Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2012-05-31

Paus

Jag har haft en intressant dag med ledningsgruppen. 2 nya medarbetare. Jag och den ene fann varandra. En ung, men ack så seriös och som jag uppfattade påläst ledare. Hans åsikter stämde väl med mina och han verkade ha skinn på näsan. En potentiell samarbetspartner när det gällde att driva saker tillsammans kanske? Mackfantast, bara de!
Ett komplicerat uppdrag att vara rektor. Jag tycker jag har en del av verktygen, men man är verkligen aldrig fullärd och det är det som är så spännande.
Paus nu. Är på rummet och reflekterar över dagen.
Funderar över att vissa människor stänger av och slutar kommunicera? Är det bästa sättet att lära sig förstå andra människor? Är det bästa sättet att skapa relationer och få dem att fungera? Är inte kommunikation med andra det enda sättet att lära sig det svåraste, att förstå andra och då också sig själv, eftersom man speglar sig i andra människor och ser sig själv genom dem??
Mitt stora dilemma , men också min styrka är min envisa tro på varje människas inneboende förmåga till att få insikter och förändra sitt agerande. Måste man ge upp ibland? I så fall blir det första gången hittills.













Hittade en bild som var som en exakt bild av min inre trädgård där jag hittar min väg i mina meditationer.

Nu blir det vinmingel på chefens rum på nedre plan. Hoppas på en trevlig kväll. En brant och riskabel trappa leder till mitt rum. Men manliga kollegan har inför vittnen lovat hissa upp mej genom sitt fönster ikväll om det skulle behövas ha ha

2012-05-30

Besök av nya elever och Vårmarknad på Fritids


Ingen bra morgon. L Ska det va så svårt att kommunicera. Detta måste vara absolut unikt.
Skolan hade besök av nya elever som skall börja här till hösten.
Det blev länsförsäkringar för nya bilen. Vagnskada  i Trygg Hansa. Kollat upp bredband 20 Mbit, jag skall testa nästa vecka om det spelar nån roll.
Ringt till några sökande och bokat tid för intervjuer.
Konferens med lärarna . Vårmarknad på fritids. Köpt en sjörövarö med nedgrävd skatt
i playmobil och en riddarbrynja på loppisen till barnbarnen. En egyptisk katt i täljsten och den stående jordgubbskakan till mej såklart.
Lite ärenden och annat efter jobbet för att ha grejer fixade innan torsd sen kommer det gå i hundranitt i i 4 dagar.
Gick över backarna till ålaboden. Kände mej ledsen. Lade mej ner på kanten och tittade på horisonten. Solen värmde skönt mitt ansikte. Jag somnade  en stund. Tur att inte tjuren på Margretevall kom förbi ha ha.
Rabarberna skurna och i frysen nu, fisken beställd till lördag.



2012-05-29

Rabarber från Svalöv och gamla 9:or på återbesök

Kollat igenom ansökningarna från nya lärare som sökt tjänst hos mej. Ska ringa o bestämma tid till intervjuer. Gamla 9:or på besök. Himla kul och se dem igen och höra hur det gått på gymnasiet.
Hämtade rabarber i Svarte som åkt hela långa vägen från Svalöv. Man får ha lite nytta av sina vänner ha ha. Det blir till några pajer.
Åkte till skogen direkt efter jobbet. Underbart i skogen. Hundkexen längs skogsvägen. Maskrosbollarna som stod där så fina och Liljekonvaljerna som blommade för fullt. Plockade en bukett. Satt på bänken och
funderade.






Av Ewy Isgren

En gammal väg
två hjulspår
med gräs på mitt och kant.
Jordbrunt, glatt
den slingrar,
och gömmer sig galant.
Där bortom
varje krökning
dig väntar äventyr.
Där växer det
och blommar.
Där piper det
och gnyr.
Jag går den vägen ofta,
jag vet
den bjuder till.
Den gamla
kära vägen
den leder
vart den vill.

2012-05-28

Sommardag i Folkets park

Idag var jag ledig från jobbet för att ta hand om mitt barnbarn. Hans dagis var stängt. Jag åkte in redan igår kväll för att vara på plats kl 06.00 när dottern åkte till jobbet.
På morgonen ringde jag ett antal samtal till försäkringsbolag för att bestämma var jag skall ha min trafikförsäkring.

Vi tillbringade nästan hela dagen i Folkets park.  Spidermankepsen var på. Titta mormor, detta är ett apträd, säger lille experten. Vi kollade på läskiga ormar, spindlar och en papegoja som pratade på parkens terrarium. Han badade i bägge fontänerna. Vi blåste såpbubblor. Matsäck var såklart med. Hemma blev det klossbygge och sagoläsning. Körde hem vid halv 6.
Nu har jag suttit en lång stund med räkningar. Usch!


Tystnad…saknar…




2012-05-27

Mors Dag

Tillbringade dagen med broren, två döttrar med sambo och tre av barnbarnen. Tösen gjorde tårtan till oss, pågen plockade blommor. Byggde slott i sanden av stenar.






EUPHORIA, We are all the winners, we are all the best


Ja, mitt huvud snurrar av genomgången på 2 timmar med ägaren till Kalles smedja. En hel lunta papper med olika steg och kalkyler. Han är helt otrolig! Otroligt att en vän kan lägga så många timmar på att hjälpa mej att komma igång med ett jätteprojekt och jag har inte ens bett honom. Det gör mej glad. Han fick en bok, skriven om min morfar. Jag behöver själv gå igenom allt en gång till och det måste få landa.
Biltvätten koncentrerades mest på att blöta upp och få av alla flugor som satt klistrade i fronten. Men nu blänker den igen.
Körde till Vik, hann med lite smått och gott innan Eurovision.  Sverige vann, otroligt med stor marginal. Men låten var verkligen bra, fucking djä.. bättre än all dansbandsmusik !


2012-05-24

Glad dag


Ingen tyst dag. Dagen började bra och slutade lika bra J Hela skolan var i Skrylle. Jag o Vaktis och kocken körde upp i jeep. De andra 225 åkte buss.
Vi skulle ta oss till en grillplats via en gångstig med mat till över 200 personer. Det visade sig att grillplatsen låg 600 m från där vi fick överge bilen. Och då hade vi kört över både gräsmattor och lekplatser Vi gick dessutom vilse med en fullastad säckakärra och Vaktis bärande på en bautasäck med grillkol. Paniken utbröt. Vi hittade en annan grillplats och fick ringa till receptionen och boka den. Puh , jo det gick, ingen hade reserverat den.  Vi grillade korv och grillade korv, minst 2 var. Spanskläraren åt 5. Det fick han äta upp ha ha.  Jag skulle hålla reda på fläsk, inte fläsk, kyckling, VG och ta med rätt bestick…det gällde att hålla tungan rätt i mun.  Vaktis hade coola solbrillor. Han var chef idag. Åtminstone sa han de. Helt OK.
Underbar dag. Glada barn o glad rektor.
Vi körde hem lite innan de andra.
Det visade sig sen, när en panikslagen personal ringde att bussarna i villervallan med alla skolor som var på utflykt idag, hade glömt 2 klasser som inte var vid upphämtningsplatsen i tid. Bussen fick köra en vända till när jag äntligen fick tag i chauffören.

Efter jobbet till vännen i Rydsgård och visade min bil. Entusiast som han är, men faktiskt så sa han att den var jättefin !
Kom hem vid ca sju och då blev det till att klippa gräsmattorna och sen vattnade jag ut lite järnsulfat på mossan. Nu en öl och planera STÄDA uthuset. De blir en utmaning, länge sen sist ha ha

Kaningänget firade


Förslaget på timplan är klart. Var i Beddinge igår och träffade gamla arbetsgänget. Trevligt som vanligt. Firade Artur som fyllt 50 år. Alltså värdinnans landsköldpadda. Han var dock icke på humör utan låg i sovrummet och surade hela kvällen. Min telefonkabel är av grävd av de som lägger fiberkabel i byn och såklart har då varken internet eller fast telefonlinje. Ingen telefonlinje överhuvudtaget alltså eftersom mobiltäckningen är urdålig. Kört hemifrån tidigt. Gått en lång runda vid havet längs Sandskogen. Här är 3G täckning så passar på att kolla mail och annat.


2012-05-22

Tystnad


Årets första bukett av de vita och väldoftande liljekonvaljerna

Av Anders Österling

Jag väntar vid grinden åt havet,
där mareld på dyningen går,
och snart är mitt hjärta begravet
och snärjt under havsnattens hår
under havsnattens hår.
Å, så kom, kom i namn av allt mänskligt och mjukt,
kom och räck mej din blodvarma hand,
att mitt hjärta på nytt, som är havstrött och sjukt,
finner land
finner land

2012-05-21

Datorkurs i analysverktyg och fira i Västra hamnen

Idag blev det datorkurs i kommunhuset av ett nytt verktyg för att ta fram statistik på betyg och resultat av Nationella prov, närvaro m.m. Ganska tråkigt och mängder av funktioner som jag aldrig kommer att nyttja. På middagen valde jag att sola på en gräsmatta istället för att följa med de andra och äta.
Gick tidigare för att vara med på ett möte ang. en långtidssjuk elev med hans föräldrar.


Därefter hastade jag till Malmö för ett möte med den charmige bilförsäljaren. Alltså jag byte min blåa mot den vita och blev mycket fattigare. Den stora pekskärmen synkade med min telefon på ett nix och vips fanns hela min telefonbok, Spotify, bilderna och annat från telefonenen lätt tillgängligt. Jag kunde alltså ringa och styra telefonen via den stora panelen. Oj så mycket finesser. Fattar inte hälften. Jag får köra ut till kompisen i Rydsgård för att få lite utbildning ha ha. Ingen CD men väl en USB kontakt för att ansluta diverse media. Inget reservhjul, men tillgång till P assistans som kommer och sprutar in nåt i däcket så man kan köra igen. Tankade diesel för första gången. Körde och hämtade vännen och sen raka vägen till Västra hamnen för att fira med en  festlig kvällsmat.
Skön att köra, fin att se på. Hoppas den blir mej lika trogen som min gamla. Hemma så hängde jag far på backspegeln, lade mina grejer i handskfacket och parkerade. Synd att den superblanka lacken hade sabbats tillfälligt i fronten av de fastklibbade platta flugorna som jag kört in i när jag åkte hem. Det blev ett glas rosé också i soffan.




2012-05-20

Kalkyler



STÄDAT min bil för sista gången, den blåa. Imorgon, hej hej gamla bil. Kört till stan och köpt en påle…varit borta på Kalles smedja och gjort kalkyler. Snurrar i huvet. Måste börja rensa ut för att kunna börja göra vid uthuset. Mycket som står på spel och jag som alltid varit så feg när det gäller pengar. Måste tänka om helt om jag ska lyda råden som jag fick. Hade önskat jag hade haft någon som hade hejat på och gett mig moraliskt stöd.




2012-05-19

En händelserik helg

Jag skulle kunna skriva en novell om den här helgen. Om trädgårdsarbete som avbryts av Bääää om Bääää som väckarklocka om morgonen, om fest hos vänner där jag lärde känna nya människor, planering av husbygge och  Midsommarfest om samtal med min arkitektkompis och tur tillsammans till återvinningen (slapp ta det i min bil den här gången ha ha) och umgänge med barnbarn och dotter, om Stockholmsbesök av släktingar och syendet på mitt projekt. Men jag har inte haft tid eller lust att skriva. Kände jag behövde tänka och bearbeta och tänka igen. Pendlat mellan alla ytterligheter inombords. Meen... det är faktiskt så att jag landar med båda fötter på jorden. Jag har förmåga att ta beslut, att lägga min energi på saker och människor som ger mej något, och det finns det många i mitt liv och min närhet. Jag behöver inte sänka mig till en nivå där jag inte vill vara. Det viktiga är att kunna stå för sina egna ord och handlingar. Jag har ingen skuld eller ansvar för andras handlingar. Alla relationer som tillför något, på vilken nivå den än är, kräver något av bägge parter och är på lika villkor. Inget annat är ens tänkbart.


2012-05-16

Tystnaden gör mej ledsen

En tung och seg dag. Kände mej ledsen redan när jag vaknade. Tystnaden, avstängdheten, helt utan kommunikation gör mej tung till sinnet. Vissa saker känns idag helt onödiga, helt meninglösa. Det bara gör mej ledsen.
Enda trösten är att jag förmodligen kommer att eller har redan vunnit ett vad.

Läste på Alex schulmans blogg som recenserar världen:  citat
"Hur ska man hantera den blinkning av en sekund som man själv lever i den här världen. Hur ska man göra den här explosionen av ett liv på minsta sätt betydelsefullt? Ett av 2000-talets allra mest hånade och förlöjligade uttryck är ”carpe diem”. Jag tror att det är dags att ta tillbaka det från ironikerna. Det gäller att fånga dagen, därför säger jag detta numera gravallvarligt och helt utan ironisk krökning på överläppen: Vi lever inte en dag. Vi lever inte ens i en sekund – vi lever i 0,16 sekunder av det kosmiska året. Det gäller att fånga den tiondelssekunden
Carpe diem! "
Så rätt !! Men idag orkar jag inte, idag ska jag vara ledsen. Imorgon är en ny dag.

2012-05-15

Arbetat hemma idag

Jag gjorde mej i ordning som vanligt och körde mot jobbet. Vände efter ca 3 km och tog beslut om att arbeta hemma för att få landa och få struktur på arbetet framöver utan att bli avbruten konstant hela tiden. Började med att köra till Tyge och gå en morgonrunda vid kvart över 7.
Solen strålade, björkarna var utslagna och fågelsången var öronbedövande. Parkerade bilen och gick genom skogen ner mot havet. Satt en stund på bänken och såg på havet, horisonten och solglittret i vågorna. En underbar början på en dag.
Lagade kaffe och startade jobbet. Planerade skolavslutningen, planerade bedömningskonferensen och tittade på de uppgifter och analyser jag måste ha in innan utvärderingsdagen i juni. Ringde några samtal, skickade några sms. Sorterade lite papper. Läste några protokoll och anteckningar.
Satte på lite musik och slutade med att läsa så mycket jag hann i Christer Mattssons bok ”Ingen blir nazist över en natt”
Det kändes bra att få bli vid saker och göra klart utan att bli avbruten.
Därefter tog jag tjuren vid hornen och gick ut för att klippa gräset. Eftersom jag hade blommor i gräsmattan, så hade jag inte nänts klippa. Nu var gräset jääättteehögt. Det tog ca 3 timmar att klippa och gräsklipparen stannade ung var 10 sekund. Otroligt. Men nu är det äntligen gjort. Helt slut.
Det blir trädgårdsarbete i helgen. Nån Köpenhamnstur blev det ju inte.
Precis hört på nyheterna att en forskare lyckats bevisa att svarta hål finns. De är något som drar till sig och slukar allt. Ha ha de kunde frågat mej…jag vet ju att de finns.
Det är brist på bin. Ingen pollinering. Man kunde visst adoptera. Nytt grepp. Absolut nåt som jag kanske kunde ta upp igen om jag blir pensionär.






2012-05-14

Rapsblommor och lärksång hjälper mot ledsenhet

Jag var ledsen i morse. Ledsen för total tystnad och avstängdhet.
Inga roliga möten idag. Blev avbruten konstant, fick inget av det jag planerat gjort. Tänkte mycket på saker som är meningslösa att tänka på.
Handlade 4 choklad med havssalt på ICA under hemvägen. Postade en bok.
Jag gick på backarna. Rapsblommorna doftade bedövande av honung och lärkans drill slog nästan lock för öronen. Jag tycker om horisonter. De lugnar och tröstar.







2012-05-13

Min pärla hämtar jag nästa måndag :D

En händelserik helg som slutade med en stor utgift. Min vän i livet från Rydsgård gav mej många råd och tips inför mina dilemman med både gammal och ny bil, vilket bl.a. gjorde att jag tog beslut om att inte laga min gamla bil. Lördag åkte jag med vänner till Hammenhög och diskuterade och kollade på flera alternativ. Jag hade i princip bestämt. Dilemmat var en ganska lång leveranstid där jag hade en deal på gång ang. min gamla bil, men ändå lite olustigt med 7-9 veckor. Tillbringade kvällen med vännerna i Vik.
Idag styrde jag fronten till Malmö. Broren följde med. 2 alternativ. Vi kollade och kollade och så kollade vi igen. Plötsligt blev jag förälskad. Både i en bil och lite i försäljaren ha ha. Broren tyckte jag skulle ta en tur med honom och äta lunch så jag coolade ner mej.


OK jag bestämde mej för den lilla vita pärlan. Min bil i inbyte, en 27 växlad cykel med skivbromsar på köpet, lättmetallfälgar och ledljus som extra, 2012, Peogeut 208 diesel 5D. Hämtar den nästa måndag.
Åkte och hämtade yngsta dottern. Vi tog en tur och fikade i Västra hamnen. Underbart väder. Äldsta dottern slöt till och vi Hade en jättemysig em.
Nu firar jag affären med en öl. J