Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2010-08-28

Malmöfestivalen Summering













Aktiviteterna var centrerade i år. Festivalen var på det stora hela mindre i omfattning än för några år sedan, så det var naturligt att festivalområdet minskat. Jag deltog 4 dagar av 8. Jag skulle varit där 2 dagar till, men vädret gjorde att lockelsen avtog. Att köra hem från Malmö 10 mil på natten och sedan upp och jobba dagen efter är ju en bromsande faktor. Det som var absolut sämre var hantverksmarknaden som i år fått tilldelat dåliga alternativ till platser att stå på, vilket gjorde att marknaden halverats. När det gällde mat, så var utbudet ung. detsamma och jag smakade inget nytt, men de grekiska gyrosen och grillspetten och chorrosen var fortfarande goda. Varför åker man till Malmö då under festivalveckan? Jo för musiken såklart. Och för att mysa med vänner. Det var för lite rockmusik och hårdrock tycker jag, men en del riktiga godbitar ändå. Winnerbäck var verkligen bra och showen som varade i 2 timmar var pedagogiskt väl upplagd med kontraster allt från Lasse själv med gitarren till brakande ljushow och barkgrundsfilmdukar och hela bandet med full kraft. Bra stämning bland publiken. Lokala förmågan Anna Herzman var absolut intressant att höra. Band of Horses tog en lite tillbaka till Stones med company tiden. Härligt! Mariza Horn kan man inte säga gjorde sig på den stora scenen, men Moto boy var väldigt annorlunda och jag sammanfattar hans musik som vacker och romantisk. Fredagens avslutning med Teddy bear var grymt häftig och gav en riktig kick. Mycket folk de dagarna jag var där och stämningen var väldigt god. Initiativet med bilkonsten och träskulpturerna var rolig. Att utnyttja posthusplatsen till 2 scener vara bra. Hoppas att staden investerar i fin stenläggning på marken och lite trädplantering för i så fall kan platsen bli en fantastiskt framtida samlingsplats för allehanda evenemang med lärarhögskolan och husen i västra hamnen som bakgrund. Kanon! Det är fantastiskt att man utan att planera långt i förväg och utan att betala en krona i biljettpriser kan få så många riktigt bra musikupplevelser. :

2010-08-22

Konstverk i Malmö och i Kåseberga
































































































































































På Malmöfestivalen kan man beskåda ett antal konstverk, där gamla skrotbilar har en central framtoning. Fräckt och provocerande. Jag gillar det. ”The mobile seaworld” tar priset. Fram för fler sådana initiativ som är ingång till diskussioner, skratt, ilska, irritation, äckel men också lite nytändning i det rutinartade och etablerade.
Jag har gjort klart min tredje tavla. Bubblan….
Nu har jag bara en bild i huvet kvar att konkretisera. Bilden som ursprungligen var en tatuering som är så komplicerad, så det lär aldrig bli nån tatuering, men väl en tavla. Att göra bilder är för mej som att sortera och tydliggöra sambandet mellan känslor och tankar. Jag har insett att jag gillar mina motiv, men hittar nya sätt i tankarna att göra dem på eftersom tekniken inte än är något jag är nöjd med. Teckna har jag alltid kunnat, men färger och ljus är svårt. Jag kommer att göra dessa motiv igen tills jag är nöjd och det tar kanske många gånger, men processen är läkande och förändras efter hand.

2010-08-18

Haven i Gärsnäs













































































Jag var på Haven i Gärsnäs för första gången ikväll. De har förläsningar där kvällstid på sommaren. Föreläsningen handlade om kvinnors villkor under bronsåldern. Ja, lite småtrevligt var det att lyssna på författaren som berättade, men det var trädgården som imponerade. Det är en trädgård som successivt byggts upp under 5 år för att användas i rehabiliteringen av människor som är utbrända eller på annat mår psykiskt dåligt. Samtidigt har man en butik där det säljs plantor och andra trädgårdstillbehör. En underbar visningssträdgår med en miljö som får vem som helst att bli lyrisk. En muromgärdad läkeväxtträdgård och mycket med ovanliga och vackra perenner. En hel del möbler i järn och pergolor och små lusthus i rundjärn och armeringsjärn som är helt underbara. Man kanske skulle gå en kurs i svetsning och börja. Jag skulle inte ha svårt att rita upp olika förslag. Det skulle passa i min trädgård med det lilla tehuset med klängande honungsrosor vid väggarna.

2010-08-16

Glad idag



















Passade mitt ena barnbarn i helgen. Roligt att få se hur små nöjen är lika spännande och roliga varje gång. Kasta sten i en timme, sitta på sjöräddningsbåten N.A. båt och titta ut över hamnen och att springa från mormor på de stora vidderna där ingenting hindrar eller stoppar.
På jobbet idag kom alla medarbetare tillbaks från lov och semestrar. Roligt att träffa alla igen och spännande med ett nytt läsår, med en del nya medarbetare och en del nya elever. Nya utmaningar, nya diskussioner, nya problem och nya lösningar.

2010-08-12

Cancer








Flera personer jag känner har cancer. Fy fan vilken sjukdom. Den bara slår ner och förstör utan förvarning. Den drabbar utan urskiljning utan rättvisa. Varför? Varför finns den sjukdomen? Den borde utrotas från jordens yta! Jag hatar cancer.
Hur ska vi kunna leva varje minut, varje timme, varje dag så att tiden inte går till meningslösa saker? Hur ska vi kunna utnyttja den potential man fått som människa och inte slösa bort tiden på skit?

……………

Livet kan vara ensamt och kallt
Livet kan va för lite av allt
Livet kan vara skoningslöst hårt och brutalt
Livet kan va djupt orättvist
Livet kan va bara en strid
Men det är det enda liv vi har

Bara här hör vi fåglarna sjunga när våren slår ut
Bara här ser vi stjärnorna tändas och solen gå upp
Bara här kan vi jobba och älska
Bara här kan vi möta varann
Bara här kan du gå vid min sida och hålla min hand….

Mikael Wiehe

2010-08-10

Min favoritplats att tänka och må bra på





Att sitta vid havet, känna hur det kalla saltstänket känns mot benen. Att höra vågorna slå mot stranden och se segelbåtaren glida förbi mot horisonten. Det gör mej lycklig och lugn.


2010-08-04

Nr 2 e klar

















Min andra tavla är klar. Ingen kvalité att tala om, men otroligt att få ner en bild på duk som jag haft i huvudet och kan se att mitt uttryck speglar min känsla . Det ska bli spännande att höra vad andra ser? Om de ser detsamma som jag?
Ännu en dag att glädjas åt. Jag har laserat listerna och satt upp de runt taket i gästtoaletten. Det blev helt OK för att vara gjort av mej och på de snea gamla väggarna.
Varit på jobbet en runda för att skicka ut sommarbrev med höstterminsplaneringen till personalen. Teknikern skulle byta nätverkssystem från Novell till Microsoft på min dator och bara göra det. Så klart funkade det inte och jag kom inte in på min profil, med alla mina inställningar. Det gick inte att göra som han hade tänkt utan han fick avinstallera det nya igen för att min dator skulle funka som jag vill och jag fick köra därifrån med ogjort arbete. Förhoppningsvis går det att göra en speciallösning för mej (som vanligt) för att jag ska slippa ha de begränsningar som läggs in på standarddatorerna. Jag hoppas på det bästa.
Jag körde sen till Malmö och köpte svart silikonfog som inte fanns i Ystad. Fick inte tag i ett sådant element till toaletten som jag tänkt mej, så det får vänta. Jag kollade lite på trätrallor på Bauhaus. Hade en idé om att fixa en dansbana till kräftfesten på lördag. Jag hittade lämplga trallor, men priset avskräckte mej för tillfället så det får bli till nästa sommar, men nu vet jag hur jag ska göra. Med några glas vin så kan man väl dansa på gräsmattan i värsta fall, det har vi ju gjort förr ha ha.
Lugnt i trädgården nu, utan mullvadshögar. Leve mullvadsjägaren i Gröstorp.
Lyssnat mycket på musik de sista veckorna. Snart lyssnat igenom allt jag har, ett tag sen sist. Det går i perioder, men det ger mej alltid inspiration och glädje.

Så skimrande var aldrig havet
och stranden aldrig så befriande,
fälten ängarna och träden, aldrig så vackra
och blommorna aldrig så djuvligt doftande
som när du gick vid min sida,
mot solnedgången, aftonen den underbara
då dina lockar dolde mig för världen...................... (Taube)

Trust, let go and everything will be alright.

2010-08-01

Kontraster


















Barnbarnet har åkt, tomt och tyst igen. Då saknar jag som mest. 4 intensiva dagar med jordiga barnhänder, sandslott och plaskbassängbad. Djurparksbesök och vattenpölsplask. Kalas för Mamma Mu och glasskladd. Men rätt skönt att sova länge på morgonen igen.
Började dagen med att sätta på min favorit musik högt, foga golvet i toaletten. Svart fog är inte att leka med. Jag lyckades få några korn pulver på trädiskbänken och en matta. Det spred sig gråsvarta fläckar som jag fick skrubba bort, fattar inte hur så lite pulver kunde bli så mycket fläck. Men ikväll har jag torkat av plattorna med den torra trasan och det blev jättebra
:-)
På eftermiddagen åkte jag till Skillinge, Brantevik och Simrishamn med min bror. Fikat, snackat och kollat på rolig konst på Mårten Pers källa.
Mullvaden ger fullständigt Faa…. i mullvadsskrämman. Nu har jag konsulterat en expert från Gröstrorp som kommer imorgon med en fälla. Nu jävl…. E han dödens lammunge.