Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2009-03-31

Omväxling gör att man trimmar hjärnan

Dagen började med att jag hällde upp 4 kg godis i ett bataägg som jag ställde på bordet i personalrummet. Tillsammans med 2 krukor med påskliljor. En kopp kaffe och snack med ungarna på Fritids som åt frukost. En person som vi sökt pengar till arvodet kom och hade utbildning för våra kamratstödjare och vår skolvärd och ena fritidspedagog. Han har skrivit en bok som handlar om klassrumsklimat. Jag var med en timme. Han gjorde ett bra jobb och det var roligt att se hur ungarna tinade upp och öppnade upp. Roligt! En förälder och elev kom på sitt första besök. Min förträfflige No lärare gjorde ett bra jobb och föräldern var jättenöjd. En elev till ger en skolpeng. Bra! Ringde och diskuterade överflyttningen av en idrottslärare till mej till hösten. Gjorde sen PowerPoint presentationer med 4 elever från årskurs 5 om länder i Europa. Hade en lång diskussion med en Mattelärare om skriftliga omdömmesblanketten. Satt en stund med min administratör för att hitta en funktion i excel som vi behövde till en ny blankett. Möte med en förskollärare. Ringde till en förälder och bestämde tid för ett möte. Skrev en anmälan till socialförvaltningen ang. en elevs situation.. Möte med min svenska 2 lärare till min nyanlände pojke från Thailand. Två elevvårdsmöte. Ett på engelska med en nyanländ thailändsk mamma med en son och ett möte med en tonåring som inte mådde bra. Möte med min processledare. Samtal med min socionom. Förberedde ett informationsmöte jag skall ha imorgon om budgeten och ekonomin. Deltog i ett föräldramöte där 3 av mina mattelärare hade utbildning för föräldrar i hur Matteundervisningen är upplagd i skolan nu. Väldigt uppskattat av föräldrana. Körde hem vid 7, efter 11½ timmar på jobbet.Ja säga vad man vill, men omväxlande jobb har man. Bara det att man hinner sällan ta rast...men sånt får man ta..ibland
När jag kom hem ringde en god vän som inte mådde bra. Det slog mej att livet e bra konstigt. Man vet aldrig vad som står i beredskap för en människa runt nästa hörn. Man bara vrider sig som en mask och slår knogarna blodiga ibland för att försöka uppfylla sina drömmar. Men ibland hanterar ödet en på ett slumpartat och meningslöst sätt. Man kan bli jävligt förbannad!! Chattade på msn en timme. Läste mail. Skrev på bloggen Natti!

2009-03-30

En kysskonstens kung var Sven Miller
Hans kyssar dom var som en thriller
När hans dam gav sig hän
knep hon hop sina knän- och då knäckte hon jämt Millers briller


av Hasse Alfredsson

2009-03-29

Att bränna upp all gammal skit

Har varit i trädgården i flera timmar. Puh, träningsvärk i armarna. Och ont i ryggen, men annars Ok. Har bränt en djävla massa löv och ris i den gamla koppar kitteln. För varje hög jag räfsade ihop och brände var det som om all skit bara gick upp i rök. Klumpen i magen har nästan försvunnit och en hel del skit försvann med röken. Längtar till Påsk då jag ska träffa mina små gullungar. Skall lägga mej i soffan nu och läsa en tönn, plastig, snuskig, flashig och sminkig tanttidning, så det så

2009-03-28

Spår i sanden att välja följa

Vilken morgon ! Solen strålade från en klar himmel. Hjärtat blir lätt av solen. Vaknade tidigt efter att ha lagt mej sent. Ha ha, men utsövd ändå kändes som. Jag såg den nya sommarklänningen på stolen som jag shoppade igår. Den blir fin att ha i vår. Skickade ett mail i natt som legat på skrivbordet nån vecka. Skrev på bloggen, så klockan blev halv 2 innan jag kom i säng. Dagen började med att jag skrev sista delen av nationella prov i svenska, sen vattnade jag blommor och plockade undan. Fick passa tiden kvart i 10 när Magnus Samuelsson blev intervjuad i nyhetsmorgon. En kompis ringde och bestämde tid ikväll. Blivit bjuden på snackekväll med vin och mat. Sen ringde en manlig vän och undrade vad jag ville ha i matsäcken som han lovat fixa till vandringen i em.. Vi skall gå längs stranden i em mellan Brantevik och Gislövs Hammar. Oh vad skönt det ska bli. Tänkte hinna städa innan jag kör. Jag skall ta kameran med och ta lite bilder. Våren är verkligen här idag. Det lyfter mitt hjärta och jag känner mej optimistisk. När våren kommer känns alltid stigarna lättare att hitta och jag ser alltid möjligheter och avtryck i gräset och sanden där jag kan vika av och fortsätta min färd. Jag vill leva efter min känsla, följa nya spår, vara sann mot mej själv och ta nya beslut med mod och inte med rädsla.

! ! ! ! ! !













Magnus vann let´s dance. Fy fan vad häftigt. I love you

2009-03-23

En dag som alla andra, men ändå inte

Sov skitdåligt i natt. Det strulade med installationen av den nya datorn, klydd med konfigurationen av vissa program, bl.a FTP och uppdateringsprogram av almanackan i telefonen och mitt msn som jag av nån anledning inte fick att fungera. Nåt hade gått fel med grundinstallationen som teknikern gjort och det blev konflikter och jag fick inte det att funka. Jag var minst sagt frustrerad och arg.
Såg den sista delen av Beck, vilken jag upplevde som jätteobehaglig. Kunde inte sova sen. Låg o grubblade på all skit som poppade upp i skallen. Har funderat på fredag, har bestämt mej. Började med morgonmöte på jobbet, teknikern kom. Han småflinade. Jag hade skickat sms. "Lika gott, du som tvunget ska ha Vista, jäkla skit" sa han med eftertryck. Han fick ominstallera datorn. Det tog tid. Jag hade möte med 2 elever i årskurs 8 som hade kränkt varandra på Internet. Fäderna var med. Löste sig hyfsat. Snackade med NO läraren om de nya målkriterierna. Satte mig innan jag skulle hem och gjorde läsförståelse delen i nationella prov för årskurs 9 i svenska. Skall göra alla delarna i svenska i år. Lärarna som ska rätta dem tycker det är kul o se om jag håller måttet. Jag gjorde dem i Matte förra året. Fick VG + skulle beskrivit mer hur jag tänkt när jag räknade för att få MVG, men jag var nöjd. Återstår o se hur det står till med svenskan. Hoppas kärringen håller måttet än. Suttit med budgeten ikväll, skall till ekonomen imorgon. Usch, nervös är man ju, men jag har gjort mitt bästa. Skolan ska spara 2,9 miljoner nästa år. Får ta de problemen då.
Ser läkare utan gränser på tv och känner mej glad för att de problem vi brottas med, inte kommer i närheten av dem som jag ser i programmet.
Trött!! Ska svara på lite mail nu, Natti

2009-03-21

Ny dator

Jag har fått en ny dator. Min tekniker grundinstallerat den strax innan helgen efter två fastlagsbullar i mutor och efter en försenad leverans med 3 veckor. Nu har jag det digra jobbet att lägga över alla filer, installera alla mina specialprogram och konfigurera alla mina egna grejer från FTP till Msn och inställingar i mail och ekonomiprogram.. Tar nog några helger. Kul med ny dator! Jag är barnsligt förtjust.. 2 år sen sist.. Skärmen är 1 tum större än innan, men får betala i 2 hekto tyngre., men 1.3 kg istället för 1,1 kanske jag står ut med. Det är HP:s minsta. Skalet är stadigare än min Sony Vaio som jag har innan, och med tanke på hur den transporteras var jag än är, i och ur väskan och ibland inte så varsamt, så kanske den här håller längre.
Datorn har inbyggd webbkamera , trådlöst 3 G modem, fingertoppsinloggning och 4 gb minne. Det första jag gör är att skriva på min blogg. Jippi!

2009-03-18

Sommer

Sommer är en dansk serie som går på 1 :an på onsdagar. Den är bra. Serien skildrar riktiga människor som formats av det de varit med om. En lagom blandning av sorg dramatik, kärlek och glädje. Danskarna är suveräna på serier. De har gjort många av riktigt bra klass. Ingen svensk serie kan mäta sig med de danska. Jag är spikad vid tv:n på onsdagar

2009-03-16

Längtan

Längtan är en känsla som fortplantar sig i kroppen, utgår från hjärttrakten och når varenda cell, varenda fiber. Den kan vara ljuv och hemlighetsfull. Den kan vara full av löften och tillförsikt, men den kan också förtära och fylla en med smärta, som ett öppet sår. Vad är man inte beredd att göra för att tillfredställa sin längtan, hur långt är man villig att gå? Det beror på modet, det beror på styrkan, det beror på viljan, ibland på hur galen man är.
Våga längta. Våga gå dit din längtan tar dig. Var inte rädd för vad de skall säga, dom andra dom som vet hur man gör. Följ ditt hjärta.

Varför följa stigen när jag kan gå där det inte finns nån stig och lämna fotspår

Om du verkligen längtar efter något, ha modet att satsa allt för att uppnå det
Brendan Francis


Nya vägar

Här går nya vägar.
Låt oss vandra fromma.
Kom, låt oss sökan
någon ny och vacker blomma.

Kasta det vi äger!
Allting nått och färdigt
livlöst oss tynger,
dröm och sång och dåd ej värdigt.

Liv är det som väntar,
det man ej kan veta...
Kom, låt oss glömma!
Låt oss nytt och fagert leta!

av Boye



2009-03-15

Om ett möte

Ett möte som alla andra, men ändå inte. Har haft en del, både inom jobbet och privat. Eftersom jag är singel och befinner mig på en daitingsite, så måste tid avsättas även till fysiska möten. Mejlandet har sina begränsningar och skrivandet har sin tid, men det är ändå i mötet mycket avgörs. Jag har träffat många intressanta människor, tagit del av många livsöden. En del har blivit mina vänner under längre eller kortare tid, men många har passerat ganska obemärkt utan några djupare spår . Detta möte väckte en nyfikenhet hos mej. En person som vågade vara öppen, som vågade ta plats, som hade ett intressant livsöde. Vi delade många intressen, och hade inte svårt att kommunicera. Tankar väcktes för första gången på länge om hur det skulle vara att dela upplevelser kring konst, litteratur eller naturupplevelser med denna människa. Många frågor återstår. Hur är han att dela tystnaden med? Kan han väcka lust och längtan. Frågor som är mer viktiga än att kunna ha en trevlig stund med på ett café. Det återstår att se. Vi kommer att mötas igen, minst en gång till i varje fall.

Har du sett gräs
Har du gett dej tid
Har du satt dej ner och tätt invid
sett in i dess skimrande vajande värld
Eller gick du förbi på din brådskande färd
Det var något större som fånga din blick
och bruten låg sagan på färden du gick
suset från silvriga pärlor på strå
det kunde och ville du inte förstå
Har du sett gräs
Har du suttit invid
Du borde ha stannat och gett dej tid

av Ewy Isgren

2009-03-14

Rätt låt vann!

Fan va bra. Jag såg schlagerfestsivalen med en kompis. Besvikelsen vände till triumf när svenska folket röstade emot jurygrupperna och satte Malena Ernman som etta. Bra! Och jäkligt kul att Carolines låt Snälla snälla blev tvåa..den är cool!

2009-03-13

Den sexigaste buggen i mannaminne

Att se Magnus Samuelsson dansa bugg i Let´s dance var en otrolig upplevelse. Det absolut sexigaste jag sett. WOW!!! mmmmmmmmmmm o sen salsa suck
Nedan har ni lite onödigt vetande om Magnus
Längd: 200 cm
Vikt: 150 kg
BMI: 37,5
Bröstomfång: 147 cm
Axelbredd: 90 cm
Midja: 105 cm
Armar: 58 cm
Personbästa i bänkpress: 300 kg
Kcal/dag (förbrukar): ca 8.500 Magnus besitter en enorm styrka i sitt grepp, han var en av de 20 första i världen att helt stänga en Captains Of Crusch No3 som är en “gripper” med ett motstånd på 130kg. Nu lär det också finnas en No4 där Magnus är en av 5 som klarat stänga den helt och den har ett motstånd på 160kg.


Rocka på Magnus, Jag röstar på dej

2009-03-12

Vi e bara marionetter

MARIONETTERNA

Det sitter en herre i himlens sal,
och till hans ådriga händer
gå knippen av trådar i tusental
från vart människoliv han tänder.
Han samlar dem alla, och rycker han till,
så niga och bocka vi som han vill
och göra så lustiga piruetter,
vi stackars marionetter.

Vi äta och dricka och älska och slåss
och dö och stoppas i jorden.
Vi bära den lysande tankens bloss,
vi äro så stora i orden.
I härlighet leva vi och i skam,
men allt som vår lycka och ofärd bådar
är bara ryck på trådar.

Du ådrige herre i himlens sal,
när skall du tröttna omsider?
se dansen på dockornas karneval
är lik sig i alla tider.
Ett ryck i tråden - och allting tar slut
och människosläktet får sova ut,
och sorgen och ondskan vila sig båda
i din stora leksakslåda

av Bo Bergman

2009-03-10

Ibland går det som man vill och man får glädja sig åt sina segrar.

Idag har jag fått ihop skolans budget...Jippi!! och min nya dator kommer i veckan. Ny dator e kul. Teknikern är på semester denna veckan, men jag kan kanske gå upp och känna lite på den innan den blir färdiginstallerad, trallala

Det bodde en tjomme i Sweden
vars manick som en korkskruv var vriden
Han fick krypa omkring
liksom runt i en ring
- och det tog en halv dag att få in den

av Hans Alfredsson

2009-03-08

Villa - hem mässa i Malmö






























Jag åkte in för att jag skulle kolla på kaminer. Har tänkt länge på det och trodde att det var rätt ställe. Men det var fel..inga kaminer i sikte. Jag gick runt runt bland en massa grejer som inte väckte mitt intresse. Var fastnade jag ?? jo vid en fantastisk utejakutzi med en flytande bricka med champanjeglas...tänk att sitta där i månsken en sommarkväll med nån speciell....Mmmmmmmm.
Mässans klipp var Flyinge plantskola...med sina pergolor av rostigt järn och underbara möbler, (en hammock, stolar och bord i rostigt järn med klängande murgröna på)...och en ljuskrona med värmeljus att hänga i ett träd....Det var de vackraste trädgårdsattiraljer jag sett.

2009-03-06

Idag, en dag att vara ledsen på

Jag kunde inte sova så bra i natt. Mådde inte så bra, skulle ta ansvar för en uppgift på jobbet som jag visste skulle göra nån ledsen och jag var heller inte övertygad om att beslutet var rätt. Jag steg upp kl 04.30 på morgonen efter att ha sovit i två timmar. Hade lovat öppna på fritids för en personal som hade sjukt barn. Hade glömt koden till larmet, men som tur var låg den på sms. Klok medarbetare som förutsett det och skickat den till mej. Jag var trött och kände mej nedstämd redan vid 9.00. Två korta möten med mycket känslor. Körde upp på kommunhuset och deltog i en visning av funktionerna i ett nytt dataprogram som vi skall använda för att rapportera tillbud och olyckor i. När mötet var slut satte jag mej i bilen och lyssnade av meddelanden. Ringde till jobbet och sa att jag körde hem. Kände en klump i bröstet och den molande värken vill inte släppa. Körde in och handlade lite, såg nån som jag kände i affären. Köpte en ny skiva med klassisk musik och två små påskägg till barnbarnen. Körde hem och satte på skivan. Sitter i soffan och gråter. Längtar efter en famn som tröstar. Ljudet på högt, rummet fylls av musiken, Bach, Mozart, Mahler. Det lugnar. Så mycket tankar, så mycket längtan........................
Får ett sms från en vän: ” vill du komma ut ikväll, jag e själv, familjen inte hemma, vi kan dricka vin, jag lagar mat, du kan ju gå, så slipper du köra hem sen”....................
Jag tror jag skall försöka sova några timmar, jag tror att det blir trevligt ikväll, jag ska visa lite foton.
Min längtan gömmer jag i djupet av mitt hjärta.

Jag söker en vind som bär mig
över hav och strand
Jag söker en ton som djupnar
vid horisontens rand
Jag söker en famn som för mig
till ett fjärran avlägset land

När solen går i moln
och ljuset försvinner
Då vägarna till dig
jag inte finner
Gäller det att tiga och bida,
min vän
Tills solen belyser
oss båda igen

av Brita af Geijerstam

2009-03-05

Varje val är ett vägskäl där man viker av i endera riktningen

Varje gång man står inför ett val, stort som smått så påverkar beslutet man tar resten av ens liv. Man utlöser en kedjereaktion som gör att man själv förändras som människa och ens omvärld förändras. Att ångra ett val är meningslöst eftersom inget val går att göras ogjort. Däremot så kan man göra nya val. Varje val ger en ny erfarenhet som ger bättre underbyggnad för nästa val. Alla val man gör är inte rätta för en själv eller andra, men att göra ett val är att ta kommandot över sitt liv. Att inte göra ett val är att låta andra bestämma. Jag har ansvar för mitt liv och du har för ditt. Att lägga över sitt liv och sina val i nån annans händer kan verka enkelt, för går det inte som man vill , så kan man få illussionen av att det är nån annans fel.
Att ta ansvar för sitt eget liv är också att lära känna sig själv och sina behov och också att ta konsekvenserna av de val man gör.

2009-03-03

Kyssandet är en konstart

Att kyssas kan vara mjukt och stilla, ett godmorgon, ett god natt som ger löften om att det finns ännu en dag tillsammans. Det kan vara läpparnas beröring mot en fjunig hjässa eller en mjuk barnahand. Det kan vara eld och lust bortom sinnenas gränser. Kyssen är passionens signum och uttryck. Att kyssas kräver känsla och färdighet. Kyssandet är en konst. Övning ger färdighet, men ibland så träffar man på rena naturbegåvningar.

2009-03-02

En bukett tulpaner hade lyst upp idag

Usch, ibland är det bara sådana där dagar. Dagar som man vill ska ta slut och man kan lägga dem till handlingarna och sen aldrig tänka på dem mer. Dagen började med att det varit inbrott hos skolsköterskans mottagning. Nytt 3glasfönster med karm förstört. Vaktmästaren och jag fick sitta i timmar och kolla banden på övervakningskameran. Programmet för överföringen och konverteringen av filen fungerade inte som det skulle, så jag fick ringa till supporten i Stockholm. Där gick fikan åt skogen med min kollega från andra skolan. Vid 11 hade jag huvudvärk eftersom jag inte druckit mitt morgonkaffe Tidningen ringde ville ta bilder. Polisen kom, ville få en redogörelse. Allt som jag skulle ha hunnit med egentligen, bara såg jag rinna ut i sanden. Skriva anmälan till socialförvaltningen om en elev. Prata med förälder om köplats. Samverkansgruppsmöte med facket om ekonomi. Hur kul var det på en skala? Arbetsplatsträff. Konflikt om hur högstadieeleverna skall nyttja elevkafét. Jag är lika envis som höstadielärarna minst, så det blev väl oavgjort...hm... Fick ringa 3 föräldrar när jag körde hem om incidenter där eleverna haft en attityd jag inte accepterade. Sitter i soffan nu och bara är smått spyfärdig. Tror jag ska en öl och en påse vingummi så man kan känna sig som en människa. Skål för skolan i finanskrisens spår.