Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2012-11-29

Sanna och South Godspel singers i Marsvinsholms kyrka

Slutsålt. Ok det var svinkallt att stå i kö i en timme för det var inga platsbiljetter. Men vännen och jag skiftades om, så jag kunde värma mej i bilen en stund. Ja, kören var en höjdare, de kunde fått ta ännu mer plats. Ljussättningen med kräkrosa som skiftade över till neongrönt, stjärnor i taket och blinkande ljus ah la Swedish house maffia...nä...inte gav det mer julstämning....eller stämning över huvudtaget om man inte hade för avsikt att dansa disco...o det hade ingen. Undrar vad ljussättaren i Maglarp skulle sagt he he. Sanna sjunger helt Ok, i vissa lägen riktigt bra pipa..men bäst i höga och låga registret. De ibland gälla tonerna i mellanregistret hade man kunnat tona ner micken på. Vännen tyckte det var bra...nä ingen ståpäls eller rysningar här inte....tacka vet jag Graveyard på Malmö festivalen...det göt MEJ hög  :))


2012-11-28

Hemmadag- återhämtning

Dagen igår var som att åka berg och dalbana oavbrutet genom en tunnel. Jag var trött, frusen, mådde illa och stressen kändes i kroppen. Körde hem vid 6 på kvällen. Orkade knappast tända alla ljusen. Jag insåg i morse att det var en sådan dag då jag måste lyssna på kroppen. Stannade hemma. Tog det lugnt, fixade lite. Verkligen julstämning i huset. Ringde 8 samtal, läste mailen.
Nu ikväll, bättre, landat , fryser inte längre, ätit lite i em, illamåendet släppt.

Imorgon konsert med Sanna och godspelkör på Marsvinsholm

2012-11-26

Måndag

Helgpromenad jag och vännen med kaffekorgen. Sen fixa till alla uteslingorna och satte upp dem. Lagade mat tillsammans. Jag började plocka fram alla adventsljusstakar. Det tar sin lilla tid he he. Huset fullt. Det tog hela söndagen. Börjat slå in små paketer till barnbarnens kalender.
Idag A-dag, med konferens om bedömning med lärarna. Planering av julavlutning och sist men inte minst på kollegans 60 års uppvakting i Skate. Köpt en lyxgran i stan. En riktigt snygg en. Men den tog 2 timmar att montera. Trädgården ser ut som ett tivoli. :)
Fått biljetterna till Sanna på Marsvinsholm, fullsatt.


2012-11-23

Härliga fredag

Spännande diskussioner på Örenäs. Hem till frisörbesök i em och matshopping. Saker hade hänt på skolan medan jag var borta. Jag fick ringa ett antal samtal till lärare och föräldrar. Puh. Hem och packade upp maten och sen tända ljus o soffan. Ringde till ungarna. Katten var glad. Efter tel.samtal och helgplanering med vännen njuter i soffan. Härligt med lugn och självvald ensamhet. Härligt med tystnad och fladdrande lågor. 10 av 10 möjliga ikväll.

Humor här på högsta nivå ha ha ha ha

2012-11-22

Rektorslyftet

Ledarutbildning i 2 dagar. på Örenäs slott i Glumslöv.   http://www.orenasslott.com/  Maten e god. Diskussionerna kontruktiva. Pausar inför middagen ikväll. Det blir inget dopp i utepoolen. Verkar kallt.

2012-11-21

Långa dagar

Medarbetarsamtal och problemlösning igår. Hade glömt tightsen till klänningen. Tur jag hade de svarta jeansen på att ha under. Annars hade det blivit super kortkort. Sista kvällen, bugg på Törringe för denna omgången. Nu e man nästan proffs ha ha. Jag kommer sakna. Det får bli bugg i vardagsrummet med vännen.
Idag konferens och arbetsplatsträff på kvällen. Bra diskussioner och skratt. Utbildning 2 dagar på Örenäs
slott i Glumslöv. Sticker imorgon bitti.


2012-11-19

Ledig dag, i alla fall halva :)

Igår blev det besök på några platser i Warszawagettot. Bl.a Judiska historiska institutet. Sen hemfärd. Jag var verkligen trött igårkväll när jag kom hem. Jag bestämde mig att ta ledigt idag och avboka 4 möten. Ja det blev ändå lite jobb hemm på fm men tog det lugnt hela dagen.Katten hade saknat mej. Vännen med.

2012-11-17

Lublin och Majdanek

Idag har vi varit i Lublin. Vi har sett en del av de gamla kvarteren. Huset där alla deporteringar, uppdelningar, listor gjordes och beslut om avrättningar. Majdanek förintelselägret som bevarats för eftervärlden. Historierna, bilderna, mausoleet med askan. Det är så overkligt och svårt att ta in och fatta. Totalt ca 6 miljoner judar mördades. Vi har åkt bil 100 mil och gått minst 3 mil de sista 3 dagarna.
















 




 

2012-11-16

Förintelselägret Treblinka

14 timmars arbetsdag, 16 igår. Bilresa genom Polen. Ont i ryggen, höfterna, knät. Men vi har en fantastisk chaufför. Han är guld värd. Vi besökte Warszawagettot, Judiska kyrkogården och förintelselägret Treblinka, nazisternas effektivaste förintelseläger. Här deporterades tågvagnarna med judar från Warszawagettot. 13 000 judar om dagen mördades, sammanlagt över 800 000 dödades i Treblinka. I Warszawa levde innan kriget 3½ miljoner judar. Efter kriget är det ca 10 000 kvar.

















2012-11-15

16 timmars arbetsdag

Westerplatte i Gdynia där de första skotten föll under andra världskriget. Stutthof, koncentrationsläger där 65000 dog, Warszava med Kulturpalatset och fantastisk sushi restaurang. Många intryck, lång dag