Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2009-06-21

Sommarsolståndet







En riktig
sommardag, när man varit i trädgården och rotat hela dagen i shorts och t-skirt. På kvällen strosar jag nere vid hamnen och ser hur renoveringen fortgår och arbetet med stensättningen av planen växer fram. Havet ligger stilla och spegelblankt. Årets ljusaste dag möter jag med blandade känslor. Nu vänder det. Nu går vi mot mörkare tider. Samtidigt som jag har hela semestern och två fina sommarmånader kvar att njuta av med många varma sommarkvällar när man kan sitta vid havet och njuta eller sitta i hammocken med en kopp kvällskaffe. Jag går upp till Ale stenar vid 21.00 och lyssnar på Svedala och Ystad manskörer sjunga. Allt medan korna betar på heden som siluetter i solnedgången. Kan det vara vackrare?

2009-06-12

Regn och storm på skolavslutningen

Vilket väder det var när vi nödgades ta beslutet att ha vår skolavslutning inomhus för första gången på 23 år. Ett febrilt arbete att ta undan alla möbler o grejer i elevcafét. Att få in 180 elever 23 lärare och ca 150 föräldrar i en kombinerad matsal och elevcafé var ett pussel. Vi satt nästan i knät på varandra. Det gick bra. Ungarna var underbara som alltid i sina fina kläder och sångerna gick rakt in i hjärtat. Mitt hjärta svällde när jag såg mina 9:or, killarna i sina kavajer och tjejerna i sina fina klänningar. Det kändes nästan som det var mina egna. Lärarmiddagen gick bra med avgångseleverna och talen avlöste varandra. En underbar känsla spred sig i kroppen trots regnet och ovädret. Det är vid sådana tillfällen som man inser att det är värt det , med allt slit. Kram till alla mina elever och personal.

Den blomstertid nu kommer med lust och färgring stor. Du nalkas ljuva sommar när gräs och gröda gror. Med blid och livlig värma till allt som varit dött. Sig solens strålar närma ch allt blir återfött.

2009-06-02

Intryck o vyer
















Det är så svårt att hitta rätt väg













Hur ska jag kunna hitta den stig som leder rätt? Varför skyms den av taggbuskar och snår som e så svåra att forcera. Precis när fötterna springer lätt o jag glömmer titta ner, så snubblar jag på en sten och det gör ont när jag trillar. Var hittar jag kartan o vägbeskrivningen? Som visar mej så jag inte går vilse. Hjälper det att operera in en GPS i hjärnan tro?