Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2012-12-31

Back in Black ACDC

Sprungit till ACDC på crosstrainern. Då får man gaist att ta itu med potatisskalningen.

2012-12-30

GOTT SLUT och GOTT NYTT ÅR 2013

Städedag idag. Planerade Nyårsfest och gjorde lite förberedelser. Jag och katten, skönt! Lämnade flaskor och annat på återvinningen. Tror det måste vara plats till fler imorgon i lådorna. Fest imorgon.
Vännen är i Skräddarröd och snickrar. Han kommer ikväll. Brasan brinner . Såg Australia igårkväll när vi kom hem från Bion. Jag vet inte för vilken gång i ordningen.

Nullah said:" I sing you to me" En fin tanke tycker jag.
GOTT NYTT ÅR 2013 med mycket kärlek och glädje.

 

2012-12-29

Berättelsen om Pi

Fantastiskt vacker, men skapade 2 timmars konstant ångest.



2012-12-27

Soffan ikväll

Stack till Malmö i fm efter gårdagen och kvällen  i Skräddarröd med sällskapsspel  med vännens ungdomar. Sprang runt på rean och försökte hitta skinnstövlar. Det blev inga. Lek med barnbarn istället. Hemma ikväll. Soffan. Trött. Planerar Nyårsafton.

2012-12-25

Julklappar, tomte och mat, mat, mat i 3 dagar.

Snön försvann fort. Toppen ! Julklapparna lackades som vanligt, och med glitter. Barnen kom Lillejul och Broren på Julafton. Jag var tomte. ena dagen och dottern den andra. Massor av mat. Jag känner att orken inte är den som när man var 30, men härligt med barnbarnen. Jag fick ett pesentkort på spa av döttrarna som skall bokas i Malmö, och vandringsböcker av vännen. Jag springer på crosstrainern varje dag. Ena dottern håller på att flytta till nytt hus i Kirseberg. Hon skall bli sambo igen. Jag fick agera rörmockare efter midnattsmässan i Rom. Stopp i rören efter veckans senaste diskningar. Klockan blev halv 2 innan rören var rensade.
Intensiva dagar. Hinner inte tänka. Nu har jag en stund. Kvällen är stilla. Film på Tv, Nötter i skålen, ljusen tända. Spåren undanröjda och ordningen återställd.
Tid för eftertanke....Tänker på de jag älskar.






2012-12-22

60 årsfest på Ystad teater

Överraskningsfesten för kompisen som fyllde 60 avlöpte utan att han anat ett dugg. Han blev chockad när ridån drogs ifrån och 50 pers satt i salongen. Trevligt, och fantastiskt god mat.
Idag iväg och handla julmat.
GOD JUL kramar till ALLA . Tänker idag på människor som jag förlorat. Tur man har ett rymligt hjärta där de kan leva.

2012-12-21

Vintersolståndet är här, det skall firas

Ledig, Nu e det jul! Dessutom är det vintersolstånd. Nu vänder det. Det skall firas. Ikväll med att vara med på överraskningsfest för kompis från Ystad som fyller 60.

Verdi, opera på italienska i 3 timmar på Malmö Opera

Skolavslutningen avlöpte bra, trots att vi inte var i kyrkan. Fantastiska ungar som sjöng och spelade trummor och gitarr. Jag tog en trudelutt på ukulelen, nu ligger man väl på youtube, suck. Kommunfullmäktiges ordförande dök upp. Lite dåligt samvete för jag inte hann snacka. Glöggmys med personalen.
Julhandlade det sista i Malmö. Julklappen till vännen och min nyårsstass. Min kära kompis ringde och bjöd mej på Opera. 3 timmar Verdi på italienska. Tur det var textat. Knivmord, självmord, giftmord, hat, passion och svartsjuka. Det var drama det som heter duga ha ha och en fantastisk sång och musik.



2012-12-20

Skolavslutning idag

Sista dagen-sen Jullov..för eleverna. Men det 'är inte så många mellandagar i år, så jag tar semester. Det blir en trudelutt på ukkulelen. Sen till Malmö och kolla efter nyårstass och träffa kompis. Granen står så grön o grann i stugan....

2012-12-18

Tolksamtal och personalfest

Full rulle hela dagen. Genomgång av en del fakturor och postutskick med administratören. Budgetgenomgång av ekonomen inför bokslutet.  Samtal med chefen. Folderutskrivning och reklamutskick.  Pepparkakspaus med rektorskollega. Föräldrasamtal med lärare och tolk. Och så äntligen! Stråhatt och solbrillor på. Resan till Honolulu var bokad. Snabb incheckning men blev visiterad av idrottläraren. Chicka flygvärdinnor och en purser serverade drinkar och tilltugg på planet. Väl framme fick vi hawaikrans, middag med underhållning och sen blev det diverse tävlingar och kurs i hula hula dans. Ja herre g..  jag höll mej nykter. Spanskläraren snackade finska och han och idrottsläraren körde med deeptalk efter en flaska vin. Fritidspedagog lekte semestermarodör med shorts och  badlakan. Lågstadieläraren flippade ut på dansgolvet. Jag höll stilen. Kul Kul. Trevligt och jättegod mat. Sen fick jag ju Julpresent, ytterliggare tillbehör till träningen. Oj Oj Oj vad jag kommer att "shapa" mig.
 

2012-12-16

Jag har efter en del vånda bekänt färg och gett mig in i debatten

Igår blev det julkonsert på Palladium i Malmö och "Sing along" med Sångbolaget, där vännen sjunger i kör. Dottern och jag fått fribiljetter. Hon och jag gick ut och åt Indiskt, medan vännen var ute med polarna. Trevligt! Sen började oturen. Först åkte jag kana på Den vattniga isen vid Gustav. Slog mej inte men dyngblöt verkligen. Sen när jag skulle hämta bilen vara det en parkeringsskada på ena sidan, inte så kul. F..
Skolskjutning i USA . När skall vapenlagarna skärpas. Skall vapen vara tillgängliga för idioter och psykiskt sjuka, eller någon överhuvudtaget?
Idag har jag varit en tur på Ingelsta kalkon och handlat lite läcker julmat. Sen hem och bakat Lussekatter.
Jag har funderat ett tag. Jag har tagit bort vänner från FB. Nu har jag bestämt mig. Jag skall inte ta bort någon, men jag måste våga. Jag vill våga ge mig in i debatten och aktivt på alla sätt motverka konspirationsteorier och generaliseringar och kämpa mot inskränkta idioter som går på SD:s sterotypa beskrivningar av Sverige. Jag vill vara en anständig förebild för mina elever.







2012-12-15

Min nya kompis, tänkte vi skulle umgås varje dag

Problemlösare som vanligt på jobbet. En paus hade inte varit fel just nu. Mysig eftermiddag med yngsta dottern i Malmö. Fika och lite julklappsinköp. Hämtade min nya kompis. Delarna vägde en hel del. Vännen och jag monterade till fram på småtimmarna. Taggad ! men måste ta mej tid och sätta mig in i datorprogrammen. Det ska va en kraftfull och proffessionell modell har jag fått höra.
Vaknade till det underbara ljudet av regn i morse. Fast det var kallt i huset. Regnet hade letat sig in i en av kontakterna till mina många julbelysningar och gjort att huvudsäkringen slagit av.
Komplicerade samtal om vad kärlek är? Vad är det egentligen? Jag vet nog ännu mindre nu än jag nånsin vetat. Det finns så många sorters. Det går inte längre att gradera eller vara säker. Kärlek är människor som får en att må bra, ja! Men kärlek handlar också om rätten till sina egna känslor. Att älska utan att räkna med att få något tillbaka, att kunna bejaka känslan och vara glad för att den finns och berikar ens liv. Kärlek har så många delar. Sorg och smärta finns där som ingredienser i en komplicerad väv. Att känna kärlek till barn och barnbarn, till vänner, till människor som inte längre finns i ens liv. Att kunna känna kärlek till människor som man möter tillfälligt eller som man har förmånen lära känna genom tillfälligheter, får möta och lära känna på nytt....det är själva essensen av livet.



2012-12-13

Dimma gör att jag inte kan se meteorregnet

Lucia på skolan. 9:an lussade. De coola killarna var stjärngossar. Jag fattar inte hur vår fina musiklärare kunnat få dem till detta. Hon måste ha nån hållhake på dem ha ha.
Selebert möte för mej med höjdarna i kommunen. Darrade lite i knävecken. Jag fick plötsligt en helomvändning och det verkar som om det jag kämpat för gått igenom. Blod, svett, tårar...verkade till att ha gett resultat. Jag är fortfarande i ett chocktillstånd. Envishet lönar sig ibland, men man får inte vara rädd att få på nöten. Ledningsgruppmöte med mandelmusslor. Fick bra bok i julklapp.
Dimma ikväll. Tradigt. Jag som skulle gå på backen ikväll och se när vi gick in i meteor regnet.

2012-12-12

12 i 12 2012 14 grader kallt

Brrrr, glatt o kallt. Julavslutning med kvalitetsgruppen. Samtal med chefen. Utvärdering med lärarna. Intensiv dag. Fått en coach från Malmö som jag önskat i flera år. Chefen betalar.
Nu e det bara 3 tjänster som skall gå i lås och tjänstefördelning som skall göras för nästa termin.

Broderat Knuts julsaker på hans sidenpåse, där jag skall lägga julkulor, tomtar och snökula.
Vännen ringt, hemma från 3 dagars konferens i Stockhom. Trött....lägger mej tidigt.


 

2012-12-11

Jobbat hemma idag

 
Skönt att inte behöva gå ut och skotta i morse. Jobbat med Verksamhetsberättelsen och hann med lite annat också. Skönt att få vara ifred. Pratat i telefon och dealat med Personalbemanningsföretag. Diskuterat med FB vännen som jag tog bort. Intressant ha ha. Heder åt att han tyckte han var orättvist behandlad. Jag tänker att jag mer aktivt skall bekänna färg och ge mej in i debatten. Jag är så jäkla trött på inskränkta människor med förutfattade åsikter, som inte diskuterar utifrån fakta och som inte ser att världen och Sverige ser annorlunda ut  nu än för 50 år sedan. De får inte vara oemotsagda längre.
Jag har varit ute och skottat gångar runt huset ikväll. Än har kärringen kråser ha ha. Fått mail om att jag kan hämta min crosstrainer. Kul Kul !
Alla julklappar inköpta. Budgeten spräckt.

2012-12-10

Nobelfest på Skolan och i Stockhom

Halt i morse, men annars inga problem att ta sig till jobbet. Vi firade Nobel i alla klasserna. De äldre eleverna hade förberett olika stationer och lärde de yngre eleverna om forskning. Nobelmiddag för alla och sen dans förstås. Vals. Kungen och drottningen var såklart också med. En speciell dag. Körde hem vid halv 2. Satt och skrev på verksamhetsberättelsen till kl 19, sen blev det Nobel på TV för hela slanten. För första gången någonsin, så tog jag bort en vän på FB för hans åsikters skull. När skillnad på värdegrund är milsvid så väljer jag bort. Inga rasister eller fascister får  finnas i min närhet och ta del av mitt liv !
Jag skall jobba hemma imorgon och fortsätta skriva på bokslutet.



2012-12-09

Crosstrainer, barndop och snöoväder

Körde till Malmö för att testa en crosstrainer som jag sett på annons på Team sportia. Det blev inte den, utan snäppet större eftersom steglängden har stor betydelse tycker jag, Nu är jag snart med crosstrainer. Skall hämta den i slutet på veckan. Alltså ingen ursäkt längre för att inte träna. Jag är taggad!
Barndop i S:t Andreas kyrka. Vännens andra barnbarn. Första gångne på 6 månader som jag såg honom i nåt annat än jeans. Hoppas det blir oftare i fortsättningen :)
Snön vräkte ner. Jag vågade inte stanna på lunchen. Körde hem i dålig sikt, blixthalka och snömodd. Inte kul ! Jag var tacksam när jag satt i garaget hemma och både jag o bilen var i oskadat skick. Tog fram stora snöskyffeln.


Pepparkakor och pipparkakor

Bakade pepparkakor och drack glögg och myste med kompisen från Ystad. Chiliflakes och flingsalt gav kakorna sting ;)



2012-12-07

Fredag

Rätt lugnt på jobbet idag. Hade lite taktiksnack ang. VT. Vissa saker hänger i luften. En viss tjej på skolan var "låg" idag. Alla jobbar med Nobelpristagarna och förbereder sig för Nobelfesten på måndag. Jag har fått inbjudan. Killarna på jobbet har bildat frukostklubb. De skiftas om o handla frukost som de sitter och äter i personalrummeet till tända ljus o kaffe. Mysigt.
Hämtade min lilla tjej från Dalby efter jobbet. Hon öppnade sina paket från kalendern och vi poppade popkorn och läste julsagor. Lillebror och föräldrarna kom på kvällen. Lillebror gillade de blinkande studsbollarna från sina kalenderpaket.

Ligger i soffan och dricker en bira och ser på Morden i Midsomer. Ungarna sover.

 

2012-12-06

Pendlat mellan chefsmöte och tonårsoppportionism

Två tonårstjejer som kommit i konflikt med en lärare betedde sig på ett oacceptabelt sätt. Oproffessionellt beslut från personal igår orsakade turbulens. Upprörda känslor på många håll. 2 timmar för sent till chefsmöte. En vända till skolan igen efter 1 timme. Men det var hyfsat lugnt. Lugnet före stormen kanske he he. Föreläsning om hälsofrämjande arbetsplats av representant från Bunkefloprojekt. Trötthet i del av rektorsgrupp resulterade i fnisstönteri. 
Fick ett mail från MP igår kväll om att de skulle ta bort min profil om jag inte gick in. Tillfälligheter gjorde att jag loggade in. 5 månader sen sist. Vems nuna är det första jag ser ?  Inte förvånad.
Barnbarnet ringde, jag skall hämta henne imorgon efter jobbet. Hon ville länsa min paketkalender. Såklart jag hämtar henne. Vännen får acceptera bortprioritering .


 

2012-12-05

Utvärderingskonferens

Glad varenda dag så länge snökaoset kan hålla sig längre norrut. Har dansat regndansen ha ha. Jag körde hem från jobbet vid middag för att kunna börja sammanställa resultat och planera utvärderingskonferens och börja på Verksmahetsberättelsen utan att bli störd. Jobbat till nu! med lite avbrott för "Bonde söker fru." 11 timmars övertid bara denna veckan. Blev trakasserad av en högerextremist på FB. Blockat ! Fått nån enkät om  arbetsmiljölagen från kommunen. Jag vägrar göra den innan jul! Det är helt sjukt med allt detta pappersarbete och dokumentation. Vart e vi på väg ? Jag tror jag ska vägra vissa saker. Vad fan skall man prioritera, eleverna och måluppfyllelsen eller byråkraterna?? Lås in Björklund!
Tagit foto på mina adventsfönster.










2012-12-04

Fritids hade julkuligheter för föräldrarna

Jobbade till18, Fritids hade julfestligheter med barnen och bjudit in föräldrarna. Beslutet att vi inte skulle vara i kyrkan på skolavslutningen har väckt en del ilskna reaktioner från föräldrar som känt sig snuvade på underhållning. Vi får utvärdera med barnen sedan.
Jag blev glad när det regnade i morse. Snön har smält bort här. Men det har skiljt flera grader här och jobbet.



2012-12-03

Känslosam måndag

12 minusgrader i morse. Det tog en timme till jobbet. Jag har slutat köra om lastbilarna när det är isigt i vänsterfilen. Kände stödet från en del nyckelpersoner på jobbet. Tog tjuren vid hornen och spelade med raka rör till politikerna. 2 korta möten som kommer leda till....ja det får vi se. Lunchade med kompisen, upplyftande. Informationsföreläsning på föräldramöte på annan skola.
Juleljusen i trädgården blommar och glittrar :) Välkomnande