Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2011-06-30

Snart målarkurs i Svalöv o semester

Kvalitetsredovisningen  klar för skolan och Fritidshemmet det blev 29 sidor. Puh. Budgetuppföljningen gjord. Det är PLUS. Hittade dessutom lite mer pengar på investeringskontot. Det känns riktigt bra så långt. Det blir soffa och symaskin till fritids. Gjort en lista på allt som måste göras innan höstterminsstart.  Jag inser att det är omöjligt att hinna det imorgon. Ok vad gör jag? Ingen annan gör det till mej. Jag tar ledigt imorgon och njuter lite.  Går in och jobbar 4 dagar på min semester. LUGNT, jag kan ta ut de dagarna i slutet på augusti början på september istället. Övernattning i ålaboden på lördag. Jag skall handla ost och räkor. Sen iväg till Malmö med kattorna på söndag. Övernattar där innan målarkursen i Svalöv. http://www.fridhem.fhsk.se/dyn/118,39,20,52,233.html  En hel vecka på internat. Spännande! Kanske något man kan syssla med. Snacka italienska och måla……….det kunde bli en helt annan riktning än kvalitetsredovisningar, personalmöten, budgetuppföljningar och disciplinära åtgärder. Leker med tanken. Det kan man väl få göra ? 

2011-06-29

På livsvandring

En midsommar som blev annorlunda, en sommar som blev öppen. Jag vågade öppna mitt hjärta och det är jag glad och tacksam för. Något började hända inom mej redan innan och jag känner att det är bestående. Jag kom över ribban efter den flera år långa sorgen av en älskad. Ledsen nu?  Nja… kanske lite, kanske för att det inte fick gro och växa, kanske för att tvåsamheten inte kunde njutas en sommar, men mest tycker jag synd om den som inte vågade, som ha en lång resa att göra som jag redan har gjort.
Vilka ljuvliga barnbarn och barn, vilken stor kärlek som är min. Den lilla som vandrar så kavat. Låt mej fortsätta min livsvandring så orädd som hon. Låt mej kunna njuta fullt ut av allt underbart som är mej givet i livet. Jag har mycket kvar att uträtta, mycket kvar att känna.
Börjat planera för staketmålning. Hackat ogräs och räfsat i trädgården. Njutit.  Skrivit i 3 dagar, jobbat och jobbat. Skall sova i ålaboden vid havet med vännen i helgen. Målarkurs i en vecka med nya människor. Jag tror jag ska lära mej italienska. Det ska jag. Kanske jag skall börja rita på renoveringen av uthuset ? Kanske jag skall börja planera nästa års vandring? Jag tror jag skall göra ett T-konto ?


2011-06-13

Skolavslutningsstress och trädgårdsnjut





Sista veckan innan skolavslutningen. Varför skall vår kommun vara 1 vecka efter alla andra? Jo för att vi börjar en vecka senare till hösten. Helt meningslöst. Ungarna lägger av när kompisarna  i grannkommunen slutar och när skolan börjar i  de andra kommunerna, så hänger ungarna utanför skolan hos oss en vecka för tidigt för att de har inget bättre för sig.
Nervös vecka och stressig. Jag får ibland sådana vansinniga idéer. Ukkulelen fram öva öva. Vad ska jag säga?.  Ordna blommor, ordna kort, middag med 9:or, planera A-dagar. Det ska bli skönt när det är över. Strålande sol, varmt. Jag undrar i mitt stilla sinne om sommaren slutar till midsommar i år. Det verkar för bra för att vara sant. Trädgården strålar, verkligen strålar.

2011-06-09

Sågat staketpinnar så sågspånen yrde och packat bilen full

Tog semester idag. Hade en del ärenden som jag inte skulle hinna med annars. Bl.a.  fixa sommarpresent till personalen på skolan. Som vanligt har jag grubblat och grubblat. Det var en slump att jag kom på det. Min kompis som packar presenter  till företag tipsade mig om den ena och när jag kom dit och skulle beställa, så lyckades den förträfflige försäljaren pracka på mej nästa. Men jag är hyfsat nöjd. Det kan nog komma till nytta. Nästa var Bauhaus och köpa virke till mitt vita staket. Hade mätt noga och hade också en provpinne med som jag sparat från förra omgången. Har ju tänkt göra hela sträckan klar nu. Jag har dragit lärdom av förra gången och hade egen fogsvans med mig som INTE var rostig och slö. Jag sågade 102 staketpinnar för hand. Vad gör man inte när man har en liden Peugeot. Jag ska säga att personalen var impad. Men lide rysted  blev man ju i armen. Nu hade jag blodad tand. Det fanns utrymme kvar i bilen närmast taket. Jag köpte en dubbel rosenbåge i järn och pregade in delarna på lite utrymme här och där. Men embalaget fick jag lämna på stället. Alltså Bilen blev FULL. Men nöjd  är jag. Nu har jag lastat ur och svept in brädbitarna i en presenning tills jag fixat målarfärg. Jag gjorde en uppfinning med vinkeljärn och långa järnplattor som skall förankra rosenbågen i marken. Ja ja lite kreativ e man ju. Nu är det bara att fixa virke till det planerade vedförrådet också, så är sommaren räddad...Synd bara att jag missade ta foto av den fullpackade bilen.


2011-06-05

Firat födelsedag och träffat släkt från Amerika

Födelsedagsfirande med barnbarn, döttrar och vännen. Presenterna var teckningar, dressingblandare och sushikit och perenner. Först till stranden och njöt av fina vädret. Barnbarnen lekte i sanden och med vattnet utan avbrott. Mormor hade köpt vattenpistoler som mormor lekte mest med ha ha. Sen hem och åt jättegod böngryta ( om jag själv får säga det) med marängsviss till efterrätt. 37 grattishälsningar på Facebook och sms från 3 vänner och Kram från kompisen på Msn. Vännen och jag satt på backen och såg solen gå ner. Mysigt.
Stressig morgon idag. Åkte till restaurang där 50 släktingar väntade från min mormors sida. Det var nämligen Amerikafrämmande. Ättlingar från 1 av 8 syskon, varav min mormor var en. Från att allt var en förvirrande soppa till att släktträdet, som vi fick uppkopierat när vi kom, hjälpte till att få ordning i huvudet och det gick att placera in människor i facken och namnen blev levande personer. Spännande att möta nya och gamla som man inte sett sen man var liten flicka. 3 personer sen barndomen som var över 90 varav den äldste 98 år. Jag minns henne som rolig och busig och trots att hon nu vara nästan blind så fanns skrattet och buset i ansiktet och blicken när jag berättade om mina minnen av henne. Spännande att prata med mina amerikanska släktingar. Fått nya Facebookvänner och jag tror inte dessa möten kommer sluta här. Kanske en amerikaresa så småningom?

2011-06-03

Dressincykling vid Björnstorp




Långhelg, med mycket aktiviteter. Härligt !  Jag fick komma med på en umgängesdag med vännens kompisar sedan ungdomstiden som började med dressincykling i fin natur vid Björnstorp. http://www.dressincykling.se/  Det blev lite stressigt efter att  ha dröjt kvar i sängen i det längsta på morgonen. Vi fick ta en snabbfrukost och sen iväg till Lund, där vi skulle hämta upp värdparet. 8 st blev vi. 4 dressiner. Vacker natur, god fika förlagt på två längre pauser. Solen strålade. Efter cyklingen tillbaka hem till värdparet på middag och vin. Jag hade turen att ha chaufför denna gången. Det blev mycket prat om lantbruk. Svin och lammuppfödning och ny gödselspridare.  En del snack om skola också eftersom två av tjejerna jobbade i skola, barnomsorg.  Pussar, skratt. Helt enkelt en mysig dag.