Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2011-08-31

Koppla av med Fb innan jag seglar bort i drömmen

Vilken stressig dag. Varit i Malmö på konferens kring behörighet idag med. Snackat, lyssnat, snackat lyssnat och snackat igen. Hastade till skolan och hade en sanslöst speedad konferens med personalen. Hämta dotter i Ystad och sen handla. Hem och jobba lite och sen betala räkningar. Ringa vännnen. Jobba i 1 ½ timme.
SLUT i RUTAN. Bästa avkopplingen innan läggdax är att kolla inläggen på FB. Man blir alltid så glad av alla roliga klipp, bilder och musik samt glada tillrop. Saknar vännen. Saknar också fler. Saknar alltid innan läggdax, Nattis

Titta, kom och titta,
kom sätt er häromkring.
Det dröjer säkert ännu en stund
innan sömnen kommer med John Blund.
Han vill visa oss någonting.

2011-08-30

skolverkskonferens och kaningäng

Idag var jag med kollegor på kommunen och lyssnade på skolverket och högskolorna i Skåne på innebörden av den nya lagen om lärarlegitimation och behörighet. Träffade en gammal barndomskompis som bytt jobb och börjat jobba i Malmö. Trevligt! Mycket skolsnack hela dagen. Trött körde jag den långa vägen till Sydkusten och sammanstrålade med medlemmarna i kaningänget. De forna arbetskamraterna i Trelleborgs kommun som spritt sig som vinden i 5 kommuner. Tröttheten försvann snart och snacket gick som vanligt på räls och den ena skrattsalva avlöste den andra. Det gällde att uppdatera alla om allt som hänt sen vi sågs sist för några månader sedan. Speciellt jag som fortfarande är intressant när det gäller daiting. Alla detaljer skulle belysas ha ha. Klingar till nu. Nattis sms. Natti natti.
Att vara trygg, men ha sin ryggsäck full även om det inte är så tunga grejer kan ställa till det. Att sakna ibland trots att man inte vill. Att få ihop, kompromissa, väga för och emot. Hur skall man veta om priset är relevant?

2011-08-29

Körde över Veberöd till jobbet idag med en lerig bil

Bilen såg ut som en mindre lerkoka på sidor, underrede och dörr efter lervällingen vid Bosjökloster igår. Jag körde över Veberöd idag  . Annorlunda. Det tog inte mer än 25 minuter. Det kan man ju göra fler gånger. Stressig dag på jobbet. Hann inte mer än hälften av vad jag behövt göra. Dubbelbokat mej på onsdag. Konferens i två dagar om lärarlegitimation och behörighet i Malmö. Jag får köra hem på onsdag efter halva dagen eftersom vi själv har konferens på skolan med massor av punkter som skall betas av. Funderar på att boka Stålmannen. Han kan ju få tiden att gå långsammare har jag hört. Fattar inte hur allt skall hinnas med. Hade ett möte med kommunchefen. Hoppas på resultat, Tvättade bilen i 1 timme för att få bort all lera. Katterna blev glada när jag kom hem. De hade varit ensamma hemma hela helgen. Hämtade dottern vid tåget. Hon skall bo hos mej en vecka till. Praktiserar på Åbergs. Trött ikväll efter nattligt samtal igår. Det är komplicerat ibland att kommunicera. Stormar rejält ute. Kan det var Irene som sträcker sina långa armar ända hit?

2011-08-28

Nästan kört upp en tank och jaktmässa Bosjökloster

Idag på morgonen var batteriet slut på mobilen, inga problem tänkte jag. Jag laddar den i bilen. Körde till Kåseberga  för att passa galleriet andra dagen. Vännen skulle på jaktmässa i Bosjökloster.  När jag kom hem och gett katten, så kom jag på att jag inte kollat mobilen. Jag startade den och insåg direkt atgt jag skulle gjort det tidigare. Ett meddelande om att konstnären åkt hem en dag tidigare så jag var entledigad från mitt uppdrag som gallerivakt.   Fan ! Vad göra? Jag satte mej i bilen och körde till jaktmässan. Ösregnade när jag kom dit.  3 dc lera på en enorm parkeringsplats på en åker. Jag lyckades hitta en någorlunda torr plats. Intressant att kolla på alla grejer , och se på när de sköt prick och blåste i horn. Många fick dras loss med traktor när de skulle ut från parkeringens lervälling, dock inte jag. Mer tur än skicklighet.  Hade dock vita byxor och gympaskor som var helt nedstänkta av lera.

2011-08-27

Skogspromenad i Blentarp i kvällningen efter en middag på rådjurssadel och smörstekata kantareller tillagad av jägaren själv



Efter jobbet igår körde jag och hämtade ut min nya fågelbok som författaren Jan Pedersen hade skickat. Härligt att lyssna på fågelkvitter utan teknikstrul. Äntligen !  Han hade skrivit en ny dedikation.  Utfodrade katterna och körde mot Blentarp. Jag hade aldrig trott det fanns så många vägar att ta sig från Ystad till Blentarp. Valde väl den lättaste, men längsta. Jag får testa någon av de andra nästa gång. Huset låg inbäddat i skog med ett större fält framför. Förstår hans kärlek till platsen. Blev bjuden på rådjursadel med smörstekta kantareller tillagat av jägaren själv.  
Efter frukosten idag körde hem för att öppna och passa vännen Karins konstgalleri. Lite småregnigt idag. Några besökare kom då och då, men ingen större kommers. Skall hålla ut till 18.00 sen Blentarp igen. Vad gör man inte för några pussar ha ha.

2011-08-26

Sistan på festivalen för min del:Bob Hund

Vädret var varmt och helt ok. Väninna och jag gick och strosade. Bob Hund, Coolt. Det får bli sistan för mej på årests festival. Nattis

2011-08-25

Skolstart är glädje och sen 1000 kids som sjöng Man Boy




Skolstart idag. Härligt att se alla eleverna igen. Känt mej glad hela dagen. Ledningsgruppsmöte. Ny förvaltningschef anställd.
Festivalen nästa. Inhandlade en styck sexig skinnjacka på rea. Plus vit jättefin tröja i alpackaull.
Barnbarnet såg Saades konsert. Säkert 1000 Kids som satt på sina föräldrars axlar och sjöng ”Man Boy. ” Otroligt.
Lisa Miskovsky är bra som vanligt, men gör sig nästan bättre på skiva i vardagsrummet. September…Nja…Inget som hetsade upp mej. Skulle sovit över i Malmö, men min egen säng kändes som om den kallade. Körde hem ändå. Mysigt med avslut i sofffan och FB. ZZZZ

2011-08-23

Intensiv arbetsdag med inspiration . Vilokväll ikväll

Klockan ringde efter  5 timmars sömn. Körde till flygplatsen och hämtade föreläsare. Fick inte hans Powerpoint presentation att funka. Ingen adapter till hans Mac så det gick inte koppla in den i nätverket. Open office gick inte med hans fil. IT supporten misslyckades att installera Powerpoint viewer. Panik! Lyckades sen hämta en annan personaldator , bärbar med office som fungerade. Han kom igång 7 min för sent. Jag rusade och skulle kopiera åhörarkopiorna. Kopieringsmaskinens häftfunktion pajade, så jag fick häfta om manuellt. Puh ! Äntligen klart. Jättebra föreläsning. Körde tillbaka till flygplatsen. Diskussioner i grupper på em. Jag agerade flygvärdinna och servade med lite frukt. Är faktiskt trött ikväll !! Tar en vilodag från festivalen. Måste in och lyssna på musiken igen onsdag-torsdag :-))

Festivalkonst, mer rock och latte i solskenet








Åkte till festivalen igår med en kompis. Härligt väder. En latte i solskenet på Lilla torg.  Chokladglaserade jordgubbar på spett. Rock och Hip Hopp. Loop Troop Rockers, No Use for a name och NOFX. Och också lite shopping, bl.a.  silverring, raggsockor av alpackaull, rökelse och 2 sjalar, varav den ene med silverpengar i som jag kan ha när jag dansar magdans i vardagsrummet ha ha. Eldshow på gågatan. Härlig stämning. Sent hem.  

2011-08-21

Mycket musik och en del annat trevligt





Jag var och handlade jeans i Ystad på fredagseftermiddagen och plötsligt, när jag kom ut ur affären tågade 4 musikkårer förbi. De stannade på stortorget och spelade några medryckande marscher. Detta resulterade i att jag inspirerades att köpa biljetter till årets Tattoo. Trevligt, trevligt, trots lite dugg och kyliga vindar på slutet av kvällen. Men lördagen blev helt underbar. Fisksoppa på Wendels och sen ligga i gräset med vännen på toppen av backen. Malmöfestivalen på kvällen. 3 hårdrockskonserter. Viza, Supercharger och Hardcore Superstar.  Härligt när basen vibrerar i skelettet.  Vännen tyckte dock att han fått så det räckte när det gälller hårdrock för de närmsta 4 åren ha ha. För en annan är det nya konserter på måndag. Loppmarknad i Rydsgård med vännen idag. Hittade lite elektriska dinosaurier och lysande hjärtan till barnbarnen. Helgen avslutades i solskenet hos konstnärsväninnan med ett glas vitt.
:-D. Livet är härligt!

2011-08-18

Dotter beskär valnötsträdet efter späckad arbetsdag

Möte personalavdelningen, Möte förälder, Schemadiskussion på annan skola. leta i möbelkataloger, Möte idrottslärare, Möte IT-företag Skynda Ystad, Frisör färgar hår, Hämta dotter. Hem, telefonsamtal, beskära valnötsträd. TRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTTTTTTT zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

2011-08-17

Bo Setterlind


Vem är jag?

Så lyder den fråga
som barnet demonstrerar,

när de sträcker sig mot rymden på tå
för att se in genom stjärnstaketet.

2011-08-16

Önskningar o experiment


Solen strålade. Otroligt efter 14 dagars regnande. All personal tog sig till Wanås. Åt ekologisk mat och försåg oss sen med matsäck. Fick en liten föreläsning om gården,  kokarusellen  och konsten  av personal från galleriet. Det gav ytterligare en dimension. Glad personal gick runt. De önskade såklart i Yokos önsketräd. Högre lön kanske? Efter klättring i den färgglada, geometriska stålställningen och fika så fortsatte sen leken i Vattenhallen i Lund.  5-kamp och experiment. Bl.a. bygga fördämningar till vattenkraftverk,  öva upp reaktionsförmågan i den digitala klätterväggen och gissa var laserstrålen tar vägen genom prismor och mot spegelkanter. Väl tillbaka I Ystad där jag hade ställt bilen så hittade jag inte bilnycklarna. Efter mycket letande råkade någon öppna min bil och såg att bilnycklarna satt i tändningslåset. De hade suttit där i olåst bil i 12 timmar. Tala om tur….och mental förvirring. Schack matt både i kropp och huvud. Det blir tidigt sänggående !

2011-08-15

Stress när alla medarbetarna är tillbaka, men prioriterad tid med vännen.


Idag var första dagen back in buissnes. Kände stressnivån var tillbaka på nivån innan semestern. Mycket som skulle hinnas med idag. Men roligt att träffa alla igen och även träffa de nya. Köpte perenner på vägen hem. Rudbeckia, Riddarsporre och lavendelhäck. Bjöd någon på kvällsmat, röda rosor. Pussar

2011-08-14

Begravning och bygga snigelhus



Igår var jag på fest hos grannen. God mat och trevligt småprat. Lärde mej en del om antioxidanter. Fick ett förvirrat samtal på natten ha ha. Vaknade trots sen timme tidigt och var pigg.  Barnbarnet  och jag gjorde ett kors av drivved som vi limmade med limpistol, spikade och målade. Sen var det läge att ta spade, urna med askan av Milla deras katt och gå upp till vårt ställe på backen.  Vi plockade en bukett blommor på vägen dit. Allt förrättades på ett värdigt sätt. Vi sjöng ”Härlig är jorden” och barnbarnet sjöng en fantastisk sång som hon själv hittade på om när Milla levde. Promenaden tillbaka gick otroligt sakta eftersom hon hade samlat sniglar och byggt ett bo till dem i en burk och de stannade hon och fixade med hela tiden. På eftermiddagen var jag på möte i ljusskulpturgruppen i Fiskeboden vid hamnen. Vilken kreativitet! Vi enades om form material och storlek. Nu är det upp till oss att förverkliga den.  Det är lite osäkert om det är realiserbart, men skam den som ger sig i första taget.
Efter mötet blev det till att ta fram gräsklipparen. Gräset var jättelångt efter 2 veckors regnande och tala inte om ogräset på gårdsplanen som jag också skyfflade och räfsade. Barnbarnet hjälpte till. Nu tar tröttheten ut sin rätt. Jag skall snart hämta andra dottern vid tåget. Hon skall bo här i 1 vecka, praktik på Åbergs trädgård.

2011-08-11

Plockepin , vernissage och trevliga möten

Min gamla barndomskompis har bjudit mej på Jazzkväll och vernissage på Plockepin i Mazetti huset i Malmö. Fantastiskt roligt att träffa honom igen, kommunalråd minsann i Malmö. Det var så roligt att se utställningen. Jag kommer ihåg alla tavlorna som hans pappa gjort. Anders Österlin.  De hängde i hans atelje i sommarhuset i Kåseberga. Fantastiskt god mat. Tapas, där man kunde beställa en mängd smårätter. Sällskapet drack vin. Jag alkoholfri öl. Notan betalades av min bordkavaljer örlogskapten och min barndomsvänninnas bror. Flott gest. Jag lovade bjuda tillbaks med ålagille i höst. Trevligt trevligt. Väninnan sov över hos mej.  Jag tänkte på DEJ när jag kom hem

2011-08-10

Jobbade hemifrån idag. Skönt! Fick en del gjort. Uppdaterade hemsidan.  Sms utbyte.  Mysigt! Gick en runda i skogen. Fint där nu. Bron lagad över ån. Batteriet tog slut i kameran så jag fick sluta fota. Började storma och regna när jag kom hem. Såg att plåtslagaren varit här och fixat den overksamma skorstenen. Pratade länge i telefon med…innan jag skulle lägga mej. ses snart. Längtar.

2011-08-09

Regnat, regnat, jobbat jobbat, te med kompis, men den som väntar..

Idag har det regnat, verkligen öst ner. Skurarna har avlöst varandra. Jag har jobbat ganska effektivt och blev klar med ett viktigt moment. Fikat med en kompis som inte mår så bra just nu. Det är svårt att att hjälpa, men det känns som om jag förstår vad hon går igenom. Blev bjuden på te och goda knäckemackor efter jobbet av vänninna. Trevligt samtal, men tankarna var ibland någon annanstans. Jag körde hem vid 7. Ett missat samtal, ett gulligt sms. Ringer snart.

Kertin Thorvall

Att man inte vet nånting i förväg
Att det händer utan att man gör något åt det

Att det inte går att förbereda
räkna ut
glädja sej åt
gruva sej för
Det är livets bästa gåva
I förra veckan gav det mej dej
Bara som ingenting
I förbigående
"Kan han va någonting?"

" O, ja Tack !"

2011-08-08

Jag...mullvadsjägare berättade om bedriften under sent kvällsamtal på väg hem

Igår när jag kom hem, så fanns det en jordhög mitt på gräsmattan. Med förra sommarens bulldozer i färskt minne som hann underminera hela trädgården innan mullvadsjägaren kom från Gröstrorp och satte fällor, så skred jag genst till verket fast klockan var över 8 på kvällen. Hämta spaden, handskar på, grävde uppp en kub, satte ståltrådsfällan efter hans instruktioner förra sommaren. På med jord. När jag kom ut på morgonen satt mullvaden i fällan. Jag jublade ! Konstigt.. djurvän som jag är så kan jag inte säga att jag blev jätteupprörd. Men han fick en anständig begravning i gången.
Idag har jag stressat för första gången på jobbet sen semestern. Börjar inse hur mycket jag måste hinna med denna veckan. Läst en hel bok om lagen mot diskriminering, ordnat en föreläsare. Skickat ut alla brev till personalen om A-dagarna. Körde till Bauhaus och köpte diverse skruvar , vingmuttrar, rör, plattjärn och träskruvar för att montera ihop staketet. Sen till barnbarnet och läste sagor och lekte. Vid kvart i 9 när barnbarnet sov så var jag på gränsen till att somna i soffan. Då begav jag mej hemåt. 1 timmes körväg.
Fantastiskt att höra den låga varma rösten i telefonen som höll mej vaken ända hem Fortfarande förundrad över hur ödet kan slå till när man minst anar det.

2011-08-07

Har jag varit på skördefest idag? eller jag har varit i en bubbla i rymden?





Ett telefonsamtal på morgonen. Glädje för att det som hänt var ömsesidigt. Var på skördefest. Klappade goa ardennerhästar. Blev kompis med en alpacka uppfödare. Fick en tuss mjuk ull som jag lagt som ett moln till min stenängel. Fikade, köpte ost , åt middag i Ystad. Allt detta gjorde jag med autopiloten medan kroppen och känslan bara var nånstans utanför, bredvid mej och det intensiva medvetandet om en annan människa, där beröringen känns i mellanrummet mellan våra kroppar.
Fick ett mail när jag kom hem, blev glad. Det är positivt att fast man stänger en dörr med en smäll framför näsan så kan dörren öppnas igen av den andre..

litta grann från ovan






Ja det e min liv o kniv alla tiders perspektiv, när man ser det litta grann så här från ovan.

2011-08-06

Det slog ner en bomb idag, helt utan förvarning, bara sådär efter en ”fuck you night”

Orolig natt, shit  morning 
På em ett helt oplanerat möte, en sanslöst oplanerad händelse, ett ögonkast och så hände något. En bomb briserade och spred sig i magtrakten, i munnen och på några andra ställen. Nån däruppe sa:
Kan han va nåt säg? Ja tack, ja tack så mycket sa jag.
Spelade gitarr på kvällen för grannarna i pur glädje för alla vindliga jäkla, fucking, snårvägar som ödet har.
Hade nästa glömt, hade nästan glömt för det var 6 år sen sist det hände, samma omedelbara känsla. Ja det var ju så det var aha ;-D

Umgås på bryggeriet, beslut som gör ont

Jag åt en röding på bryggeriet med vänner. Läste lyrik när jag kom hem. Läste mail. Tog ett beslut. Känner att jag så totalt har missbedömt någon. Ledsen

Arenander

Var börjar rörelsen?
Det enda jag vet är att den aldrig har börjat

att den aldrig skall sluta
När man tror sig återvända till en fast punkt
Har den flyttat sig
Allt är avhängigt allt

Allt beror på var man har blicken fästad

Jag kan aldrig gå tillbaka
till gräset där jag satt en sommarmorgon
förundrad över daggen
fem år gammal


Jag kan heller aldrig
upphäva rörelsen framåt
genom att springa den till mötes

Några avsikter kan vi aldrig ha
med varandra

Vi kan bara hända varandra
djupare och djupare in i varandra
in mot
det som aldrig har börjat
det som aldrig skall sluta