Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2011-02-26

Tropikariet i Helsingborg












Ännu en vecka som tillfällig Malmöbo tillända. Intensivt! Träffat barn och barnbarn varje dag. Virkat en lila mössa till ena barnbarnet. Varit på Tropikariet i Helsingborg med barnbarn. Trevligt ställe. Fullt av läskiga spindlar och ett jätteakvarium med hajar och spännande fiskar. Och tänk… där såg vi självaste Doris simma omkring. Det mörka rummet med silkesapor hoppande fritt på trädgrenar och flygande hundar som ven runt öronen var dock ingen hit för ena barnbarnet som gallskrek och trodde de skulle anfalla. I ett obevakat ögonblick skulle den minsta klappa en silkesapa som nafsade i fingret. Aj aja aj. En lite knubbnosad krokodil glodde genom en glasruta och en stor anakonda låg i vattnet. Ungarna slocknade i bilen på vägen hem.
Hunnit med en eftermiddag i Bokskogen med familjen. Under Fredagkvällen blev det biobesök med kompis från Söderslätt. Trivs bra att ha korta avstånd och bara behöva köra ”hem” till Kulladal. Fick dock köra hem på riktigt idag på kvällen eftersom ena katten börjat löpa och riskerade hålla både bror och andra hyresgäster vakna. Bara en vecka på landet sen Malmö igen en vecka.
J

2011-02-20

Vårpromenad i solen



























































Jag hämtade dottern och vi körde ner till hamnen. Vi gick längs havet och mötte många glada människor och hundar. Vi åt lunch i Kallbadhuset och sen tillbaka. Jag gjorde en kort visit på lekplatsen vid Kungsgatan och träffade minsta barnbarnet och sen till en vän som bjöd på jättegod fisklåda. Nu sitter jag vid tända ljus och ser stadens ljus utanför fönstret och den ena katten kollar på ett naturprogram med fåglar tillsammans med broren. Båda verkar lika intresserade . Jag chattar med en vän från Rättvik och det känns positivt att pendla till jobbet från staden i en hel vecka .

2011-02-13

Malmöbo förra veckan














































Jag funderar en del på mitt boende nu. Behöver förändra. Behöver också vara bland människor till vardags. Att bo på landet och vid havet är underbart på sommaren, men på vintern är det ensamt, mörkt och drar ner mej. Jag behöver påfyllning som mest nu och för det behöver jag mina vänner och de som står mej nära. Som tur är så finns det ganska många. Tacksam för det. Min familj finns i Malmö och i närheten. Har ”eget” rum hos min bror på Kulladahl. Enda nackdelen är att man inte får välja TV program, och måste dricka kaffe som är så starkt så skeden reser sig av sig själv, HA HA, men det är OK. Känns roligt att köra på det hållet när jag slutar jobba. Det känns ovanligt men positivt att höra ljud och trafik när man vaknar på morgonen. Det känns jättebra att kunna träffa barn och barnbarn varje kväll. Jag känner mej gladare och har lättare för att paketera skiten. Jag måste sluta lägga ner tid på människor som tar energi och istället lägga den på de som ger. Katterna trivdes bra. De verkade också tycka det är roligt att titta ut genom fönstret och se liv och rörelse istället för bara träd och backar. Körde hem i lördags och träffat vänner igår kväll och ikväll. Någon kom för att beundra min kamin så det blev en halv vedkorg som gick åt. Nu är här varmt så det snurrar men MYSIGT !
Jag har redan bestämt två Malmöveckor till längre fram. Det ser jag fram emot.
Har insett att jag inte kan jobba som jag gjort tidigare. Har dragit ner takten markant den sista månaden. Men måste göra det även på längre sikt. Det finns en del som jag måste omvärdera, som jag trodde var värt nåt, men som kanske inte är det. Att försöka göra mer av saker som ger energi och där det man investerar kommer tillbaka, istället för att det bara äts upp och förbrukas.
Jag har anmält mej till en sommarkurs i måleri. satte upp spegeln till min nya gästtoalett som blev helt klar idag, ritat upp ett vedförråd som jag skall bygga och bestämt vandringshelg med gänget i vår. VÅR snart är det VÅR.