Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2009-11-25

Tur att dålig början kan sluta bra













Vaknade tidigt....03.00, kunde inte somna om. Oro, hjärtklappning, tröööttt. Jobbat för mycket i flera veckor. Nu blev det bara stopp. Ringde och avbokade två möten och tog det lugnt. Kalkylerade om jag skulle bli hemma hela dagen, men insåg att då hade jag fått klämma in änu fler grejer nästa vecka. Mådde halvtaskigt resten av fm. Ringde ett samtal. Började inte så bra, men slutade OK. Kände mej lite piggare. Sen blev det bara bättre och bättre. Var på Budgetuppföljning och det blir plus i bokslutet. Fan va bra!!!Glad när jag körde hem vid Halv 8.

Trallalla

2009-11-21

Idol mardröm











Vilken chock när Erik hängde löst. Hade han åkt ut hade jag slutat kolla. Erik och Tove är bäst!

2009-11-18

Mitt valnötsträd


Min mormor planterade en valnötskärna i en kruka på 70 talet. Denna kruka stod inomhus i flera år och planterades sen ut i trädgården hos min mor. Under många år växte trädet sakta upp till ett ganska stort träd. Jag flyttade till huset 2003 och väntade förgäves i många år på att det skulle bära frukt. Jag beskar trädet för att hålla tillväxten i schack. Förra året så mognade två nötter, vilket gjorde mej jätteentusiastisk. I år mognade 19 valnötter som jag njuter en och en på kvällarna när jag kommer från jobbet. Jättegoda!
Valnötsträd växer ursprungligen på Balkan, Turkiet och Libanon. Valnötsträd odlas en del i södra Sverige. Frukterna mognar dock inte alltid här och trädet skadas ibland av vinterkölden. Valnöten är ingen nöt utan en stenfrukt. Den innehåller 60% fleromättat fett, men också protein och mycket järn.

2009-11-17

mörkt mörkt mörkt










Nu är det mörkt. Mörkt när jag stiger upp, mörkt när jag kör till jobbet. Mörkt när jag avslutar jobb, mörkt när jag kommer hem. Nu är jag mitt i transportsträckan, som vänder den 21 december då vintersolståndet infaller. Några ljuspunkter i mörkret är adventsljusstakar och ljusslingor. Jag skall sätta upp dem i helgen. Tänder levande ljus, man gör vad man kan. Tisdag idag och sen onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag .....?

2009-11-12

Återträff i basgruppen på rektorsutbildningen














Den årliga återträffen i Båstad med basgruppen blev som vanligt givande och gav påfyllnad av energi. Prommenaderna längs havet, diskussionerna, föreläsningen och de övningar som basgrupp 3 hade planerat var positiva. Kvällen med skratt och förtroliga samtal heller inte att förakta. Jag har inte skrattat så mycket på länge. Jag uppskattar verkligen allt detta. Jag orkade dock inte tävla med en del om nattsuddandet på kvällen eftersom jag inte sovit så mycket natten innan. Mobilen glömde jag i Dalby, vilket gjorde att det blev ganska lugnt på den fronten.

Trots allt positivt, gick det inte att hindra de tankar som emellanåt grävde i mej av smärta. Jag önskar jag hade alla svaren Jag önskar jag kunde vara stark och ha tillit. Jag önskar livet ibland var enklare och mindre komplikationsfritt. Jag önskar jag räckte till.

2009-11-04

Bonde söker fru



Jag följer Bonde
söker fru på 4:an. Jag tycker de andra omgångarna har varit trevliga. Det ger också hopp att en förhållandevis stor andel av de som varit med faktiskt träffat någon som det tänt till med och där det blivit en fortsättning efter programserien. Som vanligt så har man valt ut årets "nörd" som i denna omgången representeras av Roger som bor med sina föräldrar, där mamman fortfarande lagar mat, städar och tvättar till honom. Hm....finns det verkligen tjejer idag som är beredda att flytta in och ta över en mammas uppgifter.....ja det återstår ju att se. Lilla Thilde är ju en riktig goding, och Per-Jörgens charmiga leende är ju heller inte fel. Men jag tycker inte att det i årets omgång finns nån riktig charmknutte som tilltalar mej. Det ska bli spännande att se hur det går för bönderna.

2009-11-02

Halloween dans i Törringelund

Det var länge sedan man var ute och dansade till dansbandsmusik. Att stå på en dansbana och vänta på att bli uppbjuden har aldrig varit min grej. Men dansat har jag alltid tyckt vara kul, och det kan man ju göra även på slutna fester. Jag halkade med i ett gäng där jag kände något par lite ytligt genom min nyfynne vän och vi åkte i bokad buss dit och hem, tvårättersmiddag och sen dans till Black Jack. Stämningen var god i bussen...lite för god för vissa enligt mitt tycke eftersom de flesta var mellan 40 och 50+ och borde ha kommit över " titta, här e jag stadiet", men det lugnade som tur var ner sig när vi kommit fram. Maten var god och orkestern spelade väl rätt hyfsat om kriteriet var att det skulle gå bra att dansa till. Varannan bugg och varannan lite långsammare tempo. De flesta låtarna kände jag igen från min egen ungdomstid.
Jag hade ju tur som hade förmånen att dansa med ställets sexigase och mest kramgoe man ett flertal gånger, så kvällen var ju räddad för min del.
Lite avundsjuk var jag på de par som kunde bugga med varandra. Det såg verkligen roligt ut.
Det slog mej hur svårt det är att komma in i gemenskapen och etablera nya relationer tillsammans med människor från ett geografiskt område som man inte har någon som helst tidigare anknytning till. Att umgås med människor som bott, gått i skolan, bildat familj och haft barn som växt upp och gått i skolan i samma trakt gör att ens bristande förförståelse blir ett slags handikapp. Det är ju inte så att folk släpper in en i gemenskapen utan vidare. Jag borde kanske ha ansträngt mej ännu mer, men kvällen var helt OK, och som sagt jag var ju där för att dansa och det fick jag ju med en super kavaljer ah la Let's dance vith a touch of dirty dancing ...fniss