Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2012-09-30

Gallerinatten i Malmö

Träffade yngsta dottern på stan för fika. Hantverksmässa på Lilla torg, investerade i nya vinterkängor och coola dansekängor och halduk, vantar i nya höstfärger. När dotter gick till jobb på sjukhuset, så stack jag till andra dotterns familj och lekte med barnbarnet. Vi somnade bägge på hennes säng när jag läste saga.
Gallerinatten på kvällen. Vännen o jag åt på Möllan och gick och gick och gick och gick och kollade på konst. Björn Södersteft, Mike Nelsen, Randy Cooper, Bob Dylan, Maria Ocampo m.fl. Benen värkte när vi steg på bussen tillbaka till Pilåkersvägen.








2012-09-29

Ändrade planer

Efter  3 trista föreläsningar avslutades dagen med en statistiker från Gotland som  vidgade vyerna. Bra avslutning. Chefen blev akut sjuk och transporterades till akuten, oroligt! Jag fick lift till Malmö med kollega från Kaningänget i Smyge. Det blev Kvällsmat och TVkväll med vännen. Regnar idag. Ska fika med yngsta dottern och sen barnbarn på em. Gallerikväll i Malmö ikväll. Utekväll. Stannar tills imorgon. http://www.gapminder.org/      
http://staffanlandin.wordpress.com/

2012-09-28

Konferens och umgänge höll värken stången ett tag

http://www.tylosand.se/  Vännen körde mej till torget där chefen hämtade mej. Till Tylösand i Halmstad. Rektorer från hela Sverige.  Träffade vännen, skolchefen från Eslöv. Varmt återseende, men hann inte prata så mycket som vi ville. Det blir telefonsamtal när jag kommer hem. Kollegan från Malmö var också där, men vi skall ju till Serbien tillsammans nästa helg. Spännande föreläsningar, varav en på engelska. God mat, raitan taitan på kvällen. Trevligt. Övergav dock bargänget tidigt. Värken efter tandoperationen tog mer och mer överhand. Ny dag med nya input.  Hotellfrukost :)

2012-09-26

Svullen och rätt matt

Jobbat hemma idag. Ont och svullen. Tog en tur ner på stan ett ärende. Kallsvetten bröt fram och jag fick åka hem igen och lägga mej. Tylösand imorgon. Blir nog inte mycket kvällsfest för mej inte efter konferensen.
Bomde söker fru- favoriten

2012-09-25

2 timmars bräckande och sågande

Igår var en sanslöst stressig dag på jobbet. Hade man kunnat eliminera vissa klienter, så hade det banne mej underlättat. Dottern fyllt 30, Hon hade haft fest för kompisarna bara, så "di gamle" fick komma när de hade tid. De gräver runt huset för dränering. Ett ganska stort ingrepp. Lekte med barnbarn. Mådde inte bra när jag körde hem. Frös och hade ont i huvudet. Vännen hade körövningarna förlagda till sin lägenhet, så jag körde till broren och somnade helt utslagen redan halv 9.

Idag blev det först frisören kl 8 och sen den fruktade tandläkaren för att operera ut en kindtand. 2 timmar tog det. Fy F.. ! Var helt yr i bollen, så jag körde till kompisen i Ystad för att hämta mej lite innan jag körde till Malmö. Flytande i 2 dagar. Ända trösten att man kanske tappar nåt kilo.
Det blir att ta de jäk.... lugnt imorgon. Går på smärtstillande cocktail. Ingen bugg ikväll för mej.

2012-09-23

Installerad på Pilåkersvägen i Malmö

Satt ihop spröjsarna och målat ena sidan. Snackat med brorsan som kom ut en runda. Packat katten och annat. Nu soffan på Pilåkersvägen. Trött ! Lite fotmassage gör susen för mitt onda knä.

Tippen, motion och bio

Efter en lång mysfrukost igår blev det en tur till miljöstationen och lämna trädgårdsavfall och köpa plantjord till rosorna. Vännen körde släpet. Hämtade de specialgjorda spröjsarna på byggaffären som jag inte packat upp än. Gick en lång runda mellan regnskurarna. Middag på Store Thor och sen bio. En "Oväntad vänskap" En underbar film. Verkligen "Feelgood" Idag blir det att packa för en vecka i Malmö och två dagar med ledningsgruppen i Tylösand.

2012-09-22

Lördag morgon- lugn och mys - Härligt

Regnet öser ner och åskan mullrar. Lördag morgon. Sitter i soffan med en bok och en kopp kaffe medan aktiviteterna på FB stör emellanåt. Brasan knastrar och de levande ljusen brinner lugnt och stilla. Vännen i antågande. Helt enkelt en underbar stund utan avbrott och stress och krav. :))


2012-09-21

Soffan ikväll !

Vilken dag! Vaknade kl. 05 i Malmö hos dottern. Lämnade barnbarn på Dagis. Körde till jobbet. Samtal, samtal, samtal, samtal, samtal, samtal medan jag åt....hem..Hakade på presenning framtill på vedförrådet, matade i en halv burk karbid och vattnade på i sorkhålen. Vilken rök..och stank... Målade fönstret som jag skall byta i uthuset. Sådde nya stockrosor längs huset.
Nu fredagsmys. Vännen i Stockholm på jobb. Sköönt att ha egen tid hemma i soffan. Gött !
Malmöbo nästa vecka

2012-09-19

Berättat i klasserna om diskrimineringslagen

Berättat om diskrimineringslagen i klasserna. Försökt ligga på olika nivåer i olika klasser.
Löst problem, löst problem, löst problem, löst problem, funderat över problem.....inte löst ett problem.....får lösa det imorgon eller kanske en annan dag?

Undrar hur man kan bli så förbannad över skämt om religion. ???? Ofattbart.....Humor är kanske en början på sanering av extremister??

Träningsvärk i benen....bevis på dålig kondis...men det är 9 gånger kvar....kondisen har chans på att bli bättre :))

2012-09-18

Buggen har börjat på Törringe

A-dag och konferens i bedömning med lärarna. Nya bord levererades. Vaktis fick fullt upp. Buggen startat i Törringe ikväll :)) Härligt! och vännen är med den här gången. Dubbelt så kul. Och alla trevliga ungdomar sen. Inte var dag man får dansa med 8 st  20 åringar.

2012-09-17

Möten hela dagen och frustrarad över hopade problem

Idag har mailväxlingen mellan vissa föräldrar och personal och mej börjat närma sig bokformat. Svårlösta problem med inslag av icke påverkbara faktorer.
Budgetmöte som var pedagogiskt mycket positivt och överskådligt. Jag ser fram emot regelbundna uppföljningar. Det har man tidigare inte varit bortskämd med.
Möte med försäkringskassan ang. sjukskriven personal.
Kvalitetsmöte där vår nya förbättringsmodul invigdes.

Det blir en diger vecka.
Anmäld till healing. Behöver det.

2012-09-16

Höstsol inspirerar till uteverksamhet


En fantastisk hösthelg med sol och ljumma vindar. Det blev en god fisksoppa med vännen i fredagskväll. Lastade släpet fullt och körde till miljöstationen och hjälptes åt att vaxa vännens bil. Sen blev det en lång skogspromenad. Kompisen med sambo kom på kvällen. Vi åt trerättersmiddag, lammstek med rosmarin och vitlök. I förmiddags körde vännen till stugan för att stapla ved och jag tog en hel dag i trädgården med häckklippning, gräsklippning och ogräsrensning. Fortfarande blommar det i alla hörn och de nymålade fönstren lyser mot den nyputsade väggen. Muraren kom och vi bestämde han skulle byta fönstret i uthuset till ett mindre och armera väggen under bjälken. Det mörknar tidigt. kvällsol vid stranden och jag har satt ut vinterlyktorna på trappan.
Buggen börjar på tisdag :)





 

2012-09-13

Föreläsning med Per Gärdsell från Bunkefloprojektet

Chefsmöte idag. Kommunens chefer samlas för information och föreläsning. En föreläsning om hälsofrämjande arbete av ortopeden Per Gärdsell. Konsten att göra aktiva val och använda de verktyg och den kunskap som man får för ett liv med psykisk och fysisk hälsa. Ledarskap och medarbetarskap som främjar hälsa. Möligheten till påverkan i skolan för livslångt hälsofrämjande livsstil. Inspirerande. Ett riktigt lyft.

2012-09-12

E hösten här?

Det mörknar tidigt. Lampor och stearinljus blir snart varje dags afterwork. Än är det några saker kvar att göra ute. Ett fönster i uthuset som skall bytas. Utgrävning till carport och lägga ner rör till en bit vatten och avlopp till uthuset.
Chefsmöte imorgon. Fullmäktige ordförande gav positivt besked. Bonde söker fru på 4:an.
Nu börjar snart buggen i Törringe. Det ska bli roligt. Vännen hänger med. Hoppas hälsmärtan håller sig lugn. Det känns bra att göra saker tillsammans. Tänker ibland på den som gör omöjliga val, som inte ser orsak och verkan. Och hur ödet ser till att livet ibland slår tillbaka.
Jag har tillit och tillförsikt att såren läker ut.


2012-09-11

Zlatancam gav ögonfröjd, men tråkig fotboll

Idag har jag jobbat till 19.00. Nästan mörkt när jag kom hem. Huu! 5 möten och sen planerat konferensen imorgon.
Vännen i Stockholm på jobb.
Fotboll Sverige-Kazakstan. Tråkig match. Inget tempo. Chattade med kompisen i smedjan hela matchen. Zlatan-cam...en kamera som följde kaptenen i närbild hela matchen. Fräckt-på fotbollskanalen. Vann med 2-0

2012-09-10

Fönsterna klara, panik för tandoperation

Idag semester för att måla klart. Fönsterna klara och staketet fick en uppfräschning utvändigt också. Det känns verkligen skönt att det är gjort. Det ska regna och bli höstväder imorgon. Var hos tandläkaren med min splittrade tand. Inget att göra sa hon. Den måste opereras ut. Fått en provisorisk fyllning och ny tid den 25..usch !  Köpt planteringsjord och lagt ut längs husen för att hjälpa de stackars blommorna som fått en massa putsbruk över sig. Putsat fönsterna och satt tillbaka alla blommor och diverse saker igen. Puh ordningen återställd. Putsat 44 rutor idag. Rena slavgörat.
Imorgon VM kval. Då ska jag kolla på Zlatan.

2012-09-09

Fönster , fönster, fönster

Började i fredags efter jobbet, 4 timmar, sen igår 9 timmar och idag 7 timmar, Målat 32 sidor har 9 kvar som jag skall måla imorgon. Semester. På tisdag ska det ju bli regn. Dotter och 2 barnbarn kom i går. Fick ta lite pauser för att umgås. Drömde mardrömmar i natt. Kan det bero på all lacknaftan. Hjärnan börjar lösas upp. Möte i Kåse ljusskulpturgrupp ikväll. Okomplicerat.
Kompisen ställt sitt släp här igen för att fyllas. Kanon! Han hjälpte dessutom dottern att binda fast en bokhylla på biltaket att ta med till Dalby. Hedersknyffel verkligen.

Vännen klyvt ved hela helgen i sitt sommarhus. Ville inte smitta mig med sin förkylning.


2012-09-06

Positivt ledningsmöte och middag med bra samtal


Å så går det upp o så går det ner o så går det upp.....Agressiv mailväxling näst sista dagen mellan kollega och IT chef.....hm undrar hur det slutar?....för mej....Snapp med fingern..o så är han borta....Tänk om det var så enkelt? Ha ha ibland blir man bara så tröööött av vissa männikor.
Vännen dunderförkyld! Synd om män med förkylning...
Chattat med Rättvik om jakt och knivar...Positiv början och positiv avslutning på dagen. Natti natti  ZZZ

2012-09-05

Mail som väckte agressioner hos kollega

Hemma igen vi halv 7 efter en blandade 2 dagar. Vissa guldkorn. Absolut. Vissa saker lyxiga, ja. Men också en del som kändes både onödigt utdraget och tråkigt.
Ett mail som skickats sent igår kväll gjorde mej inte förvånad. Svarade så hövligt som möjligt och vidarebefodrade till kollega som blev skitförbannad. Han skickade ett argt svar till adressaten. Sista ordet inte sagt i detta antagligen??
Vännen dunderförkyld. Trött och hade behövt vara på skolan imorgon. Men vi har ledningsgruppmöte i fm. Håller tummarna för målningsväder de närmsta dagarna!!


2012-09-04

Konferens 2 dagar på Margretetorps gästgifveri

http://www.margretetorp.se/   2 dagars konferens på fantastiskt vackra Margretetorps gästgifveri. Otroligt fin miljö både ute och inne. Mat som gör att viktnedgångdplanerna går åt he..... med buller och bång. Men en urusel uppkoppling. Den fungerar inte alls till föreläsarnas förtret och kursdeltagarnas stön. Men mitt 3G funkar hjälpligt. Bilder får vänta eftersom jag glömde sladden till kameran.. Idag har vi lyssnat till recept från Canadas skolsystem för att öka måluppfyllelsen.
Snart middag med aktiviteter i basgruppen.

2012-09-03

Toleransprojekt och påbörjad slipning av fönster

Idag har vårt samprojekt med Kungälv startat genom att våra två högstadieskolor valt ut vilka elever som skall ingå i projektgruppen.  Det ska verkligen bli intressant.
Påbörjade arbete med att måla fönster på södersidan när jag kom hem genom att slipa ett av 4. hoppas på att de högre makterna gör så att det blir sol minst två dagar till innan hösten kommer för gott.
Avslutade kvällen med att packa till två dagars konferens i Margretetorp vid Hjärnarp. Första två kursdagaran för rektorslyftet. Fortsättningen på rektorsutbildningen. Det ska bli spännande. Hoppas på nya trevliga och givande bekantskaper. Jag har en hel hög med litteratur som skall plöjas igenom under kurstiden.. Nu är jag verkligen jättetrött. Skicka sms till vännen och sen gonatt.






2012-09-02

Målar och fixarehelg

Semester i fredags och passade nyopererad katt. Hon verkar repa sig rätt snabbt. En riktig sommarhelg. Fantastiskt att det fortfarande kan vara så varmt.  Hoppas på att det inte är sista varma helgen. Jag har nämligen en sida fönster kvar att måla när putsningen är klar.Åt surdegspizza på Rosteriet i fredags.
Vännen hjälpt mej att måla spröjsar och jag målade mitt loppmarknadsfynd. Bytte spottar i skåpet. Det blev Chiliconcarne med hemmaodlad chili. Vännen o jag sjöng och spelade gitarr tillsammans på kvällen.
Idag har jag målat klart och när vännen kört gick en lång runda på backarna.