jag fick ringa coachen som ritat handlingarna till bygglovet. Handläggaren skulle gå på semester på fredag, vilket gjorde att coachen fick köra efter jobbet hit ända från Bjärred, för att vi skulle undvika en ny handläggare med risk för att börja om från början igen :(( Vi fick mäta om en del och han ritade om ritningen så de skulle bli nöjda på byggnadskontoret. Hur skulle jag gjort utan såna supervänner? SMS om rabarberleverans från Svalöv ha ha
Nu är jag SCHAACK MATTTTT ! Nattis

Förberedelser för en jätterolig fest

Ja det har varit hektiska och händelserika dagar. 2 av döttrarna kom redan på fredagskvällen. Dukning, lite planering. Jag förberedde några snittar. Resten av familjen, döttrar, bror och resp. samt 2 av barnbarnen kom på lörd. morgon. Dukningen blev fin med sand, snäckor stenar och pinnar. Barnbarnets discokula med ljusspel på plats. Bildspel på projektorn. Musiklistor och ljudanläggning fungerade.
Två av döttrarna var bartenders och serverade egna påhittade drinkar efter beställning. Ja det blev en jätterolig fest. Jag sjöng en låt till ukkulele. Kompisen från Vik höll ett jättefint tal. Vi dansade och hade roligt hela kvällen. medelhavsbuffén var superb.
Kom hem vi 02.30. Upp vid 6.30 och började städa lokalen. Hela familjen övernattat. full rulle hela dagen. Allt klart och alla rest vid 13.00 ca.
Kort vila och sen med kompisen till söndags dans. Läckra dressen on. Dansade som en nymf hela kvällen. Hoppade bara över en dans. :D Kände mej eftertraktad.
När jag skulle gå av bilen väl hemma vid 23, så lovar jag att jag kände mej som 80. Men vilken rolig fest och vilken rolig danskväll. Kvällen avslutades med smskonversation med speciell som var i Göteborg hela veckan. Tack för att allt gick bra och för att jag är så priviligierad.

2013-06-07

Trädgårdsarbete, småpyssel och Zlatancam

Solen strålat hela dagen. Klippt gräset och pysslat lite i trädgården. 2 av döttrarna kom ikväll. Vi dukade och gjorde lite förberedelser inför imorgon. 
Fötbollsmatch, Sverige Österrike. Såg på Zlatancam såklart. Sverige förlorade med 1 mål  Faaan!!

2013-06-06

En riktig sommar dag


Första riktiga sommardagen.
Idag har jag varit på Ingelsta kalkon och Bo Olssons. Jag köpte nya skor, nåra t-skirts o en klänning. Sen till Ystad och handlade mat och diverse grejer.
4 veckor...................
 
I Gullregnens och syrenernas tid. Hjärtat är tungt ikväll.
 

2013-06-05

Diverse uppgifter avbetade

Steg upp tidigt och körde kompisen till tåget. Hon skulle jobba. Jag har varit hos frisören och målat utväxten, sen på Systemet och fixat vin och starkt. Handlat lite. Fått någons högtidliga ord på att jag kunde starta upp projekten i skolan redan nu trots att det formella beslutat slarvades fram i tiden. Hm, jag tänker sätta igång direkt på måndag, var så säker!  Jag har gjort Janssons ikväll. Vattnat i trädgården och snackat med döttrarna för att se om vi hade hyfsad koll på läget.
Tröttheten tar ut sin rätt ikväll.
Natti natti

En bra fortsättning och ett bra avslut

Ja, det blev en jättefin dag med mycket kärlek och skratt och goa sms. En fantastisk blombukett från döttrarna. Telefonen plingade hela dagen med meddelanden och sms. FB fullskriven. Barnbarnen hörde av sig.
På eftermiddagen blev jag bjuden på fika av konstnärsvännen.
Sen bar det av med tåg med vännerna till Västra hamnen för en helkväll. Champagne, jordgubbar och tre rätters middag och tjeckisk honungsöl.
Allt känns bra idag. Känner mig inte en dag äldre än 40.
Är så tacksam.





2013-06-04

Det började bra

Några minuter över 24.00 fick jag höra käraste rösten i telefonen och sång vid 07. Dagen kunde inte börja bättre :). Många sms i mobilen och Hälsningar på Fejan. Blommor från älskade döttrarna.

Nu fika hos konstnärsvännen och sen begivenheter, kvällen är ung :D Än så länge inga ålderskrämpor.

2013-06-03

Coaching på hög nivå inför dagen D

En lång motionsrunda med kompisen fick livsandarna att speeda upp. Belöning på Fritidsbaren efteråt med  upplivande skratt.

Ångest inför dagen D


Dansen igår var trevlig som vanligt, men saknade några personer så det blev mer distans än vanligt ha ha. Minst två danser med kompisen från Anderslöv är standard. Han har en förmåga att få en att sväva över dansgolvet. J   Kvällen avslutades dock med en oväntad men häftig smskonversation som gav mej mersmak.
Semester idag. Sitter med musiklistor.
Samtal med käraste vännen som tidigare gav mej energi och glädje blir till negativ energi. Men har insett att det handlar mer om honom än om mej.  Jag har aldrig vetat hur jag skall hantera detta, tror det är ingen som vet? Acceptans och tillit. Vi har alltid hittat varandra igen.
Veckan kommer att vara en utmaning. Behöver all pushning som går.  Undrar ibland om jag kommer överleva dagen D. Ångest på högsta nivå.

2013-06-02

Lunchat på Åbergs trädgård

Vi träffades där. På Åbergs. Två av döttrarna o resp. och barnbarnet. Oj vad det var mycket som man ville ha i sin trädgård. Riktigt mycket ögongodis. Köpte en buske som födelsepresent till dottern och sen fick barnbarnet välja nåt att plantera i sin urna. Och det blev en del perenner för mej. Jätteverbenan är ju ett måste ett antal varje sommar eftersom den inte kan övervintra här uppe i norden.
Lunchen var suberb, lika vacker som god.
Ovanligt många båtar i hamnen igår kväll för att vara en lördag i Maj. Vilken underbar syn och vilken vacker sommarkväll att njuta med familjen.