Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2010-09-29

Wish upon a star









Jag önskar jag önskar jag önskar för mej
Jag önskar jag önskar jag önskar för dej
Glädje som tänder livsgnista
Längtan och saknad efter nån man har, men inte vill mista
Glädje och kärlek som fyller mitt hjärta
och utan denna satans, djävla smärta
Let go let go let go

2010-09-26

Strandutflykt och änglar

















Tomt Tomt Tomt . Det röda hjärtat av sten är krossat av kyla och likgiltighet.

Samtal med en vän som kom på besök igår och sov över…många, långa samtal vid stranden, vid spisen under matlagningen, i soffan. Viktiga samtal ! Gemenskap.
Fiskarna på kajen kl 23.00 i den ljumma , stilla kvällen: ”Ja man får passa på. Det kommer blåsa kuling imorgon” - ”Ha ha” , sa jag. ” Det är inte möjligt.”

Det blåser kuling idag. Men två änglar kom till mej och visade vägen och beredde plats för goda energier och blottade bra jord för att plantera eget. Jag ska plantera blommor i många färger. Rött, blått, gult och orange.

2010-09-20

Sorg och starka reaktioner på Facebook








De starka reaktioner som skett i media och på facebook bland många unga människor ger hopp om mänskligheten. Jag är övertygad om att inträdet i riksdagen för ett främlingsfientligt parti kommer att mobilisera alla människor med emotionell kompetens och vidsynthet att protestera och sätta alla krafter till att arbeta för ett mänskligare samhälle där det mångkulturella och olikheterna om de gäller religion, etnisk tillhörighet eller människor med olika typer av handikapp och funktionshinder ger ett rikare och bättre samhälle än inskränkthet och fördomar.

2010-09-19

Vindpinade tjejer på backen






























Den sedan mer än 30 år tillbaka årliga vandringshelgen som reducerats till två kortare vandringar men fortfarande med mycket kärlekfullt umgänge var förlagd till mej i år. Det blåste kuling och den drygt 2 mil långa vandringen över backarna med de 4 kompisarna var ett kämpande mot vinden och med stickande sandkorn i nacken. Utsikten lika storslagen, men njutandet kom lite på undantag med kämpandet för att inte flyga med ut över slänten. Men många skratt och gammeldansken var med i ryggsäcken som vanligt. En fika på Olof Viktors morotskaka och sen på kvällen en jättegod middag på ungnsbakad forell med potatisgratäng tillagad tillsammans. Vinet ”tog” efter strapatserna med vinden och lite rund blev vi ju under fötterna. Dansen startade efter middagen och det blev high life med Tom Jones och ACDC. Ett par teddybjörnar och en slimeödla blev danspartners. 5 slagna hjältar slocknade vid 01 tiden. Mycket glädje, humor och förtroliga samtal om livet. Härligt med vänskap som man kan lita på. En fin timmeslång skogspromenad efter frukosten idag. Det blev eftermiddag innan var och en körde till sitt. Då bar det av till röstlokalen för mej med valsedlarna och sen soffan ett par timmar innan valvakan börja. Spännande !

2010-09-16

Val

Jag har ett val, vad ska jag välja, ska jag välja? Mindre skatt eller bättre skola? Mer skatt eller sämre sjukvård? Trygghet för alla eller var och en ser till sitt och skiter i andra? Höga bensinpriser eller kunna bo kvar i glesbyggden? Jämställdhet eller vårdnadsbidrag? Mångkulturellt samhälle eller Sverige är en isolerad ö….nä det valet finns ju inte ..hur korkad får man bli? Ordning o reda Hm ..eller flumskola..hm? Mer pengar till pensionärerna eller bunta ihop dem och slå ihjäl dem…nä det sista gick över styr? Ska eleverna börja gå i Burka?..Det blir spännande på proven ha ha… Hur gör vi med arbetslösheten? Vi kanske skulle kunna sänka arbetstiden och sluta stressa. Nä det är ju jättesvårt att välja. Jag tror jag ska bli soffliggare? Eller kanske starta ett nytt parti? Införa lite nya lagar, lite nya skatter, lite nya bidrag, lite nya reformer….såja KLART !

2010-09-15

Höst

Den värsta årstiden för mej. Den innebär regn, regn och åter regn..det kom 25 mm bara i natt. Mörkt, mörkt, mörkt, när man stiger upp och när man lägger sig. Blåst, blåst blåst, det ska blåsa kuling i natt. Allting vissnar. Kallt kallt och ruggigt. Tända stearinljus är väl Ok, men då behöver man nån att mysa med. Krypa ner under täcket är mysigt, men då behöver man nån att krypa ner med. Jag tror jag ska emigrera, gå i ide, byta jobb, byta liv, gå i ljusterapi eller i varje fall bygga in en stor kamin som man kan tända varje kväll och sitta och kura framför och hoppas det går fort till vintersolståndet. Finns det nån som vill kura med mej?

2010-09-09

Singelträff o jobba hemma





Det blev sent igår. Körde till Malmö efter en stressig, men OK dag då inga större katastrofer inträffat. Det var dags för den månatliga singelträffen. Mycket folk, ca 70 personer. Fördelningen som vanligt bara drygt ca ¼ män. Synd att de ska vara sådana stugsittare. Inte träffats på hela sommaren, men kul att återse en del kända ansikten och den jag hoppats återse kom. Hm…vi bytte telenummer den här gången…vad månde bli?....ha ha ..lite spännande.. upplevde konkurrens om min uppmärksamhet och det stärker självkänslan. Det har man ju inte varit bortskämd med den sista tiden. (Om det inte handlat om problem på jobbet förstås)
Jobbat hemma idag. Skönt när man lyckats få en hel dag utan nåt inbokat. Varit så fruktansvärt stressad och orolig i kroppen de sista dagarna. Fått bytt en säkerhetstryckventil också på pannan så nu läckan är gone för den här gången. Men det svider i börsen. Också fått besked från dottern att jag missat en skylt om miljöparkering ett visst klockslag en viss datum, så parkeringsböterna jag fick i helgen var riktiga.. shit! Det tog tre timmar att läsa mailen, två policy och handlingsplaner uppdaterades. Gjort en blankett. En massa mail skickades och datorer beställdes. En ny domän ordnades till hemsidan och flytt till den skall ordnas. Ett antal telefonsamtal ringdes och några togs emot. En grupp högstadieelever varit på järnvägsspåret och ”lekt” för andra gången. Banverket skall komma ut och informera i klasserna.
Tog en paus mitt på dagen och körde till skogen och gick en runda. Satt i en glänta och mediterade. Jag kände mej lugn igen. Tillit! Tillit! Jobbade sen till halv 8. Blev rätt klar med det mest akuta.
Uppdat. F B. Msn tomt. Vad gör människor fega ? Jag hatar vara ledsen. Fuck you höst, Fuck you ensamhet!!






2010-09-07

Panik i bygget!

Kom hem från jobbet igår efter ännu en sanslöst stressig dag, då jag rusat från det ena till det andra och tänkte ta det lugnt. Det började med att internet inte fungerade när jag satte på datorn. Jag upptäckte att den trådlösa routern inte fungerade och då strax efter fick jag klart för mej att strömmen var avslagen. Som en blixt från en klar himmel…..pannan! läcka ! För detta hade jag varit med om en gång tidigare. Varpå jag rusade ner i källaren och jo, fullt av vatten i trappnedgången ute och när jag öppnade dörren sprutade vattnet rakt ut från ett kopparrör. Huvudjordfelsbrytaren hade slagit ifrån. Jag sprang tillbaka och stängde av vattnet och gick ner och kollade förödelsen. Ringde till en bekant som satt in pannan för några år sedan som kom. Hela röret måste bytas eftersom det antagligen var ett fabrikationsfel efter att samma sak hänt två gånger. En por i kopparen mitt på röret hade lossnat. Inget som han kunde åtgärda då. Jag fick ösa ut vattnet och ta med skrapa och torka av så mycket jag kunde allt var vått. Manualerna som legat på varmvatten beredaren var dyng. Jag fick lägga dem på handdukar till tork inne.
OK…det värsta var över…kunde slå på strömmen. Men inget vatten. Jag fick gå till grannarna och låna två spannar till kaffe och toaletten. Suck.
I morse tidigt..Ringde till jobbet och bokade av några grejer och ordnade vikarie för mej i Förskoleklassen. Satt i telefonkö till wws firmor, ingen kunde först, (ringde till två st). Efter mycket dividerande så kunde plötsligt bägge. Hm jag avvaktade. Den ene kom vid middagstid. Ringde då återbud till den andre. Han hade inte rätt grejer med sig, fick köra till Ystad o hämta. Bytte röret. Det droppade från övertrycksskyddet. Ringde kompis. Han sa att jag skulle avvakta.

Skit en hel dag till spillo.

2010-09-02

Tillgång till en sinnlig källa






























































































































Efter en intensiv dag där ekonomi, resultat, ansvar och prestation varit huvudbegreppen, så kör jag ut till ”mitt” ställe efter jobbet när solen står lågt på himlen. Först den långa vindlande stigen genom skogen.
Ögonen vilande på grönt.
Det stilla suset som bara störs av en kvist som bryts av rådjuret som i lugnt tempo drar sig längre bort, prasslet av en skogsmus
som kilar över mossan och det tysta kraset av skon mot tallkottarna på stigen . Det är som salva för öronen efter en bullrig dag.
Doften som sprider sig i sinnet av fuktig mossa, jord och barr.
Det lugnar mitt hjärta, det får hjärnan att varva ner och axlarna att sjunka.
Jag tar rundan ner om stranden. Sätter mig i sanden och låter blicken förlora sig mot horisonten. Lyssnar på rullandet av vågorna som kommer och drar sig tillbaka, kommer och drar sig tillbaka.
Jag fylls a tacksamhet för det outsinliga källan av naturen, av ”min” plats som ger mej ny kraft att ta itu med sorg , frustration, stress och aggressioner hos mej själv eller de människor som jag möter i min dagliga gärning. Tack! Det gör att jag överlever.

2010-09-01

Jobbba jobba jobba kaos när inte datorer fungerar























Nu e man inne i ekorrhjulet igen. Stressnivån uppe på 110% och datorer och nätverk fungerar inte. Frustrerande!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag blir tokig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....Lagen om alltings djävlighet har slagit till. Jag tror jag spränger hela skiten i luften och stryper IT chefen.