Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2012-03-31

Påskstädat och blåst runt på gården






På morgonen betalade jag räkningar i senaste laget. Uschiga utgifter. Påsk städat och planterat mini penséer. Det blev sååå fint. Räfsat nästan hela trädgården, tagit bort alla kvistar och ris. Höll nästan på att blåsa bort på slutet. Men det blev en stor rishög bakom uthuset. Pratat  med ”mina” pöjkar. De har lovat frakta bort både den högen och 5 vagnslass från ägorna och lägga till bålet. Nu e det bara bonden utanför byn som skall ev. hjälpa till med traktor o vagn. Det blir ett holians bål som vanligt. Håller tummarna för att det inte blåser den kvällen i alla fall.
Kört iväg med lite sten..kofferten full ha ha och tömt papperskärlen.
Ett stort glas öl och lite ratatoulle, sitter fint. Katten i knät.
Earth hour. Vet inte riktigt meningen. Tror att alla stearinljus som tänds är sämre för miljön än de glödlampor man släcker.
Film time och  choklad nu, Lund och diverse begivenheter imorgon :)

2012-03-29

Toppstyrt möte och pusspiller



Ledningsmöte idag. Tendenser till skendemokrati och topstyrning retade gallfeber på mig.  Nu handlar det om hur man bäst kan få fram sin uppfattning och kan påverka utan att bli alltför obekväm. Kanske trots allt dags för mej att lyfta? Har ju tänkt tanken länge. Hm…Sen lönesamtal. Inte lätt att upplevas vara rättvis. Ibland går det helt enkelt inte hem. Kände mej helt dränerad när jag körde hemåt. Avvek i Rydsgård. Snackade nästan ihjäl någon som bjöd på pusspiller. Fikade med vännerna. De avviserade besök på dotterns utställning i påsk.
  Tog ett glas vin när jag kom hem. Tyckte jag behövde de.

2012-03-28

Letade säkringar till tvättmaskinsreparatör



Fin dag idag med. Fast det tog till att blåsa på em. Pappershögarna växer. Har en del att göra i början på nästa vecka. Får nog ta söndag till hjälp. Imorgon och fredag helt fullbokat. Tänkte ta ledig två dar nästa vecka. Rusch på torsdag då barnen börjar komma. Fullt i Påsk och dotter som har utställning.

Tvättmaskinsreparatör på lokalvårdarens stora maskin på jobbet. Vaktisnisse inte där idag. Det var ingen ström efter att han gjort en del reparationer. Jag föreslog att det nog var en säkring som gått. Han sa att det var det inte och att han kollat i elrummet. Jag framhärdade att det kanske ändå kunde vara en säkring och att det fanns en omgång till i andra ändan av nybygget. Han suckade och följde med till klassrum där det pågick möte med lärargrupp. Jag hade inte  kollat säkringar på läääänge så jag öppnade ett metallskåp i väggen för att kolla säkringarna. Han tittade lite överlägset och sa att, du det här är inte säkringar utan nätverksuttag och sladdar till routrar. Hm det var något som inte stämde. Visst var här en öppning till en massa säkringar. Hm jag fick en ingivelse och kollade under en jäääätestor collage plansch i papp som var omsorgsfullt fast häftmassad på väggen… Upps  en stor metalllucka. Och wollaaa där var en massa säkringar och en jordfelsbrytare som jag satte tillbaka och yess tvättmaskinen funka. Lite impad var han… o lite korkad tyckte jag han var så tvättmaskinsreparatör han var hehe
Stack till skogen efter jobbet. Blev en runda. Rådjursmöte på stigen.  Chat sen på FB. Trött, natti, natti

Acu tetigisti

2012-03-27

På en filt i sanden när solen dalade


Vädret håller i sig. ”Hundraåringen” lider mot slutet, sitter på parkeringen varje morgon och lyssnar tills nån knackar på rutan. Bra stämning på jobbet,kan vara för att Påsklovet närmar sig med stormsteg,  fast alla är förkylda utom jag…än så länge. Har känt mig bra i 4 dar nu Jippiiii!! Pressar folk in i det sista med en del inlämningsuppgifter. Jag ska ju ha nåt att göra sen på lovet.. ju Låååååånga telefonsamtal , skyddsrond med sur fastighetsförvaltare, elevgenomgång på högstadiet. Körde hemåt vid 5, direkt till skogen och stranden. Efter promenaden i skogen låg på filten nere vid stranden, lyssnade till vågorna och såg solen gå ner.

Carpe Diem   Omnis  habet  sua dona dies

2012-03-26

Skrapade rutorna i morse och satt och kollade solnedgång på kvällen


Det var mörkt i morse när klockan ringde. Usch..nu skall man få vänta yterliggare dagar för att väckas av ljuset. Is på bilrutorna , jag fick skrapa.  Men det tog sig uppåt dagen. STRESSIG dag..men rätt bra flyt ändå. Fick jobba extra mellan chattarna ikväll. Körde till skogen och gick efter jobbet vid 18.00. Satt vid stranden och  njöt.  Telefonen ringde och chatten gick varm på kvällen. Fick dessutom ett oväntat sms från någon jag inte pratat med på länge. En till ha ha. Det verkar som kanalen till mej är extra öppen just nu i zyberrymden. Penicillinen slut. Jag håller tummarna.

2012-03-25

Den underbaraste tiden på året är nu






Sommartid idag och jag  kom upp lite sent.  Planterade mina penséer.  Tankarna surrade och bilder svirrade förbi.  Ringde vännen med lastaren och bestämde möte. Körde ut till skogen och stranden med en bok. Somnade på stranden. Slumrade och såg alla fågelsträcken flyga förbi i en ändlös rad. Barfota, vilka fantastiska dagar som ligger framför.
Åkte stor lastare ikväll. Häftigt!

2012-03-24

En vårlig promenad och en sanslöst oförutsägbar dag




Jobbade med lönesamtalen och lite annat hela fm. Åkte till ystad och köpte penséer och plantjord. Sen till stranden och gick en lång runda.  Vibbar om sommaren.  En underbar tid.
Planterade aldrig mina penséer. Kunde aldrig nånsin förutse. Flera tillfälligheter gjorde det.  Ingenting jag kunde förbereda mig på. Det är OK. Det är faktiskt OK. Kanske början på  att äntligen på riktigt lägga nånting bakom mej.   

2012-03-22

Synkad telefon lockade chefen till skratt


Tillbaka på jobbet. Vilken rusch idag. Hann med ung hälften av vad jag skulle. Shit ! Nu blir det helgjobb igen. Inte hunnit de och inte de och inte de....Besök och möten. Träffade en kompis från rektorsutbildningen som bytt kommun som var på besök i skolan. 2 elevvårdsmöten. Min telefon synkar sig med paddan, ibland helt okontrollerat ha ha, i varje fall innan jag kom på hur jag skulle hålla den i schack. Skickade sms till chefen med hotmailsignaturen som signum. Fick labba med kollegan i en timme innan jag kom på skillnaden mellan blåa och gröna sms. Tur att han sa nåt..ingen skada skedd.
Knivigt problem med intagning från kön som inte är åtgärdat. Jag får ta tjuren vid hornen. Budgetmöte imorgon. Personalbudgeten inte klar. Får ta en stund imorgon bitti, inte motiverad nu. Fått en ny FAS 3, NO lärarens namne. Vilken resurs. Funderar och funderar hur jag skall fixa pengar till min nya IT satsning på år 7 och F-klassen. 
Hälsan är i stadig förbättring.  Nu far man runt som en skottspole igen. 

2012-03-21

Framtidens läromedel och MiffoTV



Konferens i Uppsala. Jag är jättetaggad..och Mac frälst !  Vilka inspirerande dagar, att träffa alla dessa innovativa människor. Nu ska jag sätta igång och ordna sponsorer ha ha. Och första konferensen med padda, vilken grej, att kunna gå in på länkar och annat direkt under föreläsningarna. Blev också inspirerad av att bli mer aktiv på Twitter. Det har legat nere en tid och hade glömt lösen, men det har jag aktiverat nu..ska bli ändring på detta.
Jag känner mej överfull av idéer och info..trött , ska sätta mej imorgon och sortera alla länkar och anteckningar.

Ser på ett av mina favoprogram  MiffoTV, Normalpuckad?  Är jag verkligen det...ibland tvekar jag ha ha ha

2012-03-18

Förberett lönesamtal och läst jobbmail

Vågar knappt tro det , men jag känner mej riktigt bra idag, verkar som denna penicillinen håller måttet.
Jag skall åka på konferens i Uppsala på tisdag  i två dagar och har några lönesamtal och annat inbokat imorgon. Inget annat att göra än att jobba idag. Hann bara korta besök på FB och lite chat med vännen från Rättvik. Fixade nästan alla lönesamtalen och åtgärdade 60 mail och skickade själv en hel hop.
Känner mej riktigt effektiv.
Tecknat lite ikväll. Perspektiv och pappersbollar. Svårt!


”Jag känner  mig inte som nummer ett i världen.  Men jag känner att ingen i världen är bättre än jag”

citat av Zlatan

Ingen Jantelag där inte !

2012-03-17

Ny penicillinkur och Hundraåringen som klev ut genom fönstret




  Hälsan har varit på väg utför igen trots astmamedicinen som skulle återställa lungorna till ursprungligt skick. Efter ögoninflammationens utbrott, så fick jag feber och ont halsen igen. Ny dunderpenicillinkur och Rinexin som är en avsvällande medicin.  Idag tillbringar jag med att ligga i soffan fullproppad med antibiotika och lyssnar på ljudboken ”Hundraåringen som klev  ut genom fönstret och försvann”  En rolig bok i  ”Paasilinna stil”
Dottern med kompis kom och fortsatte röja i skogen på ägorna. Ena barnbarnet och några vänner har  ringt.

Trädgården är översållad med snödroppar och vintergäck och råkflockarna på väg till norra Ryssland för att häcka avlöser varandra i min träddunge ovanför huset.
Ungarna i skolrådet engagerat sig i en långdragen ventilationshistoria som visade sig kom på förstasidan i tidningen. Ja ja det händer saker i skolvärlden ha ha.

2012-03-14

Föreläsare mot intolerans trots ögoninflammation


Idag vaknade jag med en ettrig ögoninflammation. Det är nästan skrattretande. Lika överraskande varje morgon. Var skall jag ha inflammation nästa gång? Otroligt att infektionerna inte kan ge sig!!

Var på en 3½ timmars föreläsning om hur man arbetar mot intolerans och gängbildning. Föreläsningen hölls för alla pedagoger i Skurups kommun. Föreläsaren var Christer Mattsson från Kungälv som fått Anna Lind stipendiet för Toleransprojektet i Kungälv. Det var en fantastisk föreläsning som förändrade mej för alltid.

Diskussionerna på eftermiddagen med min personal var engagerad och intensiv. Jag renskrev mina anteckningar ikväll och skickade ut till min personal.

Hade packat bilen full på morgonen av bananlådor med grejer som var min dotters. Hon visste att jag kom, men trodde inte det var så många. Hur skall jag få plats med allt detta var hennes replik.

Tankade. Bensinen kostade 15: 50 Usch !!!!!!

2012-03-12

Ny arsenal läkemedel och givande möte


I morse såg jag det som nödvändigt att få tid för ett akut läkarbesök efter att ha haft uppenbara andningssvårigheter. Lungkapaciteten visade sig var helt på bommen och luftrören igensvullna. Fick dundermedicin som jag skall ta i en månad. Biverkning att jag fick hjärtklappning och vinglade omkring..men andas kunde jag...man kan inte begära för mycket. Börja komma i fas på jobbet igen..skall börja med lönesamtalen nästa vecka. Givande möte i Ystad över en bit mat. Trevligt...men är som vanligt avvaktande.  Skall böraj planera träff med gamla Kåseberga sommarungdomsgäng. Min tur. Senaste X:et ringde och snackade politik i 1 timme ikväll. Slut i rutan. Nu blir det medicinering. känner mej som en tant på ålderdomshemmet...hehe

2012-03-11

Malmövecka slut, kom hem med ett digitalt ritbord

Ansträngde mej verkligen i att försöka göra saker och ta vara på en helg i Malmö. Hade fika med ny bekantskap och sen Lund till umgänge med dotter och barnbarnen. Helt slut på kvällen..  orkade helt enkelt inte göra något på kvällen.. Trööött, förkyld, ont halsen…Det lutar åt nytt besök hos doktorn för en ny penicillinkur. Shit!!! Inte orkat njuta av det fina vädret. Minsta ansträngning får mej att kallsvettas.

Loreen vann med Euforia. Låten var den klart bästa..så  RÄTT LÅT VANN. Katten löper för fullt..de blev väl glada på Kulladal när jag åkte…nu kan de sova igen hehe

Icloud funkar nu på alla 3 enheterna . Lite strul med operativsystemen, men nu verkar det fungera…lite jobbigt med alla nya appar på mobilen bara, coolt att kalendern synkats till Ipaden. Lånade en avancerad digitalt ritbräde till datorn av dotter. Spännande! Skall testa det. Får väl ringa för lite råd från dotter och svärson som kan det här

2012-03-09

Ena dottern köpt hus i Dalby och katten gör mej till grannsabotör

De skrev kontrakt idag. Spännande.  
 Halva skolan var och åkte skridskor och andra halvan på Vallåsen och körde skidor. Vilken lättnad när alla var på väg hem med bussarna och alla var helskinnade! Fortfarande känner jag mej förkyld och febrig, ska det aldrig gå över? Trött ikväll, orkade inte göra något speciellt. Läser och håller på med paddan.
Katten har börjat löpa. Sov nästan inget i natt..undrar om grannarna sov? Lite panik…ingen har bankat i taket än?

2012-03-07

De nya böckerna


Från bokrean på Maxi.
Väntar med ljudböckerna, men jag har läst halva Morgan Alling. Otroligt vilket maskrosbarn, hur överlever man en sådan barndom?  och håller just nu på med perspektiv och linjer i teckningskursen. Riktigt roligt, än så länge i varje fall. En barnbok som handlar om bussar. Det är ett viktigt ämne för ett litet stadsbarn. Det finns mycket  man kan prata om när det gäller bussar.
Hämtade barnbarn på dagis, Det visade sig att föräldrarna glömt lägga nyckeln i dagiskorgen, vilket gjorde att vi inte kom in i lägenheten...Vi fick vänta i trappan tills mamma kom hem. Jag var helt enkelt inte i skick att vara ute mer än nödvändigt. Som tur var slapp vi vänta så länge.

2012-03-06

Störd nattsömn och intensiv "halvdag" på jobbet



Sov hos dottern. Hon har en rumstemperatur på 30 grader kändes det..svårt att sova, klockan ringde vid 05. Jag skulle ju underlätta och lämna barnbarnet lite senare eftersom dotterns buss gick redan kl 06. Det gick bra..Han var på gott humör. Jag tog det sen lugnt på fm. Övade mej att teckna och skissa efter boken som jag köpt..tyckte jag var duktig. Jag åkte till jobbet vid halv 12. Intensiv em..många som ville prata, två bokade möten. Kom ifrån vid halv 6t tröööööttt !. Känner mej helt utmattad .
Ringde dottern: Jo, han ville mormor skulle lämna på dagis imorgon också. Jag föredrog tillbringa natten i brorens lägenhet. Måste få sova. Jag får stiga upp tidigt istället.

2012-03-05

Krafterna börjar återvända


Känner mej faktiskt bättre och bättre för varje dag. Ska jobba halva dagen imorgon och på onsdag.
Det blev lite jobb hemma i alla fall på fm. Telefonsamtal, mail, lite kalkylering. Jobbade sen med min teckningskurs för att bli bättre på linjer, skuggor och ljus.
Var en liten runda på stan, hittade  bok med Zlatan-citat. Läste och småfnissade över en latte. 
Diskuterade bilder och tecknande med min svärson som gör figurerna/människor i spelmiljöer. Han är verkligen duktig med det digitala ritbordet. Jag blir så inspirerad.
Sover hos dottern i natt, ska börja jobbet senare och tänkte låta både mej och barnbarnet ta det lugnt på morgonen, så jag lämnar på dagis.

2012-03-04

Malmöbo denna veckan, utsikt från fönstret i Kulladahl



Ja jag tog ett krafttag och packade ner lite kläder, laptopparna, paddan och katten och körde till Malmö. Trött och fortfarande ont i stämbanden och vätska bakom trumhinnan. Fast skönt med miljöombyte.  Det tyckte katten också som genast kände igen sig och intog sin utkiksplats från köksfönstret.
Jag kommer inte att jobba imorgon, men måste nog på tisdag. Håller tummarna för att jag är bättre då.  Var och handlade mat på ICA Maxi .  Då hittade jag Morgan Allings självbiografi och två ljudböcker på rea. Trevligt, trevligt.
Jag har också hittat ett avancerat ritprogram till paddan. Ett som konstnärer använder. Vilken grej. Att måla digitalt på en pekskärm är nåt helt annat än att måla med en pekplatta eller mus. Nu ska här experimenteras !! Kul!

2012-03-01

Tv tittande som ger pensionärsvarning


Jag har nog aldrig kollat så mycket på TV som jag gjort de sista dagarna. Allt från- alla direktsända debatter från riksdagen, dokumentärer från Syrien, till Simsons...nästan kräkfärdig. Jag har fått en dos som räcker länge.
Har påbörjat ett projekt med att göra fotoböcker till mina barnbarn. Det verkar tidsödande. Har gått igenom 45GB bilder. Herre Gud, vilken mängd. Hur skall jag kunna välja ut de som är finast och roligast? Det blir en utmaning. Det är ju också så: att gör man till en, så måste man göra till alla.
Hostar fortfarande så att det känns som om innanmätet skulle följa med upp...dock feberfri och smärtfri. Hoppas på radik förbättring till lördag eftersom jag tänkte bo i Malmö nästa vecka. Bror min är och åker skidor så jag har lägenheten för mej själv :)
Ranelid beklagar sig över reaktionerna. Ok, det var en kul grej att han ställde upp...men var inte en sån jäkla martyr...ger man sig i leken får man leken tåla !