Ni som läser min blogg. Skriv gärna en kommentar.

2008-11-24

En vanlig dag


En vanlig dag, ..vad är det? Det beror på vem som skriver..t.ex det här för mej: I morse körde jag till Lund från mitt hem som ligger 10 mil därifrån..startade 07.00...Skickade ett sms till nån som jag vill hålla kontakten med men som inte vågar svara. Sms: ade med nån förälder på jobbet och nån personal. Kändes som om det var halt..blev omkörd av 2 långtradare..kände mej rädd...kom lite för sent till kursen där en av mina medarbetare gick. Jag skulle vara med idag för att bidra och få kännedom om vad kursen gav....det var givande..men jag hade svårt att koncentrera mej helt..tänkte på skyddsronden på arbetsplatsen som jag måste skynda mej till efter middan och lite på en anställningsintervju som jag skulle ha mellan två möten. Föräldraråd på kvällen som min processledare förberett. Det kändes lugnt. Visste att dagen skulle vara späckad och att jag som vanligt inte skulle hinna läsa mail utan vara tvungen göra det sent på kvällen efter jag kommit hem. Jag har haft en stressig period på jobbet de sista veckorna, funderar igen om det är värt priset. Jag har haft en del nätter med dålig sömn...har mycket som jag funderar över, men jag vet det är lite av ett moment 22. Om det är för lugnt blir jag utråkad och funderar ta på mej mer jobb och när det sen blir för mycket har jag mej själv att skylla...ha ha...svårt med att det blir lagom.
Jag har satt upp alla mina stjärnor och ljusstakar och ljusslingor....och det är en hel del..älskar sånt...sitter och njuter med en kopp te nu och det lyser och tindrar. Chattar på msn och en av mina daitingsaiter med en del kompisar och nån av mina döttrar. En av katterna ligger i knät...lite svårt att komma åt tangentbordet...Konstig tid man lever i...alla har så brått!! bara hastar vidare med sitt. Det finns många som är singel, men få har tid till att verkligen lyssna..eller verkligen lära känna nån....det handlar mycket om tillfälliga kickar och en orealistisk förväntan som ingen verkar orka försöka uppfylla...och så är man ju så otroligt rädd för att bli sårad...har man blivit det ..som jag, så tenderar man vilja ha både hängslen och livrem samtidigt och det är det ju ingen som har tid o vänta på att knäppa upp. Jag ser fram emot adventsfika med vännninna och julbordet med grannarna i byn. Det blir lagom dramatiskt. Skall brodera en julpåse som jag skall lägga plastjulkulor i olika färger till mitt lilla barnbarn som är 1o månader. Mitt Te slut..kvällen slut...gäsp...skall läsa lite innan jag somnar. Trög bok, men jag har lovat mej själv plöja igenom den, bara för att vänninnan sagt den är tänkvärd. Godnatt

2008-11-21

Malmö Arena


Jag fick en idé. Jag har nog haft den länge, men min hjärna har tjuvhållt den. Den bara poppade ut när jag var på Malmö Arena igår och lyssnade på Bettina. Hon var såååå cool. Hon pratade om en buss som man inte visste vilket håll den gick på. Sen visade det sig att den gick till vänster. Hur visste man det? Jo för dörren syntes inte på bilden. Smart va? Johan Glanz kom in tre gånger. Jag har inte skrattat så mycket på flera år.
Jag har förlorat den person som de senaste åren brukat läsa det jag skrev. Varför inte fortsätta skriva såhär? Jag tillhör en generation som kallas mossig av mina cybervana döttrars kompisar. Fast att skapa en blogg var faktiskt superenkelt. Här kan jag ju skriva vad som helst utom hur man tillverkar en bomb, för de e inte så bra. jag tänkte bara skriva snälla saker, tantsaker. men vad e det föresten? Varför finns kyla och mörker? Är det för att man skall få inspiration att med mycket möda rota fram lådan på loftet med ljusstakar och stjärnor och belysningar. Varje år står man där och inser att man måste köra och köpa reservglödlampor. Efter ett par turer till lampaffären så inser man att man blivit lurad. Kostnaden för reservlamporna översteg vida kostnaden för att köpa en ny belysning på Bo Olssons i Tommelilla.