Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2011-07-31

Horisonten gör mej lugn






Det klarnade upp på eftermiddagen. Jag körde till stranden. Tog med favorotpoesi. Gick och gick och gick. Satte mej och fäste blicken på horisonten. Det gör mej lugn. Aggressioner, sorg och oro ebbar ut, lägger sig. Mediterar, läser mina favoritdikter, får kraft.. Tänker, låter saker landa, låter saker få ta plats och rinna ut. Vandrar tillbaka. kör till Jakten och äter sen bio. Ok, allt är OK.

Ewy Isgren

Overksam drömmer jag vid havet
söves av doften
vaggas av sorlet
Overksam sitter jag på en sten vid havet
den klokaste dagen i mittt liv

Planer smiddes över chili concarne

Jag är inte så ofta på fester med människor från min födelseby. Har haft mitt vuxna liv någon annanstans och därmed mina vänner, men när det väl sker, så inser man att man missat en del roliga samtal om barndomsminnen, platser, människor som inte finns mer, historia som legat  långt nere i glömskan. Fantastiskt roligt. Mycket planer smiddes under inverkan av entusiasm och rosévin. Mycket skratt, men lite allvar. En del helt realiserbara. T.ex. en gemensamm andelslägenhet i staden ha ha att dela på vintertid. Sov länge idag. Småduggade. En gammal vän till min mor kom och köpte en diktbok till någons 80 års present. Hade mycket tid att fundera. Provocerad av ett försenat Ps. Mediterat vid havet

2011-07-30

Steg upp 04 igår full rulle hela dagen, fortsatte idag, än hänger kärringen med







Väcktes 04 av väckarklockan, körde till Malmö och tog över barnbarnet eftersom mamma skulle jobba. Var som en zombie till  08 ung då 5 koppar kaffe gjort sitt. Vek en massa flygplan och vi körde så blomkrukor och prydnadssaker vinglade runt på fönsterbrädan. Vi ritade rosa spöken.  Ut på stan. Köpte rosa grejer. Just nu är ena kusinen idolen och hennes absoluta favoritfärg är rosa, så alltså är just nu hans favoritfärg också rosa.  Körde till kompis i stan och fikade. Barnbarnet fick låna garage med minibilar. De körde ideligen upp på berget och trillade ner i helvetesgapet. Hem och satte på muminfilmen. Barnbarnet så på film och körde med sin jumbojet. Jag satt i fåtöljen och var vid medvetandegrad 0,1 av 10. Fick sms som gjorde mej glad. Ryckte upp mej när dottern tog över och stack till avtalat möte på stan. Restaurangbesök. Jättetrevligt och bekräftande. Sov oroligt. Uppe tidigt. Shoppade badbyxor, gick till Tekniska museet med barnbarnet. Kul!  Fikade pannkakor med hallonsylt och glass. Dottern  slutar tidigt. Hem och på grillfest hos konstnärsvän. Rusch..

2011-07-28

Vandring i regn och kvällssamtal



Jag har svarat på en inbjudan från okända som jag mött i cybervärlden. Några vandringstokiga tjejer som vill få ihop singelfolk till helgvandringar på olika ställen. Jag samåkte med någon från Sjöbo. Vi gick knappt en mil och utgick från Frostavallen. Det regnade hela tiden men vi fikade i vindskydd längs leden. Vi var 5 st. Det var faktiskt jättetrevligt. Fick lära mej lite knep om hur man kringgår saker på saiten så det var lärorikt ha ha.  Vi startade en grupp på FB. Roligt att höra om alla knasiga daiter och alla erfarenheter kring det. Ha ha ha , riktigt goa skratt. Vacker natur, träna på min danska och fick fina bilder. Kände mej stolt över allt jag hann med dagen innan när det var sol. Hemma innan kväll. Skickade ett mail. Fick telefonsamtal på kvällen. Riktigt roligt att prata länge med någon igen.
Blir tidigt i säng. Upp 04 imorgon. Vara i staden kl 06 och sen i två dagar.

2011-07-27

Flyga fritt


Att flyga fritt är att öppna, breda ut, kasta sig ut från klippan och segla på vindarna. Vingarna bär. Jag vet. Det gäller att våga, att lita, att inte vara rädd, att leva. Att ta emot, inte vänta på det som man önskar utan njuta det som blir en givet.

MARGARETA GERDIN

Min själ vill sväva
fri ovan gräs och grenar
likt fåglars flykt
i varm sommarvind

Sväva bort över land och hav
till varma vågors sus
sväva i nattens timmar
under stjärnhimlens ljus

Söka vila i glittrande solljus
följa vågornas rytmiska sång
smekas av vindens mjuka famn
känna doften från havets tång

Min själ vill komma
i blå soluppgången
när himmel och hav
mötas i Evighetens famntag

Hittat sommar idag


Äntligen så kunde jag fortsätta måla. Började måla vitt, på staketpinnarna alltså.  Gick sedan till bekant i byn och köpte jättekitschiga handledsvärmare som var made in local. Fastnade där i trevligt samtal om att renovera uthuset. Det växer sakta men säkert fram. Sakta men säkert.
Grillparty hos vän i Vik. Diskuterade tvestjärtars möjlighet att flyga. Jag drog det kortaste strået... först. Det stod att de kan faktiskt flyga. Men hittade senare fortsättningen. Den vanliga tvestjärten har aldrig påträffats flygande. Vingarna är komlicerat ihopknycklade under täckvingen. Hm…
Jag fick lite idéer till hur man fixar en betongmur som är böjd i trädgården. Med vattenstråle ur muren. Mörkt som i en säck när jag körde hem. Usch bådar om mörkare tider.

2011-07-25

Mottagningskommitté på grusgången hemma i Blåseberga




Körde hem idag.  Gräset hade växt. Ogräset med. På grusgången kom några av mina kompisar, vinbärssnäckorna , mej till mötes. De ser ut att gilla det fuktiga sommarvädret.  Jag lyfte försiktigt in dem till säkerheten i rabatten.  Katterna var nöjda.  Packade upp, tog lite ogräs i rabatterna och plockade en hel säck med svamp som växte på gräsmattan.
Känner mej glad för den enorma reaktionen på FB ang. det som hände i Norge. Det finns så mycket kärlek och så många goda människor. En människa kan aldrig vinna. Tillsammans är viktigt.
Haft tid att tänka, att längta, att sakna, att fundera.  Varför gör vi människor saker så komplicerade, så svåra? När det egentligen är så enkelt.


Wiehe

Här är en sång till modet
Den är till alla dom
som vågar tro på morgondan
fast natten är så lång
Här är en sång till modet
en liten, enkel låt
Det kanske verkar meningslöst
Men jag sjunger den ändå

Här är en sång till modet
till glädje, hopp och skratt
Till dom som tror på kärleken
fast hatet är så starkt
Till alla som slår sej samman
Till alla som ställer krav
Till dom som vet hur svårt det är
och ändå säger ”ja”

Här är en sång till modet
hos dom som vågar se
Som inte låter tysta sej
men säger som det är
Till alla som bygger broar
Till alla som släpper in
Till dom som tror att människan
kan göra det, hon vill

Här är en sång till alla
som vägrar att ge opp
Till dom som kämpar vidare
fast livet är så hårt
Till alla som vågar längta
till nåt, dom aldrig sett
Som inte låter kuva sej
men håller på sin rätt

Här är en sång till modet
Den är från mej till dej
En liten enkel visa
med det, jag helst vill säg'
Så vårda den väl och lär den
och nynna den ibland
För då växer den och sprider sej
i hela Sveriges land

2011-07-24

Det är väder idag

Fröding

Sorlar sorlar, susar
sommarregnets sorl,
alla trädens våta
blad ock knoppar gråta
dropp - dropp - dropp
och därnedan rusar
bäck i sorl och porl
bäck i sorl.


regna, ösa, skvala, hälla, droppa, flöda stänka, skvätta, ruska, dugga strila

2011-07-23

Shopping Svågertorp, subway och garageklydd


Regn idag med ! Åkte på shoppingrunda vid Svågertorp. Besökte för första gången alla ställena från Harald Nyborg, Biltema, Bauhaus, Plantagen och Jysk.  Rätt kul, hittade en del smått och gott till trädgård och hus. Allt från solcellsbelysning till dampump och akvarellpenslar. Avslutade med en baguette på Subway, där dottern sommarjobbar. 
På kvällen fika med ny bekantskap. Som vanligt tidsoptimist. Dristade mig till att parkera på centralgaraget mitt i city. Jag hade ju dåliga erfarenheter sen sist, men trodde att två gånger kan det väl inte gå fel? Men det visade sig att det kunde det. Biljett automaten fungerade inte och jag fick ingen billjett. Gick av och prövade nästa automat.  Bommen uppe så jag körde in och parkerade.  Gick ut och försökte få ut biljett igen. Det gick inte. Jag gick och fikade, trevligt ! Vi gick tillsammans till garaget. Eftersom jag inte hade biljett, så kom jag inte in. Ringde vaktbolaget. Fick välja mellan att inte få ut bilen och betala 1200 för utryckning av vaktbolaget. Efter 4 samtal ,  lyckats smita in, men kom då inte ut med bilen. Samtal, igen och till sist en nummerkod, så kom jag ut. Jag kommer ALDRIG parkera på centralgaraget igen så länge jag lever !!

En konstant klump i magen hela dagen


Vad är det som gör en människa till ett monster??

2011-07-22

Meditation , bombdåd och dödsskjutningar


Jag är Malmöbo i helgen och några dagar till. Trevligt som omväxling. Bättre i stan vid regnväder.
Jag har varit i Lund idag. Träffat dotter och barnbarn. Gått och flanerat själv i Lund. Satt en bra stund i Lundagård och bara var.  Tillbringade en stund i domkyrkan och njöt av stillheten.
När jag kom till Malmö, så var alla nyhetssändningar upptagna av bombdådet och dödsskjutningarna i Oslo. Ofattbart skrämmande. Skall en isande rädsla kännas i maggropen i fortsättningen när man kommer i närheten av offentliga platser eller sammankomster där många människor vistas samtidigt? Hur skall man hantera sådant? Skall man börja kontrollera allt och alla? Hur skall man kunna skydda sig mot galenskapen?

2011-07-21

Regnet det bara öser ner



I´m NOT singing in the rain! Hjälp, min semester regnar bort. Jag kan inte ens måla mina staketpinnar. Deppat hela dagen. Kan inte nån krama mej !!! Tvingade mej ut och plockade blommor mellan skurarna för att försöka intala mej att det är sommar. Åkte till Ystad och handlade och gick på konsert med the Wives i S:ta Maria Kyrka. Rätt kul. Elgitarr, bas, trummor och synth i kyrkan. Ringt till broren. Det blir 5 dagar i Malmö nu. Tänker inte regna bort. Behöver bio, lite fikasställen, lite shopping och kanske Copenhagen. Here I come.

Mårbacka pelargon i min veranda

Söt, bedårande,  nästan skir. Bullig, kraftfull och krämigt marsipanigt. Vilket frosseri, vilket överdåd. Erotiskt

2011-07-20

Kodikt

  Dikt av Ulf Stark
Tänk att lunka tungt omkring
och tänka på just ingenting

Se moln som vandrar ingenstans
och svänga sävligt på sin svans

Inget spring och inget fläng
men utsikt mot en sommaräng

Varför blev jag ej månntro
en vanlig enkel sommarko?