Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2011-11-29

Ljusskulpturen

http://www.ystadsallehanda.se/ystad/article1582212/Ljusskulptur-i-vintermorkret.html

Lyckan har många ansikten

Idag har det varit en intensiv dag med många känslor. Möte på BUP...otålighet och viss aggression....samtal med vaktmästare..spexispex, IT intervju...engagemang, lunch med utvecklingsledaren..förtrolighet, 3 EVK möten...intensiv övertalningsförmåga, sen småkul, sist medkänsla. På kvällen hade min fritidspersonal avslutning på häxtema. Barnen trollade, dansade, läste häxsagor och bjöd på kakor med grönt "snor" i. Vernissage på deras alster i klassrummen. De var så duktiga. Kärlek och lycka är vad man känner :D

2011-11-28

Kanske en släng av kräksjuka?

A-dag med personalen. Arbetat med Likabehandlingsplanen och lokala planeringar. Jag har mått illa hela dagen, men än så länge har det inte blivit mer. Några av lärarna har haft kräksjuka och också några elever. Ingen aptit. Trött. När jag kommit hem blev det två gammeldansk och en halv burk syltade vitlökar. Tron kan göra mycket ha ha. Om jag spyr så spyr jag ordentligt…eller så kommer det av sig. 
Härligt att komma hem till alla ljusen och den fina julstämningen där hemma. Jag skulle sätta upp tomtelandskapet till barnbarnen, men orka bara hälften innan jag lade av. Måste nog starta med betalning av räkningar innan jag inleder mitt meditationspass.


Livet är vad dina tankar gör det till.
Lär dig styra dem.

2011-11-27

Stormen rasar


Idag har det stormat och regnat hela dagen Blåst som tusan. Riktigt kusligt emellan åt. Ljusbocken ramlade flera gånger och till slut lät jag den ligga. Dottern som skulle komma blev kvar i Malmö. Jag ville helst inte ge mig ut på vägarna och inget att göra här för henne. Det gick inte att gå ut. Morgonrocken varit på hela dagen. Jag satte upp alla julsakerna, så nu är här riktigt julmysigt med alla ljus. Byalagets planerade adventsfirande hoppade jag över. Mysigare att ligga is soffan med katten och min bok istället.  Det visade sig sen att de inte lyckats tända trädet och att en konflikt blossat upp med en person i ljusskulpturgruppen som ville vi skulle ta ner skulpturen innan jul. Och sponsorerna vill den skall stå uppe. Det hade blivit ett djävla liv.  Det blir möte på onsdag. Jag hoppas bara den står pall stormen och att fundamentet håller. Jag blir så trött. Och jag som hållt mig undan dessa konflikter tidigare. Suck,  det är både första och sista gången jag engagerar mig . Alla typer som inte har något annat att göra än att bråka om sånt skit. Tv masten svajar tydligen, för kanalerna funkar inte riktigt på grund av stormen. Internetuppkopplingen är ockå svajig. Helgerna bokade fram till jul. Jag har så mysigt i mitt hus. Men balansen rubbades i tisdags, Kan inte hjälpa att jag saknar nån att krama. 2 månader till, sen går det mot rätt håll och ljuset kommer sakta tillbaka. A-dag imorgon och konferens hela dagen med personalen.  

Brita af Geijerstam

Bli den du är var det någon som sa
Vem avgör detta undrar jag.
Än seglar man på ett upprört hav.
Än gråter man tröstlöst vid en grav.
Än är man stilla och full av ro.
Gläds åt närhet och hopp och tro.
Än är man ensam snäv och stum.
Sjunker ner i de dolda rum.
Det handlar väl innerst om tag och giv.
Att bli vän med detta gåtfulla liv.

Nu är ljusen tända








Alla adventsljus är tända i fönster, Bara två belysningar utomhus som får vänta tills min elektriker varit här och satt en utomhuskontakt vid andra sidan huset. Vännen från Vik kom och vi tog en tur bort till galleriet. Glögg och spelmansmusik. Fullt av folk. Hem och plockade fram alla godsakerna. Åt , drack glögg och vin. Pratade och pratade och pratade. Såg en film, en gammal kär goding. Jag stannade uppe till riktigt sent och skrev och mediterade. Stormen tjöt utomhus och min ljusbock vajade. Hoppas ljusskulpturen står kvar på sitt fundament imorgon.  

emotionell kompetens är en bristvara

När behovet av  bekräftelse  går före emotionell kompetens skapas inte tillit

2011-11-25

Intressant resa

7 rektorer träffades i vårt nätverk sen utbildningen. Var på modersmålsenheten på Hårds väg. Information och diskussion. 10 000 barn får modersmålsundervisning i Malmö. 43 språk, 185 modersmålslärare. En låååååååång sightseeingrunda med den bästa guiden. Flera timmar, kändes som minst en mil. Vi gick på alla områdena i Rosengård. Allt från Rosengårds centrum,  Zlatanbron, huset där Z  bott, fotbollsplanen, alla försäljningsställen med allt mellan himmel och jord.  Jag smakade Burek på ett ställe och Baklava på ett annat och drack kaffe på Jallatrappans kafé.  En spännande och intressant dag för en lantis J Barnbarnskväll. Alla dockorna var tvungna åka till doktor Svea.  Mormor sjöng sånger tills jag blev hes.  Tröööööttt när jag påbörjade min timmeslånga bilresa hem.

2011-11-24

Balans återställd, Handling ger styrka


Jag tar beslut och agerar utifrån det. Det är jag bra på och det mår jag bra av.
Trevlig Ap träff. HLR utbilddning för all personal. Avslappnad stämning, väldigt bra instruktions-dvd. Trevlig intruktör. Alla fick praktik på sin egen personliga Docka. Toppen!

2011-11-23

Obalans

Oskyddad


Möte med kollega och utvecklingsledare om rutiner kring bevakning av skolplikten.
Fika med kommunchefen och möte därefter. Gav det resultat? Hoppas de. Möte ang. anpassad studiegång för elev. Möte och avtal skrivet om ny kopieringsmaskin. Möte och kolla kartor på fiberdragning med IT killar. De skulle ansluta en närliggande förskola till oss. Mail, mail, mail, attestera räkningar, attestera i personalens  självservice.  Tröttttttt
Bytte om, tog på dansskorna, LarzKristerz på. Taggad för dansen, tjohej!!
Var inte förberedd, Glädje, men jag kände mej oskyddad. Varför kan inte vissa hålla sig till de gränser vi satt. Han hade inte rätt att riva ner min mur!! Men den ramla som ett korthus.
Men jag bygger upp den igen imorgon, den och sinnesron.
Tom Leonard
Touching your face with that silence
it creates allowing and trusting
the allowed;
all thats been said
and is saying

this time breath held between us
each time familiar
each time new

2011-11-21

Vinum et musica laetificant cor

2011-11-20

Söndagsjobb efter skogspromenad

Jag  åkte till Lund i fredags efter jobbet. Hade fixat grejer till Luciakrona till Barnbarnet. Vi klädde den tillsammans med grönt glitter och stjärnglittter. Det blev fint. Vi provade lucianattlinnet som mormor behövde lägga upp och klippte till det röda sidenbandet. Sen gjorde vi tillsammans en stjärngossemössa och stjärna till gosekaninen Mimer.
Mycket pul med att byta reservlampor till alla belysningar. Gjorde en paketkalender till barnbarnen.
En lång runda i skogen med Broren. Dimmigt var det. Jobbade hela eftermiddagen. Reviderade Likabehandlingsplanen och läste mail. Måste ha vissa saker klara till A-dagen.


Doris lessing
There is only one real sin
and that is to persuade
oneself that the second best
is anything but second best





2011-11-17

Trött och störd i min harmoni


Ledningsgruppsmöte idag med många punkter. Anställningsintervju. Kommunjuristråd. Telefonsamtal, mail. Hemma skulle jag sätta upp ljusnätet som jag bytt. Det funkade inte heller. F...
Störd av ett jobbmail. Varför fastnar vissa människor i hämndlystnad, ilska och projecerar sina egna tillkortakommanden på andra? Det tar onödig energi! Meditation..............

2011-11-16

Facsinerad av kvällslektyren fast kvällen var sen

Hälsporren nästan borta. Det gick bra att bugga hela kvällen och också gå av bilen utan knappt minimal smärta. Fantastiskt ! Läser boken om Zlatan. Helt fascinerad. Kan kanppt släppa den.
When old habbits are hard to break, try bending them.

2011-11-14

Tänk jag hade en katt trallallala

Läste ett par kapitel i boken igår. Jag kommer inte ihåg när jag somnade. Drömde en osannolik dröm.
En barnvisa jag sjungit har fastnat idag:


Tänk jag drömde i natt att jag hade en katt
som åt bara sill och potäter
du får trot om du vill
men potäter och sill
e precis vad små kattungar äter


Diktat en ny text:

Tänk jag drömde tonight
att jag hade en "dait"
med Zlatan och blev så besviken
när jag vakna och såg
att de va boken som låg
där och stoppa den ljuva romantiken    :-)

2011-11-13

Sol, som gjort för att sätta upp ljusslingorna i trädgården

Dottern och kollega var uppe tidigt och fortsatte med skogningen. Nyfikna bybor börjar ta vägarna förbi. Det kommer bli fint, nu kan man gå där inne. Jag undrar om man kan inplantera vitsippor? Jag har haft en lugn och skön dag. Väntade till 11 innan jag var klar med frukosten. Meckade sen ett bra tag med mina ljusnät och slingor. Blåaöver rosenbågen och vita över staketet. Det blir superfint. Funderar på utegran på innergården i år. Börjat ta fram innebelysningarna också. Det tar ju tid innan allt är uppe och bara två veckor till advent. Bestämt dag för det årliga glöggavsmakandet och pepparkaksbaket med en väninna, Jag måste hitta den optimala degen.

There are no impossible dreams, just our limited perception of what is possible.

2011-11-12

Ullared är överreklamerat





Jag åkte dit med en kompis. Bilresan var trevlig. Ullared var fullt av folk och alla trängdes med vagnarna. Jag gjorde av med 4000:- Hittade en dammsugare och lite annat som jag ”behövde” Att traska runt där i trängseln i 5 timmar gjorde mej stressad, folkilsken och hagallen. Dessutom värkte det i min stackars häl. Nä jag var glad när vi kunde köra hemåt. Blir nog tyvärr både enda och sista gången jag tar mej dit.
Dottern med kollega varit här hela dagen och röjt med motorsåg i min lilla dunge på mina ägor på backarna. Det blev en stor hög med ved och de små trädplantorna som vi vill behålla fick ett frirum att växa på. Vädret var superbt och jag gick en runda i solen och fotograferade lite.  Skrev ett mail som jag skall skicka imorgon. Jag var på Rusta och köpte ljusnät till trädgården.
The greatest revenge is to accomplish what others say you cannot do

2011-11-09

Kattvakt ordnad, Den ultimata prövningen för hälen är i antågande


Onsdag idag och jag kan gå på hälen utan större besvär. Optimism.  Tiden bara flyger iväg. Känns mörkt konstant ute, men glad av att det inte är minusgrader. Satt i telefonen när jag kommit hem efter jobbet. I flera timmar. Busstrul, föräldrastrul och solnedgångsdiskussion.
Ordnade kattvakt från torsdag kväll till lördag. Semester fredag. Ullared ! Mellanlandar i Ängelholm torsdag kväll. Det blir första gången. Kanske enda och sista??
Jag har beställt Zlatans självbiografi och Larz Kristerz nya skiva. Intressant.


Faith is the cornerstone on which all great lives are built

2011-11-08

Bugg rockar fett

Jag är bättre i hälen!! Ha ha alla olyckskorpar.

Kärlek är den märkliga förvirring som drabbar en person på grund av en annan person

2011-11-06

Höstsol och inspektion av ägorna

Vaknade till en fantastisk höstdag med sol och mild luft. Jag, dotter och barnbarn begav oss upp till mina ägor uppe på backarna och rekognoserade och fotograferade inför den stora röjningen av sly och döda träd som dotter med kurskamrat på utbildningen skall göra nästa helg. Vi hittade många fina små trädplantor som vi vill bevara.
Städade och röjde upp alla spår efter lek, ordningen återställd och jag trött, hamnade i soffan med datorn. Imorgon skall jag lämna in bilen för byte av spindelled och hjullager. Viktigt innan Ullaredturen på fredag.


Tranströmer

Bogserbåten är fräkning av rost. Vad gör den här så långt inne i landet?
Den är en tung, slocknad lampa i kylan.
Men träden har vilda färger. Signaler till andra stranden!
Som om några ville bli hämtade.


På väg hem ser jag bläcksvamparna skjuta upp genom gräsmattan.
De är de hjälpsökande fingrarna på en som snyftat länge för sig själv i mörkret där nere.
Vi är jordens.

Byn lyser







Vi reste den och satte den på plats på fundamentet. Ljussattes igår kväll. Spänningen är oliiidlig.Ikväll, nästan 500 marschaller, man ur huse. Alla tände maschaller med sina facklor som delades ut vid trekanten. Barnbarnen var med och tände, spännande. Höjdpunkten: när ljusskulpturen tändes. Succén var given! Därefter Italiensk buffé. mmmm

2011-11-03

Ljusskulptur kläs med plastväv




Idag har jag jobbat hemifrån. Suttit i morgonrock hela dagen. Härligt. Fått mycket gjort.  Gick bort till garaget och där höll company på att svetsa fast vit plastväv på järnskrovet till skulpturen. Hm, det är nervöst, blev inte riktigt som jag tänkt. Svårt att få det att slimmas runt den svåra formen, men de slet som slavar. Vi reser den imorgon.  7 m hög.Ljussätts imorgon kväll.  Då gäller det!!  Succé eller fiasko?
Ringde vännen i Blentarp. Mina lyktor tänds som på beställning och fladdrar fint. Jag ser fram emot när flera hundra marschaller skall tändas imorgon.

Skogsparti av Tranströmer

På väg dit smattrade ett par uppskrämda vingar, det var allt. Dit går man ensam. Det är en hög byggnad som helt och hållet består av springor, en byggnad som alltid vacklar men aldrig kan störta. Den tusenfaldiga solen svävar in genom springorna. I spelet av ljus råder en omvänd tyngdlag: huset förankras i himlen och det som faller, faller uppåt. Där får man vända sig om. Där är det tillåtet att sörja. Där vågar man se vissa gamla sanningar som annars alltid hålls nerpackade. Mina roller på djupet, de flyter upp där, hänger som de torkade skallarna i förfädershyddan på någon melanesisk  avkroksö. En barnslig dager kring de hiskliga troféerna. Så mild är skogen.