Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2010-03-31

GLAD PÅSK

Imorgon kommer barnbarn och dotter. Det blir roligt , men intensivt. Mycket att stå i när dottern ska ha utställning. Först en tur på morgonen för att få påfyllning från min healer, sen blir det att fixa mat och passa barnbarn. En positiv sak är också att man glömmer sin saknad efter nån som skulle varit med, men som inte vill eller vågar. Glad Påsk till alla som jag tycker om.

Lekt med nya leksaker

Idag har jag lekt med mina nya leksaker. Usch vad mycket att vänja sig vid varje gång man byter telefon.. Nu får man tänka om helt igen. Men Iphone är ganska lättanvänd, bara man kommer på hur den funkar. Fast trist att det verkar nästan omöjligt att göra en egen sms signal. Och det behövs flera program och moment för att lägga till en egen låt som ringsignal. Allt för att försöka förhindra att man använder nåt annat än apples egna. Men jag ska gå runt det...tar bar lite tid. Ett program som är anpassat till Facebook som gör att man lätta kan publicera saker där och uppdatera sig med Iphone...kul! Jag trodde då att jag på ett enkelt sätt kunde använda detta när jag är ute och vandrar, men tyvärr så kostar dataöverföring via internet utomlands minst 35 kr mb och det innebär minst en hundring så fort jag går ut där...så den gubben gick inte. Jag får skicka sms som är mycket mer överkommligt så får dottern få lösenord och gå in och publicera. Tur man tog reda på kostnaderna innan. Webkameran har den mest otroliga bildkvalitén som jag sett på en webkamera. jag har testat den med en kompis på MSN och jag ser fram emot att snacka med barnbarnen med den.

2010-03-28

Helar mitt hjärta







Min strand
En hålväg sluttar ner mot sjön
och låga fiskarhus
som kurar under backens kron
vid evigt böljesus.
Där är jag hemma och där är
en kudde för min kind.
Jag vet jag kunde hitta där
än om jag vore blind.
Där viskar Sundet med sitt skum
hur Långt bort än jag för:
-Kom hem till hav och gavelrum
till morgonljus och mor.
Där mumlar almen med sitt sus
var än jag går till sängs:
- Det är i detta fadershus
ditt liv förlängs, förlängs
Där är den trappa som jag nött
alltsen jag sprang på bara ben.
Där är var sak i kärlek skött,
där är vår tröskel skurad ren.
den lyste till när jag gick vill
och genom ve och väl
blev detta hus förvandlat till
ett finrum i min själ
Där vandrar alla vindars brus
som klockton och som harposång
och över låga fiskarhus
har stjärnorna sin höga gång
Där är jag hemma. All vår jords

beglänsta sagoland
finns utanför och inombords
vid denna barndomsstrand
Av Gabriel Jönsson

2010-03-25

Vårens första solnedgång














Jag gick längs havet i en timme i två
timmar. Satt på stranden och såg solen gå ner bakom horisonten. Vilket skådespel, Vilken ro, Vilken balsam med vågornas entoniga slag och de flyktiga skyarna som seglade förbi.

En varm hand.
Ett varmt bo.
En varm kofta
Att trä på de isande Tankarna
En varm kropp
Att trä på kroppen.
En varm själ
Att trä på själen.
Ett varmt Liv
Att trä på det isande livet.

av Sonja Åkesson

2010-03-24

Om vuxnas svek som är värre än våldtäkt

Jag såg uppdrag granskning på svt1 ikväll. Eftersom det handlade om händelser i skolan på högstadiet, så fastnade jag när jag zappade runt för att kolla vad som var på de olika kanalerna. Det var en skrämmande historia som berättades och som fick det att isa i magen. Att få ta del av inte bara berättelsen om en våldtäkt utan två var skrämmande nog, men att sen höra om vuxnas flathet, grymhet och ovilja att se och ta ställning ger ett budskap till offren och andra som är mer kränkande än själva händelsen. Att höra en präst stå och göra uttalande som får en att rysa. Jag önskar alla fick ta en paus i kvällsaktiviteterna och se detta inslag och verkligen reflektera över det, så det inte kommer hända igen.

http://svtplay.se/v/1939683/valdtagen_14-aring_mobbades_av_hela_byn

2010-03-21

Vårdagjämning lockar fram solen





























Vårdagjämning och regn hela dagen igår. Jag räfsade i mina kvarvarande snödrivor och i morse var de nästan borta. Skönt! Jag som inte hade haft lust innan gick upp och plockade fram påskpyntet och satte fram, det lyste upp. Nu är det bara lite krukor med påskliljor som skall inköpas och sättas fram lite här och var. Snödroppar och vintergäck blommar överallt i trädgården. Jag skall jag gå en lång tur idag med. Jag måste ju testa gränserna för mina kängor. Jag önskar att solen ger mej kraft att ta beslut om mitt liv som är nödvändiga. Jag önskar jag vågade gå min egen väg fast jag inte vet vart den leder. Jag önskar jag kunde tro på att min inneboende kraft och energi räcker till att skapa det liv som får mej att växa istället för att krympa.

Du sökte en blomma
och fann en frukt.
Du sökte en källa
och fann ett hav.
Du sökte en kvinna
och fann en själ --
Du är besviken.

Edith Södergran

2010-03-20

Planering















Idag har det varit dimmigt och regnigt hela dagen. Jag trotsade vädret och gick en mil med mina nya vandringskängor. Det gick bra, inga blåsor. Det bådar gott inför vandringen. Börjat läsa i min nya guidebok och börjat skriva packningslista. Jag ser verkligen fram emot att förverkliga nånting som jag länge velat göra.

2010-03-16

Vi har dansat idag och det var roligt


Försov mej idag. Glömde sätta på klockan. Var ganska trött när jag körde till jobbet. Hade bandspelaren med eftersom jag hade musik på kasettband som jag skulle använda till att dansa efter. Överlastad när jag skulle gå ur bilen, fick be skolvärden om hjälp att forsla in grejerna. Morgonmöte.
Hade musiklektion med förskoleklassen. Sjöng och spelade gitarr och klappade en ramsa. Vilken glädje det var. Dansade Äppelbo gånglåt, en turpolka och en spansk dans. De vara jätteduktiga och det fanns så mycket glädje. Barnen skulle skriva dagbok. Ritade en bild och skriva en liten text om något roligt de varit med om i helgen eller i skolan. Vår lille "buse", ritade en ring med streckgubbar som var så fin. "Vi har dansat idag och det var roligt" Hade en elevvårdskonferens som inte ledde till mycket. Hade ett långt samtal med två föräldrar som var upprivande. Hade ett långt samtal med mitt X:s före detta som var upplyftande.
Men det var bilden av streckgubbarna i boken och "Vi har dansat idag och det var roligt" som fanns kvar i mitt minne som en lisa och en summering av dagen.

2010-03-14

Mod

Det krävs styrka för att känns en väns smärta, det krävs mod för att känna sin egen smärta.
Där det inte finns rädsla finns det heller inget mod.

2010-03-11

Kaos i hjärnan
















Stressa stressa stressa..Kom från jobbet vid 18.00 tiden. Hjärnan var stoppad, proppad, seg, gummi, skum, lera, slime, klet, smet, kladd, klister, gröt, ...........................jag slängde väskan och gick ut med ficklampan. Sakta sakta sipprade, droppade, rann de tankar som jag höll tillbaka under dagens kaosbetonade flimmer. Vågar jag?, Vill jag? Ska jag? Vart går min väg? Varför ser jag den inte? Varför e jag inte säker? Vad finns det runt hörnet? Sjunker jag eller är det bara som det känns innan man börjar simma?

2010-03-07

Det första inköpet




Idag har jag gått en lång runda med kompisen i Vik och sen varit och ätit en kräftmacka på Olof Victors med Broren. Gott! Jag har suttit en del och pluggat spanska och kollat lite glosor och uttal hehe. Börjat göra en packlista och planerat lite inköp av nya vandringskängor bl.a. Faktiskt gjort min första investering idag. En fleecetröja att ha under vindjackan när man ska gå tidigt på morgnarna och i bergen.


2010-03-06

Hem och villa mässa i Malmö











Jag åkte som vanligt på mässan, ensam som jag gjort de senaste 4 åren. Kände sorg i hjärtat. Undrar om jag nånsin igen ska åka med någon som jag kan planera och genomföra en del av de underbara idéer som presenteras där. Snackade länge med en försäljare av braskaminer. Jag hittade en i tälgsten som var jättefin. Ca 30 000 skulle det kosta med insättning. Mycket pengar, men nån gång ska jag..... Som vanligt fastnade jag på trädgårdsavdelningen. Möblerna av rostigt järn var som vanligt favoriterna och smidda ljuskronor att hänga i träden. Blev fascinerad av ett takfönster som man kunde dela och göra en bakong av när det var utfält...hade passat på min norrsida. Och alla dessa eldstäder som var gjorda av en behållare där man tände på nån slags olja. Fejk , men med en ganska hög mysfaktor. Körde till dottern och fikade efteråt. Senare blev det hos andra dottern och kvällsmat med schlagerfesstivalen.

Räknare

Nu har man äntligen fått tummana loss och lagt till en räknare. Vet inte om den funkar som den ska. Är inte så hemma på sånt. Kul ändå att se om det är nån som hittar hit.

2010-03-03

E det sant? Kan det vara våren?

Våren kommer fast man ibland inte tror det när det e som mörkast. Våren har alltid satt igång positiva tankar. Grönska spirar ur den bruna jorden och allt som varit dött och domnat spirar igen och växer.Våren ger hopp om kraft och energi till förändring och en tro på människan och det levandets förmåga att överleva och växa mot alla odds. Jag såg de små vintergäcken på en bar fläck i min trädgård. Jag tog skyfflen och öste febrilt ut snö från vallarna till de bara fläckarna. Kanske det smälter snabbare då? Välkommen Vår och värm mitt frusna hjärta.

Grönskan av Jacques Werup

Så kommer den späda grönskan åter,
den som passserat djurens magar,
eller dött i jordens frusna skorpa,
den kommer åter, hör, hör hur den låter!
Den andas och den sjunger,
den skrattar, den gråter-
korpars hesa skratt eller barnens stoj
i vårens glesa hagar-
hör hur grönskan låter när den kommer åter!

Obeskrivlig är den, den späda grönskan,
som har malts och krossats,
svalts och silats ner i lavaglöden,
vilat som aska och sovit som mull-
den har än en gång valt
att resa sig ur döden!
Ja, resa sig och komma åter,
bara för sin egen skull
för den späda grönskans egen skull.

Hör hur den låter, hur den andas och sjunger,
skrattar och gråter-
hör hur grönskan låter, när den kommer åter!