Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2013-05-31

Fika och trädgårdsarbete

Dansen igår gav mej som vanligt glädje och bekräftelse. Idag har jag varit på kulturmöte och avslutat en del grejer innan semestern på måndag.
Gått en strandpromenad och fikat på Fritidsbaren med kompis. Gräsklippning och trädgårdsarbete till halv 8.
Sms från politiker gjorde mej djä.... förbannad.

Blir inga begivenheter ikväll. Final i Let´s dance och sen nog rätt tidigt i säng.


 

2013-05-30

Torsdag

Ledningsgruppmöte i fm på kommunen och därefter IT strategimöte med några kollegor. Jag jobbade ju sent igår och kunde köra lite tidigare hem em. Snabbt duscha och sen iväg...tralla la la la http://www.granbacken.nu/

Förgätmigej på backen utanför huset

2013-05-29

Återträff med förra årets avångsklass och ovanligt kopiatorhaveri

Telefonsamtal i morse som jag funderat över. Käraste vännen i andra luren upplever jag som ganska pessimistisk, deppig och kritisk de sista veckorna i kontrast till den positiva glädjespridare sen tidigare där humorn hade första tjing. Tillfällig svacka eller bekymmer? Hm Verkar i alla fall inte som om jag var någon som kan höja humöret just nu i alla fall? Suck !
Fritids hade vårmarknad idag. Jag fyndade en docksäng, en käpphäst som gnäggade och några my Littleponys till barnbarnen.
2 elever i 9:an hade fått en ljus idé som realiserades och orsakade att hela glasrutan med spegel, lampa och en del metallstativ av innanmätet pajades i kopiatorn.

En lång förklaring om att ha halkat och råkat .......grusades när beviset senare plockades fram ur kopiatorns inre, en kopierad bakdel. Skolan kommer vara utan kopiator i 1½ vecka...KRIS!!
Det kommer dessutom bli dyrt för vissa .

Återträff med förra årets 9:or. Det verkar ha gått bra för dem. Roligt att träffa dem igen och det kommer bli intressant att läsa utvärderingen.
Kompisen med lastaren har varit hemma hos mej och tagit bort alla rötter och skit där carporten skall vara. Det var jättebra. Han är bara så super!!
Danskompisen tittat in och bestämt om imorgon. Trött ikväll. Det blir tidigt i säng.



2013-05-28

Glädjespridare

Var hos tandläkaren i morse. En lagning som kostade överkomligt på grund av tidigare kostnader. Inte nåt ont som inte har nåt  gott med sig. Möttes på jobbet av en busig och skämtsam vaktis. Som vanligt får han mitt humör att stiga flera grader inom loppet av några minuter. Detta satt i resten av dagen. Det var nära jag blivit med dvärghöns , men jag sansade mig. Härligt med såna människor.
Ringde och bråkade med byggnadskontoret om ritningarna. Sparade 600 spänn.
Brandövning idag och elevvårdsmöten hela em. Var på kommunen och lånade overheadprojektor till min dator. Skolans är ju fastskruvade.
En lång motionsrunda med konstnärskompis när jag kom hem.

Skypade med barnbarnen. 2 åringen var helt stum av förundran när mormor hämtade katten och sjöng blinka lilla stjärna :)) 



Mors dag

Javisst var det en bra dag, alla barnen hörde av sig och det gjorde mig glad. Äldsta dottern och barnbarnet kom på fm. Min före detta mans X kom på besök med dottern. Det regnade hela dagen och det var rått och kallt när vi var vid hamnen och fika. Men alltid roligt när man får besök.
Igår var stubbfräsaren här och fräste bort kastanjen. Kompisen med lastaren kom och snackade och drack kvällskaffe. Fått brev från byggnadsnämnden om kompletteringar, ringde till vännen från Bjärred och diskuterade om hur jag skall göra.
Betalade räkningarna.
Satt på Skype med vännen till alldeles för sent. Ömsesidigheten, värmen och glädjen, hur hittar vi den igen?


2013-05-27

Härlig danskväll igår

Ja, det sitter i idag. Glädjen och myset med dansen. :)) på http://www.torringelund.se/

2013-05-25

Tillbaka i Kåse

Packade ihop och körde hem vid 9. Kändes lite vemodigt och ångestfyllt. Skickade ett sms, saknade.
Packade upp. Tvättade några maskiner. Träffade vaktmästaren i idrottshuset. Hemma hade gräset växt. Klippte gräset. Planterade om en del krukväxter inne, akut behov. Danskompisen bjöd på fika, rabarberpaj.
Städade inne. Lukade ogräs i några timmar i trädgården. Grannen på backen bjöd på vin och räkor ikväll. Skönt lägga sig i egna sängen.






2013-05-23

Ont i nacken :(

Firade med fika på jobbet att alla klarat Nationella prov i engelska. Chefsmöte idag med  föreläsare om intern kontroll som gav sömnssjukan. Yngsta dottern fyller år, ska dit imorgon. Broren kom hem påverkad av yetlag.
Köpte nya underkläder. Kvällen hos kompis.
Ont som tusan i musklerna i nacken:((, tror det är någon slags datorskada. Fick träningsrörelser av kompisen. Tänkte på dansen. Och nån som inte hört av sig.....

2013-05-22

Lönesamtal och arbetplats träff

Späckad dag. Lönesamtal med chefen. Efter det en liten paus med fm-fika med kompisen från Vik
Arbetsplatsträff med både Fritidshemmet och Lärarna. Presenterade min ledningsstrategi och började en diskussion om revideringen av våra visioner. Det gick bra. Ingen bror hemma än?
Mobilsamtal i nästan 4 timmar ikväll. Snackat med vännerna från Ystad, Kåse och Svalöv. Problemlösning på hög nivå ha ha, men hjärnan blev överhettad på slutet av strålningen så utflippning var till slut överhängande :)

Ingen dans imorgon tyvärr. Chefsmöte för mej och jobb för kompisen.
Saknat dock ett speciellt ljud i mobilen idag.


Utsikt från fönstren



 

2013-05-21

Mysigt att vara Malmöbo :)

Idag har jag faktiskt känt mej ganska lättad att inte behöva köra 30 mil till konferensen. Möte i Ystad, planering av Arbetsplatsträff. Elevvårdsmöte. Inlämning av den sista versionen av mitt arbete på rektorslyftet.
Inte kunnat trycka ut en viss person ur hjärnan på hela dagen. Hm, fast skönt att han tryckt ut en annan som ockuperat hjärnan den sista tiden alltför mycket. Jäk... sugen på att föreslå ett möte, men hejdade mig. Bor bara ett par kvarter härifrån .
Provat klädkombinationer av mina sista shoppingfynd. Det blev bra :) Mysigt att köra till stan efter jobbet. Men friden tar väl slut ikväll, för broren är vad jag förstår på hemväg.


Gulvivorna blommar på backen.


2013-05-20

Trevlig danskväll följt av stressig dag

Ja, det var verkligen en trevlig kväll igår. Träffade en gammal vän och passade på att daita samtidigt som jag dansade. Två flugor i en smäll ha ha.
Vännen dämpad och känner behov av att dra ner :(  Det höll i sej idag. Länge sen sist, men det gör mej ledsen.  
Dagen på jobbet fylldes av mängder med nya uppgifter som lades till de som jag redan planerat in. Skulle iväg 2 dagar imorgon på internat för att fira slutet av min utbildning. Förstod ung. mitt på dagen att jag aldrig skulle fixa detta och sen vara ledig för födelsedagen. Det finns stunder när jag inser att jag måste avstå från saker jag sett fram emot för att klara livhanken. Jag ringde till högskolan och dealade. Ringde sen och avbokade hotellet. Det gick bra, och det var ändå med en viss lättnad.
Jobbade till 18.00, sen stack till Ö.Grevie till kompisträff. Trött efter igår och efter idag, men en varm och mysig kväll med vännerna. Nära "hem" till Kulladal.

2013-05-19

Rätt låt vann

Igår blev det hemfärd tidigt. Hade möte med byggare på fm. lämnade katten i Malmö över dagen. Eurovison med trevliga vänner på kvällen. Ja, det var rätt låt som vann.
Trött idag. Rapport från Musikfesten i Törringe i natt :). Skall försöka komma iväg till Malmö innan det blir för sent på fm.

2013-05-17

Lyssnade på kroppen

Jobbade halva dagen. Kände i morse att jag var tvungen att ta det lugnt. Pressat mig hela veckan trots en envis bihåleinflammation. Var hos coachen och sen ikväll hos dottern och planerade lite. Stannar i stan ikväll också. Tidigt hem imorgon bitti. Möte med byggare och sen med vaktmästare i idrottshuset. Känner ikväll att förkylningen äntligen börjar ge sig :)

2013-05-16

Trollflöjten på Malmö Opera - En fantastisk föreställning !

Semi i Eurovision och dansen i Granbacken----Släng er i väggen !

En riktigt bra dag :)

Ledningsgruppmöte, investeringsbehov beviljade.
Lunch med kollega, snackade lösningar för singelliv.
Strategiskt It möte med IT chef och IT pedagog från grannkommunen som var jättelyckat. Många politiker, kommundirektören, förvaltningsledning, rektorer, IT- ansvariga m.fl. representerade.
 Riktigt bra lobbing! Riktigt varmt idag. Shorts hade varit mer rätt kläder på jobbet.
Skynda till staden och göra mej fin. Tröllflöjten med vän på Operan :))




2013-05-14

Semifinal Eurovision och Malmöbo

Jätteförkyld fortfarande. Fått en annan sorts näsdroppar som skulle vara bättre med cortison. Körde hem och packade lite grejer och katten efter jobbet och körde till Kulladal i Malmö. Jättetrött och kass.
Semifinal i Eurovision.
Hoppas på käraste rösten på Skype ikväll.

2013-05-13

Igår-idag

Dansa dansa. Fortfarande dunderförkyld, men kurerades tillfälligt igår kväll med lite medikamenter. Personen triggar verkligen igång cylindrarna, men är ett mardrömsprojekt i kubik. Varför ska jag alltid?  HM...skärp dej!
Superstressig dag på jobbet med ändlösa diskussioner och möten. Jobbade till 17.30. Försökte testa linser under nån timme, men de behövde korrigeras, så de fick skicka efter nya.
Spännande möte ikväll på Expresso house. Kock på gästis, nyfiken på om smaklökarna blir tilltalade. Berest och mångsysslare.. intressant.
Tyst privat mobil? Funderar över Malmöbo några dagar. Broren är i Bangkok
Maskrosorna blommar i dikeskanten.


2013-05-12

Shoppat

Danskläder på Längorna

2013-05-11

Målade huset hela dagen


Jobbade på fm. Fortfarande förkyld Väldigt segdraget. Måste fixa mer näsdroppar. Igår em. målade jag framsidan på huset. Jobbade i 7 timmar. Helt utmattad. Det blir fint, men väggen suger mycket färg och det tar lång tid. Jag har ung en tredjedel kvar som jag skall försöka göra idag när jag fixat mer färg. Har verkligen ångest inför födelsedagen!! Ibland önskar jag den var över.  

2013-05-10

Gräsklippning och grill-dans i Granbacken

Igår klippte jag gräset och några av rosorna. En av klätterrosorna ser tyvärr ut att ha dött :(  Funderar över målningen av putsade fasadväggen. Jag måste nog se till att måla den i helgen. Sålde bigrejerna som vara kvar till en från Sölvesborg. Åkte på dans på kvällen. Båda kompiskillarna hade annat för sig och det var grillning innan. Vi två tjejer körde själv. Det visade sig att det vara ett helt annan klientel personer som kom än som brukade och en hel del par. Dansade ganska mycket, men inte riktigt samma känsla. Vi körde hem innan det vara slut. Känningar i mitt sämsta knä. Undrar om det pallar att dansa 2 dagar i veckan under en längre tid.
Lite jobb och lite ledighet idag.
Kommer sakna 3 dagar nu :(

2013-05-08

Efter en intensiv dag är inte PIGG rätt utryck för hur jag känner mig :(

Glad i hågen körde jag till jobbet i morse. Kände mig hyfsat pigg och glad efter intag av lite medikamenter. Det blev en intensiv dag med 3 möten på fm, habiliteringen, arbetslag och byggare. Sen på em BUP, och in om och lämna byggnadslov i Ystad, hämtade gräsklippare hos reparatören och sist frisören. Nu helt slut !  Har nog lite feber? Ont i bihålorna jättetrött!
Vet inte om jag orkar åka på galej imorgon?

Mina fönster penséer blommar

2013-05-07

Uppåt igen

Jag livades till påtagligt efter 3. Tänker jobba imorgon. Efter några timmar kom rastlösheten. Jag gick ut vid 5 och rensade två rabatter och klippte en buske. Sen lagade jag en gourmétkvällsmat, tog en öl och började lägga in musik från CD på min hårddisk. Ser fram emot torsdag, då jag skall svänga de lurviga igen ha ha. Smokie, trallala la dodi dodi dam

2013-05-06

Dans resulterade i fullständig däckning idag

Ja , jag tog Ipren, näsdroppar, Rinexin och åkte på dans. Trevligt som vanligt, några nya bekantskaper, men fick helt klart sämre vibbar av en person, när en del faktauppgifter kom fram. Tror jag lägger ner det projektet?
På bilturen hem blommade förkylningen ut fullständigt och jag däckade, mer eller mindre halvdöd i sängen.
Fick stanna hemma idag från jobbet. Jag var bara uppe 2 minuter i morse för att proppa i mej medicin så jag fick luft. Sov till 15.00. Hade 16 missade samtal på jobbtefonen när jag vaknade. Känner mej lite bättre, men luftrören fortfarande igensvullna. Upptäckte att jag helt glömt bort att deklarera. Shit! Nu blir det böter, suck :(
Fick sms från födelsedagsgrisen i Rom

2013-05-05

Vid bättre mod

Telefonsamtal i morse som gav mej lite ny geist. Fortfarande förkyld, men känns bättre med Ipren och lite näsdroppar. Lagt över lite musik på hårddisken till festen. Ska försöka hänga med kompisen på dans ikväll.

2013-05-04

Förkyld, hostig och deppig

Förkyld , snuvig, hosta. Tagit fram trädgårdsmöblerna. Kunde inte starta gräsklipparen. Fjädern ramlat av och behövde troligtvis byta olja. Fick lämna in den till reparatören :(
Kunde heller inte sätta ihop hammocken. Försökte på flera sätt, men det var omöjligt. Undrar vilken klant...... som gjort den konstruktionen ? Till slut förbarmade sig grannen och hjälpte mig.  Ställt in ett möte. Deppat hela dagen. Ligger under filten och försöker kurera mig tills imorgon. Snyft

2013-05-03

Ett glas vin hos grannen

Köpte walkingskor på hemvägen från jobbet. Satt på piren i solskenet ikväll och njöt.  Inne om hos konstnärskompis och pratade. Ikväll har jag diskuterat ritningen på carporten med grannen som skrev på att det var OK. Ett par glas vitt bjöds det på.

2013-05-02

Ingen dans ikväll

Körde till Åbergs trädgård och shoppade lite igår. Planterade blommor i några av mina krukor. Arbetade i trädgården. Satt på piren och kollade ut över havet och båtarna.
Jobbat länge ikväll. Ledningsgruppmöte och arbetat med tjänstefördelningen inför hösten.
Kompisen har ryggskott och de andra körkompisarna annat för sig, så det blev ingen dans ikväll. Hade inte lust att åka själv.
Undrar om man är saknad?