Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2013-01-31

Coaching på högsta nivån kom verkligen rätt dag

Idag har jag varit hos politiker och förvaltningsledning och snackat avtal. Jag hade min ställföreträdande med. Man kan säga att det var några punkter vi inte var överrens om. Varför hamnar jag i korseld? Jag kanske skall inordna mig i leden. Det hade i varje fall varit bekvämare, den saken är klar och säkert också hälsosammare. En sak är säker, det blir i varje fall inte tråkigt om man delar sin tid med mej ha ha.
Firade medarbetare som fyllde jämnt.
Åkte sen till Malmö, till min nya jobbcoach och handledare. Rätt Ok att snacka av sig och få lite råd. Jag ser verkligen fram emot fortsättningen.
Det blir en ny dag imorgon. Nu skall jag ringa till kompisen med lastaren och planera nedtagning av ljusskulptur på söndag. Frukost hos vännerna i smedjan söndagmorgon.

2013-01-30

Gasa och Tutan

Konferens idag. Diskussion om formativ bedömning och genusvetenskap. Jag har varit i kontakt med institutionen för genusvetenskap i Lund. Forskaren jag pratade  med var jättepositiv till att komma ut på Ap träff och även i vissa klasser för att prata genusvetenskap och normkritiskt förhållningssätt. En sak är säker, det är engagerade diskussioner som uppstår på 30 sek ha ha.
Körde in Till Tutan utställningen för andra gången. Hade bokat den här gången. Nu har jag gått igenom allt. Jag är så fascinerad av detta. Passionerad faktiskt. Kan det vara allt guldet :)
Kändes riktigt trist när jag gick ut. Utställningen skall till Österrike nu tror jag. Köpte en skarabe och en egyptisk katt.

Härligt med plusgrader ! Härligt med barmark och så kan man gasa på E 65 :))
Jag har blivit fascinerad av Elisabeth Massi Fritz. Hon har varit i TV nu nästan var och varannan dag. Hon har en fantastisk utstrålning och jag beundrar verkligen hennes arbete som målsägare i mål med hederrelaterat våld och hennes ställningstagande för utsatta kvinnor och våldtäktsoffer. Vilken kvinna! Nästan förälskad ;)
Vännen sticker till Uppsala 2 dar och skall hålla föreläsning. Vi hade oberoende av varandra sett uppdrag granskning om Islam i Sverige när det gäller kvinnofrågor. Han var så förbannad så han kokade. Ha ha ha första gången jag sett ett sånt humör där. Han är ju övertygad ateist och rekligionshatare.
En annan är ju emot generaliseringar och extremism oavsett om det är på ena eller andra hållet, men bra att sådana saker tas upp och diskuteras.







2013-01-29

En halkig morgonresa

Vilken mardrömsfärd till jobbet i morse. Det tog 1 timme och en kvart. En lastbil halkat på sniskan på ringleden i Ystad. Jag fick sladd på bilen i rundellen. Körde bara i 40 så det var inte så farligt. 1 dm snömodd minst på E 65 till Skurup. En karavan på ca 50 bilar i ca 60 km i timmen. Vem kör om hela denna långa karavan i hög snömodd i vänsterfilen?? Jo en lastbil med släp. Tala om att blodet frös till is. Idiot! Jag var tacksam när jag stannade på parkeringsplatsen på jobbet med livet i behåll
:((

Jag har blivit tedrickare. Känner att jag just nu mår bättre av att dra ner på detta eviga kaffeslabbande hela dagen. Det går faktiskt alldeles utmärkt att hoppa över kaffet. prövat nu i 2 veckor.
Elevhälsa i em. Möte om elev som nästan fick mej att gråta av medkänsla och vanmakt.
Crosstrainern när jag kom hem.
Buggen börjat i Törringe ikväll. Jag hoppar de första gångerna.
Jag vill vara din, Margareta Bara vara din, ska Du veta. Stå där vid din dörr, kär som aldrig förr Men vågar inte ringa......trallalalla

2013-01-28

Räven

Han ylar ikväll igen, nästan varje kväll har det varit nu. Han sitter på backen. Det ljudet kan man aldrig ta fel på. Det sitter i märgen sen jag var liten och han gick utanför mitt sovrumsfönster. Då blev jag rädd för jag trodde det var nån som grät. Det blir jag inte längre, det börjar kännas som nåt bekant...men lite kusligt är det i natten. Jag smyger sakta ut och öppnar dörren försiktigt. Om jag har tur så ser jag en skymt av honom, men oftast bara hör jag och han springer direkt när han hör dörren öppnas. Vad vill han egentligen? Ingen vet. Kanske känner han sig ensam och längtar till att få komma in i brasvärmen? Man vet aldrig vad rävar tänker.

Tillbaka på jobbet som problemlösare


Tillbaka på jobbet som problemlösare
Ja inte kan jag säga jag tagit det lugnt. Det var ju hur mycket som helst som bara låg och väntade på mig.  Bl.a. en personalrekrytering med en massa ansökningar att läsa igenom och kommunfullmäktiges ordförande låg på telefonen för ett nytt möte.
Nä, det är nog tydligt att avstängning är ett underskattat instrument från min sida. Jag får helt enkelt träna på de. Det är ju inte hur man har det som viktigt, utan hur man tar det.  Men hur fan gör man? Det handlar ju om livet. Men hur skall man kunna gå från att vara en känslomänniska med svallande temperament till en timid, lagom person som aldrig hetsar upp sig. Trist? Kyligt? Men säkert hälsosammare. 
Installerade en ny version av Messinger igår. Något hände. Det visade sig att programmet köpts upp och nu slagits ihop med Skype, så Messinger helt enkelt försvann och med det direktlänken till hotmail och skydriver. Jag blir så trött.
Jag har funderat över min blogg efter en sms konversation. 700 inlägg under 5 år. Varför skriver jag? Jo, för jag har behov av att skriva. För att jag har skrivit så länge jag kunnat skriva. Lite roligare att ha nån läsare än att lägga i byrålådan. 5 år, som speglar vadå? Ja absolut en bild av mej som person, men långt ifrån komplett. Ja, absolut en tråd om vad som hänt mej i livet, men långt ifrån komplett.
En spegling av tankar, och känslor som handlar om det nu då jag skrev med allt ifrån glädje, kärlek, sorg, smärta och ren ilska och besvikelse. Men jag har aldrig skrivit när jag känt som mest. Jag har alltid ändå låtit det sansa sig, låtit mej få en viss distans. Inte mitt i någon känslostorm. Men alltid försökt vara ärlig utifrån det jag tänkt och känt just då. Står jag för allt jag skrivit? Ja som det var då jag skrev. Är det en objektiv eller sann bild av verkligheten? Nej absolut inte, men väl ett inlägg, en glimt av en människa och de vardagsproblem och glädjeämnen som ständigt drabbar en i en strid ström. Transparens ligger i tiden. Jag har inget att dölja. Jag står för den människa jag är och de beslut jag tagit och de känslor jag känt. 
Det finns inte så mycket tid över nu. Men kanske nån gång, så skriver jag en bok, kanske nån gång? 

2013-01-27

Brasvärme som avslutning på helgen

Tog en tur till Tutan Khamun utställningen igår. Trodde i min enfald att nu såhär på sluttampen, så  var det inte så mycket folk. Hm..proppat ! En vänlig själ från personalen sa att det inte var lönt att ställa sig i kön om man inte förbokat, så det var bara att gå igen. 50 kr i parkeringsavgift åt skogen. Men jag vill ju dit en gång till och se det jag inte hann med förra gången. Jag får boka nån kväll nästa vecka.
Stack upp till kompisen som bor i närheten. Engagerade diskussioner och blev dessutom bjuden på lunch. Alltid lika positivt att träffas.
Nästa anhalt var dotter och ena barnbarnet..De hade tillbringat fredagen och halva lördagen i Kåse hos mej, fast jag inte var hemma. Njutit av min brasvärme. Sidorutan hade dock spruckit med en smäll, som den gjort en gång tidigare. Hm. måste vara ett konstruktionsfel. Jag får ringa till leverantören och be dem byta igen. Det blev spela spel, läsa sagor och planera lite kring min ev. födelsedagsfest innan jag stack tillbaka till vännen som varit på Skräddis och fixat med golvbrunnen. 

På kvällen lagade vi fisksoppa och delade med oss till broren som kom upp och snackade lite.
Bettan och jag stack hem vid middagstid idag. Suttit och bundit seglen på barnbarnens 2 playmobil- sjörövarskepp och lagat skattkammaröns sandlucka, bara för jag hade lust.

Brasan brinner och den goa värmen sprider sig i huset. Råkade lägga gaständaren ovanpå gallret. F.. vilken explosion det blev när patronen small. Oj plastbbitarna for. Kanske det kunde blivit lite värre om jag hade haft otur....Får skärpa mej.
Det blir läsning och meditation ikväll.



2013-01-26

En underbar dag

Åkte till Malmö och lämnade katten hos vännens lägenhet igår morse. Körde till barnbarnet och lekte med honom på förmiddagen. Han fick sina födelsedagspresenter någon dag i förtid, eftersom jag bestämt att vara i Kåse på söndag.  Fick flera goa sms från arbetskamrater och andra som jag tycker om. Vissa gjorde mej extra glad! Otroligt att man kan bli så himla glad för ett sms.
Eftermiddagen tillbringade jag i Lund tillsammans med goa kollegor från rektorsutbildningen. Vi avslutade hemma hos ukkulelespelaren med tiramisu och kaffe. Vilka intressanta, upplyftande och stöttande samtal. Fantastiskt att få förmånen att träffa dessa kloka empatiska mäniskor som brinner för sitt jobb och intresserar sig för vad som sker runt omkring dem.
Fick refererat från världskonferens i Chile om ny skolforskning, dykning på korallreven i Karibien och nya system för att fördela pengar till elever med behov av stöd plus lite skvaller från resp. kommun ha ha. Nästa träff i maj blir det jag som är värd för.
Födelsekalas hos vännens dotter på kvällen. Halva släkten vara där, hans alltså. Uppsluppet och lättsamt. Mycket god mat och annat gott….men jag höll mina points….om man räknar in lite veckobonus ha ha.
Jag fixade vännens trådlösa router på exakt 30 sekunder som han inte tagit tag i på flera månader. Tala om att vissa har tummen mitt i näven när det gäller IT ha ha.
Idag blir det en heldag i Malmö…..tänkte träffa lite folk och gå sista rundan på Tutankhamun innan utställningen drar vidare. Vännen är i Skräddarröd och lägger värmeslingor i golvet. Tankarna snurrar som vanligt i min knäppa skalle. Ibland kan jag faktiskt se mig själv utifrån och förundras över att jag aldrig kan vara likgiltig, alltid analyserar och känner och upplever med kropp och själv. Skulle behövt ta till den där tekniken med avstängning ibland. Skall konsultera en expert som jag känner ;)

2013-01-24

5 årspresenter till barnbarnet


Stack till stan och provianterade. Kompletterade också mina presenter till 5 åriga barnbarnet som fyller år i helgen. Sjörövarkista med guldpengar. Åker till Malmö med katten imorgon. 


Varningssignaler och snölykta

Jag mådde inte så bra igår morse. Kände mig yr och stressad. Beslöt vara hemma och ta hand om mej själv eftersom idag var en fullspäckad dag.
Tog det lugnt och hann ändå med crossen.
Ca en timme efter fick jag konstiga känningar i kroppen, de varade en stund och gick sedan över. Obehagligt !
Dottern och barnbarnet kom. När dottern sa efter min beskrivning att jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen, så resulterade deras svar att omedelbart ta sig in till akuten och ta ett ekg, eftersom symtomen stämde in på föraningar till infarkt.
Sagt och gjort, dottern körde in och det blev ett ganska omedelbart omhändertagande. Jag blev lagt med ekg och dropp och en massa blodprov togs. Det positiva var det tjusiga och supertrevliga arabiske läkaren som förhöjde stämningen ha ha. Jag hann tänka en del innan beskedet kom att det inte var hjärtat utan med största sannolikhet en kraftig stressreaktion. Jag fick åka hem med förmaningar om att fundera över min arbetssituation och kraven jag ställde på min egen arbetsinsats. Rådet var att fortsätta med crossen och dansa så mycket jag hann och orkade på fritiden. Det stöttar ju tanken med ny buggkurs.  Så länge som reaktionen inte kommer i samband med ansträngning, så kan ja tydligen vara ganska lugn att det inte är kärlkramp eller något sådant i alla fall. Jag skulle dock kallas till ett arbets EKG för alla eventualiteters skull.
Jag det här tål att tänkas på. Vad håller jag på med egentligen? Hur skall jag minska mitt engagemang på jobbet och distansera mig mer och sänka kraven på vad som skall hinnas med?? Äldsta dottern sa när jag ringde, ja jag är inte förvånad när jag ser hur då håller på och allt du hinner med på en vecka och en helg. Fatta att du kan dra ner det till hälften?
Jag bestämde mej i alla fall att vara hemma idag från jobbet. Det innebär återbud till mitt deltagande i ledningsgruppmöte idag, återbud till möte med kommunfullmäktiges ordförande och återbud till att hålla i HLR på arbetplatsträff  ikväll.  Jag det mesta fungerar nog  bra utan mej och mötet med politikerna får jag boka om.  Fast jag fick verkligen stålsätta mej.
Barnbarnet byggde en snölykta på tomten som lyste hela kvällen.
Jag har läst lite kurslitteratur och kollat mailen i em. Och kört en halvtimme på crossen i alla fall, vilket gick utmärkt !
Lite trist när de körde hem. Rastlös. Jag är inte funtad att vila mej och ta det lugnt. 20 missade samtal på jobbtelefonen shit,  men den privata var stendöd.

2013-01-22

Två uppesittarkvällar. Nu e jag trööööttt

Trevligt telefonsamtal igår. Framtiden får utvisa om det var seriöst eller bara skitsnack ? Sånt rubbar min sinnesro. Det kanske inte gäller idag? eller imorgon? Somnade sent. Drömde knäppa drömmar.
Vännen flög till Umeå i morse. Jag haft 5 elevvårdsmöten i em och en budgetgenomgång. Utmattningssyndrom när jag körde till Stora Isie och kaninträff. Trevligt som vanligt, men jag avstod fastlagsbullen. Inte kul att köra hem sent på slingriga vägar. Det tog en evighet.




2013-01-20

Bio igår och vinterpromenad idag

Vinkokta musslor mmm. Les Miserable på Bio i Ystad. Träffade på kompisar när vi hämtade biljetterna. Det blev en avstickare hem på ett glas vin hos de nyblivna "pensionärerna". 
I morse fick jag alla gångarna skottade av vännen, inte dumt. Vinterpromenad kallt brrr




2013-01-19

Jag hatar snö

Varit ute och fixat mat till de som måste vara ute. Beställt biobiljetter till ikväll.  Nu crossen . Down idag.  Hatar snö, hatar att det är halt på vägarna. Tyst telefon.

2013-01-18

Gött göttigött gött

Åkte med kollega till Klippan på halkiga vägar. Han hade ny van med vinterdäck, men körde som en galning och snackade i telefon och kollade gpsen på paddan samtidigt. Jag tog över paddan , men om jag skall vara ärlig, så var jag glad jag överlevde. :)
Jantelagen slog ju till igår med tanke på redovisning av uppgifterna för sådana kompetenta kollegor som i vår basgrupp. Men det visade sig att jag inte behövde oroa mej. Jag stod mej gott i konkurrensen..Jag e nog en kompetent ledare? Jag måste helt enkelt fatta de:)
Kollegan på skolan serverade ett supergott bröd till fikat. Vi körde in om bageriet på vägen hem och köpte bröd, mmmm.
Vägen från Tomelilla över Tosterup var inte att leka med. Till och med drivbildning och halt som attan. Inte hemma förrän kl halv 7. Ringt alla barnen. Det var bra. Jag är lyckligt lottad !
Slängde väskan i hörnet och fixade en go macka och ett glas vin. Harligt med lugn o ro. Vännen ute o svirar med familjen. Lyssnar på "så mycket bättre"skivan. 
Ding linga linga lena..Gött ! 



2013-01-17

Katten kollade på naturprogram i en halvtimme

Åkte hem efter 2 möten idag för att förbereda mig för imorgon. Sista minuten som vanligt, men man kan inte mer än göra sitt bästa. Jag jobbar ju för f..alltid. 
Hann med o handla mat, en del ärenden och crossen också.
En nyckelperson på skolan blivit sjukskriven.  Dottern sjuk.  FUCK !  Det här blir inte lätt att lösa om det blir långvarigt. Det är bara att inse att problemen aldrig tar slut. 
Basgruppen på ledarutbildningen träffas i Klippan imorgon. Inte kul befinna sig ute på vägarna imorgon bitti. Jag skall åka med kollega från Tomelilla. Kan bara hoppas han tar det easy.

Bettan kollade på naturprogram på TV om fåglar och Lodjur. En halvtimme följde hon noga vad som hände och ibland tittade hon ängsligt sig omkring så det inte var nåt skumt i närheten. Fascinerande.  Räven ylat 2 kvällar nu från trädgården men jag har inte lyckats hinna se honom. Vännen utekväll i Malmö med familjen imorgon kväll. Jag hoppar. Nu fejan och sen kudden



2013-01-16

Trööööööötttttt

 Jobbat 13 timmar idag igen. Däckar nu ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ 
natti natti

2013-01-15

Politikerdiskussion och föräldradiskussion

Halt som is när jag körde i morse. Djä..vinter. Körde lugnt och försiktigt. Blev omkörd av sammanlagt 4 lastbilar MED släp. Då känner man sig liten.
Bilen lämnades på service. Han skulle lämna prisuppgift på parkeringsskadan imorgon. 

Kändes hemskt med den stora seriekrocken idag. Jag hoppas ingen jag kände var med. 50 lastbilar och 50 bilar..sanslöst!
Diskussioner kring avtal, tjänster och kalendarium. Det blir knivigt med 2 veckors semester i vår för mej. Hm måste ta beslut om ev. fest snart! Hur? Var? Får använda min största övertalningsförmåga på vaktis som jag tänkte skulle va diskjockey.
Förvirrande samtal med politiker. Nja så lätt kommer de inte undan.
Föräldramöte ikväll. Positivt. En del gamla bekantskaper dök upp som föräldrar. Kul! Än väljer man vår skola aktivt.





2013-01-14

Tvättat bilen

Imorgon skall jag lämna bilen på första servicen. Skall fråga vad det kostar att fixa repan på sidan. Men antagligen kommer jag inte undan självrisken? :(
Slutade tidigt för att tvätta bilen. Hade behövt städa den också, men det är ju en av mina akilleshälar. Det är så jä.. jobbigt och kallt o stå ute. Men mattan kryper snart ut av sig själv, suck.
Imorgon nervöst, men viktigt möte med politiker ?? Föräldramöte för blivande elever imorgon kväll: de yngsta och de äldre på onsdag.  Konferens onsdag och till Klippan på utbildning på fredag. Jag hinner inte förbereda mig tillräckligt. Får ta den smällen. 
Undrar om utspelet igår var seriöst eller ett tillfälligt infall? Man e ju luttrad vid det här laget? 
Playtones till crossen ikväll funkar bra. Pannan slutat läcka :))

2013-01-13

1 års fest och jobba jobba

Helt slut i rutan i fredags kväll. Rätt allvarliga stresssymtom. Vilken vecka. Tillförde inget av vikt vid fredagkvällens mysmiddag. Sov mest.
Lördag o ena barnbarnet fyllde 1 år. Vännen och jag träffa släkten i Dalby. Trångt om saligheten, men trevligt. Födelsegrisen var mest förvånad. Men paketöppningen var det rutin på efter alla julklappar som öppnats. Snöat här. Marken är vit. Jag har dansat smältdansen ha ha. Rivningen fortsätter av macken. En blandning av nostalgi och lättnad. Min barndoms lastbilsfirma jämnas med marken. Vännen gjutit värmekabel i sommarstugan idag och jag jobbat hemma.

Suttit hela dagen med utbildning, kalendarium och powerpointpresentation.
Läste mail i pausen. Busvissling i telefonen. 
Crossen o Larz Kristerz och sen en stor
av morfars "drickablenning" till kvällstv:n
Lugn och ro hos mej o katten. 







2013-01-10

Manövrering mellan konerna till snabblasange i micron

Åkte vägen om jobbet innan ledningsgruppmötet. Frukostklubben satt i personalrummet och snacka.  Första mötet med ledningsgruppen efter helgerna. Turbolent sista tid där "vissa" varit en bricka i det politiska spelet. Utgången är oviss.  Ett privat möte med cheferna efteråt till microlasange från Netto som klargjorde en del synpunkter.
Här gäller det hålla tungan rätt i mun. Sms kontakt med fullmäktiges ordförande om möte nästa vecka. Tur man e så gammal så man varit med om det mesta. De e ju "bara" ett jobb. 
Proffsigaste lampaffären i Hammenhög skulle fixa lampor till min älsklings-ljusstake så den är fit for fight nästa jul :)
Ikväll 6,6 km på crossen...Rock'n  roll...YES
Chat med jägarvännen från Rättvik. 

Inställd 30 årsfest med vännens dotter på grund av kräksjuka, leder till öppen fredagkväll i Malmö. Vad månde bliva?  1 årsfest på lördag hos Knudan i Dalby.
Länge sen man hörde busvisslingen på mobben. Inte ens Kappahl skickar sms längre ha ha, bara jobbemobilen som låter nu för tiden.



2013-01-09

Larz Kristerz och crossen visade sig vara en oslagbar kombination

Kom från jobbet vid 18.00. Hem och körde crossen till Larz Kristerz. Det visade sig vara bättre än till och med favoriten Alice Cooper.

I'm falling in love with your favorite song
I´m going to sing it all night long

I'm going to dance with somebody
dance with somebody
dance
dance dance................

2013-01-08

Kräksjuka och influensa har tagit sig in på skolan

Några ungar och nån personal sjuka. Missade ett möte, två inställda..ineffektiv dag. Beställt tid för första service på bilen. Gärsnäs Bilrikt gått i pension. Shit ! Verkar som jag måste punga ut med självrisken för lilla bubblan och skrapet efter parkeringsskadan.
Efter 8 rundringningar på gulfynd hittade jag sista exemplaret av tappade berlocken till mitt silverarmband i Ystad. :) Hämtade den och stack in om till Sjögrens för fastsättning. Där hittade jag en stjärna som passade bra att utöka med. STJÄRNA är kanon. Det är ju jag det handlar om ha ha.

Hittade en gammal brännskiva till crossen. Funkar bra att springa till. Rock o röj...Hey tonight.....
Distanshealing ikväll. Sover gott i natt.

This is my life, this is my time, just show me the light and I go there....trallala la

2013-01-06

Julen och ledigheten slut.

Helgen har varit intensiv. Fest två dagar i rad. Vännen kört till Skräddis och skulle gjuta en golvbrunn. Jag sitter och samlar mej för crossen.
Turbulens på jobbet. Okänt i dagsläget i var jag står i relation till politiker och förvaltningsledning. Pannan fortsatt läcka. Ingen vvsare. Tailandresenären hemma igen på måndag. Jag får ringa imorgon.

Tänker börja packa ner julen idag. 
Nån slag tomhet breder ut sig. Vardagen är på väg att köra igång igen.
Tankarna rullar, med allt som jag måste ta tag i. Undrar hur min gamle vän mår?

Tomheten efter intsensiva dagar med mycket umgänge slår som en rekyl. Det är då man måste stå ut med att tiden går så fort. Att sorgen och saknaden är en del av ens liv och måste få ta plats ibland.