Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2011-03-31

Nyopererad och ryggskott

Operationen i knät var planerad. Efter en del knäproblem i ungdomen som opererats och efter vandring på Camino i Spanien, så hade knät börjat krångla med låsningar och ont. Dagen innan (alltså igår) reste jag mej ur soffan och skulle fylla på liten vattenkanna för att vattna mina krukväxter. Då gjorde det rejält on t i ryggen….och det blev värre! Ryggskott, inte haft ont i ryggen på 10 år..Optimal otur. Det blev operation i alla fall idag. Som tidigare känns det läskigt att bli sövd, men det gick bra de med och jag vaknade med ONT !! Efter en stund kaffesugen efter att ha varit utan mat och dryck i 24 timmar. Benbit plockats ur och låg i burk. Hoppas det är den som ställt till det. Jag skall få detaljer av Ortopeden imorgon på telefon. Mina kära grannar körde mej både till sjukhuset och hämtade mej. Kram till dem ! Under operationen hade de hissat upp benen och sträckt dem…sköterskan sa att hade jag tur, så blev det lite naprapat konsekvens av det…alltså bättre med ryggskottet efteråt…Peppar peppar.. med reservation för att allt är relativt och att smärtan i knät överstiger ryggen….så känns det betydligt bättre i ryggen nu än tidigare …Hoppas det håller i sig till morgondagen. Ligger i soffan och uppdaterar mej på Twitter. Blir nog stilla dag imorgon med svullet knä. När jag kom hem såg jag att byns fantastiska "handyman" hade varit här och kört iväg alla 15 säckarna och högen med grenar och till och med räfsat efteråt . Sånt gör mej glad. Dotter och barnbarn kommer på lördag. Sms.en haglar. Har både en och många som bryr sig. Känns bra och tryggt

2011-03-22

En dag

















Politiker, turbulens, svågerpolitik, petningar, konservatism, skolinspektion, läroplaner, kursplaner, skollag, bedömningar, sjukskrivning, anställningar, löneförhandlingar, diskussioner, schema, frustration, lösningar, lättnad, pussar, barnbarn, kram sms och choklad

2011-03-19

Vår i min trädgård































Sol idag, men fortfarande kallt. Hemma hela dagen. Igår var jag på Store Tohr och åt lammfilé med nyfunnen vän. Gick ut i trädgården och räfsade ihop 8 säckar löv och ris. Där är nog ris till minst 5 till. Gräsmattan ser bedrövlig ut. 90 % mossa ung. Nu har det gått för långt. Jag måste helt enkelt fixa något som tar kål på mossan. Vintergäcken och snödropparna breder ut sig. Trädgården underminerad på vissa ställen av fjorårets mullvadsangrepp. Jag får vara mer uppmärksam i år och ringa till jägaren direkt om någon dyker upp innan halva trädgården är uppgrävd. Sorterade ut en del barnböcker ur min bokhålla som jag skall ta med till barnbarnen. Träffar dem imorgon på 3 års födelsedagsfest. Det blir en lugn kväll. Kompisen från Trelleborg ligger i envis förkylning. Trött, längesedan man var ute en hel dag.

2011-03-13

Detta är MITT liv























Mössorna passade barnbarnen vilken tur. Jag har fått beställningar från ena mamman och yngsta dottern. Jag får se vad jag hinner i veckan. Jag såg schlager festivalen med två av döttrarna och det ena barnbarnet. Den ende som gillade Eric Saade (det treåriga barnbarnet) somnade innan idolen skulle sjunga. FEL låt vann! Det skulle varit Moniker eller Swingfly.
Speeddate på Harrys i onsdags. Jag gick och tog en öl med det enda ”kapet” på stället efteråt. :-) Efter en intensiv Malmövecka så bar det av till Kåseberga idag igen. Vädret kunde ju varit bättre, men jag gick en lång skogstur. Allt var grått och naturen ligger stilla för att vänta på tillåtelse att explodera. Stranden hade kommit tillbaka efter att vattnet i vinter gått ända upp till trädvallen. Men bron som man tar sig över ån med hade rasat. Det gick inte att gå den vanliga rundan. Räfsade ihop 4 säckar löv och ris. Gräsmattan ser patetisk ut. 90% mossa. Nu måste jag helt enkelt ta upp kampen om jag skall ha några grässtrån att klippa över huvud taget i sommar. Kom föresten på att jag glömt hämta gräsklipparen hos reparatören. Den har varit där sen i höstas. Jag får hämta den imorgon. I veckan blir det tjejkväll med väninna, middag ute på fredag och födelsedag för ena barnbarnet och kanske dans på söndag.

Det som hänt i Japan skrämmer och berör


















Det är svårt att fatta hela vidden av katastrofen. Hur skall man kunna ta in och förstå vad som hänt? Det som är så osannolikt att det inte finns… det händer nu i 2 reaktorer i Japan. Vad blir konsekvenserna om det blir okontrollerade utsläpp av radioaktiv gas? Katastrofala ! I förlängningen påverkar detta inte bara Japan utan även oss. Hur känns det att få sitt hem förstört, att förlora vänner och familjemedlemmar under loppet av några timmar. Utöver detta en enorm förstörelse av byggnader, elnät, material, vägar m.m. Jag känner för de drabbade. Naturens krafter är enorma och i det perspektivet är människan ganska liten och hjälplös. Jag är tacksam över att ha ett hus att gå in i, att morgondagen ser ut att fungera som vanligt och att det är som vanligt för mina kära, mina grannar och mina vänner.

2011-03-02

Ny gästtoalett och avslutning på buggkursen

















Nu är den äntligen klar….skönt. Nu får jag börja på nästa projekt: ett vedskjul , som jag skall bygga själv. Gjort en ritning. Det verkar inte så svårt. Några plintar, fyrkantsstolpar och lite brädor och ett plasttak. Hm låter kanske enklare än det är. Jag får fråga min husrenoveringsmentor till råds. Jag har fått operationstid för mitt knä. Jag har skjutit på det en gång, det går inte skjuta upp längre, så jag måste helt enkelt göra det fast jag tycker det är skitläskigt. Tänker kräva ett samtal med läkaren strax innan operationen.
Avslutning på Buggkursen igår. En av deltagarna fick hjärtinfarkt av ansträngningen och fick åka ambulans. Förra kursen var det någon som dött av samma orsak. Ja, det är farliga saker att bugga ha ha, i varje fall om man har dåligt hjärta utan att veta om det. Synd att kursen redan är slut, jag har redan anmält mig till höstkursen. Vilken glädje och flera nya trevliga möten. Det blir nog någon söndagsdans framöver för mej.