Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2013-03-31

Konstrunda med vänner

En fin tur med vännerna från Kalles smedja. http://www.martenperskalla.se/    Fabriken i Bästekille,  http://www.gunnarberg.se/  och några till. En jättetrevlig tur. Jag köpte en konstbok av Åke Arenhill, vars bilder jag tycker mycket om. 
Dottern plockade ner utställningen ikväll. Alla mina kära har åkt tillbaka till stan igen. Lugn kväll efter intensiva dagar. Ser fram emot och få vila ögonen på någon imorgon igen som gör kroppen och själen lustfylld och glad.




2013-03-30

Utställning

9 tavlor sålda. En ändlös ström av människor som kör genom byn.



Påskbuffé hos mormor. Paj, omelett, rotfruktslåda med honung och sötpotatis, lax och drömsill, ägg och potatismos, rädisor och grön sparris. 

Imorgon har jag mer tid för mej själv. Kör kanske en liten konstrunda . Undrar om det sista Påskägget kommer att avhämtas?


 

2013-03-29

Stolt mor


Fin utställning. Faren sviker aldrig utan köpte den största tavlan. Han är den outtröttlige sponsoren. Men han har också lite mer medel än moren. 5 tavlor sålda första dagen. Däribland min favorit. Inte dåligt i den konkurrens som är bland alla 100 tals konstnärer.

Spelade spel och lekte doktor och spelade kula med barnbarnet.
Målat ägg och gjort aubergineröra till imorgon. 




Processade i eftermiddag


Med vännen som kapitulerat fullständigt. Jag hade önskat han gjort annorlunda. Men jag förstår honom till fullo hur det känns. Men jag har inte bett om att allt skall vara på mina villkor, men jag har accepterat att inte vara definitiv utan hålla dörrarna olåsta tills vidare. Känner mig ledsen för att människor gör allt så jä… komplicerat, för alla val som påverkar andra som man måste göra.
Jag är glad för min plattform som jag kan landa i och hämta energi.
Fikade på nya Bistron i Kåse. Mycket folk, mysig stämning. Önskar dem all lycka med företaget.

Guinness e gott!!

Påsk


Dotterns utställning är klar. Hoppas bara att vädret blir hyfsat.
Bråda dagar. Har saker att gör med maten för Påsk.

Jag såg ett citat på Fb som jag verkligen står bakom.

Sluta oroa er för åderbrock, rynkor och andra jävligheter !
Låt er leva med mottot; Livet skall inte vara en resa mot graven, med målsättningen att anlända säkert, i en attraktiv och välbevarad kropp, utan snarare en sladdning in från sidan med chokladkakan i ena handen och vinet i andra, och med en kropp som blivit ordentligt använd, för att inte säga fullständigt utsliten, samtidigt som man skriker: "WOOHOO, vilken jävla åktur !"
Å, än en gång tänk på detta:

"Har man skrattgropar i låren, borde det vara ett tecken på ett lyckligt underliv."

Okänd

Ja, jag lovar bli bättre och bättre på att leva och inte ta livet så jä...grav allvarligt !
Men vad gör jag åt saknaden? och rädslan för att tilliten inte håller?
Acceptans för att saker är som de är, mod! och tacksamhet för min förmåga att känna kärlek och passion.


2013-03-28

Nu sticker jag till Blåkulla!

Jag har vässat skaftet, trimmat turbomotorn och klippt riset. Nu bär det iväg för diverse djävulska begivenheter utan minsta dåliga samvete.
GLAD PÅSK !  Jag har fikat på i Påsk för diverse efterlängtade personer och andra som dristar sig hit. 





2013-03-26

Spabesök i Malmö

Vaktis har köpt grävmaskin. Varför kan inte jag köra grävmaskin? Orättvist. Jag hade tid hos tandhygienist i fm, Usch! Sen blev det Malmö och överlämnande med socionomen av elev som skall börja på en skola där. Gick en sväng på stan innan jag hade tid på Spa för kurbad, ansiktsmassage och helkroppsmassage. http://www.kurbad.nu/massage/ En julklapp från ungarna. En fantastisk upplevelse som varade i 1½ timme.
Jag körde in om på en kopp te hos dottern när jag lämnade hennes motorsåg, med stövlar och sågbyxor som hon haft i Kåse sen hon beskar valnötsträdet.
Trött, det blev "nästan" ett nattis sms från vännen fast bättre :)



2013-03-25

Första versionen av uppsatsen klar :)


Skrev som en gnu. Hade lite flow i alla fall.  Ena vännen ringde för att prata lite ”strunt”, den andre för att pressa mej och ställa saker på sin spets.
Glad åt att jag fick lite gjort. Glad för telefonsamtal. Pressen förlängde pausen till obestämd tid. Orkar inte just nu.
Jag vet just nu inte om jag ska känna det ena eller det andra. Står på plattformen och landar.
Skottade som en galning på gångarna. Ont ryggen ikväll. Skall till tandhygienisten imorgon fm och sen på Spa i Malmö—Det blir att utnyttja min julklapp från dottern.


 

2013-03-24

Landat i Kåse igen


Var hos båda döttrarna och träffa barnbarn och åt Påskbrunch hos den ena. Jag blir så varm i kroppen av mina älsklingar.
Så glad för sms men så djä… många tankar sen.
Jag inser att jag står inför en av de största utmaningarna hittills.
Att å ena sidan ta ett beslut när det gäller någon som står mej nära. Ett beslut som handlar om jag ska ta konsekvenserna av saker jag känner och inte känner. Ett beslut som jag själv måste ta ansvar för.
Men det svåraste blir nog att släppa taget om någon som jag älskar och inse att jag måste acceptera och fixa en nivå som jag inte kan påverka ett skit eller göra något åt.
Helt enkelt släppa taget och försöka lita på att han finns kvar som min vän.  Det är mitt ansvar att fixa detta.  Det är så djä… svårt att för en gångs skull inte agera, planera eller försöka hitta strategier som jag är van vid. Att bara låta va……Han har alltid gett mej utmaningar som ligger nästan över gränsen för vad jag fixar.

Be inte att få ett lätt liv,
be att få bli en starkare människa.
Be inte om uppgifter som motsvarar dina krafter,
be om kraft som motsvarar dina uppgifter

Philip Brooks

2013-03-23

Brunsch och Bio


Hängde med Broren på brunch hos gamla kompisar.
Oj vad kul att träffa vissa igen.  God mat och gott snack hela em.
Det blev bio sen ikväll med kompis. "Små citroner gula" En underbar film!
Imorgon tidig Påskbrunch på Johanneslustgatan 25. Grannen matat katten :)
Kanske snön sjunkit undan när jag kommer hem, optimist? Undrar var vännen e ikväll?  

Tjolahopp tjolahej Tjolahoppsansa

Känns helt Ok idag. Glad :)
I Malmö lyser solen. Här e nästan ingen snö jämfört med Kåse. 

Fick förhandstitt på dotterns tavlor. Fina. Tänkte köpa en på avbetalning:)
Snart Påsk, Fika på nya Bistro i Kåse och konstrunda. Påskmiddag med bror o barn o barnbarn hemma.

Våren väcker mina livsandar, precis som isen väcker andras.
Jag längtar efter jorden mellan mina fingrar.
Skotten och de späda blommorna.

Sanden som bränner mellan tårna.
Sommarkompisarna som planerar och ser fram emot grillkvällarna med vin och ljumma vindar. 

Kärlek???
Tvåsamhet är inget man kan räkna med eller som heller känns som ett villkor.
En önskan och ett hopp? Men kärleken finns i många skepnader i mitt liv.

Ibland i form av en "vän"

2013-03-22

Barnbarn

Snöat hela natten. Plogen väckte mig två gånger. Hela trädgården full !! med snö. Jag kom knappt ut på landsvägen i morse. 
Rätt händelselös dag på jobbet.
Stack till Dalby och firade av en 5 åring. Det blev sagor, spel och annan lek.
Kvällen hos nästa barnbarn. Byggt lego.
Sover hos broren på Kulladahl.
Helt OK fredag. :)
En av världens bästa låtar!


2013-03-21

Presentinslagning ikväll


Halt i morse. Körde in om till jobbet innan ledningsgruppmötet. Fick telefonsamtal jag blev glad åt. Vårt nya lönesättningsverktyg presenterades. Lite klyddigt, men det blir nog bra. Lunch med kollegan, vännen från Vik.
Var på skolan på eftermiddagen.
Körde och handlade 5 årspresenter till ena barnbarnet på vägen hem och påskägg till andra barnbarnet som inte kommer till påsk.
Såg Uppdrag granskning ikväll om lastbils transporter  Fy Faaaan vad hemskt. Nu förstår jag vad vännen pratar om. Hellre betala mer för transporter och varor för att garantera justa arbetsförhållanden för chaufförerna.  Usch!!
Packade lite grejer. Inte bestämt mig än, men tror det blir Malmö hela helgen. 5 årskalas efter jobbet i Dalby imorgon. Det blir väl bror och barnbarn resten av helgen också. Lördagkväll och söndkväll ledig. Första helgen med paus sen midsommar. Undrar hur det känns? Jag får känna efter och tänka som vi sa.
Ibland hade man önskat man kunde bestämma vad man skulle känna, men tyvärr….Intressant, lovar fundera över detta. Eller så har avstängningsmekanismen redan slagit  till? Trägen vinner ha ha.

2013-03-20

Vårdagjämning skottat i 1½ timme

"Var dags jämmer " var det någon som sa?  Varit ute och skottat en lång stund. Plogbilen kör som en kratta. När han backa drog han ner halva vallen igen som ramla ut på vägen....hm.
20 mars och fullt vinterväder.






Hemmajobbardag

Hade lite svårt att bestämma mig. Men snön vräker ner och det är ganska höga drivor på min väg, så jag valde säkerheten idag. Ganska mysigt, radion och kaffet på.
Fick ett gott telefonsamtal. Har så jäkla svårt att lita på att vännen finns kvar trots allt som händer, men blir så glad varje gång jag har fel.

Idag blir det hemsidan och lite planering. Ta det luuugnt och så skottning kanske.

Längtar våren och stranden
blommorna och jorden
Längtar värmen och handen
de passionerade orden

Vår kom och röj
kom och smält och väck

livsandarna och passionen
Vågornas ljud när de sköljer
över den heta sommarstranden

och mina bara ben.

2013-03-19

En sann kompis

Ja, det blev under dagen ganska lokalt med snökaoset. Men kompisen med lastaren förbjöd mej köra i morse tills han kunde köra före till Kabusa med plogen. Positivt med smssvar, men otroligt svårt att förstå hur snabbt saker kan gå?? Obegripligt!
Jag jobbade till 17.00. Glashalt på E-65. Fick köra vissa sträckor i 40. Bilar låg som käglor i väggropen. 

Kompisen ringde och gav väderläget och plogläget från Kabusa. En sån vän ska man vara jäkligt rädd om....o de e jag !  Ja, jag kom välbehållen hem, körde på bra in på min lilla väg och.........fastnade i en meterhög driva. Stenhårt!! Fick själv tillsammans med en granne skotta loss i en timme....Ringde och var inte så vänlig i tonen till plogbilen från grannbyn som hade byvägarna som ansvar..Han hade inte varit där på hela dagen. De fick omdirigera och ta och ösa bort snön med lastare. Nu är där höga vallar. Blåser och snöar här, undrar hur det blir att köra imorgon. Det blir tufft !
Break sen några dagar....Saknar, men fel person?

Har stängt av. Det går rätt bra! Nån gång skall man väl lära sig att bara trycka på knappen?
Trevligt samtal med manlig vän om relationer. Ja, det är komplicerat. Det är så mycket mer att klara av än att bli förälskad i förste bäste :5

2013-03-18

Väntan

Väntan, väntan
På att snön skall komma. Klass 2 varning för imorgon. Vinden viner Presenningen blåser sönder framför vedförrådet.
Jag har en massa möten som kanske inte blir av. Jag är beredd att ta en semesterdag...eller jobba hemma imorgon.

Skrivardag

Igår var det skrivardag. Jag försökte verkligen fokusera och koncentrera mig. Det gick tidvis sådär, eftersom tankar och känslor flög genom kroppen. Det fanns tydliga utmattningssymtom när det blev kväll, vilket gjorde att jag somnade tidigt i soffan. Men en del hade jag hunnit med, jag tror det ska gå vägen innan deadline? En närstående pressar mig och går in i offerrollen.
Jag kommer aldrig tillåta mig själv att göra mig till ett offer, och ingen annan kan få mig till att bli det mot min vilja. En del säger att det är lättare sagt än gjort, men det är fortfarande mitt personliga ansvar. Om jag skyller på andra, så gör jag mej själv till ett offer för omständigheterna och lägger ansvaret hos någon annan.

Det blåser full storm i Kåse. Det knakar i huset, susar i träden och vågorna brusar och  dånar. Det är riktigt kusligt. Ikväll skall det börja snöa. Usch! Det blir kanske hemmasittarjobbande imorgon?

2013-03-15

En kväll i samtal och kärlek

Ja, jag är en gammal kärring vid det här laget. Men jag kan känna en intensiv passion för saker och människor i mitt liv. Jag har förmåga att längta och älska, samtidigt som jag står stabilt på en grund där jag hämtar kraft och ny energi. Ikväll är en sådan kväll med vännen från Vik, God mat och samtal. Kärlek? Javisst. Längtan finns... till någon som finns på distans, där allting är oförutsett och outtalat. Framtiden är äventyr och öppningar. Ikväll  är till för landning och laddning :))

2013-03-14

Arbete och reflexion kring kommunikation

Snön vräkte ner i morse. Shit! Nu skiner dock solen över snötäcket. Lärarna har A-dag som avsatts till rättning av nationella prov. Jag arbetade hemma med min högskoleuppsats om rektors ledarskap. Jag har fokuserat idag på avsnittet om kommunikationsvägar och kommunikation som ett viktigt verktyg i ledarskapet men också i alla relationer mellan människor, elever, lärare, ledare men också i vänskaps och kärleksrelationer. Förmågan att kommunicera skapar tillit, bygger och fördjupar relationer i vänskap som i kärlek.
Att bli lyssnad på är att bli sedd och bekräftad. Att ignoreras och göras osynlig och inte bli lyssnad på eller bemött är att känna sig förminskad och betydelselös och urholkar tilliten mellan människor.



2013-03-13

10 gubbar och en kvinna

Idag hade jag 5 års garantibesiktning på bygget på skolan. 10 män och så vaktis o jag. Hå hå ja ja. Det var tufft! Kommunfullmäktiges ordförande ringde om avtalet. Diskussion med hörselpedagog. Gjort en lista på saker som vi skall ha investeringspengarna till.
Mattekonferens. A-dag imorgon. Rättning av Nationella prov.  Jag tänkte jobba hemma med uppsatsen imorgon.
Sprungit på crossen och skickat iväg inbjudan till att fira min födelsedag.
Känner mej trött och down ikväll :(

2013-03-12

Invigning av vattenautomat

Vi har invigt en vattenautomat på högstadiet med kylt kolsyrat vatten i. Eleverna har deltagit i vattenprojekt "drick kranvatten" Alla fick vattenflaskor. Tanken är att de skall förstå att kranvatten är smart, billigt och hälsosamt...till skillnad från alla energidrycker som de dricker.
Jag har hunnit med mycket idag och ändå hade jag dubbelbokat två möten. Det mesta flöt på som jag hade tänkt...good! Solig morgon, men kallt. Sovit
som en prinsessa i natt. Köpt en ny Påskduk i grönt . 
Haft en försäljare som gått charmkurs på skolan i eftermiddag och vi planerade inköp av uteklassrum och vattenbana till skolgården. Det kommer att bli jättefint!

Snackat i telefon med döttrar i 1  timme. Undrar om tysklandsresenären kommit hem? Saknar dansen!



2013-03-10

Effektiv i väntan på en finare dag

Ja, jag hann en del på min uppsats. kanske inte så mycket skrivande, men sortering av litteraturen och planeringen av disponeringen. Hållit på hela dagen.
Ikväll har jag tagit fram mina Påsksaker och satt upp dem. Bara fjädrarna i trädgården kvar. O de får vänta. Går inte att gå ut i snöyra och iskalla vindar. Jä..skitväder!
Ska koppla bort jobbet nu och tänka på Vår och bättre väder. Hjärnan orkar inte med mer tänkande om allt som snurrar runt utan att jag får några svar.

Tittar på vårbuketten som står på bordet.

Idag ska jag skriva på uppsatsen


Trevlig kväll med vännens barn och barnbarn. Melloröstning. Jag röstade som svenska folket när det gällde de tre första.
Körde hem när jag vaknade. Då ville jag bara hem. Jag börjar få svårt att hantera att fysiskt vara på en plats och mentalt nån annanstans. Känns ibland snudd på ohållbart. Snöar lite och blåser fortfarande full storm här. Jag står nu på min plattform och inväntar balans i mitt inre……..  
Nu skaaa jag vara effektiv och skriva på min uppsats idag och verkligen förtränga att vissa vill beta av halva Skåne.
1 timme senare…………….balans uppnådd
Hjälper det att stirra på mobilen?...nä tänkte väl de. Nu skall jag vara effektiv effektiv effektiv heeeela dan Börjat med att låsa upp spislåset för att kunna koka äggen ha ha J